שבת שלום לכולם

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם ../images/Emo16.gif

מה המלצותיכם לסוף השבוע? אני מתכוונת לבקר אחר הצהריים במוזיאון לאמנות מודרנית בעיר. הם פותחים את המוזיאון לקהל לכניסה חינם בימי שישי בשעות אלו, וזו הזדמנות טובה לראות את הדברים המעניינים שיש שם.

oribarak

New member
בקשר לאלבום tommy של the who

ציף אם את יכולה אני אבקש ממך מידע עליהם... דבר שני שמעתי אותו, בעצם רק חצי כי כל פעם היתה תקלה בדיסקמן או ברדיו...אני מתכנן השבת לשמוע אותו במלואו המוזיקה מוזרה קצת...אקוסטית בעיקרה, ולא הבנתי כל כך ת'שירים נראה לי אני צריך לשמוע יותר... בינתיים לא יכול להחליט אם זה טוב או לא

וואלה, זה נושא גדול

לצערי אין לי זמן כרגע להרחיב. בקיצ-קיצור: ככלל, ה”מי” הם להקה חשובה מאוד ומעולה, וכל דבר שהם הקליטו הוא מעניין. לכן את האלבום הזה, לדעתי, יש לשמוע בהקשר של הקריירה שלהם בכלל. פיט טאונסנד, מנהיג הלהקה וכותב השירים שלה, החל עוד כמה שנים קודם לכן (נניח ב-1966), לעסוק בנושאים של זהות עצמית, והנושא מעסיק אותו עד עצם היום הזה. במקביל, באותה תקופה הוא החל לנסות למצוא דרכים להרחיב את הביטוי המוסיקלי של הלהקה מעבר לשירים קצרים וקליטים (ללהקה היו הרבה “להיטים), כי הוא חשב שמסגרת של שיר קצר ובודד אינה מספיקה. לאחר כמה נסיונות (למשל באלבום -The Who Sell Out)ובמקביל לנסיונות דומים אצל להקות בריטיות אחרות באותה תקופה, הוא החליט להקליט אלבום שיסוב סביב סיפור אחד ארוך, מה שזכה לכינוי “אופרת רוק”. (אני אישית מסתייגת מהביטוי והוא גם לא מקובל בקרב המבקרים כיום). “טומי” הוא לכאורה סיפורו של ילד עיוור-חרש-אילם, שנולד בעת מלחמת העולם השניה, ונהיה עם השנים “אלוף” במשחק במכונות pinball. (אלו היו הגרסאות המוקדמות למה שהיום הם משחקי מחשב). טומי עובר טראומות שונות ומשונות ומפחידות, כולל התעללות מינית, סמים ומה לא, אך מתעלה מעל כולן. האלבום זכה להצלחה גדולה כאשר יצא, ובשנות השבעים אף הפך לסרט הזוי, בבימוי קן ראסל (אם אני לא טועה). במשך שנים, הלהקה היתה ידועה בעיקר בזכות האלבום הזה, בעיקר בארה”ב. באותה תקופה, ה”עלילה” באלבום נתפשה at face value. היינו, פשוטה כמשמעה, ולא כאלגוריה. היום רואים את האלבום אחרת: אין ספק שמדובר בסיפור חייו של טאונסנד עצמו, כשהוא מוסווה באמצעים ספרותיים (טאונסנד הוא גם סופר ומשורר). מתחת לאקורדים הרועשים - שלא לדבר על הביטוי הויזואלי ההיסטרי שניתן בסרט - יש כאן סיפור על ילד בודד, שאף על כשרונו הנדיר, אינו מסוגל לתקשר עם הסביבה, ונלחם להתמודד עם טראומות קשות שעבר. אף אחד לא מבין אותו, והוא נשאר פגיע וחשוף, גם בבגרותו. הוא אינו בטוח בזהותו-שלו, והיא מוצגת בפנינו רק כהשתקפות בעיני אחרים. המוסיקה, אגב, היא לא ה”מי” במיטבם. בשביל זה, כדאי להקשיב לאלבומים ושירים אחרים שלהם

weird dust

New member
יש גם סרט - אופרת רוק על פי האלבום

(או להיפך) בכל מקרה יש שם הופעות אורח של כל מיני אומנים לדוגמא: טינה טרנר (אסיד קווין) ואלטון ג'ון. הסרט מספר על ילד שהיה עיוור אילם וככל הניראה גם חירש. עד שיום אחד הוא הופך לאלוף פינבול. בין לבין הוא מתעורר ממה שהיה לו והופך לנערץ על ידי הנוער (אליל נוער). אני לא יהרוס אז אני לא יספר מה קורה הלאה. אופרת רוק לא רעה ומומלץ לראות. יש בה כל מיני מסרים שאת האמת אני לא ממש זוכר כרגע (ראיתי את הסרט פעם אחת ושמעתי בפטיפון את התקליט כמה פעמים).

