"
הוא אמר,
היא אמרה"

מיטללל

New member
"../images/Emo150.gif הוא אמר, ../images/Emo68.gif היא אמרה"

אחת לכמה ימים, נציגה מהמין היפה ונציג מהמין הגברי בפורמנו הקט ידונו על נושא מסויים - מין ראש בראש שכזה וינסו למכור את עמדתם. השבוע-
לצאת עם הx של חבר/ה - לעניין או לעניין
... d e m o sthenes ו ChilD SouL דנו על זה. ובאופן ספק מפתיע... לא הגיעו למסקנה
מי מכר את דעתו יותר טוב
מי לדעתכם צודק

d e m o sthenes

New member
הוא אמר....

מי חבר טוב יותר? זאת השאלה אשר עולה לי בראש כאשר אני חושב על הדילמה הכה ידועה: האם מותר לצאת עם אקסים של אחד החברים הטובים שלך? "יש עוד מיליון בנים/בנות בעולם, למה אתה חייב לצאת דווקא עם זה/זו", "למה אתה לא מתחשב בחבר/ה שלך" , "הקשר יהיה מוזר ולא תקין" אלא רק חלק מהתגובות ששמעתי בזמן שהצהרתי על כך שאם חבר שלי היה יוצא עם האקסית שלי לא הייתי מתנגד. אולי זה בגלל שלא הייתי אף פעם מאוהב באמת, אולי זה בגלל שלא הייתה מישהי משמעותית בחיי אולי זה בגלל שאני סתם "נשמה טובה" אבל עדין אני מרגיש כמו עוף מוזר. אני רואה בכל העניין הזה סוג של "בחינת חברות", עד כמה אתה מוכן להתפשר ועד כמה המשפט "שום בחורה לא תפריד בינינו" שציטטנו מאז הגן, תופס. לרוב קשה יותר למצוא אהבה מאשר אשכנזי במועדון ה TLV לכן כאשר שני אנשים מרגישים אוהבים ונאהבים אני לא מוכן למנוע את זה מהם רק כי "יצאתי איתה פעם", נכון זה צובט בלב וזה לא נעים אבל איך אתם מעיזים למנוע אושר ממישהו? סליחה, לא סתם מישהו אלא אחד החברים הטובים שלכם? אנשים המתנגדים לדעתי יטענו שאם יש לי באמת חברים טובים הם מלכתחילה לא יצאו עם האקסית שלי, אם הם חברים באמת טובים הם יבינו כמה זה יפגע בי אבל אני, אולי תמים וצח מדי תגידו, מעוניין להתעלות מעל זה. אני רוצה להיות חבר טוב כל כך ו"לאשר" לחבר שלי לצאת עם האקסית כי אני רוצה שיהיה לו טוב על הלב, כי אני לא אמנע מבן אדם את הסיכוי למצוא את ה"אחת" שלו רק בגלל שיש לי רגשות כלפיה? מה זה רגשות אשר יחלפו עם הזמן בתמורה לאהבה?

Dark Muse

New member
מסכים איתך

זה מאוד תלוי בעומק הקשר של האקס, ברור שאולי אחרי כמה שנים של חברות, יהיה קשה לראות את האקסית יוצאת עם החבר הכי טוב שלי, אבל אם זה קשר כזה שלא הלך, וזה בתוך מעגל כזה, אז למה לא? אם כמובן באמת הרגש עבר, ויש "אישור" לכך

Dark Muse

New member
זה לא אישור לאהבה

זה אישור שאתה עדין תשאר חבר של חבר שלך, שלקחת את חברה שלו לשעבר... מה לעשות שלחבר שלך זה יכול להפריע (ואפשר להביןאת זה)

d e m o sthenes

New member
ברור שזה יכול להפריע, אבל החיים

שלנו זה לא סוכר ודבש, ואם חבר טוב שלך סוף סוף מאושר באמת מי שאתה שתמנע את זה?

Dark Muse

New member
לא אמנע כלום, אבל אם זה יפריע לי

לראות אותם, למה שאני אסבול את זה? זאת לא שאלה של אהבה, זאת שאלה של חברות.

eithancambridge

New member
אני מסכים איתך.

אבל כמובן, יש לי את התנאים שלי: - הוא יבוא לדבר איתי, ולא יעשה דבר מאחורי הגב שלי. - רק אם הוא מחפש משהו רציני איתה, אם זה סתם כי היא כוסית והוא מת לזיין אותה, שילך לחפש. בנוגע לרגשות שלי, אני לא ארגיש טוב יותר עם עצמי, כשאני אדע שמנעתי אהבה מחבר.

נועם m

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה

צריך להתעלות מעל הרגשת האי נוחות והקטנוניות הראשונית, ולהבין שהאושר של החבר חשוב יותר.

נועם m

New member
צריך לקחת בפרופורציות

אם אני אראה חברה עם אקס ברור שזה יכאב/ ירגיז/ יגרום לי להרגיש לא בנוח, אבל אלה רגשות שאני מאמינה שיתמוססו עם הזמן, ואני יכולה "לעבוד על עצמי" כדי להשתחרר מהם. אז כן, בהשוואה לאלה אושר אמיתי של חברה טובה הוא יותר חשוב. כמובן, אם מדובר ב"אושר" ולא סתם בזיון... מעבר לכך, גם אם הרגשות שלך חשובים לך יותר (וזה טבעי ולגיטימי), נסי לחשוב איך תרגישי כשתדעי שהתגברת על עצמך, והבאת לכך שחברה טובה תהיה באמת מאושרת.

