שבת שלום לכולם

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם ../images/Emo16.gif

כפי שהבטחתי, ולבקשת הקהל, אעלה עוד מעט סקירה על דאוס עליה אני שוקדת. בינתיים, מה המלצותיכם להשבוע? אלו אמנים הייתם ממליצים לחברי הפורום להכיר?

oribarak

New member
אנשים תצביעו לתאריך!והמלצה

סרט- יום שבת ב8 וחצי, hair, שיער, תראו!!אמרו לי שזה טוב אלבום- neil young=harvest, אחד הגיטריסטים הטובים שאני מכיר..מעולה!שירים אקוסטיים ורוקנרוליים ביחד, שירים מרגשים ומלנכוליים, פשוט..אומן מעולה הימורים-תמלו ווינר זה מגניב! ותצביעו לתאריך של המפגש!זה חשוב וזה דחוף ואני צריך כדי לקבוע לכם את הערב הכי טוב שיש! למי שיש קטעים נדירים, נא ליצור איתי קשר במסרים

NIR Y

New member
../images/Emo45.gif להרבסט

פעם אמרתי שאני לא כול כך אוהב אותו, אבל אני חוזר בי הוא דיסק מצוין. אני ממליץ על sell out של המי, דיסק קצת מוזר אבל טוב מאד.

new revolution1

New member
hairrrrrrr ../images/Emo99.gif

סרט פשוט מעולה... אורי, עדיין לא ראית אותו? בוש והיכלם! ראיתי הרבה פעמים, הרבה מאוד פעמים, וכל פעם מחדש נדהמתי מהגאונות של הסרט והמחזמר.. קצת תקציר למי שלא ראה(במקרה הזה יש לרשום מהר את המועד לפי אורי): סרט על היפים טיפוסיים שנפגשים עם חייל המתכנן להתגייס לויאטנם.. הוא פוגש אותם במקרה והופך להיות חברם הטוב. מתאהב בבחורה עשירה, בעלת קלאסה.. הסרט כולל שירים, ריקודים, סיפור ויאטנם, הצצה לעולם ההיפים ומלא דמויות מעניינות כמו ברגר החתיך הזה
והכושי עם הקול האלוהי
סרט חובה.

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif ברגר החתיך?

ווף! ווף ווף ווף! הוא בלונדינית, יש לו שם מגניב, הוא שתקן, הוא שר שירים מגניבים, מי צריך יותר? ^-^

Shakty

New member
כמה פרטים שנשכחו

הבימוי הנפלא של מילוש פורמן והכראוגרפיה שמדהימה של טווילה ת'ארפ (עשתה גם את אמדאוס) הסיפור מפגיש את שתי האמריקות של שנות השישים - אמנם פה מתיחסים רק לחוף המזרחי אבל ההבדלים הללו קיימים עד היום - ורואים את זה גם בתמיכה המסורתית של מדינות פנים היבשת ברופבליקנים לעומת החופים הדמוקרטים יותר. העלילה עצמה זניחה ומהווה סיפור מסגרת לאיך שפורמן הצ'כי ראה את ילדי הפרחים באוצה תקופה, מה שאהבתי זה שהוא לא פסח על אותה "צביעות היפית" שקיימת (הקטע עם ארוסתו של האד שכמעט וננטשת על ידי יפי הנפש ואוהבי האדם. אני מאוד אוהב את הפסקול וללא ספק יש שם שירים נהדרים - לצערי הסרט לא זכה בהכרת האקדמיה וגם לא בגלובוס הזהב - אבל 1979 השנה שהוא יצא הייתה שנה שלא חוזרת על עצמה מבחינה קולנועית : גם אפוקליפסה עכשיו גם קרימייר נגד קריימר (שהתחלקו שניהם בכמעט כל הפרסים החשובים של אותה שנה) כל הג'אז הזה שגם לא קטל קנים, ALIEN 1 תרוז של מידלר מה עוד אפשר לבקש בשנה כזו. אף אחד מהשחקנים לא ניצל את הפופולריות הרבה של הסרט וכולם התדרדרו לסרטי HALLMARK ו B MOVIES , את ג'ון סאבאג' תמיד זוכרים מסרט שנעשה שנה לפני - צייד הצבאים של צ'ימינו אבל גם טריט ווילאמס (ברגר) וגם בוורלי ד'אנג'לו (שילה) שחקנים מאוד בינונים - לד'אנג'לו לא אשכח לעולם הופעה בסרט מפגר של צ'בי צ'ייס (בתור אישתו) על חבורת אמריקאים טיפוסים שמטיילים באירופה. סרט חובה לא לק להיפים בנשמה שביננו - יש לו ערך קולנעי ומוסיקלי נהדר בעיני. מצטרף להמלצה.

