יום הזכרון לשואה ולגבורה

Drorrrrrr

New member
../images/Emo16.gif יום הזכרון לשואה ולגבורה ../images/Emo16.gif

שרשרו לכאן את מה שאתם מרגישים, חושבים, רוצים לומר בקשר לנושא. הודעות לא לעניין ימחקו והמשתמש ייחסם.

adis90

New member
היכונו לעמוד דום היום בערב../images/Emo16.gif../images/Emo29.gif

וגם מחר. ולמי שיש טקס בבצפר לא לשכוח חולצה לבנה
הדליקו נר

n u l i t

New member
ממ...במקום להיות בטקסים למינהם,../images/Emo16.gif

בכיתי כל הלילה עד עלות השחר תוך צפיה בסרטים על השואה...

Human Nature

New member
משהו ברוח קצת שונה. |טל|

ובכן, כולם מצפּים להשתפכויות ביום השואה על כמה שהנאצים היו רעים, ובלה בלה בלה. נכון, הם היו נוראים, ואין שום דרך או סיבה להצדיק אותם- וזה בכלל לא מה שאני מנסה לעשות. למה ברוח קצת שונה? כי אני לא בא להלל את היהודים, ולהגיד דברים בנוסח: "יופי, נסּו להרוג אותנו, אבל בגלל שאנחנו עם נבחר נצּלנו, ועכשיו יש לנו מדינה עם צבא חזק"; אני חושב שדיבורים בסגנון כזה הם מיותרים ושחצנים. יום השואה במדינת ישראל מועבר בצורה הכי לא נכונה שאפשר. במקום ללמדנו על כמה שהגזענות היא דבר רע, מעבירים לנו את ספּורי הגבורה, שאין ספק שהם חשובים- אך האם לא חשוב יותר למנוע השנות ספּורים ברוח זו מלהתקיים? מקווה שגרמתי לכולכם לחשוב
אבי.

מרילנצח

New member
אבי .. וכולם...../images/Emo16.gif

אתה כל כך צודק חוץ מזה שלא מעבירים את היום הזה בצורה נכונה אתמול היה לנו דיון על כמה מלמדים אותו לא נכון... עושים טראומות לילדים בגלל זה.. למרות שאני קשורה ליום הזה מאוד והוא אחד מהימים הכי קשים בשבילי (ככה זה אני דור 2..) אני מודעת לענין שיש אנשים שהיום הזה לא מדבר אליהם בכלל בכל אופן אלי הוא כן.. אבל רק דבר אחד הפריע לי ממה שאבי אמר..זה לא שלא מלמדים אותנו שגזענות זה דבר רע.. זה פשוט ששוחכים לפעמים שהשואה היא מלחמה גיזענית!!!! אבל אל תשכח שקוראים לזה יום הזיכרון לשואה ולגבורה... לא לחינם הכניסו את הגבורה לשם.. בשואה הייתה המון גבורה (מי כמוני יודעת..) ועדי - צר לי אבל היום בערב אין צפירה, 2 צפירות יש רק ביום הזיכרון לחללי צהל..

Drorrrrrr

New member
וואלה, נכון, אין היום צפירה.

בדקתי עכשיו בעיתון, הייתי בטוח שהיום אני אעמוד ליד החלון בחדר שלי ואסתכל החוצה. משום מה, כל פעם שיש משהו עצוב, צפירה, או אפילו אזכרה לסבא שלי ז"ל
אני צוחק. לא צוחק גיחי גיחי, כאילו מחייך וזה. באזכרה של סבא שלי, תירצתי את זה בכך שאני זוכר ממנו רק דברים טובים ופשוט כשאני נזכר בו אני מחייך (וזה נכון, זה באמת לא תירוץ), ומה אני אגיד ביום השואה? אני פשוט מסתכל החוצה, ומחייך לעצמי. עוד מישהו סובל מכזה דבר?

Human Nature

New member
גם הגבורה ביום הזה חשובה, |טל|

אבל לטעמי מצמצמים את ההיבט הגזעני. אני מצטער, אבל במדינה שבהּ מטפחים דור של גזענים קטנים, חשוב לדעתי לתת את השואה כדוגמה לצורה הכי נוראית והרסנית של גזענות. וכן, זה יכול לקרות גם כאן- אולי לא באותה עוצמה של אירופה של שנות ה-40, אבל באותה תשוקה לשנאה.

Drorrrrrr

New member
יכול לקרות גם כאן ../images/Emo35.gif

לא הגזמת
הכי נורא שיכול לקרות פה זה שהמצב ישאר כמו שהוא עכשיו, יותר נורא מזה לא יכול לקרות.

Human Nature

New member
לצערי, אנחנו לא רחוקים מזה. |טל|

אני לא זוכר מתי, אבל קראתי בצהובון "ידיעות אחרונות" שחיּלי צה"ל קעקעו מגני-דוד על פלסטינים. אין לכם דז'ה-וו, אנשים?

