מתכון לרויאל אייסינג

מיהדר

New member
היית לוקחת את הסיכון עם הילדים שלך?

או עם ילדים אחרים? הפחד הזה נובע מניסיון - יצא לי להכיר כבר אנשים (מבוגרים) שחלו בסלמונלה בגלל עוגת מוס לא אפויה.

חשוב מאד לדעת גם מה מקור הביצים

תא לא לקנות ביצים במחיר מציאה. הרבה פעמים הן מגיעות מהשטחים ואין עליהן כל פיקוח. כמו שאמרתי כבר קודם הסלמונלה נמצאת בחלמון, ועל מנת להרוג אותה יש להרתיח ביצה במשך 7 דקות, מה שיגרום לה להיות קשה ולא מתאימה למטרה שלנו...

לילית462

New member
האמת היא....

אצלנו ההקפדה היא לא כמו בארץ, קשה לי להאמין שהביצים שאני קונה עברו אי פעם ליד וטרינר.... אבל מצד שני אין כאן לולים וכל התרנגולות מסתובבות חופשי ומטילות איםה שבא להן. אחרי שנתיים בלכלוך של אפריקה, אני יכולה לומר בודאות שהפעמים היחידות שבהם כאבה לי הבטן מאוכל, או משהו כזה היה מאוכל במסעדה....(ובדרך כלל מסעדה "מערבית). מעולם לא נדבקנו בסלמונלה - מהביצים (שדרך אגב מגיעות מטונפות) לעומת זאת אני מכירה כאן אנשים שנדברו דווקא מבשר לא טרי או דגים לא טריים כך שבאמת בתנאים של הארץ, אני חושבת שאין הרבה מה לדאוג. ולמי שנורא נורא בחרדות ויש לה פחד כל כך גדול.... יכולה להשתמש באבקת מרנג ! וכן, הבת שלי (בת שנתיים) אוכלת כל הזמן ביצים (שמגיעות מטונפות) ועוד כל מיני דברים מוזרים ומגעילים (ארבה למשל...) וטפו טפו טפו אין לא אף פעם שלשולים ומעולם לא נדבקה בכלום, ולפעמים היא מלקקת את הרויאל מהקערה... למרות שאני לא מרשה - אבל בגלל השיניים ולא מסיבות אחרות. נשיקות לכל בנות הפורום המתוקות ! ושיהיה שבוע טוב !!!

אפרופו לכלוך על הביצים

אסור בשום אופן לשטוף ביצה מלוכלכת. למה? כי חיידק הסלמונלה נמצא בצואת התרנגולות ושטיפה עוזרת לו לחדור אל תוך הביצה. ובכל מקרה עדיף להזהר. קלקולי קיבה הם גם עניין של מזל
...

לילית462

New member
אז מה עושים עם ביצים מלוכלכות ?

במיוחד כשמדובר בביצים קשות... אני הרי לא אבשל את הביצים עם כל הג'יפה.... בד"כ אני לא מנקה אותן אלא רק כשאני מכינה ביצים קשות, או משהו כזה....

למעלה