היום מלאו 74 שנים לטבח חברון

מטרניך

New member
../images/Emo16.gif היום מלאו 74 שנים לטבח חברון

הרבה, הרבה לפני 'הכיבוש', הרבה לפני ה'נכבה', הצית 'ערפאת של פעם', המופתי הירושלמי חג' אמין אל-חוסייני, את אש הג'יהאד בפלסטין. במה שנודע כ'מאורעות תרפ"ט' רצח הטרור הפלסטיני תוך שבוע 133 יהודים, ביניהם 66 יהודים בטבח הנורא בחברון שהיום מלאו לו 74 שנים. כדאי לקרוא בהקשר לכך את מאמרו של אליקים העצני מלפני 4 שנים. http://www.gamla.org.il/article/1999/aug/e1.htm מתוך המאמר: >>>>>>>> כמו בגלות , היתה שם אכזריות מעבר לכל דמיון, האומרת דרשני, ועוד נדרוש בה. את "בעיר ההריגה" כתב ביאליק בשנת תרס'ד, 25 שנים בלבד לפני תרפ'ט. והנה, ראו מה גדול הדמיון! "ובאת אל החצרות, ובעיניך תראה ובידך תמשש על הגדרות ועל העצים ועל האבנים ועל גבי טיח הכתלים את הדם הקרוש ואת המח הנקשה של החללים… וטבעו רגליך בנוצות והתנגפו על תלי תלים של שברי שברים ורסיסי רסיסים ותבוסת ספרים וגווילים"… בספרו של רחבעם זאבי "טבח חברון" מצוטט מעתונים שהופיעו באותם הימים : "בעברנו את העיר, היה האוויר מלא נוצות, עד כי היה קשה לנשום"… "כל הרהיטים, החפצים והכלים נשדדו והיו לבז. רהיטים שלא היה לפורעים חפץ בהם, שוברו לרסיסים"… בתזכיר לנציב העליון כתבה קהילת חברון: "…את הרבנים הרב מאיר קסטל, בן 68 שנה, ואת הרב צבי דרבקין, זקן בן 70 ועוד חמישה בחורים… שדדום, סרסום , והרגום בכל מיני עינויים… את האופה נוח אימרמן צלוהו חי על הפרימוס.. את הרב אברהם יעקוב אורלינסקי הכהן, רב זכרון יעקוב שבא להשתטח בחברון, מצאוהו בשעת תפילתו עטוף בטליתו, הוציאו את מוחו מגולגלתו ואת מעי אשתו רטשו.. את הרוקח בן ציון גרשון, פיסח שאינו יכול לזוז ממקומו, ששרת בחברון 40 שנה וגמל הרבה טובות לערבים, חתכו את אפו ואת אצבעותיו והרגוהו. את בתו אנסו והרגוה בעינויים נוראים.. (לאשתו חתכו את שתי ידיה, נפטרה בבית חולים בירושלים.א.ה.) את הילד מנחם סגל, בן שנתיים, מלקו אותו בעורפו. את המורה דובניקוב ואת יצחק אבושדיד חנקו בחבל.. את משה בן יעקוב גוזלן, בן 18 שנה, שסעוהו מפיו והרגוהו. <<<<<<<<

לשמאלנים אין ולא תהיה תשובה

לעובדות הפשוטות: איך זה ש"הכל בגלל הכיבוש"- אם מאורעות כמו טבח חברון החלו עוד לפני שהייתה מדינה יהודית? איך זה שהפתח קם לפני 1967? הם מעולם לא ענו, וכנראה גם לא יענו. עכשיו בטח ימצא מישהו מהם תירוץ מתפלפל ונידף ברוח, רק כדי להראות ש"אנחנו כן ענינו".

