ללמוד לבד

danigl

New member
יש עוד מושג של האיחוד המשולש

והוא סמהיטה (של רישי, דוואטה וצ'אנדאס). שבת שלום דניאל

drall

New member
דני

שוב התבלבלת כשקראת את הפרוספקטים ששלחו לך מהררית, או שהמהרישי התבלבל , למי אכפת? סאמסרה , ע"פ הבודהיזם היא עולם היסורים הצפוי לאנשים הנותרים כבולים לעולם המושגים החומרי. יכול מאוד להיות , שהסאמסרה הזאת , היא נחלתם הקבועה של מתרגלי המ"ט ויכול מאוד להיות שהיא בדיוק מה שמגיע להם. אבל "לחלום על סאמסרה ?" "ליחל לסאמסרה?" בשביל מה? אפשר לשבת על נעץ וזהו. דרול

דונלד

New member
הזוית שלי להארה

איך יכולה להיות לי זוית ראיה על הארה, כאשר אני איני מואר ? ובכל זאת...דברי ישמעו...
. ככה זה עם הפולנים... אחד השמות האחרים שיש להארה הוא "להיות באחדות". כוונה, התעלות מעל המצב ה"רגיל" של תחושת הנפרדות (שבא מהאגו). למיטב הבנתי-ואיני מאלץ אף אחד אחר לסבור כמוני-יש להארה דרגות, בדיוק כמו לכל דבר אחר ביקום. כבר מזמן הטביע הרמס טריסמגיסטוס את המשפט :"כמו בעליונים, כך גם בתחתונים". אגב המשפט הזה הוא נגזרת כמעט מתחייבת מהסמל שאנו מכירים כ-מגן דוד. אם אתה מודט, אז וודאי אתה מכיר את "תופעות הלוואי",כמו,שלווה,רוגע, קבלה יותר מלאה של המצב ועוד.ככל שאתה מודט יותר זמן-יותר עמוק-יותר פתוח...- כך התחושות הללו פועלות ליותר זמן-יותר עמוקות וכך הלאה... אחת הסיבות היא שאתה נמצא במצב תודעה גבוה/עמוק יותר. נסה לראות מצב של הארה כדרגה גבוהה של מודעות. ואם נלך לנסיון שלנו להבין הארה דרך המושג "להיות באחדות",אז במצב הארה האגו "מת" או ישן" והאדם חווה את הקיום ללא ההטיה/הטיות שהאגו גורם בתפישת חווית המציאות. אין אניואתה, הכל הוא אחד. אחדות. וכל ההבנות שזורמות עם מצב עילאי זה. הבנת חווית האהבה, ידע....ועוד.....ועוד... עכשיו, בדרגה גבוהה יותר של מודעות, גם חווים כאב וצער. אבל הם נתפסים אחרת בחוויה. זה כמו להיות עצוב ושמח ביחד. או כמו להיות עצוב, אבל משהו בך "מבין" איזו גדולה זו, לחוש עצב.איזה יכולת נפלאה יש לך-לחוש גם עצב בתוך הסקלה האין סופית של יכולת החוויה האנושית. זה דומה ל"לבכות משמחה". ולמי שיש עדיין סבלנות.... ישנה עוד דרך להגיע להארה, שדובר בה מעט. עזוב את ההארה, עזוב את הבירבורים והדברורים. אתה רוצה לחיות חיים מלאים יותר, עמוקים ומספקים יותר ? תלמד להתחבר לעצמי הגבוה שלך. תחתוך דרך הפחדים וההגיון לכיוונו. עבור בשעטה דרך הקרמה שלך-אם תעז-ותתחבר גבוה יותר לתוך עצמך. ישויות אור רבות בעידן החדש, טוענות שאנו נמצאים בתקופה מיוחדת שבה אפשר להגיע להישגים ניכרים בתחום הרוח, בזמן קצר מאוד. וזאת לפרק זמן מוגבל. אפשר לחתוך דרך רוב הקרמה ולהתחבר לעצמי הגבוה (והלאה). כל מי שרוצה - מוזמן. היקום פתוח ואינו מפלה. שלומות ותודות לכולם דונלד

barak001

New member
מסכים

יש כאלה שמתארים את ההארה כחוויה לא הדרגתית אבל אני מסכים דוקא עם הגישה הזו ולו בגלל שחוויתי את ההארה לפרקים קצרים (בדיוק ברגעי העילוי של המדיטציה). אני תוהה האם האדם המערבי יכול לחוש את התחושות האלה גם במהלך חיי השגרה הלחוצים. העולם המדיטטיבי והחיים האמיתיים (האשלייתיים...) הם שני קצוות קיום קיצוניים מאד בעיני.

hary_i

New member
קצוות קיצוניים...

