שבת שלום לכולם

כמה כבר אפשר לשמוע WYWH?

ובכן, בשעה טובה ומוצלחת, אחרי 2000 שנות גלות קניתי מערכת. אבל מערכת אמיתית, לא מיני ולא שמיני - רסיבר, רמקולים אימתניים ו- DVD. שתבינו, אחרי שמערכת המיני שהייתה לי החזירה את נשמתה לבורא המערכות לפני כמה שנים, השמעתי את הדיסקים שלי במחשב. נו, איך אפשר לשמוע את ההופעה החיה של The Wall ברמקולים של מחשב? כמובן, ברגע שקיבלתי את המערכת, שמתי The Wall בפול ווליום (כזה שגורם לחלונות לעשות בזזזז בזזזז) והבן הגדול בן ה- 11 הסתגר בחדרו אחוז אימה. בשבת שאחר כך, פיניתי את הבית מכל יושביו ופתחתי בחגיגה (שהשכנים נהנו ממנה קצת פחות ממני, בלשון המעטה). כמובן, הדיסק הראשון ששמתי היה Wish You Were Here. זה התקליט הראשון שקניתי בימי חיי, לפני 28 שנים (!!!) כשהייתי בן 12 (תעשו חשבון לבד כמה קשיש אני). קיבינימאט! 28 שנים זה לא הולך ברגל... ומה אגיד לכם, דמעות עמדו לי בעיניים. לשמוע כל צליל, כל כלי בצלילות מדהימה - זה היה פשוט חוויה מיסטית. אחרי כל כך הרבה שנים, מאות אם לא אלפי פעמים ששמעתי את היצירה המופלאה הזו, היא עדיין מרגשת אותי עד דמעות. ברור שאחר כך בא Dark Side of the Moon, ו- Tales from Topographic Oceans של Yes ועוד רבים וטובים - אבל זה כבר סיפור אחר. ודרך אגב, התשובה לשאלה בכותרת: בלי סוף, פשוט בלי סוף. שבת שלום

sixkiller2003

New member
שבת שלום לכולם

שבת שלום, שקטה ומהנה לכולכם... אני אישית הולך להתנתק מהמציאות העגומה של ישראל 2004 שלנו ולצלול לעולם בו דייב גילמור הוא הנשיא, רוג'ר ווטרס הוא מבקר המדינה. ניק וריק הם סתם מסטולים, אבל הם עושים את זה בהרמוניה מושלמת לחווית האזנה שאני נהנה לקרוא פינק פלויד. בקיצור שבת שלום לכולם.

N a V e

New member
כשראיתי את הכותרת,

בדיוק התכוונתי לרשום כאן "בלי סוף". טוב שהקדמת אותי

NIR Y

New member
שבת שלום

בכלל עוד לא שבת. אבל תהנה, נשמע כייף.

The West Star

New member
מגניב!

גם לי יש מערכת. ההורים ואחותי מתעצבנים מאד.. חיח, זה הדבר הכי כיף העולם! לשמוע את הסולויים של הוול ואת צד האפל.. פשוט כיף. חוויה מעלה דמעות!

NIR Y

New member
אני הייתי בטוח שתכתוב בדייוק ההפף

חשבתי שתבוא בטענה לאוהבי פינק פלויד שהם יכולים לשמוע בלי סוף פינק פלויד (לא שמישהו פה יכול, פשוט הסקתי שאתה סתם איזה ילד מעצבן). אז שמחתי לשמוע ההפך ואני גם מתכוון לעשות אותו דבר עוד הרבה שנים. ושאלה יש פה משהו שיכול לשמוע את דארק סייד ? זה האלבום שאני הכי אוהב של פינק פלויד, אבל מרוב שמיעות אני פשוט לא יכול לשמוע אותו יותר, לפחות בשנה הקרובה.

