שבת שלום לכולם!

../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם!

ושוב אנו פותחים את שרשור ההמלצות לסוף השבוע. כאן תוכלו להמליץ על אלבום/ספר/שיר/משהו שלדעתכם כדאי לאחרים להכיר - ולהסביר מדוע אתם חושבים כך. וההמלצה שלי לסוף השבוע הזה היא לאחד מהספרים שנכתבו בשנים האחרונות על הפלויד - או יותר נכון על סיד בארט - Random Precision: Recording the Music of Syd Barrett 1965-1974, של דייויד פארקר. בניגוד לספרים אחרים שנכתבו על בארט, שהיו ביוגרפיות במבנה מסורתי, ספרו של פארקר יוצא מנקודת מוצא פחות יומרנית. הספר הוא, לכאורה, קטלוג של כל הקלטות האולפן שעשה בארט מימיו, כולל היום והשעות בהם נערכו ההקלטות, שם האולפן, שם המפיק ושמות הקטעים שהוקלטו. בסיס הנתונים בו השתמש פארקר היה, בעיקר, התרשומות הפנימיות של אולפני אבי רואד של EMI, בלונדון. אלא שזאת רק ההתחלה. מלבד פשפוש במרתפי EMI, פארקר ראיין עשרות אנשים שעבדו עם בארט בעת ההקלטות, החל ממנהלי הפלויד, אנדרו קינג ופיטר ג'נר, המפיקים ג'ו בויד ונורמן סמית' (מלקולם ג'ונס נפטר לפני כתיבת הספר, אך הוא השאיר כתובים רבים וראיונות), נגנים שניגנו עם סיד באלבומי הסולו שלו, וכל הטכנאים שעבדו עמו, הן באבי רואד והן באולפנים אחרים בהם הקליטו הפלויד בתחילת דרכם. כך הצליח פארקר לתת בספרו תאור רחב ועמוק של בארט ויצירתו, כמו סיפור עלייתו והתדרדרותו. הדיוק והאמינות הגבוהים של הספר, כמו גם הגילויים המעניינים שבו, הופכים אותו בקלות לספר הטוב ביותר שנכתב על סיד בארט. ---------------- מה ההמלצות שלכם לסוף השבוע?

thezanani

New member
המלצות צנעני לשבת

שתי חלות,נרות,משפחה זייפנית,אחות מעצבנת,שחרית,מנחה,ערבית ושלום עליכם ועל כל ישראל. דברים טובים באים עם מרק תימני.

flowerboy69

New member
התאהבתי ואי אפשר להפסיק!כנסו!!!

כבר שמעתי הרבה על להקת-mostly atomun-שהם המחליפים של הפלויד ושהם אחת הלהקות הכי טובות בעולם כיום שמעתי קצת מהם באינטרנט וחשבתי "מה זה השטויות האלה?" אבל לפני יומיים קיבלתי את הדיוידי החדש שלהם דיסק כפול-הראשון הופעה עם גרסאות לשירים של הפלויד ולמעשה זה רק הבונוס שמצטרף לדבר העיקרי-הקלטה של אחת מהופעות ה v שלהם של חומר מקורי מתוך (איזה 10!) אלבומים שיש ללהקה הצעירה הזו שאגב למי שלא יודע הם המקור של להקת מגנטיק שמופיעה יחד עם שליחי הבלוז בכל אופן-הדיוידי של גרסאות הפלויד דיי בינוני עם כמה רגעים יפים.ואז מגיע ההופעה שלהם... חברים-מה אומר לכם-ראיתי ושמעתי הרבה דברים אבל באמת-הם הלהקה הכי גדולה מאז הפלויד. כמה נגנים וזמרת סקסית...עם במה כמו של פינק עם מסך הגול ולייזרים...יחד עם תזמורת קלאסית...שילוב של רוק רוק מתקדם מוזיקה תזמורתית ורוק טיפה כבד יחד עם סרטים שמוקרנים מאחור...משהו מדהים מדהים סוחף מרגש ומטריף חובה פשוט חובה לרוץ ולקנות!הם מעריצי פלויד ידועים וגם אוהבים את גנסיס ולא סתם יש קטעים שהפלויד ממש נשמעים מתוכם ואפילו ההופעה מסתיימת בשיר afterglou של גנסיס! לכו לקנות ולהכיר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

flowerboy69

New member
תשיגי את הדיוידי הזה

שכתבתי עליו תאמיני לי משהו מדהים!

