שאלה מתוך סקרנות ...

../images/Emo15.gif שאלה מתוך סקרנות ... ../images/Emo4.gif

מה ההבדל בין צמחונות לטבעונות? סקרנית לדעת ... ביי ...

Ayelet 1986

New member
בכלליות-

צמחונים לא אוכלים בשר ודגים. טבעונים לא גם אוכלים ביצים, מוצרי חלב ובמקרים מסוימים גם דבש.

../images/Emo15.gif את צמחונית או טבעונית ?

ועוד שאלה: אפשר להתחיל להיות טבעונית או שרצוי להתחיל עם צמחוניות ולעבור בהדרגה לטבעוניות? אני משערת שמבחינת ההסתגלות של הגוף להיות טבעונית יותר קשה ... ביי ...

Ayelet 1986

New member
אני צמחונית

אבל אני בקושי אוכלת ביצים, ומתישהו אני גם אפסיק לאכול מוצרי חלב. אני מניחה שאפשר להתחיל בטבעונות, לפי דעתי כדאי לגוף להסתגל קודם לזה שהוא לא צורך יותר בשר ואחרי כמה חודשים להמשיך הלאה, אבל כל אחד ודעתו האישית... קרין, השפענו עליך קצת...?

../images/Emo15.gif אפשר להגיד ... ../images/Emo9.gif

שהתחום הזה מעניין אותי קצת ... רק מה שאני קצת בורה ( סורי באמת ... ) בנושא הזה ... אז למי שהשאלות נראות לו איך לומר בעדינות ... דביליות ... זה מחוסר ידע ... לשאלה הבאה: אין תחליף קצת יותר טעים למוצרים מטופו ? ( ניסיתי ... ואיך לומר בעדינות ... כמעט הקאתי את נשמתי ... )
בלי קשר: מסכנה הכלבה שלי, היא עברה עיקור לפני קצת פחות מחודש התחילו לה גידולים בבטן ( תופעות לוואי של זריקות יחום ... ) ... כמה שאני בכיתי ... עוד שאלה: למה אסור ביצים ? לא שאני משתגעת על זה ... אגב, ניסיתי בצבא את המעדני סויה למינהם ( חברה צמחונית ששרתה איתי ... ) והופתעתי לטובה ... מאוד טעים ... ביי ...

Sunburn

New member
תגובה

שלום לך קרין. אני אנסה לעזור. קודם כל בקשר לטופו, האם אכלת טופו בסיסי? כי אין לזה טעם.. יש כל מיני מוצרים מטופו עם תוספות וטעם טבעי ועשיר..לא כל מוצר הוא אותו דבר..ויש מבחר רב, אני בטוח שאם תבדקי..תמצאי לא מעט לטעמך. עדיף לפי דעתי להתחיל בצמחונות ואז לעבור לטבעונות, כי זה יותר קל... ופחות סיכוי שתשברי, זה מעבר חד ביותר לעבור לטבעונות. אסור ביצים, מכיוון שהתרנגולות אשר מטילות את הביצים, עוברות סבל רב ביותר, הם נמצאות כל הזמן בכלובים מאוד קטנים,כאשר בקושי יש להם מקום לעמוד, הם נאלצות לריב אחד עם השניה, הטיפול בהם הוא לוקה בחסר מאוד.. הם מואכלות במזון אשר גורם להם להטיל יותר ביצים, לא ממש טבעי כן.. כימקלים ותוספים שונים. התרנגלות נמצאות בחום כל היום, כאשר רק פעם ב.. מתיזים עליהם מים. וכמובן שאת התרנגולים הורגים הרבה פעמים.. כי להם אין שימוש. בקיצור התרנגלות עוברות סבל והתעללות!!!!!! אשמח לעזור בכל שאלה.

