סמים קלים ואמנות.

• פותח הנושא tiger
  • פורסם בתאריך

tiger

New member
../images/Emo160.gif סמים קלים ואמנות.

יש שיומרו שלסמים קלים או לסמים בכלל יש רק השפעה מעקבת על האמנות. אני חושב שכדאי ליזכור תמיד שאם לא הסמים הקלים והקלים + - ספק רב אם היו לנו היום יצירות כמו סרג´נט פפר של הביטלס או בראון שוגר של הרולינג סטונס(אם היו לנו בכלל רולינג סטונס בתרגום חופשי "המסטולים הגמורים והמיתגלגלים).שלא לדבר על יצירות ספרותיות ושירה כמו יונה וולך (אם תצא למסע אל אס די)או להבדיל בורווז המוטרף (ארוחה עירומה)שהיה נרקומן כבד ומוצהר של הרואין ולא קוטל קנים קטן בכל הנוגע לסמים קלים אותם אהב בימיוחד לגדל באלג´יר לשם נימלט מהחוק אחרי תאונה מצערת בה נהרגה אישתו אם אני לא טועה ממישחק עם כלי נשק אולי רולטה רוסית(אם למישהוא יש יותר אינפורמציה על האיש אני אשמח).מת לו במיטה כאיש קשיש ובשיבה טובה אחרי שנים ארוכות של שימוש כרוני בכל סם אפשרי מה שקצת מפריך כל מיני טענות לגבי תוכלת (שלא לדבר על תחלית) החיים /סמים. מיצד שני יש את הסיפור שכימעט ומיצג תקופה של ג´ימי הנדריקס וג´ניס ג´ופלין שעד היום שומעים ואוהבים אותם אך הם מתו בין ציפורניה של מחלה קשה (היתמכרות)בשנים קשות (מילחמת ויאטנם) אך בילתי נישכחות . בשנות השמונים כבר היה לנו את איאן דיורי ששר סקס סמים ורוקנרול... בשנות התישעים כבר הגיע ההרואין שיק מעולם האופנה.עשה"קאם-בק" מה שניקרא. מעניין מה ילד יום ושנות האלפיים מה יגידו? אם יש למישהוא חומר
אז קדימה לישפוך.אני אולי אפתח פינה מיוחדת אליה אצרף את כל ההודעות שיהיו בנושא במידה ויהיה עיניין. רק בבקשה ,בלי להפוך את הנושא לצהוב:לא הודעות מהסוג של"קראתי בלאשה שג´וני דפ מעשן גראס"... עד כמה שאפשר. כי לדעתי הנושא הנ"ל יכול להאיר גם על הצד השני של המטבע(דגש על המילה גם) ולא רק את הצד האפל וההרסני שכולם עושה רושם כבר "מכירים כל כך טוב". אני חושב שאנשים הורסים את עצמם בעזרת סמים ולא להיפך (הסמים הורסים את הבנאדם)עובדה:אנשים יכולים לפתח קריירה מצליחה ליחיות חיים מלאים ביצירה ולתת לעולם מתנות בילתי נישכחות שבילעדיהן החיים כאן לא היו אותו דבר והעולם היה מקום הרבה פחות מעניין ע"ע חומרים פסיכואקטיביים (הלוצינוגניים)והמצאת המקינטוש/המחשב האישי הראשון.מעניין שכאשר אמנים מפתחים את הקריירה שלהם ביחד עם שימוש בסמים ,לא הם ולא אף אחד אחר מנסה לירמוז שזה הסמים שבנו או שבונים אותם אבל כשאמן מת מסמים אז זה ישר "הסמים שהרסו אותו"...חומר למחשבה והודעה לדוגמא (כמה שאני צנוע הבוקר)"שירשור מוצלח". t אני אהיה כאן פחות בזמן הקרוב (חודש + -) אז לא להישתולל ולא לעשות לאנשלית השרלילית חיים קשים.ראו הוזהרתם
אל תישתו חשיש עם וודקה ואבסינת

אומן הוא אומן!

