עשור

רולדההה

New member
../images/Emo16.gifעשור../images/Emo16.gif

עשור חלף מאז נרצח ראש הממשלה דאז, יצחק רבין. עשור בדיוק לאותו יום שבו הארץ רעדה, שבו השמיים בכו. היום, הרביעי בנובמבר, מדינת ישראל מתייחדת עם זכרו של מי שהיה אחד מלוחמיה הטובים ביותר, מחלוצי דרכה, איש אשכולות טוב לב אשר פעל בכל מרצו ונשמתו למען השלום, ונרצח רק בגלל זה. יהיה זכרו של יצחק רבין ברוך, ותהיה נשמתו צרורה בצרור החיים, אמן.

עשר שנים חלפו../images/Emo16.gif

4 בנובמר, 2005 דומה כאילו צמד המילים הללו, הרביעי בנובמבר, הפך לשם קוד בחברה הישראלית. אם תאמרו 14 במאי, 1948- כולנו נזכר ביום ההיסטורי שבו הכרזנו על עצמנו כעצמאיים (מה שלא כל כך קורה עד היום-?-), אם רק תזכירו משהו בהקשר לשנת 1939, ההיסטוריה כולה תתכנס לתוך זכרון קולקטיבי כואב אחד. וכך גם התאריך הזה, שם הקוד העצוב הזה, ירכיב מיד תמונה היסטורית שמהווה אבן דרך חשובה ומהותית בתרבות ובהוויה הישראלית. אבן, שגם ביום שמלאו 10 שנים להנחתה, אנו עדיין מסתובבים סביבה במעגלים עקומים. אם מישהו, מישהו דואג לנו שם למעלה, אני כל כך מקווה שהמלאכים בחרו בו. הרסיסים של הכדור פוגעים בנו עד היום, הזכרון לא דוהה ולא מרפה, אנחנו עוד קצת זקוקים כאן לעזרה לפני שנוכל ללמוד לקח ולהמשיך הלאה, זקוקים לעזרה שלך. אתה מבין, עשר שנים חלפו
והרוב השפוי שעוד נותר כאן מרכין את ראשו בכנות גמורה, חולק כבוד אחרון בכיכר שאולי תהיה הכותל החדש בעוד אלף שנים... כולנו זוכרים, מוחים, כבר פחות בוכים. אבל בעיקר לא שוכחים. עשר שנים חלפו
, ממשלות התחלפו, מנהיגים התהפכו, כמה שוטים קצת התפכחו. מדינה כל כך קטנה עם סיפור כל כך גדול, ואגו גדול יותר. מי כמוך יודע? עשר שנים חלפו
, הדמוקרטיה הפצועה עוד מחוברת למכשירי הנשמה, אבל שורדת. לחופש הביטוי עדיין לא הציבו גבולות. תמיד היינו חלשים בגבולות. עשר שנים חלפו
, ושוב יש דיבורים על רצח, שוב צומחת כאן מלחמה, הפעם יש לה שם ולכל מחנה יש צבע, אני שמחה שאתה לא כאן כדי לראות את זה, בטח היה מעציב אותך איך אנחנו מחסלים כאן אחד את השני כאילו שאין לנו צרות.. נו, אבל למי אני מספרת את זה... עשר שנים חלפו
