פתיל הודעות

on drugs orange

New member
סטיגמות על מדע בדיוני ופנטזיה?

בזמן האחרון שמתי לב להרבה סטיגמות על מדע בדיוני בעיקר וקצת בפנטזיה (נראה שפנטזיה נחשב ליותר קלאסי) בכל מקרי למה אנשים מפחדים מהנושא? למה מתייחסים למעריצי מדע בדיוני אאוטסיידרים? שמתי לב לעוד משהו - מאז שיצא הסרט שר הטבעות כל האנשים שצחקו עלי בכיתה ז בזמן שקראתי את הספרים , אני שומע מהם עכשיו אני רוצה לקרוא את הספר פשוט אין לי זמן... אני לא זוכר מי אמר אבל נזכרתי בציטוט מתאים: "a classic is a book everyone wants to said they read it and no one really read it"

Sparks

New member
אינפורמציה שימושית?

מכיוון שאני קוראת את הפורום הזה כבר הרבה זמן נתקלתי פעמים רבות ב"עריצה היא הלבנה" זכרתי שיש את הספר בספריה העירונית שלי אבל גם שמעולם לא קראתי אותו בגלל איזה צירוף מקרי - חוסר חשק. אז נגשתי ביום שישי להשלים את החסר. הספרנית מסרה שהעותק היחיד שהיה עבר לבלאי שאלתי מתי הוא חוזר משם והיא אמרה "זה לא חוזר בלאי זה זבל זרקו אותו" כשידעתי אותה לגבי ערכו הכספי של הספר... התשובה היתה "אבל זה מדע בדיוני" אז לידעתכם, אי שם במזבלת חיריה מסתובב לו עותק של עריצה היא הלבנה... רחוק מהישג ידי.

BoR|S

New member
תגובה...

לצערינו מוחם של הרבה ישראלים (רחוק מלהיות כל הישראלים אבל לא מעודד במיוחד)... כשקראתי את ההוביט בגיל 6 צחקו עלי שאני לא קורא ג´ינג´י (אפילו לא טרחו לשאול מה זה ההוביט) כשקראתי את שר הטבעות כמה שנים מאוחר יותר שאלו אותי למה אני קורא את הזבל הזה (בלי שהם קראו אותו כמובן, טוב אני מבין אותם, סדרת צמרמורת היא בעלת עניין ועומק יוצא מן הכלל ולכן היא עדיפה על שר הטבעות (או שלא))... כשכולם התחילו לקרוא הארי פוטר אני כבר סיימתי אותו והחלטתי שזה לא ספר רציני (קרוב משפחה שלי לא החליט ככה ונהייה ברבות הימים הארי פוטר הישראלי, אני לא הייתי גאה בזה במקומו אבל חפיף)... לצערי בגלל שהרבה ישראלים נחשפים למד"ב ולפנטזיה דרך סרטים, הם מקבלים מד"ב רק כסרטי פעולה בעתיד ופנטזיה כסרטי הרפתקאה בעבר וכאלה... הם אינם יכולים לגרום למוחם לחושב קצת, לדמיין קצת (מה שהספרים מאפשרים והסרטים אינם מאפשרים) וכן באות הסטיגמות... עכשיו כולם מתחילים לרוץ לספריות ולקחת את שר הטבעות... לדעתי באיחור של כמה שנים טובות... לדעתי לא צריך להדאיג אף אחד הסטיגמות הללו, אם הוא לא רוצה לקרוא וכיו"ב, אז אני מניח שכולנו כאן יודעים מה הוא מפסיד... בעיה שלו... בריא על כולכם! (הבוריס עם הקו)

Boojie

New member
ואי אפשר שלא להזכר

בקטע מ"המשכוכית" שבו היא עוסקת בהשאלה מתמדת של ספרים מועדים לזריקה כדי שלא יזרקו אותם... אה, כן, "ספרנית אידיוטית" כבר אמרתי?

אתה בא לדכא אותי, מה?

