סקר חדש
סקר חדש

Boojie

New member
מזכיר *מה*?

למה תמיד אתה בא עם כל מיני אזכורים עלומים ולא טורח לציין מי, כמה, למה ואיפה? הרי ברור שאתה ואני לא קראנו את אותם דברים, לא?

הסיפור הופיע בעברית

או באחד מקובצי הטוב שבטוב, או בפנטסיה 2000 כלשהו. באנגלית זה Mythical Beast של סטיבן דונלדסון. וכיוון שאין לי אותו, ולא זכרתי את שמו, וכיוון שזכרתי במעומעם שקראת את כל קבצי הטוב שבטוב, הנחתי (הנחה שגויה בדיעבד) שתזהי את הסיפור ותחסכי לי עבודה.

מלחמת הכוכבים פנטסיה כמו שהנסיכה

הקסומה מד"ב - כלומר רק לפי הגדרות טכניות צרות ביותר, ותוך התעלמות מוחלטת מהסרט.

tsahee

New member
ההיפך הוא הנכון.

לא, אין לי כוח לכתוב עוד פעם את אותם טיעונים שנמצאים בכל מקום בפורום. סתם, חשתי דחף לשלוח הודעה.

לא הייתי מגדיר את הנסיכה הקסומה

כל כך מהר כפנטסיה. מה הקשר בין הוויכוח הזה ולמלחמת הכוכבים. לדעתי כמו הקשר של שנת שמיטה והחוקים שקבלנו בהר סיני. (לא רציתי לומר מה הקשר בין מ.. ל...) - שניהם מדברים על חוקים אז? הנסיכה מכסימום פנטסיה גבולית וגם זה בכוח - הייתי מגדיר את זה כסרט או כספור הרפתקאות קסום (קסום בגלל שהוא טוב - אבל לא קשור כלל לקסם באמת).

arifell

New member
2 מושגים בקשר לנסיכה הקסומה,

לסימוכין לקביעת היותו פנטזיה: 1. Fire Swamps 2. ROUS

tsahee

New member
LOL

חשמל, אם אני זוכר נכון, התגלה לראשונה בנתיחת צפרדע. רדיואקטיביות וקרני רנטגן התגלו לגמרי במקרה (לא זוכר מה היתה המטרה המקורית של אותם ניסויים). לכי תדעי, אולי הגדרת הקו המפריד בין מד"ב לפנטסיה יביא את המתכון הסודי לאושר ללא גבול? למדע אמיתי אין גבולות!!!
אה, ולגבי קריטריון "כל העולם מסכים": זה קריטריון ממש רע. כללית, וספציפית. לא משנה בכמה ספריות ישימו את "רביעיית חפצי הקסם" במדף של מד"ב לצד "שלישיית חרב האופל" ו "חמישיית דרקונים עם סלסול מזעזע" , אני לא אקבל את זה כהגדרה.

אם זה משנה משהו, כמה תשובות

א. אתה זוכר נכון, ליתר דיוק הראו שחשמל מאפשר לרגל צפרדע לזוז "לבד". את החשמל הסטטי יתכן והכירו עוד קודם (ענבר וצמר שניהם מצויים היו זמן מה) אך אין תיעוד מסודר. ב. לא היה בדיוק "ניסוי". עוזר מחקר השאיר בטעות לוחות צילום בחדר עם חומר מקרין(רדיואקטיבי), מבלי שיאיר עליהם. הלוחות פותחו, אך הצפייה הייתה שישארו שחורים (לבנים? לא זוכר אם הלוחות צילמו נגטיב). הופעת הנק´ בלוח הייתה הצעד הראשון במסע שיוביל אותנו למירוץ החימוש. ג. אין ג.

למעלה