הפרי האסור, הגן האבוד, והאצנית האולימפית
המופע היה מוצלח מאוד, ובהחלט נהניתי. כולם שרו ממש יפה, כולל עידן יניב שקצת הדאיג אותי כי בד"כ אני לא מתחבר למוזיקה שלו. אבל השירים שלו לבד היו די טובים, והדואט עם מירי היה מעולה. הדואט עם אוהד חיטמן גם היה מקסים, אני אוהב את השיר. הוא גם עשה את העיבודים לדואט הזה, ולדואט שהיה לו עם איה כורם. שיר הפתיחה, עם הנבל, היה מאוד מאוד יפה. התחלה טובה לערב (אם נתעלם מהתחלת הערב שהיה מופע החימום של קובי עוז. אבל גם הוא אמר בסוף המופע חימום שעכשיו מתחיל המופע האמיתי, אז זה בסדר) . מירי, תרגישי חופשית, אפילו מעודדת, להכניס נבל למופע האקוסטי הרגיל שלך.
כן, המלה לסיום הייתה "הדרנונים". לא לגמרי ברור לי למה, כי שלושת השירים היו שירים באורך מלא, ולצורך העניין גם שיר אחד אקסטרה נחשב להדרן. אבל אחרי ההרצאות הלשוניות המרתקות
של זלי גורביץ' לא נשארה אנרגיה לריב על משמעות ורקע של מילים
. השירים של ההדרן היו שירים רגילים של הזמרים, לא השירים התמטיים של הערב (למרות שאיה עשתה עיבוד מאוד שונה). מירי, כאמור, שרה את "לשם". התזמורת הייתה שונה, אבל זאת עדיין מירי, והיה מאוד מוצלח. היו גם שלל צעקות "מירי!" מהקהל, ומאנשים שלא היו מיעוט אנשי הפורום כאן שהגיעו. מירי גם החליטה לתת לקהל לשיר, שבהופעה מהסוג הזה יכול להיות קצת סיכון, כי היא לא יכולה להיות בטוחה כמה מהאנשים שמגיעים באמת באו בשביל לשמוע אותה. אז מסתבר שהרבה
, היתה שירה מתלהבת מצד אחוזים די גדולים מהקהל. בעיה אחת: מירי אמרה, במפורש, מול מאות עדים, ביום ראשון בהופעה בזאפה שבה היא אירחה את רמי, שהיא תשיר בערב בפסטיבל הזה את "כלוב של זהב". והיא לא. חוסר התחשבות בוטה באנשים שאולי קנו כרטיס, ונסעו עד בית גוברין, אך ורק בשביל ההזדמנות לשמוע את מירי שרה "כלוב של זהב" חי (טוב, אז אני לא באמת מניח שהיה אפילו אחד כזה
). מעניין אם היא תחזיר לפונים מתלוננים את כספם חזרה... והסיום הגדול שלה מאוד שעשע אותי. היא סיימה לשיר את "לשם", ירדה מהבמה, הורידה נעליים, פתחה בספרינט מהיר (שלא היה מבייש אצן אולימפי ממוצע) לעבר הרכב , נכנסה פנימה, ונסעה. הרכב היה די קרוב, באזור שנתנו לאמנים המופיעים להכניס אליו רכבים. וכנראה שענבל (או מישהו אחר?) כבר לקחה את כל הציוד שלה מחדר האומנים וחיכתה לה באוטו. על השעון לקח פחות מ15 שניות מהרגע שהיא הרחיקה את המיקרופון מהפה ועד שהיא הייתה בנסיעה.
כל שאר הזמרים היו כנראה פחות לחוצים. קובי ואוהד עמדו בחוץ ליד החדר אומנים ודיברו עם אנשים שניגשו אליהם. איה, ואני חושב שגם עידן, עוד היו בחדר אומנים בכמה דקות אחרי סוף המופע. המקום עצמו, האמפיתאטרון בבית גוברין, מאוד יפה. הסידור כלל קבוצה גדולה של כיסאות בתוך האמפי, על הרצפה (ההופעה היתה על במה מוגבהת קטנה שחיברו בצד הרחוק של האמפי), ועוד טריבונות בנויות מעל המושבים המקוריים. החסרון הוא שיש בחירה בין מבט מלמעלה אבל רחוק, למבט מקרוב אבל קצת מתחת לבמה. לצערי כמות האנשים שהגיעה למופע הייתה לא מאוד גדולה, אולי 300-400 איש (רשמית הם מתוכננים לעד 650). היה אפשר לראות שהמקום לא מלא, וחבל. מצד שני, ההפסד הוא שלהם. הייתה גם בעיה טכנית קלה של רמקול חזק מאחורה שהיה בעיכוב קטן (חצי שניה? 0.8 שניה? משהו כזה) לעומת שאר הסאונד. בקטעים יותר רועשים לא שמעו אותו, אבל בקטעים השקטים היה כמו הד מעצבן קצת מאחורה. מטריד קלות, אבל לא נורא. רק משעשע בהתחשב בפרק זמן המאוד ארוך, ורצוף החזרות, שעשו בו באלאנס לפני ההופעה. הייתי מצפה שמישהו ישים לב
. הופעה טובה, שירים טובים בביצועים יחודיים, היה שווה.
תמונות יועלו לאלבום בהמשך הערב.