החשיבה שלך נורא אגואיסטית.

גם בהודעה שלך כתבת "הרגשות שלי קודמים לכל". אגואיסטי מצידך. אם חברה שלי תצא עם אקס שלי, כמובן שזה יפריע לי, זה אפילו טבעי.. אבל אם יש ביניהם משהו מעבר לסתם הנאה ביחד, מי לעזעזל אני שאמנע מהם את זה? למה צריך להקשיב לחוק המעפן הזה? "לא יוצאים עם אקס\ית של חבר\ה". מאז ומתמיד חשבתי שזו שטות ואני לא מאמינה שזה ישתנה. אומנם עדין לא עמדתי במקום הזה, אבל אני מאמינה שגם כשאעמוד, זה לא ישתנה. האושר של החברות שלי חשוב לי ואם הן יהיו מאושרות עם האקס שלי - מעולה. צריך לפתוח ת'ראש ולאפשר לעצמך לנסות דברים קצת פחות "מקובלים".

ChilD SouL

New member
אהמ...

ראשית, אני לא מקשיבה לשום חוק - בדברים האלה אין חוקים, זאת נטו דעתי. כמו שאני אישית לא הייתי יוצאת עם אקס של חברה, כך גם אני מצפה ממנה לא לצאת עם האקס שלי. שנית, קצת אגואיזם לא הזיק לאפ'חד, כולנו אגואיסטים - אין מה לעשות. ומי שיגיד שהוא לא - אני פשוט אומר לא לבלבל לי ת'ביצים.
אם האושר של חברות שלך חשוב לך יותר משלוות הנפש שלך - זה כבר עניין שלך. לי יותר חשובה שלוות הנפש שלי, ואם לחברה שלי חשוב האושר שלי - היא לא תלך עם האקס.

זכוכיות

New member
אז באותה המידה אני יכולה לומר,

לי יותר חשוב האושר שלי. ואם לחברה שלי חשוב האושר שלי- היא "תאשר" לי ללכת עם האקס שלה.

איזה שטויות..

את לא יכולה לדעת מה תעשי, עד שתעמדי בסיטואציה הזו.. ולרקורד, אני לא אומרת שאני לא אגואיסטית, אבל בסיטואציה הזו הייתי מתחשבת בחברה שלי. כי אכפת לי ממנה וממה שעושה לה טוב.

ChilD SouL

New member
../images/Emo90.gif היא אמרה....

בתגובה למה שהבחור מעליי כתב
פתירת הדילמה שלך. לא יוצאים עם אקסים של חברים טובים, פשוט לא. יש דברים שהם מחוץ לתחום וזה אחד מהם
אישית
הייתי יכולה לרצוח אם חברה טובה שלי הייתה שוקלת לצאת עם אחד האקסים שלי, בין אם אני עדיין מרגישה כלפיו 'חיבה' ובין אם אני שונאת אותו. אתה טוען "אני רוצה שיהיה לו טוב על הלב". אז נכון, אני מאחלת לחברות שלי את הטוב ביותר, אבל יחד עם זאת אני לא שוכחת לדאוג לעצמי ולתחת שלי. ואיך לומר
הרגשות שלי קודמים לכל. אז אולי נוכל להגיד לחברים שלנו "כן, אין לי בעיה שתצא איתה", אך האם באמת נוכל לצאת בחבורה כששניהם יחדיו
האם באמת נוכל לשבת ולהקשיב עד כמה החבר הזה שלנו מאוהב ומתגעגע לאקסית שלנו מבלי לזרוק עליו במוח כמה קללות עסיסיות או לתת למפלצת הירוקה לצאת
האם נוכל לשבת ולהקשיב איך הם רבו ומה עליו לעשות בשביל להשלים איתה
כי הרי אנחנו גם היינו שם ואולי אנחנו יודעים יותר טוב, וכל זה בלי לנסות להרוס לו ולתת לו תשובות שגויות או פשוט להתעלם ממנו. התשובה על כך היא - לא. ומי שיגיד כן, א. או שלא היה אפ'עם במצב כזה. ב. חושב שהוא יוכל להתמודד עם כך. ג. בנאדם חזק באמת, ויש מעט מאוד קלה, לפחות בכל הקשור לרגשות. אני לא מאמינה בזה שצריך למנוע מהחברים לצאת עם האקס. אולם אני כן מאמינה שיש צורך להגיד עד כמה זה יפריע לי ואם הוא מבקש אישור וזה מפריע לי - להגיד "לא מסכימה". אם החבר באמת כזה טוב, הוא יעבור את 'בחינת החברות', כפי שקראת לה ולמרות כל הרגשות שלו כלפיי האקסית - לא יצא איתה ויתחשב ברגשות שלנו [מי אמר שרק אנחנו צריכים להיות מתחשבים
], כי סה"כ אנחנו היינו שם קודם, לא
אבל
במידה ואחרי הכל החבר יחליט לשים עלינו 'זין', מבחינתי אישית הוא לא יכול יותר להקרא 'חבר' והוא נכשל בבחינה BIG TIME, שהוא יהנה ממנה, אבל ממני
שישכח. נ.ב - זה אולם נכתב בלשון זכר [חלק], אך מיועד ל-2 המינים.

למעלה