כמה המלצות
קודם כל, למי שלא שמע, רדיוהד הוציאו אלבום חדש In Rainbows. אני לא צריך לציין שום דבר נוסף, רוצו לשמוע! (כי לקנות את הCD עדין אי אפשר). אבל למי שעדיין מחפש ביקורת - מהכמה שמיעות שנתתי לאלבום אני יכול להגיד בוודאות שהאלבום טוב. שונה מהאלבום הקודמים, יותר קצבי, הלחנים כרגיל מעניינים ומהפנטים, נשמעים אפילו טיפה ג'אזיים בחלקם, ונראה שהלהקה חוזרים קצת יותר לגיטרות ותופים, עדיין עם נגיעות אלקטרוניות. המלצה שנייה: בשעה טובה קניתי את הראשון של ניק דרייק Five Leaves Left. עולם אחר לגמרי, ממש לא מזכיר לי את דרייק הדכאוני שאליו התרגלתי מפינק מון, האלבום השלישי והאחרון שלו. ההפקה של האלבום הרבה יותר עשירה, כשאת דרייק מלווים לאורך כל האלבום תזמורת גדולה של נגני כינור, צ'לו, קונטרה בס ועוד, מה שמוסיף רעננות לאלבום. ועדיין, דרייק נשאר כותב מעניין שמצליח להעביר את השירים שלו בצורה אינטימית וסוחפת, כשבכל שיר הוא לוקח אותנו אל תוך ההרהורים והמחשבות שלו על החיים. והמלצה שלישית: פחות המלצה, יותר דיווח - קניתי את הDVD של גילמור. שמעתי בינתיים רק את הדיסק הראשון, שהוא למעשה דיסק ההופעה העצמה באולם רויאל אלברט. אין לי יותר מדי מה להגיד. חצי מההופעה מתבזבזת על שיעמום טוטאלי כשגילמור וכל החברה שם מנגנים את On An Island המ-ר-ד-י-ם שלו. השאר הולך בעיקר ללהיטים של הפלויד. אבל בכל זאת, מדובר במופע מושקע ומרשים מאוד, הן מבחינת הביצועים המצוינים (לשמוע את כל אקוס בהופעה!) והן מבחינה ויזואלית (מופע אורות מהפנט). חוץ מזה, שווה לראות הכל רק בשביל לשמוע ולראות את ארנולד ליין בביצוע מרגש של דיוויד בואי שהופיע לשני שירים כאורח. פשוט רואים שהוא כל כך נהנה לשיר את זה, ככה שהיא אפשר שלא להתמוגג. גם הביצוע שלו לCN היה מרגש, כשבואי מביא איתו איכויות חדשות לשיר ושר את תפקיד הרופא כמו שדיוויד בואי שר, בלי שום ניסיון לחקות את השירה של ווטרס. וזה נשמע טוב.