עוזי כהן ...
כמי שבאה מבית מאוד שמאלני, היה לי קשה מאוד לעלות על דעתי קשר כלשהו עם מישהו כ"כ ימני בדעותיו. זה מתחבר לי למה שחנה כתבה על ההתנשאות. אבל יום אחד, לפני כמה שנים, החלטנו אני ובעלי שהאיש הזה ראוי ל 200% הערכה שלנו, תושבי העיר. זה היה אחרי שהוא עבר ניתוח בגב. באחד הבקרים ששוחחנו על כמה האיש הזה הופך את רעננה למה שהיא- נקיה ומסודרת ומדהימה, נסענו ליקב מיוחד בצפון. רכשנו בקבוק יין מבציר נדיר וביקשנו מהייננן של המקום לכתוב על הבקבוק הקדשה מיוחדת עבור עוזי. למחרת היו הבחירות. צלצלתי ללשכתו וביקשתי לבקר אותו- כדי להביע את הערכתנו על פועלו בעיר ולאח לו רפואה שלמה. חזרו אלי ואמרו שהוא יישמח לביקור. נסענו אליו הביתה. האיש מעולם לא פגש אותנו, לא הכיר אותנו ולא ידע מי אנחנו. דפקנו בדלת. נכנסו ואמרנו שבאנו לאחל לו רפואה שלמה, ששמענו שהוא עבר ניתוח ובאנו לדרוש בשלומו. הוא קיבל את פנינו (זרים מוחלטים) כאילו היינו ידידים משכבר הימים.. קישקש, צחק, הכיר לנו את מי שהיה בבית וחזר וביקש שנצביע "רק ליכוד"..צחקנו והבהרנו לו שאנחנו בצד השני... גם אותו זה הצחיק. המפגש הזה הותיר בי רושם עצום. לעוזי לא היו לו שום גינונים של מעמד, לא היה בו שמץ של התנשאות והוא היה פתוח לקבל ולשמוע כל אדם באשר הוא. גם זה מתחבר לי למה שחנה כתבה. מספר פעמים ראיתי אותו נוסע ברכב ברחובות העיר, מתחת לבניין שלנו, מסייר, בודק ומוודא שהכל תקין. שומר על העיר נקיה ומסודרת. לא נוכל להגיע היום לרחבת יד לבנים. זו דרכי להפרד ממנו, להביע את הערכתי ולספר על אדם נטול גינוני מעמד,איכפתי, מלא שמחת חיים וצבעוני מאוד! יהי זכו ברוך!