../images/Emo91.gifהולי הובי-ריצ´רד דובלמן

יש לי הרגשה שכמה מכם לא שמעו על הספר הזה...
תקציר הספר: חוקר שבטי המאיה העתיקים, הארכיאולוג מלוויל דאטון, נעלם בדרך מסתורית בסבך הג´ונגלים העבותים כאשר עסק בחיפוש אחר עיר הנמר האבודה בגוואטמאלה אשר במרכז אמריקה הדרומית. הכל נואשו מלמצוא אותו חי והכריזו עליו כמת. רק בתו הבכורה ליז מאמינה שאביה חי ותועה בג´ונגל השורץ חיות טרף. ...ושודדי עתיקות. ליז מחליטה לצאת לחפשו, למרות הסכנות האורבות לה. בעת ביקור בביתם הנושן של סביה בניו-אינגלנד, נמשכת ליז כבמטה קסמים אל תמונה שצויירה בשנת 1803 ובה דמותה של נערה יפהפייה. הולי הובי. לפתע מתחילה הדמות בתמונה לנוע - הולי הובי שבה לחיים. Na´atz the Crow

Rowan

New member
כמה המלצות על ספרים ../images/Emo63.gif

ספרי מד"ב ופנטזיה טובים שרציתי להמליץ עליהם.... השמות באנגלית (שבה קראתי אותם כיוון שאני סולדת מתרגומים), כך שאני לא בטוחה אם כולם תורגמו... אבל הם דווים את המאמץ של הקריאה באנגלית: The Rowan - Anne McCaffrey זה ספר ראשון מבין סדרה בת 6 ספרים... כולם מומלצים בחום. זה מד"ב, עם הרבה נגיעה בתחום של טלקינזיז וטלפתיה. Chronicles of Narnia שבעת הספרים, שהידוע בהם הוא "האריה, המכשפה וארון הבגדים" (שהוא השני בסדרה) אבל כולם יפיפיים. The ship who sang - Anne McCaffrey גם סדרה מצויינת שלה. Dragon Prince - Melanie Rawn מקווה שתהנו..

ofer15

New member
סדרת היפריון

למי שלא מכיר את הסדרה המעולה הזאת, יש בה 4 ספרים: היפריון, נפילת היפריון, אנדימיון ועליית אנדמיון, כשרק 3 הספרים הראשונים תורגמו לעברית והרביעי בדרך. הסדרה מכניסה את הקורא ליקום שבו בני האדם נאלצו לנדוד כתוצאה מאסון שקרה על כדה"א (לא אגיד מה האסון כדי לא לקלקל) והתיישבו בכל מיני פלנטות שמקושרות בעזרת משגרחוקים, מעין שערים כמו בסטארגייט. מה שמיוחד בסדרה הזאת לעומת שאר הספרים שקראתי הוא שהעלילה מסופרת מנקודת ראות של כמה דמויות ולכן גורמת להרגשה כאילו כתבו את בספרים כמה כותבים בסגנונות שונים. הסדרה נכתבה ע"י דן סימונס והיא מומלצת מאוד.

הייזל

New member
קראתי אותו מזמן

עוד כשהייתי צעירה ממך. עד הסוף לא ממש ברור אם היא אמיתית חזיון שווא או רוח רפאים.

Tanath

New member
אכן ספרים טובים

נו טוב, את האחרון לא קראתי, אבל את האחרים כן. רק ניטפוק קטן, The Rowan, הוא לא הספר הראשון בסדרה הנ"ל. עד כמה שידוע לי יש שני ספרים לפניו, To Ride Pegasus ו Pegasus in Space. הספינה המזמרת תורגם לעברית, אבל נראה לי ששאר הסדרה לא תורגמה.

alond

New member
שכחת

יש שני סדרות talent 1: to ride pegasus pegasus in flight pegasus in space talent 2:the tower and the hive the rowan damia damia´s children lyon´s pride the tower and the hive מי שרוצה מידע על סופרים או סדרות ילך הנה או בקישורים. יש שם מידע מעניין בדר"כ.

alond

New member
בוג´י או הייזל,

אולי באמת תוסיפו את הקישור הזה לרשימת הקישורים איפשהו. יש שם מידע רב על סופרים ועל הספרים והסדרות שהם כתבו (דגש על הסדרות!!!). מקום נחמד.