pink floydror

New member
חחחחח

זה קורה לכולנו (או להרבה מאיתנו) ..קמים עם דארקסייד, חוזרים מהבית ספר שמים דארקסייד, כל היום יש דארק סייד, הולכים לישון איתו ... לתקופה ארוכה מאוד ..ואז נגמלים לתקופה ארוכה:) חח בקשר למערכת, התמזל מזלי .. ההורים שלי שמרו איפשהו את המערכת הישנה שלהם.. ממש ישנה, אבל כמה ישנה ככה טובה... בואו נגיד ככה - יש לי בולויום מ1 עד 10.. ב2וחצי השכנים מתחילים להתלונן ..ואני גר במושב ככה שהשכנים רחוקים.. ואיזו איכותת אלהים ..ועוד בהתחלה שמנו אותה לשניה בחדר שלי לבדוק עם היא עדיין פועלת...ברגע שגילינו שכן, העפתי את האיווה הדיי חדשה וטובה שהייתה לי ..ועכשיו אני עם הישנה ..אחת הטובות שממעתי..!

weird dust

New member
גם לי יש סאוונד לא רע בחדר

אני לקחתי כרטיס קול ישן מחבר (4.1 ערוצים) חיברתי אליו 2 מערכות מה שנותן לי 4 רמקולים פטיפון (פעולה מירבית היא על 2 רמקולים) ואז יוצא לי סאוונד ביכלל לא רע בחדר אני שומע על 17 במערכת אחת ועל חצי מהסאוונד המירבי במערכת השנה וזהו בעצם סיפור המערכות שלי

The Albatross

New member
בשביל מה כ. קול?

הכרטיס קול שלי (מובנה על הלוח אם, ולכן הרבה פחות טוב מכרטיס יעודי) תומך ב5.1. קשה לי לחשוב על מחשב מודרני (3-4 שנים אחרונות שלא כולל כ. קול עם 5.1. לי, אגב, יש רמקולים 2.1 של Creative. הדגם נקרא Inspire 2500, למי שמכיר.

weird dust

New member
יש לי כרטיס קול תומך 5.1 בילט אין

אבל בעיה הוא מכיל רק יציאה אחת של סאוונד אני צריך 2 לשתי מערכות שיתנו לי 4 רמקולים בגלל זה יש לי כרטיס קול ישן שלקחתי מחבר ליפני שהוא זרק אותו בזמנו שנה שעברה לקחתי את הבורד הכי טוב שהיה של אסוס הבעיה שהוא דור אחד ליפני שהוסיפו עוד יציאה. וליפני 3-5 שנים לא היה בורד שתמך ב5.1 רמקולים כמה דברים זה שבזמנו לרוב לא נתנו עם הבורד כרטיס קול וגם בגלל שזה לא היה נפוץ כל כך

NIR Y

New member
אוו מערכות

אז אבא שלי עובד במערכות מוזיקה וקולנוע ככה שיש לי חדר מיוחד כדי לשמוע מוזיקה ולראות סרטים, ושני רסיברים אחד במיוחד בשביל מוזיקה, ככה שזה פשוט חוויה לשמוע מוזיקה שם. הרסיבר של המוזיקה הוא hafler והרמקולים הם של AM האא !

weird dust

New member
נשמע מעניין הקטע

יש לך מושג במקרה איזה מערכות מסוגלות להשמיע SCAD? ניסיתי בדי וי די ולא הלך לי ובחד יש לי רק 4 רמקולים של מערכות ולא מערכת סראוונד רצינית שמרעידה את כל הבית כמו שיש לי בקומה אחרת (יש לי את הדארק סייד החדש עם ה5.1 רמולים ואין לי מושג איפה לשמוע אותו כראוי)

NIR Y

New member
אוקי שאלתי את אבא

וזה אודיו ששומעים ב5.1 ובשביל לשמוע SCAD הכי טוב צריך מערכת שלמה של 5.1 ארבע רמקולים סנטר וסברופר, וכמובן כמה שהציוד יהיה יותר טוב ככה הסאונד יהיה יותר טוב. והיום כול דיוידי (אפילו שאם זה דיוידי חרא של 100 דולר, אפשר לקבל מין חיקוי עלוב של הסאונד שצריך להתקבל) מנגן 5.1 ורוב הרסיברים (חדשים בטוח) מנגנים 5.1.

