שבת שלום

melancholy man

New member
../images/Emo16.gif שבת שלום ../images/Emo16.gif

שבת שלום לכולם, השרשור הזה מיועד כמובן גם להמלצות לסוף שבוע. ההמלצה שלי היא האלבום דיאזראלי גירס של להקת Cream, ששמועות עקשניות טוענות שעומדת להתאחד למספר הופעות בשנה הבאה לאחר שהתפרקה בסוף 1968. Cream, הייתה מה שמכונה לעיתים Power trio (הרכב של שלושה חברים: גיטריסט, מתופף ובאסיסט), וגם כנראה הסופר גרופ הראשון בתולדות הרוק, הלהקה הורכבה מאריק קלפטון (גיטרה מובילה) ג'ק ברוס (באס, שירה ואחריות לרוב הלחנים המקוריים של הלהקה) וג'ינג'ר בייקר (תופים), שלושת חברי הלהקה היו כבר נגנים מפורסמים כשחברו יחד להקים את הלהקה (במיוחד קלפטון שנודע כבר אז כאחד מנגני הגיטרה הטובים בעולם) והם זכו להצלחה מסחררת כאחד ההרכבים המהפכנים ומענינים ביותר של שנות השישים. האלבום דיאזראלי גירס, מציג את הלהקה בשיאה, גם מבחינת מערכת היחסים בין חבריה (מה שהיה בעיתי ב Cream מההתחלה) וגם כמובן מבחינת היצרתיות ויכולת הביצוע, האלבום מלא בלהיטים מוכרים ובשילוב מעניין של בלוז כוחני עם (מעט) פסיכדליה, שלושת הנגנים מציגים יכולות נגינה ויטואוזיות אבל אינם מציבים את הויטואוזיות לפני הלחנים המקסמים, או המילים המענינות של Pete Brown (משורר פסיכדלי, שקשר גורלו עם הלהקה וכתב את מרבית שיריה). אם אתם רוצים לשמוע קלאסיקה אמיתית ממה שהוא בעיני עידן הזהב של הרוק אנד רול (1967), ולהבין למה אחת הדרישות של ג'ימי הנדריקס, כשהוא חתם לראשונה על חוזה הקלטה באנגליה (סיפור מעניין שיסופר בהזדמנות אחרת) היה לפגוש את אריק קלפטון, תשמעו את Disraeli Gears

אחלה אלבום ../images/Emo45.gif

אגב פיט בראון: האיש היה חבר של סיד בארט, העריץ אותו והושפע ממנו. בראיון אחד הוא אמר שאלמלא סיד, הוא לא היה כותב את שיריו בצורה שכתב, ונתן את WHITE ROOM כדוגמא. הוא היה גם למיטב זכרוני האחרון שראה את סיד "בהופעה", בשנת 1974, כאשר בראון בא לקיימברידג' לערב הקראה של שיריו, וסיד ניגן שם בגיטרה עם אנשים נוספים. אבל אני לא זוכרת כרגע בדיוק את הסיפור, ואצטרך לחפש.

flowerboy69

New member
ההופעה האחרונה של סיד...

אירוע קטן בו הוא ניגן 4 שירים ובאחד מהם גם שר-octupus נדמה לי יש לי את זה על איזה דיסק איפה שהוא. white rome שיר ענק השאלה אם זה השיר ששר לרוב קלפטון?כי אם כן הוא מופיע בדיוידי החדש של ה live aid יחד עם השיר הענק ליילה(או משהו כזה)

white room

הוא שיר של להקת Cream, שאריק קלפטון היה חבר בה. השיר הוקלט בשנת 1967, כמדומני, והוא מופיע באלבום Disraeli Gears עליו המליץ המ"מ בשרשור השבת. השיר נכתב ע"י פיט בראון (מילים) וג'ק ברוס (מנגינה). ברוס היה הבסיסט בשלישיה, וג'ינג'ר בייקר היה על התופים. קלפטון ניגן גיטרה, כמובן. אינני יודעת לאיזו הופעה של סיד בארט אתה מתייחס. בארט היה חבר בהרכב קצר-מועד בתחילת שנות השבעים, בשם Stars, אשר הופיע פעם אחת או פעמיים. כשלון ההופעות הביא את בארט לפרוש סופית מעולם המוסיקה. לפני כן הוא הופיע פעם אחת, בשנת 1970 בלונדון, עם גילמור בבס וג'רי שירלי על תופים. יתכן שיש לך הקלטה מההופעה הזו. ההופעה האחרונה (הלא-רשמית) של בארט היתה בארוע אותו הזכרתי בהודעתי הקודמת, או בארוע במועד סמוך לו, יחד עם ג'ק ברוס המוזכר לעיל. זה היה בשנת 1974. אין הקלטות מארוע זה, או לפחות לא ידועות הקלטות כאלו. בארט לא ביצע משיריו באותו מעמד אלא אילתר קטעים "חופשיים", יחד עם מוסיקאי(ם) נוספ(ים), עפ"י עדויות הנוכחים במקום.