גורם לי לעשות טבלת יאוש. זה לא הוגן. ממש לא. לא יכולת לתת לי להישאר באפילה? אז לפחות לא הייתי יודעת שאני מחכה. באמת תודה. ~A Black Crow~

alond

New member
מצטער. פעם הבאה אני אשים../images/Emo58.gif

מה זה ה- ~A Black Crow~?

alond

New member
שכחתי.לאוהבי dragonlance

למעוניינים: Dragons of a Vanished Moon: The Wars of Souls, Volume III יוצא ב-15 במאי.

Boojie

New member
ואגב, סביר להניח שהספר לא הגיע

לחיריה. ספרים שמוצאים לבלאי בדרך כלל נמסרים קודם כל למכירות שעורכות עיריות מעודפי ספריות וכדומה (שבהן הספרים נמכרים ב5-15 ש"ח לספר), ולרוב רק אחרי מאמצים כושלים מרובים למכור את הספרים אכן משליכים אותם, אם בכלל.

Sparks

New member
אח קראתי את המשכוכית אבל ../images/Emo8.gif

לא הבנתי את הרמז (של היקום ..) אלי. הייתי צריכה לעשות כמוה ולשאול ספרים לא מבוקשים אולי זה היה מונע את זה. לגבי המכירה אני בספק רב אם זה קורה בעיריה שלי ששמה ישאר חסוי מפאת הבושה. וכן "ספרנית אידיוטית" מאד מתאים פה.

alond

New member
המשכוכית?

שמעתי את זה כבר כמה וכמה פעמים. איך קוראים לזה באנגלית? של מי זה? האם זה טוב(אני כבר מצטער על השאלה הזאת)?

Boojie

New member
The bellwether.

(וסליחה אם טעיתי באיות). וזה - כמובן - של קוני וויליס, והספר שזכה לויכוחים הסוערים ביותר על "האם זה מד"ב או לא" (לדעתי - לא - אבל אחלה ספר בכל מקרה). לטעמי - ספר נפלא, שמספר בצורה סרקסטית ומושחזת על קורותיה של חוקרת במכון מחקר אמריקאי ממוסחר שמנסה לגלות איך מתחילות אופנות. היא נתקלת במהלך המחקר שלה בשפע אופנות מטופשות במיוחד, ובכלל זה אופנות ניהוליות, אופנות לבוש, אופנות בריאות, אופנות רוחניות ושאר ירקות. נורא מצחיק, וגורם לי כל פעם מחדש להיזכר למה אני לא אוהבת את ה"תרבות" האמריקאית...

alond

New member
לשמחתי מצאתי את bellwether יחד עם

Uncharted Territory, Remake מה יש לך לספר לי על אלה?

Boojie

New member
ארץ לא נודעת -

הופיע בעברית בקובץ הסיפורים "ארץ לא נודעת", שכולל שלושה סיפורים. הסיפור שעל שמו נקרא הקובץ הוא סיפור ארוך (נדמה לי שזה האורך שנקרא נובלטה), שמספר, בגדול, על צוות חוקרים בעולם זר. הסיפור מצחיק מאד, מספר על עבודתם של החוקרים תחת ממשלה נורא PC שנורא חוששת לחזור על הטעויות שנעשו עם האינדיאנים, דבר שיוצר קטעים נורא משונים ומצחיקים במפגש עם תרבויות זרות, ולקינוח, התייחסות מאד נחמדה ליחסים בין המינים. על רימייק זכור לי שראיתי ביקורת איפשהו, אולי בפורום אורט, אבל לא זוכרת שום פרטים. סורי.

alond

New member
תודה :)

נראה לי שאני אקנה את האומניבוס הזה (למרות שיקח לי איזה עשר שנים עד שאני אגיע אליו)

תיקון טעות קל

בכל מקום שכתוב נורא מצחיק צ"ל נורא מעצבן. typical typo, boojie sometimes forgets...

למעלה