זו היתה שנה של אושר

זה לא שמגיע לנו משו...

הטוב שיש לנו לא ממש מגיע לנו... אז כשהוא עושה משו פחות טוב - מי אנחנו שנדבר כמו שדברו פה על הקב"ה. אנחנו רק יכולים לבקש מהקב"ה ...רחמנו כרחם אב על בנים, ואם כעבדים - עיננו לך תלויות עד שתחוננו....

אכן.

בס"ד אבל צריך להבדיל בין מה שקורה בזכות הקב"ה והוא טוב לבין מה שקורה בזכות הקב"ה והוא פחות טוב. הקב"ה מסובב הכל לטוב, ויש לו שליחים לטוב ולפחות טוב, ה' לא שואל מעמנו לשבת בחיבוק ידיים, עם ההבנה שהדבר טוב - כי הוא מה', צריך לראות גם את הדורש תיקון. מתלוננת לא, מחפשת את התיקון - כן.

השואה לא טובה!!!

אבל היא לא "רק" השואה. השואה היא חלק מתמונה גדולה, שיש לפני, אחרי, שיש מאחורי... אני לא רוצה לפרש את השואה למה ומה ואיך ותוצאות, אבל בעיני הכל מהלך אלוקי. נסתרות דרכי ה'..... אבל לטוב.

One Echoe

New member
איזה מהלך אלוהי?

על סמך מה את מסתמכת? למה כל דבר את יישר מקשרת לאלוהים שלך?

כי ככה זה...

בס"ד כל דבר זה האלוהים... אני מסתמכת על הבריאה, על דברים רציונליים שלא יכולים לסתור את קיומו. ועל החובה שלי להאמין בו כבריה אנושית...

the mnm factor

New member
ועל זה יש לי בדיחה

יום אחד פגשתי חרדי ביום שבת בבוקר... שאלתי אותו מי מוריד את הירח ומי מעלה את השמש... הוא ענה: "אלוקים, אלוקים הוא משליט סדר שמיים וארץ, הוא המעלה את השמש, הוא המוריד את הירח, הוא המסובב את העולם" עניתי לו בפליאה: "מה? ה' מדליק אור בשבת?"
(כל הזכויות שמורות לאיזה סטאנדאפיסט שאני לא זוכר את שמו כרגע)

One Echoe

New member
לא הייתה בריאה.

את לא מבינה שזה הכל שטיפת מוח... ארררררר.

the mnm factor

New member
אז את רואה עצמך כשליחה לטוב של ה'?

הרי את מחפשת את "התיקון" למה שעשו ה"שליחים הרעים" נכון? את רואה עצמך ככזו?

the mnm factor

New member
אכן עצוב ../images/Emo16.gif

אבל את בושה, ועצוב לי לראות הודעה כמו שלך... משאירה הודעה לזכר אנשים ואז משתמשת בהודעה הזאת לצרכים של עצמך. את צריכה להתבייש... מבחינתי כרגע חיללת וזלזלת במותם.

ימח שמם של המחבלים.

לא של הערבים. הם בריות של הקב"ה! צריך לשאוף לשלום אמיתי. שלום של -יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל. לא שטחים תמורת שלום, ראינו כבר מה זה...

the mnm factor

New member
אז מה הפתרון שלך?

או שאת מעדיפה שהאלוהים שלך יעשה בשבילך את ההחלטות? לא נראה לי שהוא יודע איך פועל הליך מדיני...

One Echoe

New member
שתוק כבר.

די כבר. זה שרשור על פאקינג הרוגים במדינה שלך, תן כבוד. אין לה פיתרון, כמו שלי אין פיתרון, מה שבטוח הוא כל המחבלים באשר הם, ועוזריהם, צריכים למות ולהיכחד.

למעלה