פנטזיית וואלטה - שלב 12

Mont Ventoux

New member
../images/Emo15.gif פנטזיית וואלטה - שלב 12

בקופה: 250 נק' להראס על השלב ועל הזהובה (הראס הפך גם לרוכב הפופולארי ביותר בפלוטון הפנטזיה - פרטים נוספים בהמשך). אין שינוי בהובלה. אסף מ. משחרר עצמו מעמדת ה-linterna roja לטובת דרור. רוכבים נוספים שהפלוטון, בהרכבו החדש, איבד: אסטרלואה (5 קב') פריירה (4 קב') ברון (1 קב') הפורשים מסומנים בתכלת. בטבלה ניתן לראות את השינויים וההרכבים החדשים. נא לא להתבייש לדווח על טעויות (אחרת, לוקח לי זמן לעלות עליהם, וגם זה לא מובטח).

Mont Ventoux

New member
שינויים בהרכבים

17 קב' ערכו שינויים בהרכביהם. 5 הקב' הנותרות כנראה העדיפו לרכב על אופניים אי שם בטוסקנה... הרוכב שעומד בראש דירוג המוצאים מן הקבוצות הוא ואן-הייסווייק, אשר הוצא מפלוטון הפנטזיה יחד עם עוד 5 רוכבים. הרוכב שעומד בראש דירוג המוכנסים לפלוטון הוא הראס. גם מנסבו, בצדק, קיבל עוד קולות. אבל למה בחרתם בלאנדיס? טוב לראות ש-7 רוכבים חדשים הוכנסו לפלוטון הפנטזיה.

Mont Ventoux

New member
וזה מוביל אותנו לדירוג פופולאריות

חדש. הראס מזנק לראש הדירוג. ירידה גדולה לכונגו. אדום - עליה בפופולאריות כחול - ירידה בפופולאריות שחור - אין שינוי

Mont Ventoux

New member
כיצד מיוצגות הקבוצות בפלוטון החדש

סוף סוף קוסטה דה אלמריה ורלאקס בודיסול קיבלו ייצוג בפלוטון הפנטזיה. לעומת זאת ויני קלדירולה הוצאה. אין שינויים גדולים מבחינת מס' הרוכבים שנבחרו מתוך כל קבוצה. סה"כ 67 רוכבים - גידול ברוכב אחד. מבחינת הייצוג הכמותי בפלוטון הפנטזיה, די ברור שליברטי השתלטה בגדול. גידול יפה גם לבלאריים. ירידות משמעותיות: טי-מוביל - ופה מדובר דווקא ברוכבים שנשארו עדיין בוואלטה. הפוסטלים - כנראה כבר עשו את שלהם, אבל לא כולם חושבים ככה. סאקו - פחות מאמינים בכונגו. אדום - עליה כחול - ירידה שחור - ללא שינוי

Mont Ventoux

New member
עוד הערות

הוצאו והוכנסו: פטאקי ונוזאל הוצאו פעם אחת כל אחד אבל הוכנסו פעמיים כל אחד. בלאנקו הוצא והוכנס פעם אחת (=ללא שינוי). כצפוי, המילטון גבה הניקוד פרש היום, אז מי שהחליפו עשה בשכל. מכיוון שפופולאריותו עוד גבוהה, זה יפגע בהרבה קבוצות בסוף המשחק.

פעמיים כי טוב

כל הכבוד לך על העבודה. כל הכבוד על זה שפגעת עם סנטיאגו פרז מפונאק. אני לא יודע אם הוא יביא נקודות למשחק, אבל אין ספק שאחרי המקום השני שלו אתמול והמקום השמיני שלו כרגע בדרוג הכללי, יקחו אותו עכשיו ברצינות. דרך אגב, עובדה מעניינת על הרוכב הזה. בטור הראשון שהוא השתתף (2000 או 2001, במדי קלמה) היה כתוב באתר של הטור שהוא הרוכב עם דופק המנוחה הנמוך ביותר בין כל הרוכבים. נדמה לי שזה היה 29 או 31 פעימות בדקה.

Mont Ventoux

New member
מצד שני

הלכתי על הימור פרוע בעניין ואלוורדה, לא בגלל שאני לא בעדו, פשוט כדי להוסיף עניין (הרי גם היה צריך להכניס את הראס איכשהו). בדיעבד הפרישה של המילטון היתה צפויה יותר. מתי בעצם הוא טיפס טוב השנה? קצת בדופינה, קצת ברומאנדי? ההרים בטור וההרים בוואלטה שברו אותו, וכל פעם קיבלנו תירוץ אחר. אתה חושב שהוא עוד מסוגל לטפס, או שהאיש כבר בא בימים ומה שנשאר לו בעצם זה רק ה-TT ? סנטי פרז - ספק אם הוא יגיע לשישיה הראשונה בסוף, ומכיוון שעכשיו הוא איש ה-GC ספק אם הוא ייקח סיכון לניצחון בקטע.