, האמת שאנחנו מפלרטטים עם העולם, שולחים לו עיינים. הפנים שלנו כנראה יפּו כי העולם מצדו מחזר בהתלהבות. עד כאן יופי, האופי זה כבר משהו אחר. אנחנו חייבים לחזק את הסובלנות, לעבוד על הכנות, להתאמן בסלחנות, להשיג לנו- למען השם!- מעט הגינות. אנחנו עדיין מקולקלים, אתה יודע... עשר שנים חלפו
, ואם תבקש ממני לסכם לך אותן במשפט אחד, אני ארכין את ראשי כי לא אוכל להביט בעיינים הצודקות שלך כשאגיד, בכנות וצער עמוק: עשר שנים אמנם חלפו יצחק, אבל אנחנו לא למדנו מהן כלום. אנחנו חותמים היום תקופה, עשר שנים שלמות וארוכות. כל כך הרבה קרה כאן בזמן הזה, למרות שבעצם לא קרה כאן כלום. נשארנו אותה חברה אלימה שרצחה אותך, המורשת שלך עוד חיה כאן, אבל הכוחניות והמשיחיות בעם הזה לא נותנים לה לצמוח, ואף על פי שהיא חקוקה בליבנו- אנחנו זקוקים לעיינים שלך שידברו אותה, למנהיגות שלך שתשריש אותה, לרצון הכנה שלך שיבצע אותה. אנחנו צריכים אותך יותר מתמיד, והזמן הרב והריק הזה לא הכהה את הזכרון הוא רק חידד אותו. הערכנו אותך בחייך, אבל רק במותך אנחנו מבינים מדוע. אין לנו זכות לבקש ממך דבר, אולי סליחה. נתת הכל לחלקת הארץ הזאת, את מיטב שנותייך מסגרת בחאקי, לחמת, פעלת, ועשית הכל כדי להחזיק אותנו עוד כמה שניות מעל המים. ייצבת את האונייה, רב חובל מופלא, והשטת אותנו אל עבר יבשה. אמנם רחוקה ומטושטשת, לא ברור מה ציפה לנו שם, אבל יכולנו לראות אותה, את היבשה, את היציבות, את השקט. אך בעוד אנחנו חלמנו לדרוך שם, האמנו שהגיע הסוף, נכנסנו לאופוריה וזנחנו את המשמר, העכברושים הרקובים יצאו מבטן האונייה והרסו את זה. אותך, אותנו, את הכל. בשמי ובשם כל עוזרייך הנאמנים והמלחים שהיו איתך ועוד מנסים להשיט את האונייה האזת אל עבר האדמה היציבה, אני מבטיחה לך שאנחנו ננצח, שנמשיך במסלול שתווית בידי אמן ונגשים את החלום שלך והחלום של כולנו. ולעולם, לעולם לא תשכח הסליחה מליבנו, ולעד נהיה אסירים בכלא האשמה. סליחה שלא הגנו עלייך מספיק טוב, סליחה שאפילו אחרי עשר שנים עוד לא הגשמנו את חזונך, סליחה שאנחנו נותנים ביטוי לתולעת שרצחה אותך ולכל חבריו בגינת העשבים השוטים, וסליחה אחת אישית על זה שהפכנו אותך למחזמר. אבל בבקשה, שלח לנו מלאך בצלמך. אנחנו מתגעגעים. ומצטערים. פרח של אשמה גדל בגינתי קוציו דוקרים עליו שחורים עשבים שוטים צומחים באדמתי הם שותים מהדמעות שלי שלולית של דם ילד נרדם אלו האחים שלי שרוצים אותי בים

