היום ב-
אנשים

למדנו בשלוש השעות הראשונות, שזה טוב

כי זה שיעור כימיה, ויש לנו מגן ביום חמישי (מחר חופש). בקושי זכרתי שיום השואה היום כשהייתה הצפירה, שגם אותה בקושי שמענו ולא קמנו ממש בצפירה
תוך כדי הצפירה מישהו המשיך לשפץ את המעבדה השנייה וקדח בקירות, דבר שהיה נורא ואיום, וגם מחדר החומרים הצמוד שמעתי דיבורים. מי שעבד עם המקדחה בטח לא שמע את הצפירה בכלל, אבל האחרים... אני שונא את זה. בשעה רביעית ראינו את הטקס שחברי המשלחת שלנו התעקשו להכין, חוץ מהטקס הבית-ספרי, והיה נחמד, אלא שכרגיל, הריקוד היה מיותר ולא תרם בכלום ולא הבנתי מה הוא קשור לשואה ולמה צריכים לרקוד ביום כזה. בשעה חמישית ראינו את הטקס הבית-ספרי. המנהלת דיברה קצת ואז הייתה הצגה של מגמת תיאטרון (גם ילדים רק מהשכבה שלנו) על אנה פרנק וזה היה נחמד גם כן. אחר-כך, בשיעור חינוך, אמרתי שכל שנה מכיתה א' יש אותו טקס וזה משעמם אז טוב שהיה שינוי. בשעה שישית הייתה שעת חינוך והיינו פחות מעשרים ילדים (אלא מה). כרגיל, כל המטומטמים באו כדי להתלונן שלא טוב להם, דיברנו קצת על הטקסים, שאלנו דברים על הבגרויות וכאלה (אין יום חופש לפני הבגרות באנגלית) וזהו. בשעה שביעית היה אנגלית, אבל אף-אחד לא נשאר. חוץ מזה המורה שלי שברה את הקרסול לפני שלושה חודשים בערך אז בכלל לא היה לי שיעור, אז זה לא משנה. לא הבנתי איך היה קשה לאנשים ביום הזה. אני בכלל לא התרגשתי, מכלום.

strawberrys

New member
אז למה כתבת:

"בקושי שמענו ולא קמנו ממש בצפירה" ואין לך שום סיבה להתלונן עלי. עמידה בצפירה היא טקס חברתי. אין שום טעם בה עם אתה עושה את זה לבד.

star_female

New member
את לא עומדת בצפירה בשביל

להראות לכולם שאת עומדת, אלא בשביל לכבד את המתים והניצולים. או לפחות ככה זה אמור להיות.

קודם כל, עמדנו במשך כל הצפירה.

תפסיקי להשתולל. פשוט במקום לשמוע אותה וישר לקום, פתאום מישהו אמר "אוי, צפירה!" וקמנו. שנית, הצפירה היא כדי שאנשים עמדו דום ויתייחדו עם המחשבות שלהם על היום המיוחד הזה ויזכרו למה הם עומדים-בגלל שישה מיליון יהודים שנרצחו בייסורים בשואה. את לא עומדת בשביל שכולם יתפעלו מזה שאת עומדת, את עומדת בשביל עצמך.

strawberrys

New member
מילי וטלי-

זה לא נכון להגיד שאני עומדת בשביל עצמי, ואני לא מבינה כיצד זה שאני אעמוד דקה, לבד, יכבד מישהו. הצפירה כטקס לאומי שלנו כאומה היהודית הוא חשוב מאוד בעיני, ואין לוותר עליו. אך כפרט בודד, אני לא רואה מה הטעם בכך.

star_female

New member
את ה-2 דקות האלו את אמורה

להקדיש לזכר היום הזה. גם אם תשבי כל היום ותחשבי על השואה זה לא ישנה הרבה כנראה, אבל את זה תמיד אפשר להגיד. אם את מקדישה את ה-2 דקות של הצפירה לזכר השואה ולא מתעלמת מהן או מוטרדת ע"י הצפירה עצמה את עושה את זה בשביל עצמך. אני לא מניחה שלקחת זמן מסויים ביום שהקדשת אותו ספציפית למחשבות על השואה, לא? ואם כן, אז למה לא בצפירה עצמה? (עזבי את זה שישנת, באופן תיאורטי)