m_shy

New member
אין מה להתבייש!../images/Emo13.gif

ושימי לב שמי שאומר את זה (אני) - שמו shy...
אי אפשר לדעת הכל על הכל, ואפילו לא קצת על הכל. אם יש מקום פשוט מ-ו-ש-ל-ם לברר את הנושאים הללו, הרי שזה פה!
(לגבי הכלבה שלך - למיטב ידעתי יש סיכוי שהגידולים יתכווצו לאחר העיקור) בעיני, "ההתגברות" על המעבר לטבעונות או צמחונות היא לא כל כך של הגוף כמו של הנפש. בסה"כ, מוצרים מן החי נוטים להיות כבדים יותר לעיכול, והדבר שמפיל כה רבים מבין העוברים לצמחונות או טבעונות הוא פשוט... ההרגל הישן! כדי להתגבר על ההרגל, מומלץ לעשות את המעבר הדרגתי באופן סביר, כל פעם להכניס משהו אחר לתפריט במקום איזשהו פריט מזון שמוציאים מן התפריט. עמותת אנונימוס לזכויות בעלי חיים הפיקה חוברת קטנה שעוסקת במעבר לתזונה צמחית שנקראת "צמחונות בקלות", בארבעה שלבים. לגבי תרנגולות באופן ספציפי - תוכלי לקרוא את הדפים באתר עמותת אנונימוס העוסקים בתעשיית הביצים בביצים. שי משולם

../images/Emo15.gif ואוו תודה אנשים !!! ../images/Emo98.gif

כבר ציינתי שיש לכם פה פורום מ - ד - ה - י - ם !!! אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים כאן מרוב שזה מעניין ... אני אקרא את המאמר על הביצים ... תודה ... בעניין הטופו אני לא מכירה טופו בסיסי ( או מה שכתבת בלי טעם ) אני פשוט ניסיתי מוצרים שונים על בסיס טופו ולא כל כך אהבתי ... בניגוד למוצרי סויה ( השוקו פשוט פצצה רבותיי !!! ) ביי ...

../images/Emo15.gif ועוד שאלה חשובה ...../images/Emo4.gif

למה אסור דבש ? ( כתבתם לי אם אני לא טועה שטבעוניים לא אוכלים דבש ... ) ועוד שאלה: מה אומרים להורים שמתנגדים לכל העניין ??? ( מהקטע של הסיכונים הבריאותיים: אנמיה וכו´ ... ) המשפחה שלי בקטע הזה די איך לומר בעדינות ... קניבלים !!! ( נו , טוב מרוקאים ... ) וממש אנטי בעניין ( לא מזיז להם מהסבל שהחיות עוברות ... מצער להגיד את זה אבל זו האמת ... אני לא רואה סיבה אחרת ... ) ... ובעניין הכלבה שלי ... היא די מבוגרת ( בת 14 ) אז זה הגיוני שיופיעו לה גושים ... היא בכלל בקטע של זיקנה עכשיו ( איטית יותר , היא לא רואה טוב , יש לה מה שנקרא בשפה רפואית : " קטרת " בעין ימין ... מסכנה ... ) קשה לי לעכל את זה שהיא מזדקנת ... היא כבר 14 שנה אצלנו ... ביי ..

לאנה

New member
קרינוש!, טוב לראות אותך!*איפושהו*

אמממממ....., אני צמחונית, אז לצערי אני לא ממש יכולה לענות לך בקשר לדבש. אבל....., להורים שלי ממש לא הייתה בעיה. אמא שלי אפילו גררה אותי לדיאטנית כדי שתעזור לי לארגן תפריט. אני מניחה שאת יכולה להגיד להורים שלך שזה משהו שאת רוצה לעשות, ומכיוון שאת כבר אחרי צבא, מותר לך. אבל אם את ממש בקטע של להקשיב להורים, לפי דעתי תשבי איתם ותסבירי להם עד הסוף, כלומר, הם לא יצתרכו לשנות שום דבר, הם פשוט יצטרכו להתרגל לרעיון שהבת שלהם לא אוכלת בשר. (או וואטאבר, תלוי כמה רציני תיכנסי לזה.....), מקווה שעזרתי.

../images/Emo15.gif ממממממ... ../images/Emo4.gif

הם מתנגדים מהקטע הבריאותי של העניין ( אם יש דבר כזה בכלל .. . אין לי מושג ...) מוביל אותי לשאלה חשובה עוד יותר: האם יש סיכונים בריאותיים בעניין הצמחונות טבעונות או שכל גוף ואיך שהוא מסתגל לעניין ... ( נראה לי יותר הגיוני ... ) ואם כן מהם ... ובעניין הדבש מאוד חשוב לי לדעת ( הסקרנות יו נואו ... ) ועוד שאלה ( כן , יש לי הרבה ... אני יודעת ... ): בעניין הביצים ... מה התחליף להם ? אני חושבת שקראתי על משהו שנקרא ביצי פלא אבל אני לא בטוחה ... ואם יש דבר כזה הייתי מעוניינת לשמוע על העניין ... ביי ...