Uriah Heep

למרות גילי המתקדם, נתקלתי פעם ראשונה בלהקה הזו לפני כמה שבועות באתר פרוגרוק. הסתקרנתי, נכנסתי לחנות התקליטים האהובה עליי במקום מגוריי וביקשתי לשמוע דיסקים שלהם. היו שניים. הדיסק הראשון היה משנות השמונים (נדמה לי) ולא ממש אהבתי אותו. נשמע יותר מדי אמריקאי לטעמי. ואז שמתי את Look At Yourself. אם לא הייתי יודע, הייתי חושב שזה איזה דיסק של Deep Purple שאני לא מכיר. כיוון שזה נשמע מבטיח, קניתי. ומה אומר, בכל השמעה אני אוהב יותר את הדיסק הזה. לטעמי, הלהקה הזו נשמעת כמו משהו בין Deep Purple ל- Queen, אם כי הכיוון הוא סגלגל יותר. יש שיר אחד שנשמע ממש כמו שיר של Queen מהאלבום Jazz (להיפך כמובן, LAY קודם בהרבה ל- Jazz). נראה לי שזו תחילתה של ידידות מופלאה... שבת שלום

אכן, שתי הלהקות פעלו באותה תקופה

(המחצית הראשונה של שנות השבעים) ושתיהן נגנו "רוק כבד", כפי שהוא נקרא אז. לא כוס התה שלי, אמנם, אבל תהנה!

ואם הזכרתי את Jazz

אז כבר יותר משנתיים שאני מחפש את האלבום הזה, אפילו הזמנתי אותו בשתי חנויות - וכלום. פשוט אי אפשר להשיג. אז אם עינו של מישהו שוזפת את האלבום באיזה חנות דיסקים באזור ת"א רבתי או השרון, אודה לו אם ישאיר לי מסר.

NIR Y

New member
יש אותו בצליל שבקניון השרון

שבנתניה. אבל הכי טוב פשוט להזמין ממוזיקה נטו http://www.musicaneto.com/disk_details.asp?disk_id=2068 וקישור יותר נוח

MellowShip

New member
להקה נהדרת בהחלט!

מאוד מומלץ להקשיב לאלבום Demons and Wizards הרבה קסם, הרבה עוצמה מעולה וקצב מסחרר.. פשוט אלבום מעולה! יש גם את Salisbury שאני ממש אוהב. בכל אופן בהחלט להקה נהדרת, אני מאחל לך התאהבות נפלאה! :) יומטוב!

NIR Y

New member
מעולה !?

הוא דיסק טוב, אבל ממש לא מעולה, אני לא מצליח להבין מה כול כך אוהבים את הדיסק הזה, הוא די חוזר על עצמו ומשעמם.

צהריים טובים

סופסוף אני בבית... ההמלצות שלי לסופ"ש: - לנהוג בזהירות בכבישים. (כי כל הזמן שואלים: "ומה אתה עשית היום כדי למנוע את התאונה הבאה?" אז הנה תשובה בשבילם! לא ככה?! - דיסק ההופעה של 2003 Coldplay LIVE הופעה נהדרת שלהם, יש את זה ב-DVD ובדיסק אודיו. שירים מומלצים שלהם: Yellow, The Scintest, In My Place, Green Eyes, We Never Change, Clocks, God Put A smile Upon Your Face. כמובן שיש עוד, אבל זה מספיק! - אתר חמוד- מאגשוטס (יש לזה תרגום בעברית? - התמונה שמצלמים אותך בתחנת משטרה כשעוצרים אותך?). אתר על כל מיני מפורסמים וידוענים שהסתבכו עם הרשויות עוד לפני תחילת דרכם כסלבריטיאים ועוד כמה דברים על החיים שלהם. מככבים ברשימה: מייקל ג'קסון (כמובן), צ'אלרס בארקלי, סנופ "דוגי" דוג, ביל גייטס (כן כן), או. ג'י סימפסון, קובי בריינט, לארי קינג, פרנק סינטארה, ג'ים מוריסון ועוד המון. משעשע! - ועוד משהו קטן: MEDDLE אלבום ענק!!! - שבת שלום לכולם... באסה מחר חוזר!

ומה עם קולדפליי

הם "כוס התא שלך"? שניים סוכר, תה ויסוצקי, יש דברים לסופי שבוע.

למעלה