ובטח שלא הסמים יעשו אותו לכזה... אל תבלבל, היצירה היא בריאת האומן והסם לא שייך לזה שנות ה-80-60 תקופה של שיגשוג והתפתחות אומנותית... במקרה הסם היה שם, זה לא אומר שהוא אחראי על כך, גם בלי הסם אותן יצירות היו נבראות. ד"א- סלוודור דאלי, צייר, אבי הסוריאליזם (ואימי הרוחנית) השתמש בסמים למינהם שהביאו אותו לשיגעון חולני. אומנים הם סוג של מטורפים, אנשים רגשנים שחיים בעולם משלהם, הסם מסכן אותם מבחינת אישיות ומערער אותם נפשית, לא יודעת למה זה ככה אבל זה פשוט קיים וקרה הרבה בהיסטוריה.. זו הסיבה שאני, בתור אומן, לא מתכוונת להשתמש (למרות שזה מעוד מעניין ומסקרן אבל אני יודעת שזה פשוט יגמר רע)

זהר פלד

New member
אז בתור אחד שיודע מה זה גראס...

קצת קשה לתאר את זה כמו שצריך, אבל אני אנסה - הגראס פותח לך את תהליכה החשיבה - מחשבות שלא ידעת עליהן מאכלסות לך את הראש ונמסות למחשבות אחרות לחלוטין, בדרך כלל, בלי שום קשר הגיוני... אתה מודע למה שקורה סביב, אבל איכשהו, הכל הופך להיות מצחיק פתאום... כאילו השרירים של החיוך עובדים בצורה לא רצונית... בכל אופן, דברים שחושבים עליהם כשאתה מסטול לא חושבים עליהם כשאתה לא מסטול. אני לא יודע איך זה להיות על LSD או על אקסטה, ואני מאמין ומקווה שלא אדע לעולם, אבל אני יכול לתאר לעצמי שזה הרבה יותר הזוי. purple haze, של הנדריקס, לדוגמה, נכתב תחת או בעקבות השפעה של סם כלשהו - וזה ברור לכל סטלן שמכיר את המילים של השיר. אין ספק שהאומן אחראי להוציא את המחשבות שלו לכלל יצירה, אבל אותם מחשבות, ללא ספק חלקם, הגיעו אליו בגלל הסמים שהוא השתמש בהם. אה, כן, אל תשתמשי. אם זה מה שעושה לך טוב, סבבה.

BIGO-G

New member
הודעה ראשונה בפורום הזה

לא תוכל להסביר לעולם את תופעת הגראס. אצטט מ"מגראס ועד ג´אראס" : "להסביר לאדם שלא עישן מה זה סאטלה, זה כמו להסביר לעיוור מלידה מה זה צבעים". בואו נגיד שהמוח שלך עובר לרמות מקבילות של חשיבה ויצירה. פרפל הייז זה זן של גראס, וג´ימי שלנו היה משתמש כבד בLSD.

ק ר ח

New member
יפה יפה

פורום מוסיקה שחורה דפקו השתלטות הא? ד"ש דניאל ועומר!

אילתושי

New member
הרד הוט צ´ילי פפרז

היו מכורים כבדים מאד להרואין. הלל סלובק (גיטרה) מת מזה, ג´ון פרושיאנטה (המחליף של הלל) כמעט מת מזה, אנת´וני (סולן) נכנס ויצא כמה פעמים. אני לא יודעת אם הרואין משפיע לטובה על האמנות, אבל הוא בטח משיע על החיים שלהם ובעקבות זה גם על המוזיקה. וסליחה אם לא לזה התכוונת - כי הרואין זה לא סם קל בכלל.

mr smoketoomuch

New member
האומן והסם...

