היום ב-
אנשים

../images/Emo16.gif היום ב-../images/Emo43.gif אנשים ../images/Emo104.gif

ערב יום השואה אוניברסיטת תל אביב ומכון נטויז'יון לחקר האינטרנט מזמינים אתכם היום ב-17:00 ליום עיון בנושאים: "אנטישמיות ושיטנה דיגיטלית- חופש הביטוי או חופש השיסוי?" ו"חשיבותה של הרשת כמקום תמיכה לבני הדור השני והשלישי". בדיון תשתתף גם מנהלת פורום "שואה - דור שני - תמיכה". הציבור מוזמן, הכניסה ללא תשלום. לפרטים נוספים: http://www.niis.tau.ac.il/text_item.aspx?tid=133
תחרות צילומי שולחן החג בתפוז אלבומים השקעתם בעיצוב השולחן לליל הסדר? במאכלים, בכלים, בקישוטים? תפוז
אלבומים מזמין אתכם לשלוח תמונה לתחרות ולזכות בפרסים: http://www.tapuz.co.il/Albums/contests/contest.asp?c=40

Digi Lista

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

איך עובר לכם הערב?הייתם/תהיו באיזה טקס?

Serf SaN

New member
מחר, בביצפר...אני ממש מקווה שלא

יהיה יותר מידי גשום, כי אני מאוד רוצה לראות את הטקס. הטקסים בביצפר שלי ממש מושקעים..מביאים את התזמורת גם של הקלאסי וגם של הג'אז, וגם את הזמרים, ועושים את זה נורא מושקע ויפה. ואחר כך יש שיחה בכל כיתה עם ניצול/ת שואה, מאיזה יד ושם של גבעתיים או משו, וזה ממש ממש מעניין. אני מצפה למחר..

Serf SaN

New member
הטקס...

היה ממש יפה לדעתי, למרות שכל החברים שלי במגמת המוסיקה, אמרו שכל הזמן הם הזמרים עשו פאשלות וטעויות. אני לא שמתי לב. היום שירים ממש יפים, וסוף סוף שמעתי חלק מהזמרים, כי לא הייתי בערב זמרים לפני חודש |X. חיכינו דיי הרבה זמן לצפירה, שהגיעה ב10:03 בערך אצלי בשעון, ודווקא שמעו אותה דיי טוב. בחטיבה שלי לא שמעו כלום, נאדה, גורנישט, וביסודי, הצופר עצמו היה בתוך שטח ביצפר. מה זה אומר? שבאמצע החצר יש מגדל בגובה שני קומות, עם גדרות מסביב, שכתוב: "שטח צבאי". וכמובן בצפירות צריך לסתום את האוזניים, אחרת מתחרשים, כי זה כל-כך חזק. אחרי הטקס היה מפגש אישי לכל כיתה, עם ניצול שואה, מעמותת עמחא (נראה לי שככה כותבים) גבעתיים. אנחנו קיבלנו אישה בת 85 בערך, שכל השעתיים רעדה מרוב דיבור. והסיפור שלה היה כל-כך קשה, שרוב האנשים יצאו משם בוכים, באמת. וזהו, סה"כ היה מאוד יפה לדעתי..

strawberrys

New member
נאמ...

מה קצת צורם לי במשפט "אנחנו קיבלנו אישה בת 85 בערך"?.. בן אדם, באמת, אפשר לנסח את זה *קצת* יותר טוב~.~

Serf SaN

New member
כן, צודקת ../images/Emo3.gif

פשוט לא זכרתי את השם שלה, ורציתי להגיד: "רחל, שבערך בת 85"..ולא יצא לי

strawberrys

New member
הייתי בטקס.

