שבת שלום לכולם!

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם! ../images/Emo16.gif

ולאחר שבוע רגוע יחסית, הגענו שוב לסוף השבוע, ולהמלצותיו. וההמלצה שלי לסוף השבוע הזה היא תכנית דוקומנטרית בת שעה אחת, של "רדיו 2" של ה-BBC, על סיפורה של להקת הקינקס "Till The End of the Day - The Story of the Kinks". "נשים, גברים, אלכוהול, סמים, חוזי-הקלטה מפוקפקים ומכות בין כולם לכולם" - וכמובן, מאות שירים נהדרים. התכנית סוקרת את תולדות הלהקה בין 1963 ועד 1996, ומוגשת ע"י כריסי היינד מה"פריטנדרס", שהיתה גם זוגתו של ריי דייויס במשך כמה שנים בתחילת שנות השמונים. את התכנית ניתן לשמוע או דרך העמ' הראשי של ערוצי הרדיו של ה-BBC, כשמצד ימין יש הפניה לתכנית: http://www.bbc.co.uk/radio/ או דרך האתר של Radio 2, שם חפשו את התכניות הדוקומנטריות או לפי שם התכנית שנתתי לעיל. אני מניחה שהתכנית תהיה זמינה במהלך רוב השבוע הבא, או לפחות במשך הימים הקרובים. - רשימת הקריאה המומלצת שהבטחתי תועלה או היום בערב או מחר. - עוד רשימה אחת חסרה לי בשביל להריץ את הסיבוב הרביעי של הליגה. היכן אתה??

thezanani

New member
Genesis-Firth Of The Fifth

ורק כדי לעצבן את ציף.(זה נחשב חרוז?) מחי אותנו מעל האדמה,שרפי אותנו בחוצות העיר. עד הפרוגיסט האחרון.

איזו אכזבה... |אש אש מדורה|

ציפיתי ליותר ממך, ראש המאפיה הפסיכדלית בראש העין...

thezanani

New member
גם ממך ציפיתי ליותר

בתור... אמממ... כרומוזום נע? |קלמנטינה שעושה בעעע|

itaikuskus

New member
אלבום השבוע

של איתי קוסקוס! והפעם: the stooges-raw power תחשבו rock'n'roll....עכשיו זרקו את המחשבה לפח ותחשבו על rock'n'fucking roll וזה מה שתקבלו. שומדבר פחות, שומדבר יותר, עם גיטרות אגרסיביות, סולן כריזמטי (איגי פופ) ולהיטים כמו search and destroy ושיר הנושא. מומלץ בחום. קלאסיקה.

שבת שמח ../images/Emo151.gif...

אז השבת באה ואתם בבאסה, נכון? (תגידו נכון לעצמכם אחרת זה יהרוס את ההמשך) כבר לא! ניצני השישיזם חוזרים אליי. אני, שחשבתי שעברתי את המחלה בגיל צעיר הרבה יותר, מגלה שהיא טמונה בי עמוק... הצילו! כנראה שאפשר להתכחש לעובדה, אבל מה לעשות, הדיסק החדש של אינפקציה: "בכיף" הוא פשוט יצירה די גאונית שעושה שמח. המיקס המושלם של הדיסק, הלחן המתפתל של גיא בן שטרית, השירה של ניר טרטר (הזמר הכי טוב בעולם
) וגם השירים הקיטצ'ים משהו שהצליחו להצחיק אותי, עושה את הדיסק הזה לראוי לחלוטין. גו אינפקציה. גו שישיזם. אני חייב מקלחת קרה.

חרטושה

New member
I have always been here before

הוא המלצת השבוע שלי. אחרי ימבה שנים שלא העזתי לקנות שום דיסק, הלכתי אתמול, אור ליום חמישי וקניתי את הדיסק הזה. מדובר באנתולוגיה על גבי דיסק כפול של הזמר והיוצר רוקי אריקסון. בדיסק יש גם שירים מתקופת חברותו של רוקי בלהקה 13th floor elevators שפעלה בין השנים 1966 ל- 1969, וגם שירים נבחרים מקופת קריירת הסולו שלו במהלך שנות ה- 70 -90'. למי שאינו מכיר, מבחינת סיפור חיים אישי, חייו של אריקסון מזכירים לא מעט את סיפור חייו העצוב של סיד בארט, אלא שארקיסון הוא קורבן אמיתי של המערכת. הלהקה בה אריקסון היה חבר בראשית דרכו, 13th floor elevators, הייתה מקושרת באופן הדוק לתרבות "הרחבת התודעה" של שנות ה-60'. בקיצור, חברי הלהקה אהבו סמים, שרו על סמים וצרכו אותם על בסיס קבוע. בכדי להתחמק ממאסר ממושך על אחזקת מריחואנה, אריקסון טען לאי שפיות. הוא אושפז בבית חולים לפושעים חולי נפש למשך שלוש שנים. מאז האישפוז בריאותו הנפשית התדרדרה מאד והוא אף חי ברחוב תקופה מסוימת עד שאחיו, סאמנר, פרש עליו את חסותו. כל ההכנסות מהדיסק הן קודש לקרן למען אריקסון.

