שבת שלום לכולם

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם ../images/Emo16.gif

מה המלצותיכם לחברי הפורום? העלו אותן כאן (רק בלי פרסומות, בבקשה).

המלצה שלי שונה טיפה

השבוע עשיתי את שביל הגולן, שביל הגולן הוא שביל שמתמשך מנווה אטיב שלמרגלות החרמון עד צמח כמעט.. השביל עובר מהצפון של הגולן לדרומה מן הסתם... אני חייב לומר שהמסלול מדהים!! הוא באורך של מאה עשרים קילומטר פלוס מינוס... אחת החוויות הגדולות והמדהימות שעשיתי בחיים.. ממליץ בחום למי שאוהב לטייל ולא פוחד ללכת למקומות שבקושי היו בהם... המסלול חדש מאוד וכמעט ולא מטוייל (נחנך שנה שעברה)

חחח כן קלי קלות במיוחד עם עשרים קילו על הגב

אני עשיתי את רוב השביל אבל לא את כולו בגלל שידידה שלי שעשתה את זה איתי התגייסה אבל אני אשלים את החלק בהזדמנות

Silvernaor

New member
שמח שנהנית. אני לא הייתי עובר את זה

טיול של 120 קילומטר הליכה זה לא בשבילי...

לא כל אחד יכול...

יש כאלה שפיזית לא יכולים בגלל מגבלות שונות או כי אין להם רצון.. זה ממש לא קל ללכת עם עשרים קילו על הגב מרחק כזה...

wish i was here

New member
אין לא יכול-יש לא רוצה

תראה את ספורט הנכים בארץ ובעולם ותראה שאין שום מגבלה על בן-אדם,חוץ ממקרים מאד קיצוניים. חוץ מזה שהוא אמר שזה עניין של רצון אצלו ולא של פיזיות. ולא אמרתי שזה קל,אמרתי שזה אפשרי.

ויש פריצת דיסק ובעיות ברכיים ומלא מלא דברים

שמקשים על הדבר ואף מונעים מאנשים לטראק

afon

New member
ועל כך נאמר

עולה נגמ"ש על קו רקיע. 20 קילו? למה כל כך הרבה? תעלה עוד תמונות. ומה המסלול פחות או יותר שהשביל עושה? ואיך התרח"ט של גבעתי?

למה כל כך הרבה?

אוהל,מים,אוכל ,גזייה,פינג'ן,בגדים חמים ללילה,עזרה ראשונה,מזרון שטח,שק שינה,אוכל קל לכל היום (אנרג'י למיניהם),קפה,התרמיל עצמו גם שוקל וכמובן שאיך אפשר בלי המפוחית שלי והקאזו חחחח בקיצור כל הדברים ההכרחיים וגם אלה ששומרים על שפיותך שוקלים בסוף עשרים קילו... אני יעלה לבלוג שלי אולי ואז תוכלו להכנס ולראות הכל... http://shvil.wikia.com/wiki/%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9C_%D7%94%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%9F פה יש את כל המידע על השביל :)

afon

New member
עדיין יוצא יותר מדי

בהנחה שאתה מגדיל והולך עם חמש ליטר כל יום, יחד עם שק"ש, אוכל ומזרון אתה מגיע בערך ל9, גג. מעבר לזה הכול זה כבר פינוקים. אה, אוהל מיותר לחלוטין, גזיה גם כן, וכלי בישול והנלווים לא אמורים לשקול יותר מחצי קילו במצטבר. בקיצור יחד עם המפוחית (שהיא בהחלט קריטית) והתיק נגדיל ונעשה ונגיע ל12 קילו תקניים.

יתרה מזאת

לא זוכרת אם כתבתי את זה כאן: כשהייתי באזור האגמים בצפון אנגליה, גילינו שבמקום שבו הקמנו את אוהלינו, חונים גם המשתתפים במירוץ ה-fells המקומי. כ-150 משתתפים קמו עם עלות השחר, והמשיכו במירוץ, לאחר שקיפלו את כל מיטלטליהם - כולל אוהל, בגדים, הציוד למירוץ (מפות וכו' וכו'), חטיפי אנרגיה ושאר ירקות - לתוך תיק שגודלו בערך 20X20X40 ס"מ, אותו נשאו על גבם. ואני לא מגזימה במימדים. ראיתי את זה במו עיניי, ויש הוכחות מצולמות.

לא נכון

מים זה שש ליטר.. אוהל די רצוי בגלל הגשם היתושים הקור ברמת הגולן בלילות ... אתה נמצא גם בשמורות טבע ואסור לך להדליק אש... בדרך אין לך יותר מדי זמן להדליק מדורה לארוחה כי אתה בלחץ של זמן (היום קצר),פינג'ן אם כמה שהוא קל הוא שוקל גם חצי קילו... חטיפי אנרג'י זה מאוד מאוד חשוב כי שוב אתה צריך דלק בדרך ואנרגיה ואנרג'י זאת פצצת אנרגיה ... צלחת כוס מזלג לדרמן עזרה ראשונה מצפן נייר טואלט כל הדברים הקטנים שאתה שם כדי לשמור על אנושיות מצטבר למשקל די כבד... גם שקיות זבל וכולי... בקיצור מגיע תאמין לי וזה לא פעם ראשונה שאני עושה טיול כזה ואני הולך עם מינימום של ציוד ואני ממש לא טיפוס מתפנק אבל וואלה מגיע לזה אם תרצה או לא....

afon

New member
טיול בארץ זה שונה לחלוטין

אוהל מיותר, הוא לא יציל אותך מהקור רק מהגשם, ולרוב גשם הוא לא הבעיה בישראל. יודע מה אני מסכים על השש ליטר. שמורת טבע... אני אישית מדליק אש ופשוט נזהר (ברור שאסור אבל) לחץ של זמן? אני לא ממש מכיר את המושג הזה בטיולים, תתכנן את ההליכה נכון ולא תהיה בעיה. אוכל אפשר להכין גם בחושך, גזיה זה נחמד אבל באמת שאפשר להסתדר בלי. ועדיין עם כל הדברים שאמרת לא צריך להגיע ליותר מ12 קילו, רק צריך לדעת איך לקחת דברים. מהנסיון שלי זה הרבה יותר מאפשרי, זה כדאי, סתם חבל לקרוע את הגב (ע"ע תיק טוב)

טוב

אוהל ממש לא מיותר ברמת הגולן... תשמע הייתה רוח עצבנית וקור אימים שוואלה אני עם השק שינה שלי יכול להסתדר אבל שני החברים האחרים לא יכולים... גם ירד גשם בשבוע שהיינו בו... אני לא מוכן להסתכן ובטח שלא להפריע לחיות בשמורה עם מדורה . לחץ של זמן יש לך שאתה חייב להספיק כי ידידה שלך מתגייסת יומיים אחרי שאתה מסיים את המסלול ואתה חייב להספיק ולסיים את זה כמו שצריך וגם אתה רוצה להצליח להגיע לחניונים וישובים עם מים לפני השקיעה כדי לא להתקע בדרך בלי. יצאתי בעיקרון עם שש עשרה קילו אבל העלינו את כמות המים וסיימתי עם תשע עשרה עשרים בערך.. מש לא הרגשתי שקרעתי את הגב (תיק טוב) וזה לא טיול ראשון שלי ככה שאני יודע איך לארוז ומה לארוז אני לא סתם מתפרע ומכניס כל דבר פנימה...

למעלה