*1000000

shirka

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif*1000000

לזכרם.
שלא נשכח אף פעם.

../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif לזכרם

ערב יום השואה

twiti

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

talsh

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif * 1000000

מתרגשת

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifמיליון

לזכרם

ammy

New member
מצטרפת ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif

טוטי30

New member
../images/Emo16.gif יהי זכרם ברוך ../images/Emo16.gif

לפני כמה שנים עשינו טיול שורשים ונסענו למזרח אירופה. לקחנו איתנו שישה נרות שייצגו שישה מליונים והדלקנו אותם בכל אחת מהאנדרטאות והמחנות שביקרנו. אין דרך להסביר אפילו את התדהמה והזוועה ואת עוצמת הרגשות. זה העבר שלנו, זו המורשת שלנו. נזכור ולעולם לא נוכל לשכוח. יהי זכר כל האנשים, הנשים והילדים ברוך

yaelli10

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifיהי זכרם ברוך../images/Emo16.gif

אח של אמא שלי, אחות של אבא שלי, כל המשפחה של הסבתא שלי.

../images/Emo16.gifלספר לכן...../images/Emo16.gif

אבא שלי נולד בשנת 1942 באמסטרדם, הוא ניצל בזכות אימו - שבאה ממשפחה נאצית והתגיירה מאהבה לסבא שלי (כל משפחתה נידתה אותה, פרט לאחיה- שגם כן היה בן אדם טוב, וספורטאי מצטיין- אפילו היה באולימפיאדה, והוא נרצח על אהבתו ליהודים), וגם בזכות 2 אחיו הגדולים שהיו במחתרת הפרטיזנית (אחד מהם גם היה בלח"י ועזר לישראל לקום) . סבתא שלי מצד אמא היא הניצולה היחידה ממשפחה ענפה שמנתה עשרות אנשים. היא ניצלה בזכות יופיה הרב והמראה הארי בו זכתה. מכל העיירה שלה ניצלו קומץ יהודים. הגרמנים חשבו שהיא גרמניה זכה- בעלת עיני תכלת ושיער זהוב. עד אחרון ימיה היא קיללה את היטלר כמעט מדי יום. סבא שלי מצד אמא הצליח לברוח לרוסיה (רק הוא ואח נוסף ניצלו מהמשפחה הענקית שהייתה שם) לאחר שאביו דחק בו להציל את נפשו. אחיותיו ועוד אח- כולם נשואים והורים לילדים, נשרפו כולם. סך הכל אנחנו מעריכים שכ- 200 ממשפחתינו הקרובה והרחוקה נספו בשואה. מספר כה זעיר ביחס ל- 6.000.000

לזכור ולא לשכח../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif|

סבא שלי ושתי אחיותיו הם היחידים מבני משפחתו שניצלו בשואה, הוא ברח ממחנה בגיל 14 וגידל את אחיותיו.

../images/Emo7.gif היידי. עצוב.

גם אצל סבא שלי (מצד אבא) מתוך משפחה שמנתה 12 אחים ואחיות + זוג הורים הם נותרו (ניצלו מאושוויץ) 3 - שתי בנות ובן (סבא שלי). כ"כ עצוב ולא מובן
לזכר כל הנספים.

liat ליאת

New member
../images/Emo16.gif יהי זכרם ברוך ../images/Emo16.gif

לאבא שלי היו אח ואחות מאבא בלבד, שנרצחו לנגד עיניו של סבא שלי, כולל אשתו, לאחר מכן הוא נשא בשנית בקפריסין עם סבתי, ואבא שלי הוא הראשון שנולד להם אח"כ

למעלה