מממממ ...

דורון ק

New member
זה שהתזונאית "רגילה" לא אומר

שהיא לא מבינה,אבל בעקרון אני מסכים עם מה שרשם אורי-שווה להתייעץ באופן פרטי עם תזונאי שהוא לא "ברירת מחדל". בקשר למשפחתך הקניבלית
צירפתי כבר פעם מאמר על תזונה צמחונית-אולי שווה להדפיס ולהראות להם? אה....[URL='http:///'] ובהצלחה[/URL]

../images/Emo15.gifזה עניין אבוד מראש...../images/Emo11.gif

מתוך כבוד לפורום אני לא יפרט לך מה הם אוכלים... אבל כנראה שהם יצטרכו להתרגל למצב... ביי ...

aradori

New member
בנתניה...

רחוב "החיטה" נדמה לי... ( שם רחוב מוצלח לטבעוני...
)

tar8

New member
יתכן ואצלך זה עובד, אבל

לי היו רמות נמוכות מאוד של ויטמין B12 התחלתי לקחת כדורי מציצה של סולגאר והרמה עלתה מאוד והיום היא מאוזנת. אחיותי, לעומת זאת, כן אוכלות בשר וסובלות ממחסור בויטמין הזה.

aradori

New member
למה מבלבל??

לא מסובך: 1) קודם כל - תהפכי לצמחונית/טבעונית. מזל-טוב! את יכולה להתייעץ עם תזונאי/ת שיגידו לך מה לאכול כדי לפצות את הגוף על מה שהוא לא הולך לקבל. 2) בכל מקרה (גם אם החלטת להתייעץ עם תזונאי וגם אם לא) - תעשי לפחות פעם בחצי-שנה בדיקת דם (ותראי הערה לגבי זה בסוף). 3) אם את רואה שבבדיקת דם יש מרכיב שצונח לך לאיטו (זה לא חייב להיות B-12, זה יכול להיות גם ברזל, זה יכול להיות המוגלובין וכו´...) - אז יש לך כמה אפשרויות: 3א) ללכת לתזונאי שיגיד לך מה את צריכה לאכול כדי להעלות את אותו מרכיב. וכן - רצוי תזונאי שמתמקד בצמחונים/טבעונים. עד כמה שאני יודע אין כזה דבר בקופת-חולים. אז או שתלכי לתזונאי "רגיל" דרך הקופה או שתשקיעי באופן חד-פעמי איזה סכום כסף לא גדול ותלכי באופן פרטי לתזונאי כזה. אני רק יכול להגיד שאני עשיתי את שניהם - והתזונאי הפרטי שהלכתי אליו היה שווה כל אגורה. 3ב) ללכת לרופא - שבמקרה הטוב דבר ראשון ידחוף לך זריקות ובמקרה הפחות טוב יגיד לך כמה את מטומטמת שאת צמחונית (גם כאלה היו לי). תתעלמי בנונשלנטיות...
מובן שאני בעד האפשרות הראשונה... (אבל לדעתי גם דורון וגם אף אחד אחר בפורום לא יתנגד אליה). תלכי לרופא רק במקרה שהתזונאי מפנה אותך - זה נראה לי הכי הגיוני. כל אי ההסכמה היא מה לעשות שרמת ה B-12 יורדת ויורדת גם אחרי שלוקחים כדורים: * האם לקחת זריקות? * או האם להפסיק גם עם הכדורים, להחזיק אצבעות, ולראות אם הגוף לומד לייצר את הויטמין בעצמו. ואז באופן פלאי הרמות שלו בבדיקות דם לאט-לאט חוזרות לנורמלי. כמו שאת מבינה אני ניסיתי את האופציה השניה ו*אצלי* היא עבדה מצויין. אבל אני בשום-אופן לא מחלק פה המלצות - רק לספר לך שקיימת גם אופציה נוספת. הערה לגבי בדיקת דם: כדאי שהיא תכלול מלבד ספירת דם וכימיה רגילה גם בדיקה של ויטמין B-12, רמת folic acid ו-MMA - זה לפחות מה שאני בודק - שוב - אפשר להתיעץ עם תזונאי גם לגבי זה.

../images/Emo15.gifתודה לך נשמתי...../images/Emo24.gif

אני חושבת שאני ילך על האפשרות השנייה ייעוץ אצל תזונאי פרטי... עדיף באמת להשקיע סכום כסף מסויים לבן אדם שמבין בתחום... ואגב, גם אני שמעתי הרבה דעות של רופאים שרואים בצמחונות טמטום אחד גדול ... אבל לא חייבים להסכים איתם... אני רק מקווה להצליח לשכנע את המשפחה הקניבלית שלי בעניין... תחזיקו לי אצבעות... ביי ...

aradori

New member
תגובה אחרונה וזהו (הורים...)

בשנה הראשונה של הצמחונות עדיין אכלתי חלב (הפסקתי עם בשר, דגים וביצים). אמא שלי מתוך הדאגה לקחה אותי לתזונאי. היא בטח חשבה שהנה, איש מקצוע כבר יסביר לי למה אני הורס לעצמי את הגוף.התזונאי בדק, שאל שאלות... לסיכום הוא אמר שלדעתו אין שום בעייה - הוא רק שאל אותי לסיום "תגיד, למה שלא תפסיק גם עם מוצרי החלב?"... אמא שלי באותו שלב קצת החווירה, אני הפסקתי גם עם חלב, אמא שלי הפסיקה להתערב במה אני אוכל - וכולנו מרגישים היום מצויין...
היום כבר אין לי בעיות כאלה - אם קרוב משפחה מתחיל עם "זה לא בריא" אני פשוט מציע לו להשוות בדיקות דם... זה ישר משתיק אותם... בבדיקות דם שלי תמיד הכל בתחום התקין, הכולסטרול שלי גורם לאוכלי-בשר לקנאה מטורפת והם תמיד לא מבינים איך הברזל והסידן כל-כך גבוהים "מאיפה הגוף שלך מקבל אותם???". ככה שסוגיית ההורים שלך לא תדאיג אותך...
בהצלחה...

למעלה