שבת שלום לכולםל

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולםל ../images/Emo16.gif

אתם מוזמנים להמליץ לחברי הפורום על ספר או שיר או אלבום או סרט או דבר אחר שחוויתם, ושלדעתכם כדאי לחברי הפורום להחשף אליו. אנא אל תעלו לשרשור פרסומות. וההמלצה שלי להיום היא על שמורת הטבע בגמלא, שם הייתי אתמול (אמנם רק לשעה, אבל בכ"ז). זהו מקום מדהים, אחד היפים בארץ, והוא גם ביתם של כמה זוגות נשרים, המקננים בקניונים. קיני הנשרים נמצאים לא רחוק ממסלול ההליכה, כך שניתן לראות את הנשרים יחסית מקרוב. במקום נערכת פעולת שימור אינטנסיבית של קהילת הנשרים, הנמצאת בסכנת הכחדה. הנשרים סובלים ממחסור בסידן, הגורם לרככת בעצמותיהם, והם נוטים גם לאכול פריטים קטנים שאינם אוכל, ושהושארו באזור ע"י מטיילים ואחרים - זכוכית, חרסינה, חלקי מתכת. בעיות אלו ונוספות הביאו לתמותת הנשרים, ולירידה באוכלוסיית הנשרים בארץ בכלל, המרוכזת כעת כמעט כולה בגמלא. הנשרים, כמו האזור כולו, הם מרשימים.

Tomish

New member
המלצה על אלבום

alter Bridge- One Day Remains פשוט כל שיר פצצה.. סולן אדיר גיטרה מדהימה חובה לשמוע

אולי תרצה להוסיף כמה מילים

על הלהקה? על האלבום? במה מדובר, חוץ מזה שזה "פצצה" ו"חובה"?

Tomish

New member
אני אשמח

על הלהקה- ממ למי שמכיר הלהקה היא פשוט קריד רק עם סולן אחר אין לי מושג מה ההגדרה של הסגנון שלהם סוג של רוק כבד ויפה יש גם שירים שקטים הסולן פשוט ענק שר גבוה, נמוך, מרגש, עוצמתי.. פשוט מדהים

holo

New member
Radiohead- The Bends

ההכרות שלי עם הלהקה הזאת התחילה לפני יותר משנה, כשקניתי לראשונה את OK computer המפורסם שלהם. במשך שנה שלמה האלבום לא יצא לי מהמערכת, כשאני שומע אותו בלי הפסקה, וכל פעם מגלה שיר אחר שאני עוד יותר אוהב. במשך שנה כל פעם מחדש הייתי חוטף צמרמורת בפתיחה האפוקליפטית של האלבום ב Airbag, מתפרע בParanoid Android שאחריו ומזדהה ב no surprises ו let down. עברה שנה והחלטתי ללכת צעד אחורה ולקנות את אלבומם השני The Bends שיצא לפני OK Computer, כשאני חושב שיותר טוב ממה ששמעתי עד עכשיו אי אפשר לשמוע. אבל לא, הלהקה הזאת ממשיכה להדהים אותי. The Bend הוא אלבום מושלם (לא כמחמאה, פשוט לא מצאתי נקודה אחת חלשה בו), רווי בגיטרות חשמליות צועקות ובשירי רוק שאולי נשמעים בנאלים, אבל כולם אפופים כבר בשלב הזה בסגנון המיוחד של רדיוהד- שימוש בדיסטורשן כבד לצד גיטרות אקוסטיות, יחידת קצב מקורית, והבולט ביותר שהוא הקול המדהים של הסולן תום יורק. למרות שאפשר לשמוע השפעות של נירוונה על האלבום בחלק מהשירים, ועוד להקות שעוד לא הצלחתי לקלוט, האלבום עדין הצליח לשמור על מקוריות. מומלץ בהחלט כנקודת פתיחה להכרות עם רדיוהד!

CrazySheep1

New member
יש לי את האלבום מקורי

שנקנה תחת ההשפעה של המורה שלי לגיטרה. הרבהההה זמן שלא שמעתי אותו, והיום בלילה יהיה לי זמן. זאת היית תזכורת טובה :)

avki

New member
../images/Emo45.gif אחד מיצירות המופת של שנות ה-90

. זה מה שנקרא רוק בועט וגם חכם (אם יש כזה משפט בכלל
).

dogster

New member
המלצה על אלבום

Here Where Nothing Grows by Ocean האמת נתקלתי בו די במקרה, מה גם שזה לא בדיוק הסגנון שאני שומע בד"כ, אבל ממש אהבתי. האלבום בנוי מ-3 רצועות, 20 דקות בערך כל אחת, של מטאל אינסטומנטלי (ברובו הגדול של האלבום) איטי וזורם. מוזיקה עם אווירה מיוחדת ואפלה כזאת... מליץ לנסות גם אם לא נשמע לכם מהתיאור

RoieL

New member
Abbey Road

"אקורד הסיום" הטוב ביותר שנכתב בהיסטוריה של הרוק (אנד רול), חוץ מ- Eclipsed, אולי. אני ממליץ לכם להוריד את הדיסק למחשב, לתקוע את Her Majesty בין מין מיסטר מסטד ופולית'ין פאם, ולצרוב שוב. תהנו

The Walrus

New member
לא לעשות את זה!!

