סקר חדש
סקר חדש

הייזל

New member
../images/Emo153.gifסקר חדש../images/Emo153.gifסקר חדש../images/Emo153.gif

תזכרו אפשר להכניס רק 10 תשובות לא יותר, לכן הכנסתי תשעה סרטים וברירת מחדל. נראה אותכם מגלים מה ברירת המחדל.
ולכבוד יום המנגלים הקרב אלינו

Boojie

New member
טוב, האהוב עלי ביותר לא שם,

(משפחת אדאמס, משפחתי האבודה משנים), אבל לא נורא, הסתדרתי בכל זאת...

ברנן

New member
נו באמת -איכזבתם אותי

ואני חשבתי שהבחירה ברורה my name is Inigo Montoya. you killed my father . prepare to die...!

Ridd

New member
מה...!??!

כאילו..... לא ברור שזה שייקספיר מאוהב?

alond

New member
LOL

אין לי מושג אם היה הומו. אני שמעתי שאולי היה פיקציה אבל בכל זאת...משעשע

Real J

New member
הנסיכה הקסומה הוא כן פנטזיה

לגבי הנסיכה הקסומה: קיומם של "ענקים", גלימות חסינות אש (חפצים קסומים), קסמים (mircale max - בילי קריסטל שמחזיר את וסלי לחיים ואשתו המכשפה),ה-fire swamp שיש בה את ה (ROUS (rodents of unusual size... נראה לי די פנטסטי, ואם לא די בכך יש שם גם true love....

ואני עדיין מחכה לאלמנט פנטסטי יחיד

את עצמך שמת "ענקים" בגרשיים, גלימות חסינות אש? מה פנטסטי בזה? יש אחת בכל אוטובוס של אגד היום. אם לאדם קוראים עושה נפלאות, זה אומר שהוא באמת עושה נפלאות? חיות גדולות - זה פנטסיה? נו באמת... ואהבה גדולה לא הייתה שם, מקסימום אהבונת...

Real J

New member
?

איש שמצליח ליצור גלולת פלא מחייה - זו פנטזיה. האפשרות של miracle max לשמוע את וסלי מדבר אחרי מותו - זו פנטזיה. הגלימה בהקשר של עולם לא טכנולוגי - זה אלמנט קסום - ולכן פנטזיה. חיות גדולות ממה שיש במציאות - זו פנטזיה. בקיצור, פנטזיה פנטזיה פנטזיה. אני לא אומרת שאין סרטים שהם *יותר* פנטזיה, אבל זה לא נוטל מ"הנסיכה הקסומה" את זכות הקיום שלו כשייך לזא´נר.

Boojie

New member
אוף, איזה ניג´עסים.

"מלחמת הכוכבים זה פנטזיה!" "הנסיכה הקסומה זה לא!" נו, די! הנסיכה הקסומה זה פנטזיה, כי מוסכם על מרבית אוכלוסיית העולם (חוץ מאלה שטועים תדיר) שזה פנטזיה. הסרט משתמש בשפת הפנטזיה, בסמלים של פנטזיה, ברעיונות של פנטזיה, אז זה פנטזיה. וכנ"ל, אבל להפך, על מלחמת הכוכבים. לא ברור לי למה צריך להתקרצץ ככה על ז´אנרים. מילא אם זה היה מביא לגילוי התרופה לסרטן או משהו, אבל רבאק, כולה סרט! ורוב העולם מסכים על הז´אנר שלו (וז´אנר הרי הוא במידה רבה פונקציה סוציולוגית). אז מה הסיפור, בשם אלוהים?

הסיפור? ה ס י פ ו ר ?

בסקר רשמי של פורום מד"ב, סווג מלחמת הכוכבים כפנטסיה. לא יודע מה איתך, אבל לי זה גורם צמרמורת...

Rogue 7

New member
מה אתה מתרגש?

אני מעריץ שרוף של מלחמת הכוכבים (ראה הניק שלי), אבל כמו שסילברברג הגדיר בצורה יוצאת מהכלל (בהקדמה ל"אגדות")- מד"ב משתמש בהנחות מדעיות כלשהן (גם אם הן שוליות ביותר), ופנטזיה לא. עכשיו, למעט דתיים (כמוני) שמאמינים במטאפיסיקה (הforce אבל קוראים לו רוח הקודש, או כל ביטוי דתי אחר), מלחמת הכוכבים ישאר בסוגה (המילה העיברית לז´אנר ): פנטזיה.

elad2040

New member
גם בסטארטרק

יש כל מיני כוחות פסבדו-מדעיים כמו טלפטיה וכו´ אני לא רואה מה מונע מזה מלהחשב פנטסיה גם. כנ"ל לגבי מליון ספרי וסדרות מד"ב אחרות. בשבילי, אם זה עם חלליות, זה כנראה מד"ב. גם ככה ה"מדע" במד"ב שאני אוהב הוא לא כל כך חזק.

Boojie

New member
ואז, כמובן, יש שאלה מעניינת

איך תגדיר סרט שמתרחש כולו על ספינת חלל, ועוסק כולו ברוחות רפאים, שדים, מכשפים וכישוף טבעת הבדולח השחור?

elad2040

New member
אני אשקול את זה

כשאתקל בסרט כזה. כפשוטו, סטארוורז עונה בצורה מושלמת על הגדרות אופרת חלל. בכל מקרה, הסיווג לא נראה לי נורא חשוב. בעיקר נראה לי כאילו כל הקשקשת מסביב הז´אנר של סטארוורז היא בזבוז זמן. אבל אם מישהו נהנה מזה, מי אני שאפריע?

Boojie

New member
ואגב, פתאום נזכרתי

שבעצם כתבתי בזמנו איזה סיפור שמערבב מד"ב עם פנטזיה בצורה ששעשעה אותי.

למעלה