שבת שלום לכולם!

aviah

New member
ביוגרפיה ריק רייט - סטטוס

- חסרה לי כרונולוגיה של הלהקות לפני The Pink Floyd Sound (אני עובד עם הספר Crazy Diamond שמתמקד, באופן מובן, בבארט ווטרס). - מעולם לא שמעתי את Identify (דיסק של רייט מ-1984).

wish i was here

New member
המבנה שצריך להיות לדעתי

לדעתי צריך להתחיל בשירים כמו Astronomy domine ו see emily play,להסביר קצת איך התחילה הלהקה UFO Club סיד בארט ועוד. אח"כ צריך להמשיך לתקופה שבה הפלויד חיפשו כיוון מוזיקלי-אלבומים כמו Meddleו Atom Heart Mother יקשרו בין הסברים על אותו מסע של חיפוש כיוון מוזיקלי + אולי קטעים נחמדים מתוך live in pompeii,אח"כ צריך כמובן לתת שלב מיוחד בשידור לדארק סייד ולהשמיע הרבה שירים ממנו,לעשות אתנחתא קטנה עם wish you were here,אח"כ להסביר על על ההשטלתות של רוג'ר ווטרס על הלהקה ויקשר בין ההסברים קטעים מתוך the wall והשיר Sheepה (כי אנימלס זה אלבום ארוך) ולהסביר קצת על העלילות באלבומים אלו,אח"כ צריך להסביר על התקופה של שנות השמונים שבמהלכן פרש ווטרס זה צריך להיות מקושר ע"י קטעים מתוך the final cut וגם the pros and cons of hitch hicking,אח"כ קצת על התקופה שאחרי ווטרסס עם קטעים נבחרים מותך the division bell ו Pulse,השידור לדעתי חייב להסתיים בשיר Eclipse מישהו מסכים איתי?

aviah

New member
משאבים

- כמה זמן שידור יש בכלל? - אלבומים יש לכולם, בוטלגים נפוצים - כנ"ל. אולי כדאי להתמקד בקטעים נדירים באמת?

weird dust

New member
אני לא בטוח שניתן לשדרם בגלל חוקיות

אל תשכחו שבוט לאג הוא לא ממש דבר חוקי וכמה נדיר שהוא לא יהיה יש בעיה להשמיע אותם כי בעצם אתה לא ממש יכול ללכת ולשדר משהו לא חוקי ברדיו חוקי. ואני חושב שבאמת קודם צריך לדבר איתם וככה לפי זה לתת הצעה. ודעתי למקרה שזה יהיה משהו קצר להיתמקד יותר על ההתחלה עד דארק סייד וויש. ובקשר להודעה קודמת: שיפ הוא סך הכל די בסדר אם טיפה מקצצים מהסוף ומההתחלה (יצא 10 דקות ככה בערך) את דוגס זה כבר יותר מסובך (17 וקצת דקות) ואז יש בעיה להחליט מה עושים איתו.

לגבי ההצעה עצמה

אנו חייבים לבוא עם הצעה קונקרטית, עם כמה חלופות. ככה זה עובד, מה לעשות. לכן שאלתי בהתחלת השרשור מה הייתם עושים אם היתה לנו רק שעה אחת או שעתיים, מול לילה שלם, נניח.

weird dust

New member
כתבתי את ההצעה הראשית והצאה קצרה

חשבת על איזה רדיו? איך הולך להיות הקשר שלנו לאירוע חוץ מזה שהצענו את הרעיון? איך בערך זה הולך להיתבצע? וכ'ו?

כל דבר בתורו

ואני גם לא אפרסם את הדברים בפורום עד שזה יהיה מסודר (אם נצליח לסדר את זה). מה שרציתי לשמוע מכם זה מה *אתם* הייתם רוצים לשמוע שם. מה היה כיף *עבורכם*. לכן רציתי לשמוע ממקסימום אנשים, ולפי זה להכין את ההצעה. אולי בעצם כדאי להעלות סקר בנושא, בקטגוריית הסקרים, כי עד עכשיו רק מעט אנשים הגיבו.

thezanani

New member
קיטבג...

אני מניח שברדיו לב המדינה לא נקבל חצי יום. 88fm כבר נתן כמה ספיישלים מופלאים שכאלה,ובכלל הוא פתוח לרעיונות ולתוכניות ארוכות שכאלה. אבל נהיה יותר חכמים אחרי שנראה אם ישנה הסכמה בסיסית.

thezanani

New member
בהנחה ויביאו משהו

אז זה לא יסתכם ב13 דקות כולל פרסומות. תצפי ל3-4 שעות. שידור שכזה נחשב ספיישל,ואולי אף ייתכנו פרומואים.(וואו!) ובמקרה כזה עלינו להתחשב בציבור הרחב ולא להפיל על אזרחים מסכנים את השגעון וארנולד ליין החרמן של בארט ישירות. צריך להתחיל בקליטים(חומה,דארק),להמשיך לאנימלס/אקוס,משם לאטום לפייפר ולסיים בשיין און ובוויש יו. ואח"כ לקבל תדר משלנו ברדיו.