weird dust

New member
תגובה קלה

יש לי מערכת מצויינת וגם דיסק מ-גניב לצערי הדי וי די לא קורא את זה כ5.1 אני יודע שזה צריך לקרוא אבל זה לא אני יודע לפי זה שהרסיבר לא מזהה לעוד מישהו יש בעיה כזאת? וציף מצטער שזאת שיחה די פרטית על גבי הפורום אולי זה יעזור לאנשים למצוא איך לנגן את הדיסק המ-גניב של הדארק סייד ב5.1 רמקולים

Shakty

New member
ממש ממש לא נכון

כתבתי על הפורמט הזה לפני כמה חודשים כשקיבלתי לידי על גרסת ה SACD של DARKSIDE. SACD פירושו SUPER AUDIO CD והוא אמור להיות השלב הבא באבולוציה של חומר אודיו מוקלט. כיום על CD רגיל יש מגבלה של 700 מגה דבר המגביל את זמן הדיסק ל 74 דקות בפורמט PCM WAV - כלומר ללא דחיסה (כמו MP3 למשל) מעבר למגבלת הזמן יש לפורמט של AUDIO CD עוד מגבלה והיא חוסר התמיכה שלו בהצגת מידע כמו ID3 TAG ב MP3 (כלומר הצגת שם השיר האמן האלבום או כל מידע טקסטואלי אחר שתוכלו להעלות בראשכם). כמו בכל תקן שרוצים לדחוף לצרכנים יש כמה חברות שמתאגדות ומייצרות חומרה שתתמוך בתקן זה או אחר. בעוד שסוני ועוד כמה חברות חתמו הסכם לתמיכה ב SACD חברות כמו PIONEER ואחרות חתמו הסכם להפצת מכשירים התומכים ב DVD-A שני הפורמטים מוקלטים על גבי מדייה DVD המאפשרת הקלטה של 9 גיג'ה בערך (שימו לב להבדל מ 700 מגה ל 9 ג'יגה) אך לשניהם יש הבדלים מהותיים בעיבוד הצליל שלהם. לא אלאה אתכם הפרטים טכניים אבל מי שרוצה להעמיק שילך לפה. יצרניות האודיו לא רצו לאבד קונים בגלל תמיכה בפורמט אחד לכן ייצרו מכשירים שתומכים בשני הפורמטים - על מכישירם אלו תראו את הסימון SACD ו DVD-A. לכן ניר אתה יכול להיות בעליה של מערכת SURROUND ב 200,000 שקל עם 8 רמקולים (תקן THX) ועדין לא תהנה מ SACD אם ה DVD שלך לא תומך בפורמט הזה באופן מוצהר, למשל המכשיר הזה של פיוניר. מעבר למידע האקסטרה שמכיל ה SACD יש לו אפשרות לנגן ב5.1 ערוצים. מי ששמע את DARK SIDE בגרסת ה SACD שלו יכול רק להצטער שהפלויד לא הקליטו אותו היום - ציוד ההקלטה שהיה ב 72 לא מספיק איכותי והרימסטר שלו - טוב ככל שיהיה לא משחזר פרטים אבודים, פשוט אי אפשר להמציא יש מאין צלילים שלא נכנסו לסרט ההקלטה. בכל מקרה שווה לשמוע ושווה לקנות אלבומים של SACD במיוחד חדשים (כאלו שהוקלטו בשביל הפורמט הזה) עמיר.

NIR Y

New member
אוקי

תודה על התיקון, לא בדקתי מספיק, פשוט הסקתי ישר שכול דיוידי יכול לנגן 5.1, לא משנה אם הוא SACD או משהו אחר. ו... אני יודע שSACD זה סופר אודיו סי די (זה מה שאבא שלי אמר לי) אבל השאלה לא היתה על זה אז לא כתבתי !

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם ../images/Emo16.gif

כפי שאתם רואים, שני השירים של ווטרס טרם עלו לרשת. יש לזכור שעכשיו עוד בוקר בארה"ב, ולכן השירים יועלו מאוחר יותר. אני אעלה את הקישורים ואתן פרטים מלאים, ברגע שיופיעו, גם אם זה בשבת.

למעלה