בעניין הפירות היבשים

• פותח הנושא jif
  • פורסם בתאריך

jif

New member
זכור לי

שבשנים האחרונות אתה מתחמק מביקורי פורים בעיר הקודש בני ברק ועושה אותם יומיים לפני..... (אתה יכול לבוא אלינו, זה כמעט אותו דבר)

גם אצלינו זה אותו דבר

ממש מלחמת עולם בבוקרו של פורים. בשנה הראשונה לנישואינו בשעה 7:30 כבר דפקו אצלינו בדלת לתת לנו משלוח מנות. הצילו?? לא נותנים לאנשים לישון גם בפורים??

עציון

New member
רציתי לכתוב על כך בפורים אבל

המתלוננת על חמותה הקדימה הסיפור. בכלל, משלוח המנות אצל הדתיים הוא משהו שהפך לפארסה בעיקר בבני ברק. שם מפרקים מה מקבלים ומרכיבים חבילות חדשות. זה בסדר כי זה חוסך הרבה כסף. אז מה העוקץ? טוב, כל אחד מחכה לקבל את המישלוחים מהאחר כדי לפרק ואז נוצר מצב שאף אחד לא מקבל חבילות עד...שמישהו שובר את השקט המוזר הזה. או אז. שישו ושימחו. מ עשר חבילות זה הופך ל מאות חבילות. אבל, אם כבר מדברים. אני ממליץ בחום לבא לבני ברק בפורים וראות מה זה פורים אמיתי. אני מוכן לארגם למי שירצה סיור בעיר באותו יום....חינם!!!

עציון - כמעט התפתתי. חינם עלק../images/Emo3.gif

כמעט רציתי לקפוץ כי אני אוהבת חינם. אחר כך חשבתי, מה חינם? דלק יעלה 50 שקל לפחות? בחור עושה לי סיור ברצינות, צריך להזמין אותו לפחות לצהרים? 200 שקל? בדרך אני ראה משהו בטוח וארצה לקנות אותו? 100-1000 שקל? נראה לי שלא. יקר לי 1350 שקל בשביל לראות את בני ברק בפורים. תשלח תמונות.

עציון

New member
החשבון שלך מוטעה כמעט לחלוטין!!!

אני מבטיח לך שחוץ מהדלק הכל חינם. מה את לא יוצאית מהבית בגלל ההתחשבנות: כמה זה יעלה לי? גם שמזמינים אותי לצהריים אני משלם....תמיד. אז הרווחת 200 ש"ח. תרצי לקנות משהו? בפורים הכל סגור....ועוד שאלה: יציאה מהישוב גורמת לך להוצאה עד 1000? בזבזנות או יציאות נדירות? והעיקר: בפורים, שימחה רק בבני ברק. שם רואים את החג במיטבו.

טוב עציון. שכנעת אותי../images/Emo151.gif

מתי פורים? לא עושה אף פעם התחשבניות של כסף. בכלל. רק בצחוק. אבל מה שנכון נכון. לאור המצב המדיני המפוצץ בארץ בשנתיים האחרונות אני אכן נמנעת מלצאת הרבה מהישוב. כתוצאה מכך כל יציאה פתאם נעשית יקרה. למה? כי פתאם אני רואה כל מיני דברים שמזמן לא קניתי ו.או דברים שבא לי לקנות. המצב הבטחוני הזה יצא מאד חסכוני בשבילי מבלי דעת. לא קניתי המון דברים מיותרים שאני בעצם ממש לא צריכה.

הגנובה

New member
סבא שלי תמיד היה אומר:

אני לא יכול להרשות לעצמי דברים זולים או כאלה הניתנים בחינם... לבסוף - הם תמיד עולים לי הרבה יותר

כמעט כמו ספור התולעים שלי רק../images/Emo6.gif

פחות נורא. עוד תופסת את הבטן מצחוק.

אמנון כ

New member
יש סיפור בדיוק כזה לאפרים קישון!

מדהים! זהו בדיוק (וכמעט מילה במילה), סיפורו של אפריים קישון המתאר כיצד הוא אגר את כל הבונבוניירות, והם עוברות מיד ליד עד שבסופו של דבר הם בטעות מחליטים לפתוח אחת ונתקלים בתולעים... מה שמראה שהסיפורים שלו, הגם שהם מאוד הומוריסטיים, מבוססים מאוד על ההווייה הישראלית...

למעלה