להשאיר את Her Majesty בסוף!! סיום מושלם לדיסק... ואני יסביר: הביטלס מעולם לא היו חברה רציניים, הם תמיד צחקו ולא לקחו דברים ברצינות (ראית את הסרטים hard days night וhelp?). דווקא הסיום הכל כך ביטלסי הזה (her majesty) הוא פשוט מושלם... the end הוא שיר מסכם, שיר מרגש ומדהים, אבל שנצא מדיסק הסיום - אקורד הסיום - של הביטלס מתרגשים ומלאים במחשבות קודרות ומהורהרות על מהות האהבה בין אנשים?? זה לא פינק פלויד פה, פול מקרטני הוא לא רוג'ר ווטרס! לכן, פול מקרטני באחד המהלכים הגאוניים שלו מסתיר את her majesty בסוף הדיסק, כדי להצחיק אותו בפעם האחרונה, להזכיר לנו שבסופו של דבר, הביטלס לא הרגישה שום צורך להעביר מסרים או לשנות את העולם (כמו רוג'ר ווטרס, לדוגמה), אלא סתם לעשות כיף. כדי שנסיים את הדיסק - ואת הקריירה של הביטלס - עם חיוך על הפנים, בדיוק כמו שהיה במהלך רוב הקריירה שלהם. סיום גאוני ומושלם.

Drums

New member
../images/Emo45.gif

הלהקה הגדולה ביותר שהייתה ותהיה אי פעם. ולא להתחיל ויכוח בבקשה

RoieL

New member
../images/Emo45.gif אוקי קיבלתי

ושאלה- חשבתי על כל הפרוייקטים שמנסים להחיות את הביטלס- בעצם גם Let It Be משנת 1970 הוא סוג של פרוייקט כזה, לא?

itaikuskus

New member
not exactly

let it be was recorded before abbey road and was and effort to bring back the old sound of the beatles from the early 60's with a more mature attitude. you can hear new versions of "one after 909" on the record, and "ain't she sweet" on the sessions (it's on the 3rd anthology record) the project was backed with a sopposed-to-be a documentry film about the band, and the work in the studio. the album was written IN the studio, which wasn't the usual abbey road room, but a special studio/rehersal room which they rented/bought for the film/album. the room itself was pretty big and boring, not the warm feeling of the usual studio, and the band members told that it was a drag playing there. adding the annoying presence of mrs. ono, the atmosphere wasn't so pleasant... in the movie itself (which was eventualy put on one side) you could see george and paul arguing which in the bottom line george states "i won't play at all, if you don't want (not an exact quote), in the and, the album itself was put on one side, and they band moved on, each to its own occupations, until they decided to do one last album and split, which was abbey road. john gave the recordings to the producer phil spector, and phil put some orchestra and did a more "full" sound, more "bombastic" if may, and after the split, i think it was the record company who released it to milk some more milk from the dying cow... paul hated it, and it was one of the symbols for the conflict between lennon and mcCarthny, as you may know, a couple of years ago paul released a "raw" version of the album titled "let it be..naked" sorry again, for the english

itaikuskus

New member
oh

and i'm sorry for the typing errors, it's embarassing, i'm at work and i'm typing real fast to avoid an unpleasant scene with the boss..........................

הביטלס לא הרגישו צורך להעביר מסרים

ולשנות את העולם? אפילו פול מקרטני כתב כמה שירים עם צרכים כאלו, שלא לדבר על ג'ון לנון.

The Walrus

New member
בזמן תקופת הביטלס?

כל מה שהם רצו זה לעשות כיף, כמה שיותר כסף וכמה שיותר בנות. קריירת הסולו של לנון זה משהו אחר. לביטלס מידי פעם היה שיר כזה, אבל כמעט כל השירים שלהם לא כאלה.

אין לי מושג מאיפה שמעת את כל זה

הביטלס היו סמלים של מהפכה בשנות ה-60 - הייתה להם אמירה, במיוחד ללנון וכל זה לחלוטין במסגרת הביטלס. פול מקרטני היה הראשון או בין הראשונים שהביעו מחאה חברתית בשיריהם עם השיר Eleanor Rigby. להציג את הביטלס בתור כאלו שכל מה שעניין אותם זה כסף וכמה שיותר בחורות, זאת לחלוטין ראיה שטחית של המצב. רוב (או כולם) האנשים שרצו לעשות סתם כיף, כסף ובחורות (
) לא שרדו את מבחן הזמן.

למעלה