Roobie

New member
*התירוץ המתפלפל שלי*

אף אחד לא טען שהטרור הוא המצאה של הפלשתינים שסובלים מהכיבוש הישראלי. טרור יש בהרבה מקומות בעולם, טרור היה עוד בימי קדם, ואף אחד לא טען שברגע שבו הונח המחסום הצה"לי הראשון - אז ישבו כמה חבר'ה בבתי-הקפה של עזה ואמרו "וואלה, בואו נרצח אזרחים תמימים". אם גם במאמר של אליקים העצני בנוגע לאותו טבח מזוויע ומעורר חלחלה, דובר על "הערבים הטובים" כהגדרתו, אז גם אם מאוד תתאמצו לא תוכלו לטעון שזו "התאווה הטבעית של הערבים לדם יהודי". אז היו הרוצחים המטורפים והמטיפים לשנאה, וכיום יש רוצחים שכאלה. השאלה היא מהן הנסיבות, ומה יכול לגרור אנשים רבים כל כך ללכת בדרך זו. אתם יכולים להמשיך לתקוע את הראש באדמה (ואת צה"ל בשטחים) ולהגיד שזה גם ככה לא אשמתנו בגרוש, ולהמשיך לראות את הדם שלנו נשפך. או - לנסות להבין מה יפחית את התמיכה העממית של הפלשתינים בטרור. ותחשבו על זה, כשאתם שולחים את טובי בנינו למות למען התנחלות.

אריק ל

New member
רובי, זה ממש לא נכון

רוב ארגוני השמאל בעולם ורוב פעילי השמאל הקיצוני והציוני פה בארץ בטוחים שהעובדה שיש"ע בידנו גורמת לפיגועים. ע"י כך שהם טוענים שהפתרון לטרור הוא נסיגה לגבולות 49', הם בעצם אומרים שבגלל שאנחנו יושבים ביש"ע יש טרור. לכן למרות שיש לא מעט שמאלנים מתונים שיודעים שזו לא הסיבה לטרור, ושום מפלגה שמאלנית (חוץ מהמפלגות הערביות) לא טוען בפירוש שרק בגלל שיש"ע שוחרר על ידינו יש פיגועים, הרבה מאוד שמאלנים וגם ארגוני שמאל כבר שכחו לגמרי שהיו פיגועים לפני 67' או שפשוט בוחרים להתעלם מזה וטוענים שמספיק להסתכל אחורה וצריך להסתכל קדימה.

Roobie

New member
לא מדוייק

מותר להגיד שהישיבה ביש"ע גורמת לטרור כמו שאתם יכולים לכתוב שהסכם אוסלו גרם לטרור. זה לא אומר שזה הגורם הראשוני לעניין וזה מה שהמציא את הטרור, אבל זה אומר שזה מה שמהווה את הסיבה העיקרית כרגע.

אריק ל

New member
אף אחד לא טוען שהסכם אוסלו גורם

לטרור. יש את הטענה שאלמלא הסכם אוסלו, לא היינו תקועים במעגל טרור בסדר גודל כמו היום. אבל אף אחד לא אומר שבגלל הסכם אוסלו התחיל הטרור הפלסטיני. וגם לאף אחד אין אשליות שאלמלא הסכמי אוסלו לא היו ממשיכים פעילויות איבה שונות. אולם הויכוח הוא על כך שהסכם אוסלו הגדיל את פעולות האיבה האלה למלחמה של ממש.

רונאל1

New member
אריק, "פושעי אוסלו לדין" מוכר לך?

אפאחד לא אומר שאוסלו גרם לטרור? זו מנטרה שגורה לא רק בפי פעילי ימין קיצוני מאזור האיחוד הלאומי אלא גם משהו שתשמע מחלק ניכר מפעילי הליכוד אז בלי נאויוויות וקשה.

