שבת שלום לכולם

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם ../images/Emo16.gif

זהו שרשור סוף השבוע שלנו, בו אנו ממליצים לחברי הפורום והגולשים על אלבום/שיר/ספר/סרט/כל ארוע תרבותי אחר שלדעתנו שווה המלצה. אתם מוזמנים לשרשר את המלצותיכם להודעה זו. ההודעה תנעץ במהלך השבת. והמלצת השבוע שלי: מחר תועלה לרדיו 2 של ה-BBC תוכנית על תולדות ה-Byrds, מהחשובות שבלהקות האמריקאיות בשנות השישים. התכנית כוללת ראיונות עם אמנים רבים, כולל חברי הלהקה. השידור הראשון יהיה בין 23:30 - 24:30 מחר בלילה, וניתן לשמוע אותה לאחר מכן במשך כל השבוע, בשידור חוזר, מתי שתרצו. (לאלו שלא יודעים: ה-BBC מחזיק את כל התכניות שלו בארכיון למשך שבוע, במהלכו ניתן לשמוע אותן, חינם אין כסף, בכל שעה שתרצו. לאתר יש "רדיו" פנימי, ודי בלחיצה עליו). עמוד הבית של התכנית: http://www.bbc.co.uk/radio2/r2music/documentaries/byrds.shtml
 
ומזל טוב ל-weird dust שלנו

על הפורום החדש בהנהלתו - פורום mp3 - ממש כאן בתפוז: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1292 יאללה, תתקילו אותו בשאלות!!
 

avki

New member
המלצותי להשבוע

קודם כל, הפעם זה מוקדש לציף שומרת השבת בעקיפין שלנו
אלבום: 11א' - ברי סחרוף ורע מוכיח. אולי האלבום החלש ביותר של סחרוף חוץ מהראשון. בכל זאת, ההפקה היא הפקה ברמה בין לאומית שאמנים אחרים יכולים רק לחלום עליה בארץ. הכל נשמע מקצועי ורציני, והחברה שם לקחו את עצמם ברצינות עד הסוף. למי שאוהב הפקות שמצד אחד לא מחדשות הרבה, אבל מהוקצעות ברמה, ולמי שאוהב דיסקים כבדים (לא המלל, המוזיקה) שמתחילים להבין מה הולך שם רק בפעם הרביעית ששומעים. סרט: מתחת לאף. אחד הסרטים הישראלים הכי טובים שיצאו מפה.הסרט הוא ממש לא סרט קומדיה, ועוסק בחחי העוני בשכונות תל אביב בתחילת שנות ה-80 ועל כמה פושעים שמחליטים לשדוד כספת 'מאובטחת היטב'. הסרט לא לוקח את עצמו ברתינות רבה מדי ו(במכוון או שלא במכוון) אומר אמירה חזקה וכואבת על חיי שכונות העוני. הסרט מוקרן מדי חודש חודשיים בערוץ קולנוע ישראלי ביס. ספר: - עץ ועלה - ג'.ר.ר. טולקין. הספר הוא בעצם מחקר ארוך ומקיף של טולקין שנעשה לאחר שגמר לעבוד על רוב היצירות המרכזיות שלו, ונותן נקודת מבט מדוייקת, מבינה ורבת תחומים על סיפורי פנטזיה, על אנשים שקוראים אותם ועל אנשים שלא מבינים מה מוצאים בזה. הספר כתוב ברמה גבוה ובנימה מדעית כמעט, ועדיף בשפת המקור שלו. כמו כן, לקראת סוף הספר, הסופר מציג שני סיפורים קצרים מדהימים, שהם פשוט בונוס פרי יצירתו של טולקין. שווה ברמות למי שמתעניין בכל העסק.
 

Elinor BC

New member
מצטרפת לספר עץ ועלה של טולקין

אני בדיוק באמצע הקריאה בו.
 
שבת שלום

אני ממליץ על "סגול 10", פסטיבל מדיטציה ושנטי באכזיב. אני פה מאתמול!
 
מה אני אספר...

אנשים סבבה, רגועים, מלא סדנאות ונודיסטיות(!), אחלה סופ"ש!!!
 