הגיל והתרגיל

אני לא מומחה בכל הנושא הפיסיולוגי, אבל נדמה לי שאומרים שעם הגיל מה שנפגע היא לא יכולת הביצוע אלא יכולת ההתאוששות. אנחנו רואים רוכבים מבוגרים יחסית שמגיעים להישגים במרוצים חד יומיים, אבל קשה לראות את אותם רוכבים מגיעים להישגים בטורים המפרכים שבהם אתה צריך להיות יחד עם הטובים ביותר יום אחרי יום. ראינו יום אחד בהרים שהמילטון רכב יחד עם הראס ושות', אבל כנראה קשה לו להשאר ברמה הזאת בכל הימים.

Mont Ventoux

New member
הגיל והתרמיל

את הסיפור של הפגיעה ביכולת ההתאוששות אנחנו מכירים. במקרה של המילטון יש להניח שזה גם משפיע בענייני הפציעות שלו, אלא שממרום שנותיו הוא עדיין לא למד כיצד להמנע מנפילות. גם אצל ארמסטרונג מתגלים סימני הבלות. רוכב שמאז מחלתו לא ממש סבל מפציעות ועניינים, ופתאום המאמץ של הטור הביא לו את הטנדוניטיס והוא נאלץ לוותר על מירוץ (סן-פרנסיסקו). לדעתי, עבור הרוכבים הבוגרים, ההעדפה של מירוצים חד-יומיים על פני גראנד טורים היא לא בהכרח נובעת רק מטיעונים פיסיולוגים. אולי יש פה גם נימוקים אישיים, כמו להמנע מהעדרויות ארוכות מן המשפחה וכד'. אבל אם נחזור להמילטון בוואלטה, אז שווה לבחון באיזה קטעי הרים בדיוק הוא כן החזיק מעמד: שלב 5 - טיפוסים "קלים" יחסית, לא גבוהים. שלב 10 - שוב, רוב הטיפוסים היו "קלים" יחסית, לא גבוהים (בקושי, אם בכלל עוברים את גבול ה-1000 מ'). הטיפוס האחרון - הצ'ורט דה קאטי - היה קשה בעיקר בגלל התלילות, אבל הוא היה קצר יחסית, ושוב, לא גבוה. ומתי הוא לא החזיק מעמד: שלב 9 - הוא התקשה כבר בטיפוס ה-5 (מתוך ה-7), שלמעשה היה טיפוס מתמשך של איזה 15 ק"מ, כשסופו היה תלול אך לא גבוה במיוחד. השלב הסתיים בטיפוס ארוך וגבוה יותר. שלב 12 - סדרה של טיפוסים ארוכים מאד וגבוהים מאד. בטור המילטון נכנס לקשיים ביום ללה מונז'י - יום שבו היו "בסך הכל" כ-25 ק"מ של טיפוס. יום למחרת הוא פרש. לדעתי מאד ייתכן שיש פה יותר מפגיעה ביכולת התאוששות. ייתכן מאד שיכולת הטיפוס שלו כשלעצמה, בבחינת "יכולת הביצוע", נפגעה. לא כך לגבי היכולת שלו נגד השעון - נראה ששם יכולת הביצוע שלו עדיין במיטבה.

גם אני בדעה שאצל רוכבים מסויימים,

נפגעת יכולת הטיפוס עם הגיל, ובמקומה בא שיפור ביכולת נגד השעון. דוגמה טובה לכך הוא טוני רומינגר, שבערוב ימיו תקף את שיא השעה אבל לא הצליח להחזיק מעמד בעליות של הג'ירו יחד עם הצעירים. אגב, תמיד כשאני אומרת ליאיר בן עמי שיכולת ההתאוששות נפגעת עם הגיל, הוא טוען שזה לא נכון, ואף פעם לא הצלחתי להבין למה.

ד"ר פרארי

לא בנושא הזה, אבל תמיד תענוג לקרוא את הניתוחים של ד"ר פרארי למרוצי אופניים.

Mont Ventoux

New member
סליחה,

אל תשלח אותנו לסקונד אופיניון אצל איזה רנו או טויוטה, כשפרארי זו הפורמולה הראשונה. רבאק, זה הדוקטור של הרומינגר.