The Fading

New member
ארבע שנים

ל בתשרי תשס"ב.רחבעם זאבי נרצח בירושלים ביריות בגב. רוצחיו "יושבים" בכלא ביריחו ועדיין לא נשפטו על הרצח. יגאל עמיר לא התחתן ואילו הם כן !!! דורשים עונש מוות לעמיר אבל להם לא מגיע ? רצח הוא רצח הוא רצח !!!!! כולנו שווים !!!!! אם אני ארצח אדם יעצרו אותי ויכניסו אותי לכלא ואילו ערבי משתחרר אחרי פיגועים.למה אין צדק ויש רק איפה ואיפה ? אם לא ידעתם אז השכ"ב ופרס רצחו את רבין. אני חושב ככה כבר עשור מאז "הרצח" ועדיין מאמין ולא צריך תוכניות תחקיר כדי להראות שיש פה משהו מסריח. רבין נרצח וגם רצח ולמה על זה לא כותבים ?

רולדההה

New member
יש הבדל. ../images/Emo98.gif

הבדל גדול אפילו. רחבעם זאבי, יהי זכרו ברוך, נרצח ביריות של מחבלים. של מישהו שהוא אויב. יצחק רבין נרצח על ידי אחד מאיתנו. נרצח על ידי ישראלי, על ידי אדם שכביכול האמין בקדושת התנ"ך. לכן זה כל כך כואב. אין פגיעה המגירה דם יותר מפגיעה פנימית.

The Fading

New member
מה הקשר לתנ"ך ?

והרוצחים של זאבי האמינו בקוראן.למה את זה לא כתבת ? מה יותר כואב ? יהודי רצח אותו ? וזה שרבין רצח יהודים זה לא כואב ? אז אם יהודי רוצח יהודי הוא יישב בכלא אבל ערבי שרוצח יהודים ישוחרר ? וואלה שיוויון.

רולדההה

New member
בתנ"ך, למקרה שלא ידעת, ../images/Emo98.gif

כתוב שחור על גבי קלף "לא תרצח." אני מצפה מכל אדם יהודי, דתי או חילוני, לדעת את זה. עכשיו, מעולם לא למדתי את הקוראן, אז אני לא יכולה לדבר בגינו, אבל אני די בטוחה שגם שם לא מצווים המוסלמים להרוג את כל היהודים. דווקא המוסלמים ראו, בימי קדם, ביהודים מעיין בני ברית כנגד עובדי העלילים וכינו אותם "עם הספר." ערבי שרוצח יהודי לא משוחרר - ועסקאות השבויים הם החריג היחידי לכך. לי אישית חשוב הרבה יותר להביא גופת חייל מת הביתה, לאמו, מאשר להחזיק בכלא עוד מישהו "עם דם על הידיים" שאפשר ולא יבצע פיגועים שוב ושאפשר גם לתפוס אותו מחדש.

רולדההה

New member
מה גם שהמחבלים ../images/Emo98.gif

"עם דם על הידיים" ששוחררו במסגרת עסקת השבויים היו קרובים לסיום תקופת המאסר שלהם.

The Fading

New member
את טועה בגדול

רשום אל תרצח שזה נוגע לכולם,לא רק לעמיר. רשום גם שרשע מקבל כרשעתו וכידוע לך גם רבין רצח יהודים... זה לא חשוב להביא יהודי מת לאמא שלו.אולי תביאי את כל השש מיליון לקבורה בארץ ? או את כל היהודים שמתו בגלות ? אסור לשחרר רוצחים תמורת גופות וזה דבר ידוע. גופה זה כלום,רק גוף.ואילו רוצח משוחרר יכול לרצוח ולגרום לעוד גופות. סיימו את תקופת המאסר שלהם או היו בדרך לסיים ? אז בוא נשחרר גם נאצים וגם אנשים שאנסו את הבנות שלהם. וואלה יופי,מחר אני נוסע לאנוס כמה יהודיות ולהגיד שעשיתי את זה בגלל הכיבוש.אבל יש רק בעיה אחת והיא שאני יהודי.ערבים שאנסו השתחררו בלי משפט.רוצה עוד דוגמאות ?

One Echoe

New member
תגובה לעושה הרעש.

רבין רצח יהודים? אישית...הייתי תובע אותך על הוצאת דיבה ושם אותך בכלא, שיהיה. אשמח להוכחות על זה שרבין רצח יהודים, אם אין לך הוכחות, תאלץ להתנצל. אתה מתווכח בעצם עם כל המדיניות של מדינת ישראל, מדינת ישראל לא משאירה אף אחד מאחור. גם אני נגד להביא מחבלים בעד גופות, אבל מה לעשות, זו המדיניות, והמשפחות שהילדים שלהם מתים רוצים לפחות קבר.. בכל אופן, אני גם נגד זה, אבל זה ויכוח טיפשי בגלל שזו המדיניות של המדינה. ואולי באמת גם צריך לשנות אותה. אסור לשחרר ערבים עם דם על הידיים, אסור לשחרר רוצחים בכלל. ולא משנה את מי הבנאדם רצח.