melancholy man

New member
אגב

לפני שפגש בראון בג'ק ברוס באיזה בר ב 66, כשברוס חיפש שותפים לכתיבה עבור Cream, הוא היה מופיע בהקראת שירים לצלילי אילתורים חופשיים של נגנים שאילתרו ג'אמים מהסוג שהגריטפול דד התמחו בו באותן שנים בסאן פראנסיסקו, לאחר פרוק Cream, הוא חזר מידיי פעם להופעות כאלה בבארים (מפעם לפעם בליווי ברוס ואחרים), מן הסתם ההופעה עם בארט הייתה אחת ההופעות הללו.

flowerboy69

New member
כנראה שזו ההופעה ההיא מ70

זה מוסבר על הדיסק אבל אני לא זוכר באיזה דיסק זה.אני רק זוכר שכתוב שזו ההופעה האחרונה שלו ושהוא ביצע שם 4 שירים ושר ממש רק אחד.לגבי cream אני מכיר אותם שנים יש לי כמה הופעות שלהם מקוריות לא בוטלוגים ויש לי את ההוצאה החדשה של ליילה בקופסא המפוארת נדמה לי שיש שם 3 דיסקים

melancholy man

New member
הליילה סאשיינס

של דרק והדומינוס, אכן שלושה דיסקים, מאוד מומלץ אגב.

ההקלטה האחרונה של סיד בארט

יש לי איזה קטע שנקרא ככה- כתוב שזה מ-1975 וזה אילתור של כמה דקות על גיטרה בסאונד מאד סיד בארטי- נראה לכם שזה אמיתי?!

יכול להיות

בשנת 1975 ניסה פיטר ג'נר להקליט את סיד באולפן. מישהו - לא ידוע מי - יזם את ההקלטות. לאחר יומיים של נסיונות להקליט משהו קוהרנטי, ג'נר הרים ידיים. יתכן שההקלטות "דלפו" החוצה ומסתובבות ברשת. גם אני שמעתי משהו כמו הקטע שאתה מתאר. אם זה הדבר האמיתי או לא, אינני יודעת.

flowerboy69

New member
קצת אחר אבל שווה...

יש דיסק של גיגנר בייקר וג'ק ברוס יחד עם גארי מור נדמה לי זה נקרא bbm או משהו כזה דיסק בלוז איכותי מאוד שווה לכל נפש(וכיס)

melancholy man

New member
אכן BBM

האלבום הוא מ 94 ונקרא: Around The Next Dream, השבוע גילתי אותו מחדש אצלי, אני חייב להגיד שכל המעורבים (בעיקר ביקר וברוס) עשו כבר דברים יותר טובים.

flowerboy69

New member
אני דווקא אהבתי את הדיסק הזה

יש שם כמה שירים טובים לא דיסק ענק אבל נחמד כזה

שבת שלום

ההמלצה שלי השבוע הולכת הפעם על הלהקה muse להקה סקנדינבית שעושה רוק מדהים ומשלבת בפנים קטעי פסנתר שנותנים לה את הייחוד שלה. ממליץ בחום לשמוע את האלבום הראשון שלהם showbiz תבלו

Shakty

New member
MUSE אכן מצוינים אבל showniz לא

מספיק מגובש - ORIGINS OF SYMMETRY לדעתי הוא אלבום מופת. חלק מהמבקרים בבריטניה אצו להכתיר אותם כרדיוהד החדשים (לאחר שאת רדיוהד עצמם הכתירו לפינק פלויד החדשים). יש לי בעייה קשה עם רוב הרוק היום (במיוחד מארצות הברית) אבל מידי פעם יש הברקה - MUSE הם אכן הברקה.

GingerBread Man

New member
המלצה קצת שונה

אני לא אוהב להמליץ על שירים אבל אני אחרוג ממנהגי הפעם. אני רוצה להמליץ על שיר של להקה שנקראת Outkast. זו להקהת היפ הופ ולדעתי היא ממש ממש טובה. השיר נקרא Hey ya, והוא אחד השירים המקוריים והטובים שיצאו לאחרונה. תנו צ'אנס!

NIR Y

New member
../images/Emo45.gif

אני גם מאד אוהב אותם, ואני גם בכלל ממליץ על הדיסק הכפול האחרון שלהם, וגם יש את השיר רוסס אם סתם בא לכם עוד שיר טוב.

flowerboy69

New member
המלצה בכלל שונה...

לדיסק אוסף החדש של פיל קולינס-שירי אהבה.זה דיסק כפול עם שירים שלו מכל השנים וגם שירים של אחרים בביצועים שלו ושירים מהופעות דיסק יפה מאוד ורומנטי ממש עכשיו לחורף מומלץ מאוד... עוד משהו-ב brain damage סיפרו על אתר של הזמר פיט טראוזנד או איך שקוראים לו...הוא הופיע בשנת 85 יחד עם כמה אומנים אחרים בינהם דיויד גילמור ששר שם שני שירי סולו שלו.ההופעה יצאה עכשיו בדיסק כפול ומעכשיו היא ניתנת לרכישה דרך הקישור באתר במחיר של 17.5 פאונד כולל המשלוח.נראה שזה דיסק שווה אז כדאי לנסות...

למעלה