Mont Ventoux

New member
../images/Emo15.gif פנטזיית וואלטה - שלב 13

בקופה: 100 לפטאקי על השלב 50 להראס על הזהובה. אין שינוי בהובלה. אסף מ... חוזר לסוף? (אגב, היה על זה אייטם היום בניוז של האתר הרשמי) 12 קב' איבדו היום את המילטון.

nitsansh

New member
כדאי לציין ש...

רוב הנקודות יוענקו בסיום המירוץ. הנק' בקטעים היומיים ולבעל החולצה הזהובה הן כסף קטן לעומת 4000 נק' ויותר שיש בקופה ביום האחרון... ומבחינה זו, המוביל הוירטואלי במירוץ הוא ארנון קרן, שיש לו 2 יתרונות משמעותיים על היריבים בצמרת: 1. הוא בין היחידים שעדיין יש לו קבוצה מלאה, ואם כולם יגיעו לסיום הוא יזכה ב-2360 נק'. 2. יש לו 4 רוכבים בין 6 הראשונים בדירוג הכללי, שנכון לעכשיו שוים 1350 נק'. עוד קבוצה שמצבה טוב מאד היא של אריאל כהן. יש לו קבוצה מלאה עם מקסימום 2400 הנק', ועוד 1000 נק' של המובילים בדירוג הכללי, וכמעט בטוח שיזכה ב-350 נק' של המנצח בדירוג הנק' כי בקבוצה שלו גם צאבל וגם אוגריידי...

Mont Ventoux

New member
../images/Emo15.gif פנטזיית וואלטה - שלב 14

בקופה דהיום: 100 לסנטי פרז על השלב 50 להראס על הזהובה אין שינוי בהובלה, אבל דרור שם ממשיך להלחם באסף מ. על ה-linterna roja. אבידות לפלוטון - עוד יום קשה: אוגריידי - 12 קב' אסטרלוזה - 1 קב' קאוקיולי - 1 קב' ומנצ'וב - 4 קב' לא ברור לי אם פטאקי הצליח להיכנס למגבלת הזמן היום (לקח שעות עד שהוא נכנס לרשימת התוצאות), אבל כנראה שכן.

מדהים, כשבניתי את המשחק...

לא לקחתי בחשבון את העובדה שיכול להיות שהמשחק יוכרע על פי כמות הרוכבים המסיימת. כרגע יוצא שכל הקבוצות איבדו רוכבים חוץ מאחת, יש קבוצות שאוטוטו יהיו במאזן שלילי של רוכבים (אני איבדתי כבר 4 רוכבים, והצלחתי להחליף אחד ועוד אחד שהוחלף יפרוש כנראה בימים הקרובים). כתסתיים הוואלטה ונעבור למשוב על משחק הפנטזיה החדש, זה יהיה מעניין לראות מי יהיה בעד להמשיך עם החוק הזה ומי לא.

טיראן מ

New member
תזכורת !!

משחק הפנטאזיה של הטור-דה-פראנס, תסתכל על התוצאות ... ההכרעה הייתה ב"שובר שוויון" לאחר ששלושת הראשונים זכו באותו מס' נקודות. מקום ראשון זכה מכיוון שרק רוכב אחד שלו פרש ואילו אצל מקום שני ושלישי שניים פרשו. מקום שני (אני) ניצח את השלישי כי ..... רשם את קבוצתו קודם....

במשחק הפנטזיה הקודם,

חולקו הרבה פחות נקודות. ובשלב מסוים כמעט שבוע לסיום היה ברור שיש שלושה שיתמודדו על הניצחון. אבל עכשיו יש הרבה יותר נקודות (ביום האחרון יש כמה אלפי נקודות), וקשה לי להאמין שנגיע לשובר שיוויון (אלא אם כן יש קבוצות כמעט זהות). כשבניתי את המשחק התלבטתי איך להגידר את קטגוריית הפועלים, בטיוטה הראשונה ניקוד ניתן רק לרוכב שהיה בקבוצה של מנצח הוואלטה או של המאיץ המצטיין. לא הייתי סגור על הקטגוריה הזו, ואחרי הערה של אודי שיניתי אותה. בסופו של דבר קטגוריית "הפועל המצטיין", נקבעה כברירת מחדל מבחינתי. היום אני מופתע מההשלכות של הקטגוריה הזו על הדרוג הסופי, ושמח שזו בסופו של דבר תהיה הקטגוריה שתכריע את המשחק. רק חבל שלא הבנתי את זה כבחרתי רוכבים, אולי לא הייתי מדורג במקום כל כך נמוך
.

Sybh

New member
סחתיין מונט ונטו על סנטי פרז

וגם על הצניעות

למעלה