Ayelet 1986

New member
לא ביצי פלא, ביצי חופש

ביצי חופש הן ביצים של תרנגולות שגודלו בתנאים אחרים, ללא כלובי סוללה אלא בחצר מרווחת. למרות זאת, את האפרוחים הזכרים זורקים, ולכן גם תעשייה זו לא הוגנת במיוחד. הייתי ממליצה לך לפנות איזה שעה-שעתיים ולקרוא את כל החומר הנפלא של אנונימוס בנושא הזה ובכלל. תמצאי שיש דברים שנראו לך כל כך מובנים מאליהם והם ממש לא ככה.

../images/Emo15.gif ואוו תודה ... ../images/Emo20.gif

לא ענו לי על שאלת הדבש ... ועל הסיכונים הבריאותיים בצמחונות/טבעונות למינהם ( אם יש כאלו בכלל ... ) ולמה לפנות שעה שעתיים כשאפשר להוריד למדפסת ולקרוא בזמן החופשי? חחחה ... אבל תהיי בטוחה שאני יקרא את החומר ... ( מתה מסקרנות... ) ביי ...

../images/Emo15.gif לא להאמין ... ../images/Emo10.gif ../images/Emo7.gif

ח´ברה נכנסתי כרגע בפעם הראשונה לאתר אנונימוס ( לקרוא על תעשיית הביצים ...) ... ואני עדיין מזועזעת ... במיוחד לאחר עיון בגלריית התמונות באתר ... שאלה לגבי החוברת שהמליצו לי על מעבר לצמחונות : ראיתי באתר חוברת של אנונימוס שעולה 5 ש"ח ששמה " צמחונות בקלות " ... לחוברת הזו התכוונתם ? ביי ...

לאנה

New member
קיי.....

אני בטוחה שיש פה אנשים שיכולים לתת לך תשובה יותר מלאה, אבל, הו וול. שמעת פעם על הוויטמין B12?, יש אותו בבשר, ואני חושבת שגם בכל מיני צמחים. בקיצור, יש הרבה צמחונים וטבעונים שרמת הוויטמין בדם שלהם קטנה מכיוון שהם לא אוכלים בשר. אבל, כתחליף, אפשר לקחת את הוויטמין בכדורים או בזריקות. יש גם כל מיני מאכלים אחרים שמכילים אותו, אבל אני לא רוצה להגיד לך דברים שבסוף לא יהיו נכונים.

../images/Emo15.gif עישון וצמחונות ../images/Emo4.gif

מהם הסיכונים הבריאותיים לבחורה צמחונית שגם מעשנת ? אם יש קשר בין הדברים ... זה מאוד חשוב לי לדעת... מצפה לתשובה בהקדם ... ביי ...

דורון ק

New member
ברמת התיאוריה

לצמחונים מעשנים ישנו יתרון מסוים על פני צמחונים שלא מעשנים מאחר שעישון מגביר את הדרישה לפיטוכימיקלים הנקראים נוגדי חימצון שיכולים תאורטית להוריד מנזקי העישון-לצמחונים בדרך כלל יש יותר מהם בתזונה-אבל עישון לא בריא לא משנה מה התזונה! מצרף קישור לסקירת על שכתבו סגסותי ופיליפס מתוך גרסת האינטרנט של QJMED בקשר ליתרונות/חסרונות של תזונה צמחונית-Vegetarian diet: panacea for modern lifestyle diseases? Q J Med 1999; 92: 531-544-המאמר הוא חלקי בלבד מאחר שהכותבים התייחסו לאספקטים אחרים של צמחונות במאמרים אחרים שלהם אין גרסה שלא בתשלום-אם יש לך שאלות נוספות אז תשאלי.

דורון ק

New member
תיקון!

הכוונה היא ישנו יתרון מסוים לצמחונים שמעשנים על פני לא צמחונים שמעשנים ולא כפי שנכתב!
.

../images/Emo15.gif אולי יש מאמר בעברית ?

אין לי כוח לשבת עם מילון אוקספורד ולפרש כל מילה ... חחחה ... אם יש חומר בעברית על הנושא תכתוב לי ... ובקשר לעישון: אני מעשנת כבר קרוב ל- 4 שנים ... קצת קשה להפסיק בשלב כזה ... ביי ...

למעלה