Drorrrrrr

New member
וממתי צהובונים אומרים את האמת ../images/Emo35.gif

ממתי התקשורת מראה מה באמת קורה
אני לא אכנס איתך עכשיו לויכוח הזה אבל כולנו יודעים שהתקשורת מראה מה שבא לכם וגם אם אתה רואה טנק (נו הדבר הזה שיורה ממנו) לראש של ילד זה לא אומר שזה באמת ככה, כי יכול להיות שהוא רק היה באמצע סיבוב. התקשורת מראה מה שבא לך, והעיתונאים כותבים מה שבא להם, רק מה שבא להם. בחיים אל תאמין למה שכתוב בעיתון

Human Nature

New member
המממ.. |טל|

האמת שזה נכתב כעובדה גמורה, ומוצנעת ככל האפשר. ואם לא להאמין לתקשורת, עליי גם לא להאמין לספרות, ובעצם לאיש. אז רגע, הייתה שואה?

Drorrrrrr

New member
אבי......

הודעה אחרונה שלי בקטע הזה: מה הקשר לספרות
ספרות זה בא מדמיון. היסטוריה
היסטוריה אלו מאורעות שקרו. תקשורת
לא להאמין. שואה
הייתה, וההוכחות מוצגות בפנייך כל שנה בעיתונים, בטלויזיה, ברדיו, ובמחנות.

Human Nature

New member
התכוונתי לספרות שהיא אינה פרי-|טל|

דמיון. על הכל אפשר להתווכח, ואתה יודע. מי אמר לך שבאמת, לדוגמה, הייתה שואה? אולי זו קנוניה ענקית? איזה הוכחות? כל ההוכחות הן מהתקשורת (שאסור להאמין לה, לטענתך) ומאנשים (שגם בדבריהם אתה צריך לפקפק)- לא היית ממש שם. זה כמובן הכל למען הויכוח. אני מקווה שברור לכולם שאיני מאמין שהשואה לא-התרחשה.

Chandler Rulz

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif * 1000000

Remedey & Wu Tang Clan - Never Again ===================================== (hebrew man praying) Intro: Feel this To all those races, colors, and creeds, every man bleeds for the countless victims and all their families of the murdered, tortured and slaved, raped, robbed and persecuted - Never Again! To the men, women, and children Who died and struggled to live, never to be forgotten (hebrew man praying) Verse 1: Yo my own blood Dragged through the mud Perished in my heart still cherished and loved Stripped of our pride, everything we lived for Families cried There no where to run to, no where to hide Tossed to the side Access denied 6 million died for what? Yo a man shot dead in his back Helpless women and children on the constant attack For no reason Till the next season And we still bleeding Yo it's freezing And men burn in hell, some for squeezing No hope for a remedy, nothing to believe Moving targets who walk with the star in their sleeve Forever marked wit a number, tattooed to your body Late night, eyes closed, clutched to my shotty Having visions, flashes of death camps and prisons no provisions Deceived by the devils decisions Forced into a slave Death before dishonor for those men who were brave Shot and sent to their grave Can't awaken, it's too late Everything's been taken I'm shaken, family, history, the making Chorus: Never again shall we march like sheep to the slaughter Never again shall we sit and take orders Stripped of our culture Robbed of our name (never again) Raped of our freedom and thrown into the flames (never again) Forced from our families, taken from our homes Moved from our God then burned of our bones Never again, never again Shall we march like sheep to the slaughter (never again) Leave our sons and daughters Stripped of our culture Robbed of our name (never again) Raped of our freedom and thrown into the flames (never again) Forced from our families, taken from our homes Moved from our God and everything we own (never again) Verse 2: Some fled through the rumors of wars But most left were dead, few escaped to the shores With just 1 loaf of bread Banished, hold in for questioning And vanished Never to be seen again I can't express the pain That was felt on the train To Auscwitz, tears poured down like rain Naked face to face With the master race Hatred blood of David My heart belongs to God and stay sacred Rabbi's and priests Disabled individuals The poor, the scholars all labeled common criminals Mass extermination Total annihilation Shipped into the ghetto and prepared for liquidation Tortured and starved Innocent experiments Stripped down and carved up or gassed to death The last hour, I smelled the flowers Flashbacks of family then sent to the showers Powerless undressed Women with babies clumped tight to their chest Crying Who would've guessed dying Another life lost Count the cost Another body gas burned and tossed in the holocaust (never again) Chorus: Never again shall we march like sheep to the slaughter Never again leave our sons and daughter Stripped of our culture Robbed of our name (never again) Raped of our freedom and thrown into the flames (never again) Forced from our families, taken from our homes(never again) Moved from own God and everything we owned Never again, never again Shall we march like sheep to the slaughter (never again) Shall we sit and take orders Stripped of our culture Robbed of our name (never again) Raped of our freedom and thrown into the flames (never again) Forced from our families, taken from our homes (never again) Moved from our God and burned of our bones (never again) (never again) NEVER AGAIN NEVER AGAIN The final solution Is now retribition Remedy, Wu-Tang שמע ישראל, אדוני אלוהינו אדוני אחד (Gun Shot)​

Drorrrrrr

New member
פעם מישהו שלח לי את השיר

יכול להיות אפילו שזה איגור ולא יכולתי לשמוע אותו
כמו שאני לא יכול לשמוע את HappyNation של אייס אוף בייס שוב, לאחר ששמעתי את המילים בעברית שם.

מרילנצח

New member
דרורוש צר לי לאכזב..

אבל המילים בשירש לאייס אוף בייס איך לומר.... לאאאאאאאאאאאאאאאאאאא קיימותתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת

למעלה