הטקס היה בסדר, הקהל היה נוראי. לידי יושבת ילדה ואוכלת בורקס. בסדר, חשבתי, היא בטח בת 4, היא לא מבינה. אבל אז אני רואה שגם אבא שלה אוכל. בשורה שלפני יושב ילד עם שקית צ'יטוס ביד, והוא וחבר שלו אוכלים ממנה עד שאמרתי להם שיש זמנים אחרים שיותר נחמד לאכול בהם. אבל נכבד את זכר הנספים,נכון? כמה פעמים בטקס פלאפונים מצלצלים, איזה יופי. מישהו שר את "שמע ישראל אלוהי", השיר הזה של שרית חדד, וזה הופך להיות חצי שירה בציבור של הערסים. לפחות היה קטע משחק נחמד של כמה ילדים שנראו לא יותר מבני 10, שזה די הדהים אותי, וגם שמו ברקע את "Is there anybody out there?". נראה לי שלבית ספר אני כבר לא אלך מחר. הדיבורים הרגילים של כל שנה ושעתיים אנגלית לא עושים לי את זה/:

Digi Lista

New member
רציתי להגיב למה שמיתר כתבה ושכחתי..

ית שכמותי
עצבן אותי מה שכתבת על ההתנהגות של הקהל,האבא שהערת לו(כול הכבוד על זה
)יכול היה לשמש דוגמא מוצלחת יותר לבת שלו,מדובר ביום קשה שמסכם המון עבור אנשים ואסור בשום אופן לזלזל בו בצורה כזו,בעתיד לא ישארו יותר ניצולים(אני מתכוונת באמירה הזאת לצערי גם לסבא וסבתא שלי) ששרדו את הזוועות ואז הטקסים האלה יהיו חייבים להיות מהזכרונות הבולטים כדי שהעולם יזכור שאסור לתת להרג המוני להתרחש שוב! היום ואתמול היו גם סיפורים על בני אדם שרצחו כלבים של אנשים שעצבנו אותם,הקשר הוא שמי שיכול לרצוח יצור חי כמו כלב בהחלט יכול להצטרף ברגעי כעס לרצח של אנשים,זאת אמירה קיצונית לאללה אבל עובדה שבני אדם הוכיחו שהם יכולים לפגוע בכול מי שעומד בדרכם והשואה שיש לה מספיק מכחישים היא דוגמה שאסור לזלזל בעוצמתה כהוכחה. אם אנשים יתנהגו בזלזול כמו האבא גם הילדים יתחנכו להתנהגות דומה והאדישות והאטימות האלה יובילו לכך שאלה שצריכים להמשיך את החיים ולהביע את הגאווה על ההשרדות ונצחון החיים על המוות והשנאה ירשו לעצמם להתעלם ולשכוח וברגע שזה יקרה אין מה שיעצור את העולם מבלצע דברים דומים בעתיד ורק המחשבה הזאת גורמת לי לתחושה רעה.

strawberrys

New member
האמת היא שלאבא עם הילדה לא הערתי,

רק לילדים. בטח לא היה לי עצבים לזה...בכל אופן, אם כבר הזכרת "שאסור לתת להרג המוני להתרחש שוב!" אז הנה משהו שקראתי היום, דרך תפוז האמת.

קורורו

New member
הטקס היה בסדר...

דווקא מכובד, שלא כמו שנים קודמות (מחזור ח' נוראי
).. באמצע הצפירה, היה אצלנו רעם. ולא סתם רעם - הוא היה פשוט ענקי! וזה היה כ"כ במקום... לא יודעת, זה ממש עשה לי משהו כשזה היה ככה, אף פעם לא היה כזה מזג אוויר ביום השואה. בשיעור אנגלית המורה השמיעה לנו שיר, ואמרה לנו להשלים את המילים שמחקה. אז בשמיעה ראשונה - מחפשים את המילים... ואז לקראת סיום אתה קולט את השיר עצמו, המשמעות... אז יצא שמהשמעה שניה והלאה בהיתי במנורה שעל התקרה בנסיון לחסום את הדמעות, זה באמת היה שיר נוגע. שיר שכתבו אותו על (או בידי) הילדים שההורים שלהם הבריחו אותם לפני שהשואה הגיעה אליהם, וזו בעצם הפעם האחרונה שהם ראו את המשפחות שלהם.

למעלה