melancholy man

New member
הסרט

(גונב כמה דקות אינטרנט...) אם ציף אמרה ובצדק, שטומי הוא לא השיא של "המי", אם כי לדעתי עדיין מדובר באלבום לא רע בכלל, הסרט, הוא אולי אחד מרגעי השפל הגדולים של הלהקה, על אף כמות האורחים המכובדת ואולי בגללה, מדובר בסרט מבולבל נמתח והביצועים לשירים גרעים בהרבה מאלו שבאלבום המקורי, שלא לדבר על ביצועי ההופעות של הלהקה, אם כבר אהבתם את טומי, אני ממליץ על ההופעה בלידס של המי, שם הם מבצעים חלק מהאלבום יחד עם שירים טובים יותר. ההופעה בלידס היא אחד מאלבומי ההופעה הטובים בהיסטוריה ואחד מאלבומי ההופעה החשובים ביותר שיש, שכן היא השפיעה על עשרות אלבומים דומים של להקות אחרות לאורך כל שנות השבעים וגם לאחר מיכן. המלצות ארוכות יותר על המי, אולי מאוחר יותר.

למה פתחנו פה לשטן

ועכשיו מספרים לי, שהמפיק הקשיש רוברט סטיגווד - כן, זה שהפיק ב-1978 את האסון הקולנועי “סרג'נט פפר” עם פיטר פראמפטון והבי ג'יז - מאיים להפיק סרט אנימציה על פי “טומי”. סטיגווד טוען שטאונסנד נתן את ברכתו לפרוייקט, ושבונו ורובי וויליאמס כבר הסכימו לתת קולותיהם. הוא גם טוען שהצליח לגייס 300 מיליון דולר לפרוייקט. בכסף הזה, הוא כבר היה יכול לשקם איזו מדינה או שתיים מאלו שנפגעו מהצונאמי.

melancholy man

New member
אוי ויי

יש אנשים שישבו על ספסל הנאשמים בפני בית הדין בין לאומי בהאג על הרבה פחות מ"סרג'נט פפר" הנוראי ההוא, אז לתת לו לשחוט עוד אלבום (טומי זה ממש לא סרג'נט פר אבל בכל זאת...)? מעניין באמת מתי בדיוק היה הרגע שפיט טאושאנד, אחד האינטליגנטיים מבין "כוכבי הרוק", איבד את שיקול דעתו, נדמה לי שלהוציא את הסרט הנוראי, שהיה כנראה אות לבאות, זה קרה בערך באמצע שנות השמונים. מפחידה הידיעה הזאת, אשכרה מפחידה.

לנהוג בזהירות :)

ממליץ בחום על טיול טרקטרונים בצפון ליד קיבוץ ברעם, אחלה דבר שבעולם. שווה. אני סוגר שבת אבל אני עדיין שומר על קשר עם הפורום בפלאפון כמובן. שבת שלום תשמרו על עצמכם.

נפטר ג'ים קפאלדי

אני לא יודעת כמה מכם שמעו את השם. קפאלדי היה חבר בלהקת Traffic - להקה חשובה בשנות השישים, בה היה חבר גם סטיבי ווינווד. הוא היה המתופף של הלהקה וכתב חלק משיריה. Traffic התחילו את דרכם כלהקת פסיכדליה (הלהיטים הגדולים שלהם באותה תקופה היו Paper Sun הנהדר, ו-Hole in my shoe). בשנים הבאות הם הרחיבו את הרפרטואר שלהם, שכלל פולק, ג'אז, רוק והרבה קסם. John Barleycorn Must Die היה האלבום הידוע שלהם, אולי, ושיר הנושא הוא גם אחד השירים הכי אהובים עלי. באמצע שנות השבעים, לאחר שהלהקה התפרקה, קפאלדי עבר לקריירת סולו. זה היה מהלך נפוץ באותה תקופה בקרב מוסיקאים שעזבו להקות מפורסמות: חברות התקליטים התחייבו בחוזים להוציא אלבומי סולו לכל חברי הלהקה. אני זוכרת שהיה לו להיט גדול לפני כ-30 שנה - גרסה מחודשת ל-Love Hurts הוותיק. לאחר מכן הוא פחות או יותר פרש, מלבד הופעות-איחוד והתארחויות באלבומים של חברים, פה ושם. הוא מת מסרטן, בן 60.