אלתושי ואופנוברית(?) ממאדים העלו פה טענות, שבתור אדם הרואה את עצמו כעוסק באומנות במספר תחומים חובתי להבהיר כמה דברים. ראשית, הסם, בין אם קשה או קל, בין אם מביא לתעצומות נפש ושיחרור מעכבות או מוריד את האדם לתהומות השחורים ביותר של אישיותו, לא ניתן להפריד בין הסם לבין תהליך היצירה, ושניהם כרוכים זה בזה הרבה לפני היצירה הסופית. ובקשר להודעתה של אלתושי, הדעות שאת מביעה בהודעה הנ"ל לא קשורות לנושא, משום שהתמכרותם של כוכבי רוק בימינו הן פחות קשורות לאומנות עצמה אלא לעצם היותם סופרסטארים וכל הנובע מכך. כתב כבר טייגר למעלה, לנסות להשתחרר מהגישה הרכילותית. "...כולם פה מדברים ווינו וברכט, ואת באה לי עם כתבה מסריחה מהמוסף!?"

0g30

New member
סלוואדור דאלי.........LCD

סלוואדור דאלי האמין ודגל ביצירה מתוך התת מודע ...הוא וחבריו היו מסתגרים בביתו בדרום ספרד (מקום חבל על הזמן) מלעיטים את עצמם במשך שלושה ימים ללא שינה בסמים פסיכודאלים בעיקר LCD לאחר שלושה ימים כאלו המודעות של האדם לעצמו ולסביבה מתעממת , והאדם מגיע בתנאים כאלו ליכולת ביטוי ללא השפעה של הקיום המציאותי שלו (לפחות ככה הם טענו ) ..... בכל מקרה ראיתי סרט שהם צילמו במהלך שבוע כזה (לא זוכר את שמו ) האמת ..... סרט מאוד מאוד מפחיד מצמרר ולא ברור...... ואם לשפוט לפי הסרט הזה (c.u על חיתוך עין של סוס, פסנתרים עפים באוויר ובלרינות מגיחות מתוכם) הדוגמא שלי למעשה לא תורמת לטיעון של טיגר ......

TheHead

New member
בתקופתו לא היה LCD,

זה פיתוח מעשר השנים האחרונות, כשהתחילו לייצר לפטופים וחיפשו שיטה יותר טובה לייצר מסכים. לכן פותח ה-LCD. סלוודור דאלי היה משתמש ב-LSD. קפיש?

../images/Emo45.gif מכירה את הסרט

והוא הועלה בשבוע הסוריאליזם במוזאון בירושלים... ובקשר לסמים, היצירה יכולה להתקיים גם בלעדיהם, היו מספיק אומנים שלא משתמשים..... לא באתי לשלול או להביע דעה בנושא, היות ולא השתמשתי אני לא יודעת מה ההשפעה ויש פה מן הרגשה של התנשאות על פני אנשים שלא משתמשים, וכל מי שמשתמע ממנו שהוא לא ניסה או מתכוון לנסות ישר שוללים אותו וחבל...

חס וכרפס,ולא מתנשאים

ואל תרגישי ככה.... מביעים דיעות,זה הכל,ודעתך חשובה גם היא! תביאי סיבוב על האופנובר...

0g30

New member
אופנוברית ממאדים.......שלום לך ....