אריק ל

New member
יש הבדל גדול מאוד

כמו שכבר אמרתי, הטענה היא שאוסלו הגדיל את הטרור ע"י כך שהובאו לכאן אש"ף וכו'. הסיבה העיקרית להתנגדות לאוסלו ע"י אותם גורמים הייתה שהם כל הזמן הזכירו את הטרור שהיה קודם. לכן כל הבסיס לטענות נגד אוסלו הוא שהיה טרור קודם. כל הטענה היא שהבאנו לפה ארגון טרור שהוחלש עד מאוד וחיזקנו אותו. לכן כל הטענות נגד אוסלו מתבססות על עצם העובדה שטרור היה כאן קודם ואי-אפשר לסמוך על טרוריסטים ולכן הוא גם ימשך ולא יעזרו ההסכמים הללו. להגיד שהימין מאמין שאוסלו גרם לטרור ושבלי אוסלו לא היה טרור זו דמגוגיה או סתם נאיוויות ובורות.

ראליסט

New member
על אותו משקל...

עצם זה שהיו עם מצריים 5 מלחמות קשות בטרם נחתם איתה הסכם שלום,היתה סיבה מספקת בכדי לא להאמין למצרים ,שפניהם הפעם לשלום...

אריק ל

New member
גם בזה לא הייתי כ"כ בטוח.. אם תסתכל

מה קורה במצרים תבין שהשלום ביננו הוא כמו השלום בין ברה"מ לגרמניה הנאצית לפני מלחמת העולם השנייה.

ראליסט

New member
עובדה היא,

שלמרות השלום הקר: כלומר העדר הנורמליזציה,כבר 25 שנה,לא נשפך דם בין ישראל למצריים בשום מלחמה. עובדה שישראלים נוסעים בהמוניהם לסיני,הרבה יותר מאשר לירושליים.... זה שהמצרים נעשו קיצוניים עם השנים,מאז חתימת הסכמי השלום,לא מפתיע.הם בכל זאת חלק מהעולם הערבי,שעם רובו אין לנו שלום.חמימות עם ישראל,ממש לא תלך יחד עם רצונם להיות חלק מהעולם הערבי. הסכם השלום עם מצריים רחוק מלהיות מושלם.ויתרנו על כל סיניי ועשינו "טרנספר" ליהודים שם,"רק" כדי לקבל שקט.אז למה דווקא הימניים,לא זועקים היום-"בגין בגד,בגין הביא עלינו אסונות",כמו שצעקו בנבזותם נגד רבין,עד שנרצח-בגלל צעקות אילו??? כבר אמרתי-כשמנהיג מהימין מישם אידאולוגיה של השמאל,כולם שותקים.כאשר מנהיג מהשמאל מיישם אותה אידאולוגיה,זה הופך לפשע ומחדל. עדיף לי שאדם כמו שרון יהיה בשלטון,כי אם הוא יביא להסכם שלום-הכולל גם נסיגה מרוב השטחים,אף איש ימין לא יצפצף.אותו הסכם אם יובא ע"י איש שמאל,יביא את הארץ לרתיחה.זה מה שקורה בעצם כיום: שרון מנהל מו"מ עם הפלסטינים,בזמן שהם ממשיכים בטרור.אנחנו לא שומעים את עוזי לנדאו הקשקשן מצפצף-בטח יש לו משרה נעימה,אנחנו כמעט לא שומעים את "האיחוד הלאומי" מצפצף-פעם היו להם עקרונות,כיום הכיסא המחומם נוח לליברמן יותר מאידאולוגיות.שרון ייצא מהערים הפלסטיניות,יחזור,ייצא-והימין ישתוק.לו פרס היה עושה בדיוק אותם דברים,בכל פינת רחוב היה יושב כבר מפגין צרחן,שהיה מביע את דעתו על האמא של פרס.

רונאל1

New member
ממש דעת ימין רווחת הדעה שלך

1. אנשי ימין וביניהם אנשי ליכוד רבים מאשימים את רבין, ברק, השמאל וכיו"ב, בטרור שמתחולל כאן ולגבי הסכמי אוסלו - כמדומני הטענה שלהם הפוכה ממה שכתבת - הם אומרים שהיה פה שקט עד ש"הבאנו" את חבורת המחבלים הזו ו"עשינו" את אוסלו. 2. אם אי אפשר להאמין להם, אני לא מבין איך שרון מנהל ש-ו-ב מגעים איתם להקמת מדינה פלסטינית וויתורים כואבים. ובטח לא מבין איך ביבי מסר את חברון עיר אבותינו לפלסטינים אחרי שנכשל הסכם אוסלו.