Oukami Kun

New member
אני מסכים איתך בקשר למשפט

האחרון. ממש לא ריגש אותי כלום. למרות שלא הייתי באף טקס, אז אני לא ממש יכול להגיד שהיה לי ממה. הייתי אתמול בטקס של המושב והקראתי קטע, אבל זה ממש לא היה זה.

star_female

New member
היה טקס של הצבא

כלומר, מסדר. ב-7:30 בבוקר. קמתי ב-5. המסדר היה די רגיל, היה קטע קריאה ושיר שהיו יפים אבל העייפות הרסה. אחרי זה היה לנו דיון על השואה, ראינו סרטון של רבע שעה ואז היתה עדות מפי בן אדם שזו הפעם הראשונה שהוא מספר עדות (גם צילמו אותו). אני חושבת שאם היו עורכים את הטקס בשעה נורמלית זה היה הרבה יותר פרודוקטבי, גם אם היום היה מתעכב בעוד חצי שעה או שעה (כאילו שזה לא פגע לי בעבודה אחרי זה, וגם ככה אולי לא הייתי מנסה להילחם בעייפות במשך שליש מהעדות שממש לא אהבתי את זה). מן הסתם עמדתי בצפירה, וגם אם הייתי לבד הייתי עומדת כי זה לא משהו שאני עושה כי כולם עושים אלא כי זה חשוב לי לכבד את היום הזה ומה שהוא מסמל.

Oukami Kun

New member
הייתי ברכבת

ולא שמעתי את הצפירה. כולם עמדו ברכתב והייתה דממה מוחלטת. זה היה כ"כ מכובד ועצוב. ונורא אירוני, כי בכל זאת, רכבת. פספסתי את הטקס בבצפר, אבל זה לא חסר לי ממש, כי מנסיון הטקסים הם פלצניים, נמרחים ובגלל שזיניקים עושים את זה אז זה ממש לא מכובד. (ובתור זיניק לשעבר שעשה את הטקס- זה לא מכובד.).

קורורו

New member
למה לא הי"ב עושים את הטקס?

איך ידעתם מתי לעמוד? אצל כל שעון 10:00 לא בדיוק באותו זמן...

Oukami Kun

New member
חטיבת ביניים בלבד :/

והזיניקים עושים את זה כי הם לומדים על זה בספרות או משהו. וראינו אנשים בחוץ עומדים, והודיעו בכריזה גם.

Wolf GiRL™

New member
איזה רעיון אדיוטי.

דווקא בגיל שבטוח לא מבינים בזה כלום, אצלנו הי"ב עושים את זה, גם כי חלקם נסעו לפולין וגם בגלל שהם מספיק בוגרים להרים טקס כזה, וזה כנ"ל גם על שאר הטקסים, י"א עושים את יום הזיכרון לחללי צה"ל וי' עושים את יום הזיכרון ליצחק רבין. איך ילדים קטנים מסוגלים להבין דבר כזה בכלל?

Oukami Kun

New member
:/

אנחנו רק ז-ח-ט. אז הזיניקים עושים על יום השואה, כי זה מה שהם לומדים עליו. ואנחנו עושים את רבין וחללי צה"ל.

Wolf GiRL™

New member
ושוב....

רעיון טיפשי, מה צריך יותר בגרות? רבין או השואה? אם כל הכבוד ליצחק רבין ז"ל כמובן. אם כבר אז שהגדולים יעשו את הטקס ליום השואה. יש לכם הפרדה בין תיכון לחט"ב? או שזה שני דברים שונים?

Oukami Kun

New member
שני דברים שונים...

כאילו, הם עמותה והם עובדים ביחד (בימי ראשון הט'ניקים נוסעים לשם לשיעור בחירה...), אבל הם נמצאים בשני קיבוצים שונים. כן, אני מסכים איתך, אבל... ככה זה היה...

strawberrys

New member
גם אני לא עמדתי...

נשארתי בבית כי ידעתי שגם ככה שלא נלמד כלום, וישנתי. למרות שבכל מקרה לבד בבית לא הייתי עומדתP:

למעלה