מתכון לרויאל אייסינג

רויטל555

New member
../images/Emo15.gifמתכון לרויאל אייסינג

הכנתי רויאל אייסינג מחלבונים ואבקת סוכר,אבל עדיין יצא לי מאוד סמיך מה היחס בין החלבונים לכמות אבקת הסוכר?
 
1 חלבון + 200 גרם סוכר

יש שיגידו 250. אני כבר מזמן לא מודדת, פשוט מוסיפה ומוסיפה עד שהקרם מספיק קשה אך לא יותר מידי.
 

לילית462

New member
תוסיפי טיפה חלבון בהדרגה כל פעם טיפ

טיפונת עד שתגיעי למרקם הרצוי
 

לילית462

New member
לא כל החלבונים הם באותו גודל

ולכן היחס של חלבון אחד ל 200 גר הוא לא מדוייק במליון אחוז, מה גם שיוצא המון רויאל, לכן אני תמיד מתחילה עם כמה טיפות של חלבון רבע כפית בערך כמה טיפות מיץ לימון ומוסיפה את הסוכר בהדרגה בהצלחה
 
מה גם שלכל מטרה צריך סמיכות אחרת

כך שבאמת אין מדד מדוייק. פשוט להוסיף לפי הצורך
 
../images/Emo41.gif ../images/Emo35.gif נצל"ש רויאל אייסינג ../images/Emo41.gif ../images/Emo35.gif

האם אין בעיה לתת לילדים בני שנה (חלקם יותר גדולים. אבל לא פחות מגיל שנה) עוגיות שקושטו ברויאל אייסינג (בגלל החלבון החי)? אמא של אסף ויואב
 
יופי, תודה. את נתקלת פעם בהתנגדות

מצד הוֹרה למתן עוגיה כזו מצופה ברויאל-אייסינג. אמא של אסף ויואב
 
לא נתקלתי, אבל חשוב מאד לידע

את ההורים שזה מכיל חלבון. לרוב, החשש מאכילת ביצים חיות הוא בגלל חיידק הסלמונלה. חידק זה חי בחלמון ולכן לא אמורה להיות בעיה עם חלבון. ולידע כללי - יש חברה בשם "צ'אם" המוכרת ביצים בכלל וגם חלבון מפוסטרים. הבעיה היא שאין לי מושג איך אדם פרטי יכול להשיג זאת מלבד לפנות למפעל הנמצא באיזור המירון, וגם המכירה היא בליטרים... כך שאין כל כך מה לעשות עם כמות כזו בבית.
 

לילית462

New member
אם זה קצת רויאל על עוגיה....

כלומר עוגיה מקושטת, אז אני לוקחת בחזרה את מה שכתבתי בפורום השכן שלא הייתי רוצה שהבת שלי תוכל את זה, זה נראה לי בסדר ! רוצים תמונות של העוגיות !
 
אני קניתי אבקת אלבומין, שהיא תחליף

לחלבון ביצה, בגלל יסורי המצפון שעשה לי החלבון החי. אבל האמת שלא אוהבת להשתמש בה, היא צהבהבה בערבוב עם מים ודיי מגעילה אותי. משתמשת לעיתים רחוקות שצריכה כמות ממש קטנה וסתם "מתקמצנת" על ביצה שלמה. דרך אגב, יש שמוסיפים טיפת חומץ או לימון, כך שהרויאל גם יוצא יותר מבריק.
 

2יאיא

New member
עשיתי עוגיות לבני שנה וכמות החלבון

ליחידה היא זעומה ואינה מזיקה ולילדים זו חוויה ציבעונית, יפה וייחודית, לכי על זה ותהני מהנאתם
 
אני לא מעיזה לתת לבנות שלי ביצה

לא מבושלת. זו הסיבה שאני מקשטת עוגיות עם אבקת סוכר ומעט מאוד מים (מחליף את החלבון), ולאחרונה גיליתי גם את האבקת מרנג של וילטון שיוצר רויאל אייסינג מעולה, ללא חשש מסלמונלה. קצת יקר אבל שווה.
 

peteltut

New member
../images/Emo41.gifפיסטור ביצים בבית../images/Emo41.gif

להלן עצה שמישהי נתנה (נמצא בתוך קובץ טיפים לעוגות מקושטות)לגבי פיסטור- לא ניסיתי עדיין: "אם יש לך מדחום מתאים בבית, את יכולה לפסטר לבד ביצים. כדי לפסטר ביצה, כל מה שצריך זה להשאיר אותה 6 דקות בטמפרטורה של 60 מעלות צלזיוס. זה מספיק כדי להרוג את החיידקים, אבל לא מספיק כדי לגרום לחלבון להתקרש. זה מה שאני עושה עם ביצים שהולכות למוסים למיניהם."
 

לילית462

New member
מכבדת את דעתך אבל, סלמונלה מקבלים

מהחלמון של הביצה ולא מהחלבון !
 
למעלה