aviah

New member
תכנית לשעתיים

תכנית צפופה, שהקריין לא ידבר יותר מדי
=== The Syd Barrett era (30 min)=== Arnold Layne Pont me to the sky / Remember a Day (both are non-Barrett songs) Interstellar Overdrive Judgeband Blues === The 1969-1972 era (45 min)=== Careful with that Axe, Eugene Several Species Atom Heart Mother (partially) One of these Days Echoes (partially) === The 1973-1982 era (30 min)=== Time Shine on You Crazy Diamond - part 1 (partially) Wish You Were Here Dogs anything from the wall (don't like it myself) Take your Filthy Hands off my Desert === Independant Albums (15 min)=== something from Wet Dream, somethings from Radio KAOS anything Gilmour

weird dust

New member
כמה דברים

לדעתי אסור לשים שירים ארוכים מידי, אקוס לדוגמא, ברגע שהשיר ארוך ודי חוזר על עצמו בעיני אנשים מסויימים זאת בעיה כי די הגיוני שהם פשוט יחליפו תחנה ויגידו - אין לי כוח לרעש הזה. דוגס הואר די גבולי אבל בסדר. אפשר להזכיר את אלבומי הסולו, אבל באופן אישי - לא אהבתי אף אחד מהם! פינק הם קבוצה וגם ברגע שהתחילו לפרק אותה הרבה ממנה נעלם. ההתחלה של פינק פלויד היא בסביבות 65, זאת מעיין תקופת סינגלים. ארנולד ליין פוינט וכ'ו מצויינים אבל אולי כדי להשקיע קצת יותר על ההתחלה, לפני הפרסום, להוסיף גם את אמילי פיינט בוקס ואפלז אנד אורנג'ס. אני כן חושב שיש צורך בדיבור מסויים פעם בכמה שירים על השירים עצמם וקצת סיפורים. לשלב את המוזיקה בסיפור שלא גדוש מידי אבל ממצא. את אטום אהרט מאדר לא ההיתי מכניס ושם דברים קצרים יותר מתקופה - ולא חסר שירים טובים (Green is the Colour, Cymbaline וזה רק דוגמה מ69 לא המשכתי הלאה). אזור 73 הוא התקופה הכי מוצלחת שלהם, באמת קצת יותר איזכור. וככה גם וויתרתי קצת על הסוף של אלבומי הסולו וזאת דעתי. צריך להתחיל במשהו טוב ולגמור במשהו טוב, משהו שיש לו קשר להתחלה או סוף או סתםן משהו קצת יותר ארוך מאחת התקופות.

The Albatross

New member
High Hopes

מתאים במיוחד לסוף. גם השיר האחרון של פינק פלויד עד עכשיו וגם מסכם תקופה.

aviah

New member
לכן כתבתי "חלקית"

אגב, Paintbox ו-Apples מאוחרים (לא בהרבה) ל-Arnold Layne. בקשר לדיבורים של הקריין, מאוד לא הייתי רוצה שנגיע למצב של מנחם גרניט, שמדבר יותר מאשר משמיע מוסיקה, שלא לדבר על תופעת גלגל"צ.

thezanani

New member
צודק,חלקית

התקופה הקסומה הזאת של הפלויד מכילה המון סיפורים קטנים ויפים,על מועדוני מחתרת,מנדולינות שבורות והליקופטרים של איזה מגלומן מזוויע. אם תוכלו לשלב,אך במידה שבה הטכנאי שלא יזרוק עליכם ציוד מרוב עצבים,סיפורים פיקנטיים ומעניינים ביותר,הרי זה מבורך. הלחם-המוזיקה הסחוג-קטעי מעבר קטנים שמספרות על הלהקה(ולהרחיב על השבר גילמור-ווטרס). כמו שכבר אמרתי "שומעים חיפושיות" ביום שישי ב88fm. מתכונת מנצחת.

באיזו שעה התכנית הזו ב-88fm?

שכן הפסקתי לשמוע רדיו ישראלי מזמן, ועברתי להאזין לרדיו מארצות הים. אגב, אני מתנגדת, עקרונית, לסיפורי "פיקנטריה" ואגדות אורבניות. אני מעדיפה לתת תמונה רצינית ובוגרת של הלהקה (רוב הזמן, לפחות), ובוודאי אלו הדברים החשובים להעביר למי שאינם מכירים את הלהקה.

thezanani

New member
לא זוכר בדיוק,

אך אני יודע בודאות שתמיד בסופו של דבר אני זורק את הכיפה,מקלל את ההורים ויוצא עם אבנים לעבר בית הכנסת,כי סוף התוכנית מתנגש תמידית עם כניסת השבת. ררר. טוב,צודקת,אין צורך בניתוח על השבר בראש של חברה של סיד ועל המחיר של המנדולינה.. אבל בדברים הכבדים כמו: *משבר גילמור-ווטרס. *עזיבת בארט,והדעות עליה. *האנשים שליוו את פ"פ (בוב אזרין וכד'). *דוד.(זה היה חייב לבוא מתישהו) ולמה השרשור הזה לא קופץ פור גאד דמת??? איפה הפלאפון של קרייזי כשצריך אותו?

weird dust

New member
בקשר לסינגלים

לא מצאתי תאריך מדוייק (למי יש ספר שמדבר על זה?) אבל בתוך אלבומי הפירס סינגלס (סינגלים ראשונים) הם מופיעים. אני מנייח שזה ניכתב לפני 1967 או במהלכה לפני שחרור הפייפר. למישהו יש תשובה מדוייקת?

למעלה