וואלה! ראיתי את זה בחנות

ואף שקלתי לקנות, לאור התעשרותי הפתאומית. אבל אז החלטתי - כבת ונכדה לעדות הפולנים (מצד אחד) - לחכות על שהכסף יהיה בבנק, לפני שאני מוציאה אותו.

סלע 1

New member
אם כבר הזכרת את המעליות

הם בעצם אלו שהמציאו את הכינוי "מוזיקה פסיכדלית". אמנם יצאו כמה אלבומים לפניהם שנחשבו מאוחר יותר למוזיקה פסיכדלית (הבירדס לדוגמה), אבל האלבום הראשון שלהם, שניקרא "The psychadelic sound of the 13th floor elevators" היה הפעם הראשונה בה השתמשו במילה "פסיכדלי" לתיאור מוזיקה. ואגב - אוסף מצויין. העורכים של האוסף הזה באמת עשו עבודה טובה וליקטו שירים שמייצגים בצורה הטובה ביותר את הקריירה של "התמהוני מטקסס". מכיוון שרוקי אריקסון הוציא כל מיני סינגלים ו-EPs ואלבומים דרך לייבלים שונים ומשונים, במקרה שלו קניה של אוסף שקבץ את כל אלו היא בהחלט מוצדקת. יש לי כמה השגות (2-3 שירים שחסרים לי, וכמה שירים שהייתי מוותר עליהם בכדי לפנות מקום), אבל בגדול מסכים בהחלט להמלצה. ועוד אגב: אם מישהו במקרה עובר באזור טקסס לקראת סוף ספטמבר, אחרי כל גל ההתאחדויות שעבר עלינו לאחרונה, גם רוקי אריקסון מתאחד עם עצמו ומופיע לאחר בערך 20 שנה שלא הופיע בפומבי.

../images/Emo150.gif../images/Emo61.gifשבת שלום!

למנה ראשונה--->אני ממליצה למי שיש לו פטיפון ותקליטים להקשיב ל"דה וול" קצת, ואז לחת צבע ולצייר על הקיר בחדר חומה!!! ואז לאכול הרבה הרבה גלידה כי חם מאוד!
מנה עיקרית--->אני גם ממליצה לראות את "מופע החומה" של רוג'ר ווטרס שהיה בברלין 1990!! מופע הרוק הגדול ביותר שהיה אי פעם! ולקינוח---> אני ממליצה על הסרטים "החומה" ועל הסרט "שיער"! אחלה סרטיםםם!! ביי ביי בתאבון לכולםםםם

Aerochick

New member
היי! היי! היי!

כל אחד והטעם שלו...
די אני לא רוצה להיות חולה למה למה?!?! חחחחחח

InfectedM

New member
../images/Emo91.gif

The Guitar Trio - Friday Night In San Francisco "שלישיית הגיטרה" מורכבת משלושת הנגנים פאקו דה לוסיה (Paco De Lucia), אל די מאולה (Al DiMeola) וג'ון מקלפלין (John McLaughlin), מחלוצי הפיוז'ן - אם תרצו. שלושה גיטריסטים שמנגנים עם כ"כ הרבה תשוקה ואהבה שפשוט שומעים את זה בדיסק המדהים הזה. וירטואוזיות יוצאת דופן, ויכולת נגינה טובה אף עוד יותר. לשיב לב ל: Mediterranean Sundance

וההמלצה השבוע

אומנם היה מתאים יותר להמליץ על האומן הבא בחורף (מי שמכיר יודע) אבל לא ניתן לדבר פעוט כמו מזג האוויר לעצור מבעדנו לשמוע מוסיקה טובה. אז ההמלצה השבוע היא: Tom Waits - Blue valentine האלבום, שיצא בשנת 1978, הינו אחד מיני רבים של אלבומי מופת שיצאו תחת ידו של טופ ווייטס (56). כתיבתו של טוםפ וייטס נעה בין ג'אז רך ומגיע למיני יצירות מוזרות ואוונגארדיות (למי שמתעניין, תקשיבו ל - swordfishtrombone ). קולו העמוק והצרוד מזכיר את זמרי הג'אז השחורים ונותן הרגשה חמימה מבפנים. האלבום הינו האלבום השישי (מיני רבים) ונפתח בביצוע השיר somewhere מתוך סיפור פרברים בביצוע נוגה ומהפנט. אזהרה: ברגע שמתחילים לשמוע טיום וייטס, נשאבים פנימה וכמו שציינתי, יש הרבה מאוד חומרים שלו - עלול לרושש את חשבון הבנק. מצד שני האלבומים שלו בדרך כלל במבצע.

חרטושה

New member
לגמרי, לחלוטין, מדהים!!!!!!

אחד מהאלבומים הכי טובים של וויטס בכלל לפי דעתי. עוד ברשימת הדברים שהייתי רוצה להיות זה אחותו של טום וויטס, האיש אגדה, אח של אלוהים, מצטרפת להמלצה באופן גורף, מומלץ תמיד לימי שרב, חורף, אביב וסתיו!

למעלה