MellowShip

New member
אוי..

באמת מצער. טרפיק אחת הלהקות הטובות ביותר לתקופה, אני נהנה מהם כמו שלא נהנתי מלהקה מעולם. פשוט הנאה רצופה.. שיהיה רק טוב!

holo

New member
Royal Philharmonic Orchestra

דוד שלי הביא היום אלבום של האורקסטרה הפילהרמונית המלכותית בבריטניה בביצועים לשירים של הפלויד, רובם מהחומה. את האמת זה די מעניין ונחמד לשמוע ביצועיים קלאסיים ללהקה.. השירים הם: 1. Run like hell 2. ABITW part 1 The happiest days of our lives ABTIW part 2 3. Goodbye blue sky 4. Money 5. Hey you 6. Wish you were here 7. On the turning away 8. Shine on (parts 1-5) 9. when the tigers broke free אגב, אחת הזמרות (או קולות ליווי לפחות, רוב השירים מבוצעים ללא שירה) היא קלייר טורי, הזמרת מ the great gig in the sky.. בכל מקרה, זאת לא ממש המלצה, זה רק משהו של דוד שלי ושהביא לנו בשביל שנשמע, זה די נחמד..

flowerboy69

New member
זה הדיסק עם השעון עליו

דיויד פלמר והתזמורת.ביצוע יפה ל"כשהנמרים השתחררו"

Fatach

New member
ניסיתי למצוא את זה... לא מצאתי...

זה נשמע ממש ממש מגניב...

flowerboy69

New member
אל תתאמץ

זה לא שווה כל כך.ואם אתה רוצה ראיתי עותק אחד בחור בשחור בתל אביב

Fatach

New member
כתבתי למטה ש...

כבר שמעתי את זה וזה ממש טוב! באמת שאני לא מבין איך אתם חושבים כך. זה ממש מיוחד... טוב לא משנה...

Fatach

New member
או מיי גאד!!

אני שומע את זה עכשיו וזה פשוט אדיר!!! אין מילים, באמת מומלץ לכולם, זה משהו מאד מיוחד... וחוצמזה ידידה הלוותה לי את PULSE וזה גם אדיר.... וואו מלא מוסיקה לחקור היום...

קיבלתי השבוע 5 אלבומי ג'אז

אני אמליץ על הטובים שבהם Dean Brown - Here לא מוכר..אבל פשוט ענק. Fאנק מעולה ומקפיץ עם שמות גדולים כולל מרכוס מילר מיילס דייוויס ועוד Mike Stern - Jigsaw הגדול מכולם :] הייתי בהופעה שלו וסוףסוף אני מקבל דיסק שלו..חובה לשמוע Joe Pass - Guitar Virtouso אוסף של גיטריסט ג'אז ישן וידוע שאני אישית לא הכרתי..נורא מעניין ומיוחד.

brotos

New member
מוצ"ש משמח.

לפני שלושה שבועות הגעתי לירושלים, ואם לדיי ק יותר- "התו השמיני" בירושלים. שם קניתי, בין השאר, גם את "האיש שראה הכל" של רוקפור. האלבום, כמו שהבינו כבר גדולים ממני, הוא מדהים. "לא יכול לשכוח, את הרגע בו רציתי, לאסוף כבר את הכל, ולא היה בי את הכוח להמשיך ולעבור את כל מה, שאין בו כוונה" (חור בלבנה) סיפורו של בן המאה ה-21, על סתמיות חייו, על הריקנות שמאכלת בו. רוקפור השכילו לייצר טקסטים שמביאים את סיפורו האוניברסלי של האדם, ופחות בכאבים הפנימיים שלהם. כמו פינק פלויד, ב-dark side, למשל. "חוזר משם, האיש שכבר ראה הכל, ובעיניו ניצוץ של יהלום, נטרף בדעתו...". (האיש שראה הבל) לאחר כמה ימים נפלה עליי הארה: אם "רדיו בלה בלה" של החברים של נטאשה הוא "החומה" הישראלי, אז "האיש שראה הכל" הוא ה"הלוואי שהיית כאן". כך גם חלק גדול מהמוזיקה, מהאפקטים. התופים ב"חור בלבנה" הם מייסוניים בעליל! אז תעשו טובה לעצמכם, וקנו את חתיכת המופת הזאת. 29 שקל.

One Echoe

New member
29 שקל בירושלים../images/Emo3.gif

לפחות 60 בטאוור. כ"כ מסכים עם כל מה שכתבת. אני סבור שזו הלהקה הכי טובה שפועלת כיום בישראל.

למעלה