תודה על הסקירה היפה ../images/Emo140.gif

. הדבר היחיד אולי שאני חולקת עליו זה לגבי טריט וויליאמס - הוא שחקן מעולה, אבל מסיבות שונות הוא לא הצליח לחזור לעצמו, עד לאחרונה. חשוב אבל לזכור שהסרט הוא פשוט גרסה מצולמת למחזמר, אשר נכתב עוד בתקופה עליו הוא מדבר - בסוף שנות השישים. כותבי המחזמר - גאלט מקדרמוט, ג'יימס ראדו וג'רום ראגני - לא היו בעצמם היפים ולא השתייכו כלל לתרבות הפופ. הם היו מבוגרים יותר - ולכן המבט שלהם על התקופה הוא לא "מבפנים", אלא מבחוץ. המחזמר גם לא נועד במקורו לקהל ההיפי, אלא לקהל ה"בורגני", המבוגר. גם השירים המלווים אותו לא היו שירי רוק כפי שאנו מכירים מאותה תקופה - זו היתה מוסיקה של מחזות זמר, שהקונבנציות שלה הנן אחרות, אם כי הצליחה להשיק איפשהו לפופ. המחזמר הועלה גם במדינות אחרות, לאחר הצלחתו בארה"ב. גם בישראל, הוא הועלה בתחילת שנות השבעים, עם צביקה פיק בתפקיד הראשי (זו היתה התחלת הקריירה שלו). אורח החיים המתואר במחזמר התקבל בזעזוע ע"י הישראלים, באותה תקופה - את זה אני זוכרת.
עד כמה היה המחזמר נאמן לתרבות ההיפים של אותם ימים? הוא מציג אותה בצורה מאוד שטחית, חד מימדית, ומתמקד באלמנטים היותר סנסציוניים, ללא ניתוח מעמיק - אבל ככה זה מחזמרים. בתור סרט, הוא מוצלח. הוא נעשה עשור מאוחר יותר, ולכן הרבה יותר מבין לליבן של הנפשות הפועלות, ומציג תמונה יותר מורכבת, להערכתי (לא ראיתי את המחזמר במלואו).

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif מסכימה. ../images/Emo45.gif

יש לי את הפסקול, ואני נורא אוהבת אותו, יש גם את הסרט, והוא עוד לא נמאס. אה, ו, ברגר מופיע באיזו מין שוטרת 2! D: כשהוא גדול.. ו.. עם שיער קצר.

DOCTOR ROBERT

New member
../images/Emo182.gifלמה לעזאזל הוא מת?!?

עכשיו הסרט נגמר ואני דומע! פא*ינג דומע!
למה ברגר מת? למה? למה הוא היה חייב להחליף אותו? צבא אמריקאי דפוק! LET THE SUNSHINE, LET THE SUNSHINE IN!!!!!!

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif יאא! |התעלפויות|

הייר זה נפלא.
-מכורה- ווף.. *נמסה לשלולית קטנה*

וואוו ברגעים כאלה אני מאושר

שאמא שלי ראתה בשנות השבעים את המחזמר בלונדון! (היא סיפרה לי על זה , זה מדהיםםםם)

המלצות |פיטריה|

סרט: דוגוויל - סרט קשה וצריך להיות מרוכזים בו כל הזמן כדי להמשיך להתעניין, אבל אני אישית הושפעתי ממנו מאוד. מוזיקה: אני ממליצה על האמן john frusciante שהוא אחד המוסיקאים הגדולים של ימינו..תשמעו את האלבום - the will to death ..הוא הקליט אותו כאילו השנה היא 1971... מעניין ביותר.

למעלה