קודם כל ממש לא מתנשאים ...ואיך בכלל אפשר להתנשא על בחורה שהולכת למוזיאון ישראל לשבוע הסוריאליזם .........נהפוכו........... אנו שמחים לקבל כל דיעה וככל שיותר אנשים "מסוגך " ישתתפו בדיוני הפורום כך נשיג את מטרתנו (לא ברור לנו עוד מהי) אולי להראות ששד הסמים הקלים לא כזה נורא .....אז יקירתי ההרגשה היא אצלך, נכון שאנחנו "עושים עלייהום" על מיני סוגי ידענים שונים שמטפחים את הסטיגמות המופרחות לגבי סמים קלים .........אני בטוח שגם את משתמשת בסוגים שונים של סמים קלים מקוקה קולה ועד סיגריות (שזה כבר סמים קשים וממכרים)........ בכל מקרה בתגובה לטענה שהעלית שהיצירה יכולה להתקיים גם בלי הסמים אני בהחלט מסכים , אבל עדיין אי אפשר להתעלם מהעובדה שאמנים רבים משתמשים בסמים ומגיעים להישגים מדהימים .........מה גם שבתור חובבת דאלי ...... אני בטוח שלא היינו זוכים לרבות מיצירותיו לולא התשתמש בסמים ....... אני גם בטוח שהחיבור של הסמים השונים לנפש האדם מביא אנשים למקומות שבלעדי הסמים לא היו מגיעים ומתחברים אלייהם ........ ושוב כיו"ר מכהן בפועל וראיתי גם שקיבלת את ברכת מלכתנו האהובה אני מקדם את פנייך בברכה לפורום סמים קלים או יותר נכון לקרוא לו פורום האנשים הפתוחים והחייכנים .......תרגישי נוח להביע כל דיעה שעולה על רוחך..... כל עוד היא הגיונית מבוססת .....ולא במטרה לשפוט ולפסול את אנשי הפורום ואת דרך חייהם ....... ראי עצמך כאזרחית מן השורה בממלכת נרניה האהובה , השוכנת אי שם בגבולות היקום השפוי ........

../images/Emo24.gif תודה על קבלת הפנים

החמימה.. עכשיו זה הרבה יותר כיף.. רק רציתי להעלות דיון בנושא, האם העובדה שהרבה אומנים השתמשו ומשתמשים בסמים היא בגלל שהסם פותח את המחשבה ונותן לאומן יתר יצירתיות מהרגיל או שבמקרה היו שם הסמים ואין קשר בניהם ואולי אמנים יותר חופשיים להשתמש ולנסות דברים? ד.א.. קבל עידכון במסר אישי

סמים ואומנות-

לעניות דעתי ועקב נסיוני,אני יכולה לומר ששימוש בסמים פסיכודלים אכן יכול להביא לשינוי תפיסה ויזואלית,ואני אישית נורא רציתי לצייר כשהייתי באותה תקופה,לנסות להעביר לדף את הדברים שראיתי ( שבעצם לא ראיתי,דמיינתי..) כי במציאות הקיימת הם לא היו קיימים. אם זה טוב או לא טוב,אני לא יכולה לשפוט,כי אומנות היא דבר שמשתקף בעיני המתבונן ,כל אחד כטוב בעיניו,ואני מאמינה גם שאם הייתי מסתכלת על היצירות שלי לאחר ההתפכחות,לא כל כך הייתי מבינה מה יצרתי,כך שזה משתנה מאדם לאדם,מה שכן,אני חושבת שלפחות סמים פסיכודליים פותחים עוד דלת להתבוננות,בטח אומנותית. דעתי שלי.. יום כתום.

סמים בעולמנו

אולי בגלל קורות חייהם של אמנים (אלו שהגיעו לתודעתנו) ידועים לציבור זה נראה שהם צרכנים גדולים יותר משאר האוכלוסיה לא בטוח בכלל. יש ליזכור שסמים היו חלק מהתרבות האנושית מראשיתה הם חלק בלתי נפרד מאיתנו. לכל חברה הסם המקובל בה יין,טבק,עלי קוקה,פיטריות,קקטוסים(פיוטה/סן פדרו)וניתן לימנות עוד אין ספור. אין סיבה לחשוב שבאמת ניתן או צריך לעקור את רעיון הסמים מתוך החברה האנושית ולא בטוח שיש סיבה להפריד בין חברת האדם בכלל לאמנים שהם חלק אינטגרלי ממנה מקדמת דנן.

יאיר5

New member
LCD הומצא בשנות השישים בתור...

תרופה לחולי נפש. מי שהמציא ת-LCD זה רופא בשם הופמן שיש גם טריפים על שמו זאת הייתה תרופה לחולי נפש עד שהבינו שהיא גורמת נזק ואז הוציאו אותה מחוץ לחוק. אבל משתמשים ב-LCD מתחילת שנות השישים ובטח שלא בעשר שנים אחרונות כמו שכתבו כאן. יאיר

למעלה