The Fading

New member
רבין רצח יהודים וגם כתב על זה

תקרא ספרים שלו כמו למשל את תיק שירות או איך שקוראים לחרא הזה. הם רוצים קבר ? גם אני רוצה קברים של שש מליון יהודים אבל אין. הם רוצים קבר לבן שלהם וזה דבר שייצור עוד קברים לאנשים אחרים. זוכר את לבנון 82.כמה נח"לוואים נחטפו ושוחררו תמורת כמה מאות מחבלים. כמה יהודים המחבלים האלה רצחו אח"כ ? ארה"ב שנים לא נכנעת לאיומי טרוריסטים מהסיבה הזאת בדיוק. האצ"ל בתגובה לחטיפות של הבריטים חטף גם כן ואז השיטה שלהם נפסקה.לא היו יותר חטיפות. אני למשל (ועוד הרבה אחרים) כתבנו שאם חו"ח נחטף או נהרג במילואים אז שלא יחזירו את גופתינו (אם תהיה אצל הערבים) תמורת מחבלים חיים או מתים,אלא יקחו כמות של ערבים ויהרגו אותם. פשוט לא ? FIGHT FIRE WITH FIRE זה גם אחלה שיר וגם אומר שתילחם כמו שנלחמים נגדך. תתחיל ללמוד דברים כאלה ולא להיות יפה נפש שמי שיבוא לאנוס את הבת שלו הוא יתן לו גם את הבת השניה. ישו מת בגלל זה.הגיע לו.

One Echoe

New member
אתה משכנע את המשוכנע.

אני מסכים איתך בקשר לזה. בקשר לסוף, לא הבנתי למה כתבת את זה.

One Echoe

New member
ואגב.

אני יכול לתבוע אותך על הוצאת דיבה, שיהיה לך ברור. אתה תשב בכלא על דברים מהסוג הזה.

The Fading

New member
תחשוב לבד ותבין לבד

כתבתי את זה כי יש לך אופי של נוצרי. ניתן להם הכל תמורת איזה יד של חייל. הנוצרים מגישים את הלחי השנייה.

One Echoe

New member
אני לא חושב ככה.

רק כתבתי לך את המדיניות של מדינת ישראל. הבהרתי לך בפירוש שאני גם לא חושב שצריך לתת מחבלים בעד גופות.

gloom

New member
ת.נ.צ.ב.ה ../images/Emo16.gif../images/Emo66.gif

הראש ממשלה הכי טוב שהייה לנו, התקופה הכי טובה שהייתה למדינה, האלוף הכי צעיר בצה"ל (בגיל 31 אלוף). בנאדם דגול, שחבל שהוא מת בגלל הדעות הצודקות שלו

spoop

New member
אית אתם רוצים שנגנה את הרצח

ונשתתף בצער,אם אתם דוחפים את הדעות הפוליטיות הברורות שלכם לכל אזכור של רבין?

very dark girl

New member
../images/Emo16.gif

יהי זכרו ברוך. וסתם נקודה בשביל אלו שלא מכבודם לתת כבוד אחרון לרבין בגלל דעתיו הפוליטויות: דוד המלך, למרות שהיה נלחם בגויים ללא חשבון והיה נותן גזר דין מוות בהרבה מקרים שנא רצח על רקע פוליטי.. כששאול נהרג במלחמה הוא כתב לו ולבנו יונתן קינה מדהימה,כשרצחו את אבנר שעשה לו צרות רבות הוא בכה והתאבל וחלק כבוד אחרון, גם כשאיש בושת בן שאול נרצח הוא כעס נורא והטיל גזר דין קשה על הרוצחים וכשהרגו את בנו אבשלום הוא התאבל בצורה מדהימה למרות שאבשלום מרד בו והיה בדרך להרוג אותו... אולי באמת לא זיק לנו ללמוד קצת מאבותינו..

למעלה