שבת שלום לכולם

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם ../images/Emo16.gif

המלצת סוף השבוע שלי - האוסף Singles Going Steady של הבאזקוקס: שירי פופ-פאנק מלודיים וממכרים, על אהבה נכזבת ושאר עניינים ששייכים לעדות הצעירים. זהו אחד הקנונים הטובים ביותר של שנות השבעים. מתוק, חזק, ויוציא אתכם מכל דיכי אפשרי, מהר. ובשוליי השבוע: סוף סוף, לאחר עבודה של שבועיים ומאמצים סיזיפיים שטחנו את הסבלנות שלי עד דק, הצלחתי להעלות את הרשימה הראשונה של משתתפי ליגת האלבומים של הפורום, למאמרים. מדובר במשתתפים בסיבוב הראשון בלבד, אלו שלא עלו לסיבוב השני. לינק למטה. אם אתם רואים שגיאות וכד', שילחו לי מסר, ואתקן. המשך יבוא, מן הסתם.

avki

New member
המלצותיי this weekend! ../images/Emo3.gif

אלבום\סרט: קלרה הקדושה. אחד הסרטים הכי טובים שיצאו מפה. סרט שלא מדבר על נושא ספציפי, אלא מעיד על מצב מסויים שמראה על כל מיני דברים שבאים לידי ביטוי ביום יום בחיהם של מתבגרים. סרט מעולה, עם קריצה של פנטזיה. יצירת מופת בקולנוע ישראלי. פס הקול המדהים לא פחות הולחן כולו או הופק כולו ע"י לא אחר מאשר ברי סחרוף האגדי. זהו אלבום מיוחד, עם קטעים אינסטרומנטלים ייחודיים לכל אוהבי סחרוף. האלבום גובל בין רוק אקספרמינטלי לרוק מתקדם, עם נטיות מזרחיות וקצביות (ברי סחרוף אחרי הכל). אלבום מיוחד, שבודדים האלבומים שנשמעו כמוהו בישראל. תאמינו לי, תראו את הסרט עם חבר או חברה בערב שבת (בעצם אל תראו בערב שבת), אחרי שנגמר הסרט תקשיבו לאלבום, ועשיתם לעצמכם את הערב. שבת שלום!

נפלא

מסכים! סרט נפלא למרות שראיתי אותו מזמן מזמן! אבל מה שלא, לא יצא לי להתעמק בפס-קול של הסרט! אבל אם מדובר בסחרוף אז אפשר לצפות למשהו טוב!

../images/Emo91.gif :)

טוב אז המשכורת הצבאית, הלא מי יודע כמה, נכנסה לי לחשבון, ואפשר לפתוח את הארנק ולהוציא קצת מרשרשים(מי ישמע!). טוב אז: בסוף הלכתי על Jefferson Airplane והמוכר בטאוור ריקורדס המליץ לי על האוסף שלהם משום מה ("אחלה שירים מכל הדיסקים, והוא נשמע מצויין"). טוב אז הוא נקרא Jefferson Airplane Journey, the best of אוסף! מה אני אעשה! אבל אני נהנה ממנו מכל רגע! מומלצים: White Rabbit(כמובן), Blues From An Airplane, Volunteers ועוד כמה אחרים וטובים. ועוד משהו : no i don't need sombody to love והדיסק השני שקניתי לעצמי הוא אוסף מקומי חביב של מוסיקה אירית אוטנתטית ומרגשת, שירים מלהקות כמו: Lord Of The Dance, Celtic Spitit, Secret Garden... ועוד כמה מפסי-קול של סרטים: לב אמיץ, להעיר את נד, יריב אינטימי. מוסיקת פולקלור אירית שהאומץ, הגאווה והשמחה הם מסמליה המרכזיים אל אותה תרבות! דיסק שלוקח אותך אל הגבעות הירוקות, וההרים וטירות הענק של אירלנד, מאופיין בהרבה שירים אינסטרומנטלים חזקים, חמת חלילים (אורי בשבילך) וכינורות. ובסוף בסוף כמובן כולם נפגשים בפאב (איך לא), ולשתות את הבירה שכולנו אוהבים! הבירה האירית! ספר: "המקרה המוזר של כלב בשעת לילה", אני נמצא באמצע והספר הוא ספר מצויין. מכניס אותך לראש ולמחשבותיו של ילד מחונן אך אוטיסט בן 15! שיוצא לגלות מי הרג את הכלב של השכנים שאותו מאוד אהב! וזהו, תהנו בסופשבוע, ופנו קצת זמן לפנק את עצמכם קצת עם איזה טיול רגלי קטן או סתם ים ביום שבת!
מחר יהיה חם ומגניב!