ראליסט

New member
מי אמר ש"הכל בגלל הכיבוש"?

יש לכיבוש יכולת להשחית-ממש כמו כל כיבוש. הכיבוש הביא לשליטתינו על 4 מליון פלסטינים.לא? לא אמרתי שלטרוריסט כמו ערפאת,נחוץ כיבוש זה או אחר,בכדי לרצוח.גם הפתח לא קם בכדי להיטיב עם הפלסטינים,אלא כארגון טרור נטו.אבל מה זה קשור לרעות החולות שמביא עלינו הכבוש?? אגב,לא מזמן התפרסם ראיון עם אדם ,שהיה חושב חברון בזמן המאורעות,וניצל מהטבח.הוא טען שהישוב היהודי בחברון של אז,היה ישוב של אנשים מתונים,שכל מה ששאפו היה לחיות בעיר הקודש.הוא טען (וזה ממש הגיוני),שאין בכלל דמיון בין המתישבים היהודיים האמיתיים של חברון,לבין הנוכלים והקיצוניים שיושבים שם כעת ,וכל מטרתם-פרובוקציה. מאיפה יצא הנאצי הישראלי-גולדשטיין? - מחברון.מאיפה יוצאים רבים מאנשי המחתרת היהודית החדשה?-מחברון.איפה יושבים אנשי כהנא חי -בחברון.אז שלא יבלבלו אותנו בין הישוב היהודי בחברון לבין המוטציות שחיות שם כיום. אגב,המצרים ניסו לחסל אותנו הרבה לפני שכבשנו את חצי האי סיני-אז איך בגין העיז להפקיר את בטחונינו,ולעשות איתם שלום???

אז הטרור אינו בגלל הכיבוש?

טוב לדעת. אם ככה- למה שהוא יפסק אחרי שיפסק ה"כיבוש"? או שגם את זה השמאל כבר לא טוען?

ראליסט

New member
תפסיק לשאול אותי בשם השמאל...

והרי גם שרון-שאתה העלית לשלטון,מסכים להקמת מדינה פלסטינית,אם הטרור יפסק. אני לא מאמין,אולי בניגוד לשמאל (או לשמאל היותר שמאלי ממני-ההגדרות הללו ממש לא מענינות אותי),שעצם החזרת שטחים,תביא לסיום של איזה טרור,כמו שהמלחמות עם המצרים לא הסתימו גם שנסוגונו מכל סיני לאחר מבצע קדש. לעומת זאת,אני כן מאמין,שאם וכאשר יהיה בצד הפלסטיני פרטנר אמיתי לשלום,וכזה יהיה בסופו של דבר,כי גם הם לא רוצים לחיות לנצח במצב המחורבן שלהם,אזי פרטנר כזה,יכנס למו"מ עם ישראל,במטרה להפסיק לחלוטין עם הסכסוך.בעיקר מתוך אינטרסים שלהם עצמם,זה יקרה.אותו פרטנר,ידאג ללכת לקראת שינוי בחינוך ובהסתה נגד מדינת ישראל-שהוא הדבר היסודי,ויאבק בארגונים קיצוניים,שהרי מלבד זה שהם מרצחים בנו,הם הורסים את החברה הפלסטינית. אז,ורק אז,נוכל להגיע להסכם שלום עם הפלסטינים.ממש כמו ההסכם שבגין חתם עם המצרים,כשהגיע הזמן והגיעה הנכונות.ואז חלק מההסכם יהיה הקמת מדינה פלסטינית ברוב יו"ש ועזה,וכתוצאה מכך פינוי רוב ההתנחלויות . ההבדל ביני לבינך,שאתה טוען שזה לא יקרה,ואני טוען שזו מציאות,שתתגשם לאחר הסתלקות ערפאת מהזירה ומהעולם הזה.גם אם יתמהמה,העובדה שחיים ממערב לירדן כ-5 מליון פלסטינים חפצי עצמאות וחיים-חזקה מכל,בדיוק כמו חפצות העצמאות שלנו. אם עדיין לא הבנת מה ההבדל בין מה שאני טוען לבין מה שמר"ץ ,למשל,טוענת,כדאי שתקרא שוב את מה שכתבתי.

