סמים קלים ואמנות.

• פותח הנושא tiger
  • פורסם בתאריך

mr smoketoomuch

New member
תסתכל על השעון שלך,

בהנחה שהוא דיגיטלי, ואז תחשוב ממתי יש את צגי ה-LCD.

יאיר5

New member
מדברים על LCD החומר הסם ולא צג...

מחשב וואלה הצחקת אותי עכשיו... מה חשבת שמדברים על מחשבים לא קראת מה כתוב דיברו על אומנים וסמים לא מחשבים.או שאתה על איזה טריפ LCD וככה התבלבלת???? באמת הצחקת אותי.... יאיר

mr smoketoomuch

New member
לא, אני חושב שהוא התכוון אלי.

מעבר לכך, היה מדובר באתנחתה קומית בלבד, אז og30- ,תרגיע.

אלנבי52

New member
אז אומן הוא אומן בלי שום קשר לסמים.

אם אין לך את זה פשוט אין לך את זה , שום סם בעולם לא יעשה את זה בשבילך...לאותם אנשים שציינת אכן יש כישרון ולא רק סמים אשר השפיעו עליהם.

mr smoketoomuch

New member
עצם עשייה אומנותית

מגדירה אותך כאמן ולא ההצלחה המסחרית. אומן הוא לא בהכרח רק מי שמתפרנס מיצירותיו אלא כל אדם העוסק בחוויה יצירתית(לאו דווקא במושגים קלאסיים נורמטיביים), ולא מעט אנשים אשר נהנים מחסותו של הסם המאפשר להם להעיז ולהתנסות ביצירה בלי לשאוף לתוצאות אלא לתהליך. איך אתה היית מגדיר אומן?

אלנבי52

New member
אתה די צודק...

לא כל כך , אתה אישית לא יכול לקבוע מהי אומנות ומהי לא אומנות. כל עוד האומן מוציא את כל מה שהוא חושב , מרגיש , לתוך יצירה זו או אחרת. ואחרי זה משחרר אותה לעולם או לעצמו,לראש שלו... זו היא בהחלט דרכו של אומן...

mr smoketoomuch

New member
תקרא עוד פעם את מה שכתבתי קודם.

איפה בדיוק קראת שאני קובע מהי אומנות? אני מעולם לא התיימרתי לעשות זאת. האומנות היא הלך רוח, דרך מחשבה, ולא איזה מקצוע. כמו שאני כתבתי( ואתה גם כן, אם שמת לב) התהליך של היצירה והשפעתו על היוצר, הם שמגדירים את האומנות, ולא מבחן התוצאה. ונכון מאד, זוהי דרכו של האומן.

מידע נוסף

למידע וודאי לחלוטין אבל אם איני טועה ווגן גוך ואמנים משורתו ותקפתו בהחלט שאבו השראה מהסמים למינהם(אני אשתדל להביא מידע מדיוק יותר בהמשך בנושא ספציפי זה). מעבר לזה וזה כן ודאי האומנות ככלל החלה בסמים. שבטים פרימיטיבים בעבר (ובהווה)ביססו את ציורהם השונים על מראות שנגלו להם בזמן הזיות.יש לציין שסמים בתרביות אלו אינם לשימוש בשעות הפנאי אלו חלק ממערך התרבות של החברה ובדרך כלל מלווים בטקסים. קישוטים בדוגמאת ערבסקות וסיפירלות הם ללא ספק תוצר של הזיות. עוד דבר חשוב לדעת הזיות לא בהכרח מופקות מסמים יש דרכים שונות ורבות להגיע למצב הזייתי.

למעלה