MuadDib

New member
שאלה בקשר ל-Rowan

לא כ"כ ברור לי באיזה סדר צריך לקרוא את הספרים. לפי מה שמצאתי ב-sffworld.com, הם כותבים שה-ROWAN זו סדרה המכילה אתה הספרים הבאים: The Rowan Damia Damia´s Children Lyon´s Pride The Tower and the Hive אבל אתה אומר שיש עוד סדרה שקודמת לה, ושנקראת talent 1. השאלה היא, האם ניתן להתחיל ב-The Rowan הראשון, ולהתקדם לפי הסדר הנ"ל, או שצריך לקרוא את הסדרה שקודמת ל-ROWAN. ועוד משהו, האם הכתיבה היא בצורה של סיפורים-סיפורים (כמו אצל אסימוב, במוסד) או כעלילה אחת? MuadDib

בד"כ מומלץ לקרוא לפי סדר היציאה

או הופעת הספרים. האתר המועדף הוא ה ISFDB, ושם אם תגיע לעמוד של מקקפרי ותחפש את TALENT תגלה שהספר הראשון שיצא היה TO RIDE PEGASUS ב73, אחריו יצאו באותה שנה (90) PEGASUS IN FLIGHT ו ROWAN, משם כעיקרון תמשיך עם סדרת TOWER AND THE HIVE עד שתחזור ל PEGASUS IN SPACE. האחרון שפורסם הוא THE TOWER AND THE HIVE בשנת 99והוא כנראה סוגר את הסדרה הראשונה.

אודין

New member
../images/Emo63.gif כמה המלצות משלי...

מד"ב:
"המשחק של אנדר"\אורסון סקוט קארד - ספר חובה, ולדעתי כדאי לקרוא גם ההמשכים, למרות שהם נופלים מהמקור.
"נמסיס"\אסימוב - נחמד, כשיחסית לאסימוב הדמויות מפוחות. קראתי השבוע, אז נוסיף להמלצות. פנטסיה:
כל סדרת רומח הדרקון\ מרגרט וייס וטרייסי היקמן- השלושה הראשונים קצת שטחיים, אבל ההמשך מרתק.
"הסיפור שאינו נגמר"\ רואלד דאל - קלסיקה. קצת ילדותי, אבל אפשר לצאת ממנו הלאה.

Boojie

New member
תיקון: הסיפור שאינו נגמר הוא של

מיכאל אנדה, לא?

alond

New member
לגבי המשחק של אנדר:

חייבים לקרוא קודם את הסאגה האמיתית של אנדר!!! רק אחרי זה את המשכי הצל. זה כי ככה אני קראתי
וכי גיליתי שאנשים שקראו את הצל של אנדר (טפו!!! כופרים!) קודם אהבו יותר את בין. אסור שתופעה זו תשנה. אנדר הוא הדבר האמיתי!! אנדר שולת!!1 אגב, הסאגה האמיתית היא המשחק של אנדר קול למתים קסנוסייד ילדי המחשבה אחרי זה (ורק אחרי זה!!!), מי שרוצה (ואני רציתי ונהניתי) יכול לקרוא את הסאגה של בין שזה הצל של אנדר הצל של ההגמון shadow puppets שעוד לא יצא באנגלית אפילו (ביולי הוא יוצא). נ.ב: כל הספרים שהוזכרו פה נקראים פורמלית the ender saga אבל לדעתי זה נעשה מסיבות מסחריות. רק מה שקראתי הסאגה של אנדר היא באמת עליו. הצל של אנדר מזכיר אותו אבל הוא לא עליו והדגש הוא על בין כמו יתר הספרים במה שקראתי הסאגה של בין (רק שבהם אנדר לא דמות פעילה אפילו).

../images/Emo3.gif

מעניין מה אני עושה בשעה כזו... תעלומה אמיתית. אני באתי נייטראלית, וקראתי את "הצל" אחרי "המשחק". פשוט לא יכלתי לחכות להמשכים, שאמרו שהם גרועים. טעו דווקא. הם מקסימים. |נעץ|

ללא ספק אנדר שולט../images/Emo9.gif

ואני קראתי את ה"צל" מייד אחרי ה"משחק" . קוראים לספר הצל מסיבות מסחריות. ובין הוא סתם מפלץ

למעלה