עוד שבת יפה של קיץ...

המלצות רבותיי, המלצות. הסרט "בלתי הפיך" (או "Irréversible"). סרט קשה מאוד על בחורה הנאנסת בצורה ברוטלית ומסע הנקמה של החבר שלה ושל הבעל לשעבר. הסרט נע באחוריות כאשר ההתחלה היא הסוף והסוף הוא ההתחלה. למרות הידיעה המוחלטת של מה שקורה "בסוף" הסיפור, סופו של הסרט ("ההתחלה"), מעביר כזאת צמרמורת נוראית, שבגללה אתה מגיע למסקנה שהיה שווה לראות את סצנת האונס באורך 15 (!) הדקות. יש עוד הרבה סצנות שהיו מדרגות את הסרט במקום מאוד גבוה ברשימת ה- לא-לראות-אף-פעם-עם-ההורים-או-עם-סבא-וסבתא. אבל בכל זאת, סרט משובח, יחודי וכואב. במאי: גספר נואה. עם: מוניקה בלוצ'י ו-וינסנט קאסל. שבת שלום, והמשך יום נעים.
 

MellowShip

New member
אבוי לנו..

אני עוד לא הבנתי מה כ"כ טוב בסרט הזה.. אני מצטער על השעה וחצי שביזבזתי מחיי. הסצנת אונס הזאת עוררה בי כ"כ הרבה בחילה וגועל, היא הייתה כ"כ אלימה וכ"כ פרטנית..אני לא מבין איזה חולה בראש ממש מקבל רושם חיובי מהסרט.. מעבר לזה יש גם קטע שבו החבר מכה את האנס בראש עם איזה חפץ כבד, וגם פה הסצינה מאוד מפורטת ורואים המון טירוף, דם, ראש נמעך לאט לאט וזוועות אחרות... אם הסצינות האלה היו ערוכות יותר ופחות מזוויעות ומעוורות אימה אני מתערב שהסרט לא היה משאיר בך כזה חותם וככה בכל מי שראה אותו, ובכלל לא היית רושם ולו הודעה אחת על הדבר הזה. לא ממליץ לראות. קשה, מגעיל, מעורר בחילה, וממש ביבוז זמן מוחלט. ומעבר לזה...הם צרפתים ארורים! (אבל זו רק האיבה שיש לי כלפי העם הזה). תראו צלילי המוזיקה! הקוסם מארץ עוץ! מרי פופינס! רק לא את הדבר הזה.
 

MellowShip

New member
אבוי לנו 2

לא..זה לא המשך תלונות על הסרט, אלא המלצה על הופעה שתתקים פה בזמן הקרוב. ב11.6 יתקיים ערב גדול בחוף פלמחים (ליד ראש"לצ) עם ההופעות הבאות: שוטי הנבואה - מי לא מכיר שירים יד? יופי. Third World Love - לכל חובבי הג'אז למיניהם, זאת קבוצה מדהימה של נגנים ישראלים שמצליחה טוב טוב בעולם וגם באירופה..הם נותנים הופעות מחשמלות עם המון כימיה מטורפת וכמובן מוזיקה מדהימה..ממליץ לשמוע וממליץ להיות בהופעה כמובן! והדובדבן שבקצפת (ומשם כותרת ההודעה) Oi Va Voi - הרכב מלונדון של 6 יהודים עם זיקה מיוחדת לארץ ישראל וליהדות. הם עושים מוזיקה רב-גונית ביותר..צ'ילאואט,דראם אנ'בייס,ג'אז לאטין, אלקטרוני, מוזיקת עולם, רגאיי וכל זה ביחד עם המון כלייזמרים ופיוטי חזנים שמעולם לא נשמעו כ"כ טוב. אוי ואבוי מופיעים פה גם לבד ב12.6 במועדון הגולדסטאר זאפה וב13.6 בירושלים איפשהו.. כרטיס יעלה בין 90 ל100 (להופעות היחיד שלהם). אני אהיה בפלמחים וגם בזאפה, תגיעו גם..אני מבטיח שלא תצטערו!
 
למעלה