זה בדיוק ההבדל

בין מה שעשה בגין לבין מה שהשמאל מציע: בגין כן האמין שהמלחמות עם מצרים יפקו אחרי שיחזיר את סיני; הוא ידע שיש לו מרווח אסטרטגי (כל סיני) במקרה שלא; סיני לא היה חלק מא"י. ביהודה ושומרון- אם הכיבוש אינו הסיבה- הרי שגם השמאל מודה שאחרי מסירתם לא יסתיימו המלחמות; אין 200 ק"מ מפורזים אלא ארגוני טרור 5 דקות מכפר סבא; חלק בלתי נפרד מא"י. לכן בגין החזיר את סיני, ובנה במקביל 100 התנחלויות ביש"ע. נקווה שעכשיו תפנים את ההבדל. מרובי עוד לא שמעתי תשובה.

Roobie

New member
עוד לא שמעת ממני תשובה?

אולי לא רצית לקרוא. כתבתי מספיק. מסית קטן, לא נשכח לך את מה שכתבת בתגובה לאהרון5 הפסיכופת הימני הממוצע. "חזק ואמץ"... חחחחחח. בגין היה מתבייש בך.

le duc

New member
ואתה? ממש "טלית שכולה תכלת" ../images/Emo31.gif

להלן מפניני יובל, או רובי כמו שהוא קורא לעצמו הודעה בפורום מולדת מיסודו של גנדי מוחמד? מאת: Roobieו 27/07/03 | 16:09 איך אתה מכיר אותו? בדיוק פגשתי אותו קודם באורגיה.. הוא, פטרוס הקדוש, משה רבנו.. כולם היו שם! הודעה בפורום מולדת מיסודו של גנדי תשדך לי צבה גדולה? מאת: Roobieו 27/07/03 | 13:18 אני לא רוצה לדעת איך יש לך קשר עם "צבה גדולה מגן חיות", זה כבר עניין פרטי שלך ואני בטח לא רוצה לשמוע... אתה בטוח שאתה לא רוצה לבוא לאורגיה אצל יהוה? הודעה בפורום מולדת מיסודו של גנדי יש אורגיה גדולה אצל בוילה של יהוה מאת: Roobieו 27/07/03 | 05:30 רוצה להצטרף? איפכא, יא כופר בן-בליעל!ו Roobie / מולדת מיסודו של גנדי ו 21:07 | 25/07/20 לסקול אותך בבור! ("בריאן כוכב עליון", שאפילו לביא1 אוהב...) מושיק,ו Roobie / מולדת מיסודו של גנדי ו 21:10 | 23/07/20 באמת שנמאס לי לדון איתך. אם אני אגיד יהוה זה יגרום לך להתעלם ממני סוף סוף? תודה מראש, יובל למה אתה בכלל מתאמץ?ו Roobie / מולדת מיסודו של גנדי ו 18:01 | 23/07/20 אין מה להתווכח עם מי שלא חושב בעצמו ומודה שהוא יעשה מה שהתורה/הרבי שלו יגיד. אם הרבי שלו יגיד לו לקפוץ לתוך אמבטיית חרא רותחת הוא יעשה את זה. ו Roobie / מולדת מיסודו של גנדי ו 18:09 | 22/07/20 מושיק הפסיכי שוב קיבל מקלדת?

רונאל1

New member
דברי נעם בנחת נשמעים

באמת יפה מצידך הגזען המסית הקטן ועלוב הנפש, מר LE DUC, לתת שיעורים בטליתות.

למעלה