אין לי מילים
מצד אחד, מרוח, אבל הפעם האריכו את הדרך, ולא ניפוח רדיקאלי של זמן הוידויים (*אהמ-הישרדות-אהמ*). טייפקאסט פלקטי? כן, אבל ככה זה גם במקור. הקיבוצניקיות הן תוספת מהנה לקאסט, נחמד לראות קצת נשים שהן לא (תסלחו לי) כוסיות. חבל רק שהן ככל הנראה יעופו בפרק הבא. שאר הקאסט תואם את המקור - בלונדיניות סתומות (רק שאצלנו הן לא סתומות, יותר מזכירות את דסטין וקנדיס מעונה 10), זוג שרב הרבה (שונא כאלה, ואלן וענבל הם זוג אחד הגרועים ביותר), חברים, שמן-רזה, ועוד. יש מספר לא קטן של זוגות שהולכים להיות תחמנים - ילנה ולירן, הבלונדות ששכחתי איך קוראים להן (לאחת מהן קוראים הדס, לא?) ומיכל ורן, הפייבים הרשמיים שלי נכון לעכשיו. פסקול - מיליון וואו. אם נוציא את מוזיקה ה"יש ניצלנו!" המטופשת והלא קשורה שקרתה מספר פעמים בפרק הזה, אני הספקתי לספור ארבעה קטעי מוזיקה שנלקחו מ ה מ ק ו ר ! ! ! קודוס רציני ביותר. בהחלט לא צפוי מסידרת ריאליטי בעריכת רוית מנדל-ליאור (רציתי להגיד "תישרפי" אבל הפרק שינה לי את נקודת המבט). ליהוק רב מהרגיל של נשים. אחרי הליהוק המועט שלהן בגירסה האמריקאית ולא פחות מאיזה שמונה-תשעה גמרים בלי זוגות של נשים, זה דווקא מקובל. מי ייתן ויזכה כבר זוג של שתי נשים דאמט, ותנופץ הסברה שהפורמט הזה במכוון לא הוגן כלפי נשים. ומצד שני... הפורמט עצמו לא הכי מעניין בעולם. כפי שכתבתי, יש אי-שוויון מחפיר בין המינים, הקאסט שבלוני להחריד (גם באמריקה), והכי גרוע זה פקטור המזל שבוודאי יבוא לידי ביטוי בצורה מוגזמת גם בארץ. יש לך פנצ'ר בגלגל? עיכוב של כרבע שעה עד עשרים דקות שיוריד אותך במקום או שניים. עלית על האוטובוס הלא נכון? עיכוב של כחצי שעה עד שעה יוביל אותך לסכנה ממשית להישארותך במשחק. פיספסת רכבת? עיכוב של שעתיים ומעלה, ואם אתם הזוג היחיד שפיפס, הדחתכם ודאית. הקיצר, פנומנאלי בקנה מידה ישראלי, יש מקום לשיפור בקנה מידה עולמי.