Elinor BC

New member
../images/Emo45.gif אי אי,, אירלנד, חודש וחצי היית

הייתי שם. וזה היה פלא איזה מקום קסום כל כך קסום
הבירות, הפאבים, הנופים, פשוט
וההווי שלהם בפאבים כל כך מדהים, עם המוזיקה האירית הנפלאה, והערביים השמחים והמאושרים. ממש כמו בסרטים. נפלא. כל כך נפלא. זאת היייתה חוויה נפלאה =) אממ לגבי: "המקרה המוזר של כלב בשעת לילה", אני קראתי. אחרי ששמעתי כל כך הרבה קראתי אותו תוך כמה שעות, נורא מהר. אז 1. הרמה הלשונית שם ממש לא גבוהה(כנראה שזה בכוונה מפני שהילד אוטיסט).. 2. כל העלילה, מרוחה כזאת, לא מעניינת. הדבר היחיד ש"כיבכול" מרגש, זה שזה מה שהצליח לעשות ילד אוטיסט שהוא גאון. אבל זה לא מציאותי כל כך. (כלומר היו מקרים מעולם.. אבל בכל זאת) בכל אופן, אני התאכזבתי, באמת שזה סתם ספר.. אני ממליצה על "הזדמנות אחרונה לראות" של דאגלס אדמאס. אני לקראת סוף הקריאה. וזהו ספר פשוט משעשע, נו כמו כל הספרים שלו, סטאירה וצחוק אחד גדול. שאגב, זה הספר הכי אהוב על אדאמס שהוא כתב.

yoavi123

New member
ההמלצה שלי :

הספר "מבחר ספרותינו בשנת תשל"ו" העורך: מנחם פרי זה פשוט ספר מעולה- מקבץ של סיפורים קצרים ושירים. לקרוא שוב ושוב. ולמי שכבר קרא: אז כמובן ספריה של ל.מ. מונגומרי - אן מאבונלי, אן שירלי , האסופית ובית החלומות של אן. והדיסק: "wild orchid" שזה הפסקול של סחלב פיראי. אבל אני מתכוון לנעימות, לא לשירים של עופרה חזה שם. שבת שלום," פרשת ראה"

Pitudi

New member
ממ זזה לא אוטיסט רגיל

זה ילד עם תסמונת אספרגר..סוג של אוטיזם. זה אוטיזם שמתאפיין באינטיליגנציה סופר גבוהה אך באינטליגנציה רגשית נמוכה מאוד.

חרטושה

New member
סוואנט.

ככה וקראים להם. סוואנטים. אנשים שיש להם צורה של אוטיזם אבל מצליחים לבטא את עצמם בתחום אחד בצורה מבריקה. זה מאד מאד נדיר. כל כך נדיר שזה כמעט בדיוני. אספרגר היא צורה "קלה" של אוטיזם. כלומר אין את מלוא התופעות של האוטיזם בשיא החריפות.

אוטיזם הוא ספקטרום של תופעות

ולא תסמונת אחת. גם PDD וגם אספרגר נמצאים בספקטרום הזה. "סאוואנט" היה ביטוי שהשתמשו בו - אני לא חושבת שהוא "פוליטיקלי קורקט" כיום - לתאור אנשים עם אוטיזם שפיתחו יכולת יוצאת דופן בתחום אחד - למשל, מתמטיקה - בעוד יכולותיהם הקוגניטיביות והרגשיות האחרות היו מוגבלות. אספרגר היא תסמונת שמאובחנת רק בשנים האחרונות, והיא מאופיינת, כפי ש-Pitudi אמר, ביכולות קוגניטיביות נורמליות - ואפילו מפותחות - ויכולות רגשיות מוגבלות מאוד. אנשים עם אספרגר חיים ברובם חיים נורמליים לגמרי, אבל מייאשים את קרוביהם. יש לי מכרה שבעלה אובחן רק לאחרונה כבעל התסמונת. היא כמעט התגרשה ממנו, עד שהתגלה מה שיש לו, ועתה הוא מקבל סיוע. אבל זה לא פשוט.

חרטושה

New member
ליתר דיוק,

PDD Pervasive Developmental Disorders הוא הספקטרום שבתוכו נכללות אספרגר, אוטיזם וכיו"ב ולא האוטיזם כפי שציינת. סוואנט הוא הביטוי המקובל מקצועית . הקביעה ש"אנשים עם אספרגר חיים ברובם חיים נורמליים לגמרי" אינה קביעה מבוססת דיה ובכל מקרה היא מטעה לגמרי מבחינת דרגת החומרה של התופעה.

avki

New member
*פינת הטקנוניות

אספרגר מאובחנת רשמית בישראל מ-92'.

חרטושה

New member
אל תעודד אותי ../images/Emo6.gif

לא נמצא מהשרשור הזה בחיים אם נמשיך ככה אגב סוואנט זה לאו דווקא אוטיזם. זה שם כולל, זה סינדרום שבתוכו נכללים גם כאלה שסובלים מאוטיזם. וגם היום אגב האספרגר חומק מאיבחון. כי עדיין הרבה מאד רופאים לא יודעים מה זה.

מעניין

כי ארגונים של בעלי מוגבלויות ולמענם, רואים דברים אחרת - כפי שכתבתי. "סינדרום סאוונט"? חדשות עבורי. אבל, לומדים דברים חדשים כאן כל הזמן.

חרטושה

New member
אני שמחה שיכולתי לעזור

1. בכל מקרה, הדיון ב PC הוא סטייה מהעניין המקורי והשם אינו משנה את מהות התופעה. 2. הד"ר שהקדיש 40 שנה מחייו לחקר הסינדרום שמח שהייתה לך ההזדמנות ללמד אותו עוד משהו

למעלה