אכן חיי השגרה הלחוצים והשקט בזמן המדיטציה הינם קצוות מאד קיצוניים וזוהי הגדולה של ההארה, לאחד את שני הקצוות האלו. זוהי הסיבה שהרבה חושבים שהארה היא דבר בילתי מושג. אבל כן, גם האדם המערבי יכול להגיע להארה. כמובן אם הוא ישתמש בכילים שמתאימים לו. ורק המדיטציה הטרנסנדנטלית היא מדיטציה שהותאמה למערב ולכן יכולה להביא את אנשי המערב להארה. מדיטציות אחרות ברוב המקרים לא יתאימו לאנשי המערב ולכן לא יעילות. הן כן יעילות לאנשים מסויימים במקרים מאד מיוחדים, בגדול, רצוי להתרחק מהן כי הן לא ממש מועילות לנו.

בארס

New member
ואני אפרט...

כשאתה אומר שרק המ"ט , מאחר והיא הותאמה למערב, יכולה להביא את אנשי המערב להארה......אני שומע קולות של צרות אופקים, חוסר הבנה בסיסית, קנאות עיוורת, ויסודות של רודנות ועריצות ...מהסוג הנמוך והמסוכן ביותר. אחת היא שאדם שהולך ומתפתח...רוכש אט אט , יכולת הערכה אמיתית של העולם שהוא חי בו, על כל גווניו ואפשרויותיו, ואדם שעולמו הולך ומצתמצם...הופך פנאט. אלו הן יסודות הפנאטיות מהסוג שמתפתח לכפיה קולקטיבית וקיטלוג של העולם המופלא שלנו לטוב ורע ...על בסיס עיוור ומסוכן. זו הנקודה מבחינתך הארי, לסגת אחרוה צעד אחד, ולעמוד על טיב ידיעותיך ואיכות אמירותיך. למען עצמך בלבד. בארס.

danigl

New member
איפה אתה מוצא את הבושה?

איפה הבושה? אני מנתח מילה מילה את מה שהארי כותב: בחיי השגרה הלחוצים? בשקט בזמן המדיטציה? בגדולה של ההארה? בלאחד את שני הקצוות האלו? בזה שהרבה חושבים שהארה היא דבר בילתי מושג? בזה שגם האדם המערבי יכול להגיע להארה? בזה שהוא חייב להשתמש בכלים שמתאימים לו? שרק המדיטציה הטרנסנדנטלית היא מדיטציה שהותאמה למערב ולכן יכולה להביא את אנשי המערב להארה? בזה שמדיטציות אחרות ברוב המקרים לא יתאימו לאנשי המערב ולכן לא יעילות? בזה שהן כן יעילות לאנשים מסויימים במקרים מאד מיוחדים? בזה שבגדול, רצוי להתרחק מהן כי הן לא ממש מועילות לנו? איפה הבושה? דניאל

new_chance

New member
הארי-

אני לא רוצה להטיף אבל אני חושב שככמנהל פורום מדיטציה, לא פורום TM או מועדון מעריצים של המהרישי, כשאתה אומר שכל מדיטציה אחרת (שאינה TM) רצוי להתרחק ממנה.. אז או שאתה חוזר בך או שאתה מתפטר מניהול הפורום.

hary_i

New member
האם אין לי זכות דיבור?

אני אמרתי את דעתי בדיוק כמו שלכל אחד מותר לומר כאן את דעתו בפורום. ולגבי התפטרות, אולי באמת כדאי לשקול זאת. הרי ממילא הפורום הזה די חסר טעם. כל מה שאנשים יודעים כאן זה להיות אנטי ואנטי, אז האם אילו פניו של פורום מדיטציה שהייתם רוצים? לא כך אני הייתי רוצה.

new_chance

New member
זכויות וחובות

הארי בודאי שיש לך זכות דיבור וזכות לבטא את דעתך. אבל- לדעתי אם אתה באמת חושב ומאמין שאין טכניקה ראויה זולת TM, אתה מתאים לנהל פורום TM ולא פורום מדיטציה. חובתך כמנהל פורום לגלות פלורליזם מחשבתי. אני באופן אישי לא אנטי לשום טכניקה, אם עיינת בהודעה קודמת שלי מהיום. לילה טוב ובאמת כל מה שכתבתי לא בא מאנטי אלא מאמונה שיש מקום לכולם וגם לכל טכניקות המדיטציה, כל אחד ומה שמתאים לו.

hary_i

New member
מה אני מאמין

אני מאמין שטכניקת המדיטציה הטרנסנדנטלית היא טכניקה פשוטה וטובה שהותאמה לאדם המערבי ויכולה להביא אותו להארה. טכניקה זו הוכחה מאות פעמים. טכניקות אחרות שיתכן שחלקן טובות, מעולם לא הוכחו ואם כן, איך נדע שהן טובות?

new_chance

New member
אמונה

שוב אין לי בעיה אם אמונתך בנושא TM, וממש לא חושב להיכנס לויכוח על הוכחות מדעיות. רק מבקש ממך, במלוא הענווה, שבתפיקדך כמנהל הפורום אל תפסול את מה שאינך מכיר.

Rinor

New member
יפה אמרת...

דונלד יקר יפה אמרת. אין צורך להגדיר כל דבר בחיים במילים, במושגים, יש לחיות, לחוות, להרגיש, להיות חלק מהכל ופשוט להיות...לחיות. כך לא יהיה האגו, כך נהיה משוחררים...כך פשוט נהיה... אהבה ואור ניר...

למעלה