../images/Emo161.gif../images/Emo40.gif

אחרי שניערתי מעלי 1/2 קג' אבק מצות - כי היכן שאני עובדת כבר הכל "כשר לפסח" נזכרתי לבוא לאחל לכולם חג שמח... ולהעלות שאלון קצרצר: אז... איפה אתם בסדר? האם פסח הוא 'תיק' או חג ממש כיף? האם יש לכם במשפחה איזו מסורת מיוחדת? בדיחות שחוקות? הרגלים? מה אוכלים אצלכם בחג? האם אתם קוראים את ההגדה? אם כן: מי קורא את "רשע, מה הוא אומר?" מי שר את "מה נשתנה"? מי קורא את הקטע עם "בן זומא?" אתם קוראים עד הסוף? אתם שרים שירים? ומה עם האפיקומן? מנסים לחפף לכם ולהוריד במחיר? יש משהו בחג הזה שאהוב עליכם במיוחד? ששנוא במיוחד? שלו היו שואלים אותכם הייתם משנים?

lollapalooza

New member
אההה שאלון זה אחלה../images/Emo70.gif ../images/Emo155.gif

איפה אתם בסדר
סבתא. האם פסח הוא 'תיק' או חג ממש כיף
החלק של הנקיון זה סיוט. המשפחתיות זה מעצבן. המצות והחופש זה אחלה. האם יש לכם במשפחה איזו מסורת מיוחדת
כן. שרים את "חד גדיא" במרוקאית. זה שליטה. בדיחות שחוקות
לא שזכור לי. הרגלים
גם לא מה אוכלים אצלכם בחג
אוכלי הבשר זוללים בשר, אני מסתפקת בהמון מצות (
) ובעקרון האוכל די רגיל, חוץ מכמה דברים שהם חמץ. האם אתם קוראים את ההגדה
כן. אם כן: מי קורא את "רשע, מה הוא אומר"
המ זה לא קבוע. מי שר את "מה נשתנה"
כולם יחד. מי קורא את הקטע עם "בן זומא"
זה גם לא קבוע. אתם קוראים עד הסוף
כן אתם שרים שירים
כן ומה עם האפיקומן
מנסים לחפף לכם ולהוריד במחיר
להפך, מחביאים אותו איזה 100 פעמים עד שכל הילדים מוצאים
יש משהו בחג הזה שאהוב עליכם במיוחד
מצות עם שוקולד
ששנוא במיוחד
הנקיון של לפני.
והאובר משפחתיות המעיקה. שלו היו שואלים אותכם הייתם משנים
הממ, פחות היסטריה בניקיון.

A N I g M A

New member
יהה כיף:]

אני רק רוצה להגיד ששעווה זה שטן, וזה איכ:/
איפה אתם בסדר? בבית
פעם ראשונה סדר בבית הזה, עברנו ביולי
האם פסח הוא 'תיק' או חג ממש כיף? כרגע הוא תיק, כי יש לי יותר מידי מה לעשות ואין מספיק זמן.
האם יש לכם במשפחה איזו מסורת מיוחדת? מממ לא ממש.
בדיחות שחוקות? לא
הרגלים? אם להעיף אותי מהחדר שלי כדי שהאורחים יוכלו לישון בו נחשב הרגל - אז כן
מה אוכלים אצלכם בחג? יותר מידי. סתם, מה שאמא מכינה:)
האם אתם קוראים את ההגדה? אללי, כן. אם כן:
מי קורא את "רשע, מה הוא אומר?"
מי שר את "מה נשתנה"?
מי קורא את הקטע עם "בן זומא?" אוקיי, כל שנה זה מישו אחר:)
אתם קוראים עד הסוף?כן
אתם שרים שירים? יש לי ברירה?
ומה עם האפיקומן? מנסים לחפף לכם ולהוריד במחיר? פעם אחרונה שנתנו לי בכלל למצוא אותו הייתה לפני המון זמן
ודווקא סבא שלי נורא נדיב בקטע הזה.
יש משהו בחג הזה שאהוב עליכם במיוחד? השנה כן - המפגשים
ששנוא במיוחד? שאין לי ממש חופש. יש יותר מידי עבודה לימודית.
שלו היו שואלים אותכם הייתם משנים? כן, הייתי מאריכה את החופש

שאלון זה נפלא! ../images/Emo45.gif

איפה אתם בסדר? בביתי. האם פסח הוא 'תיק' או חג ממש כיף? קצת תיק. אפשר לחיות איתו.
האם יש לכם במשפחה איזו מסורת מיוחדת? לא משהו חשוב. בדיחות שחוקות? כן... "למה אוכלים ביצים בפסח?", "כי כשבני-ישראל עברו את ים-סוף, המים הגיעו להם עד ה..." הרגלים? לא משהו מיוחד.
מה אוכלים אצלכם בחג? מצות.
האם אתם קוראים את ההגדה? כן
אם כן: מי קורא את "רשע, מה הוא אומר?" אמא שלי תמיד מתנדבת. מי שר את "מה נשתנה"? האחייניות שלי ישירו מן הסתם... מי קורא את הקטע עם "בן זומא?" אולי אני?! (אני אוהב טקסטים מסובכים) אתם קוראים עד הסוף? כן.
אתם שרים שירים? נכון.
ומה עם האפיקומן? מנסים לחפף לכם ולהוריד במחיר?
לפעמים... יש משהו בחג הזה שאהוב עליכם במיוחד? ממש לא. ששנוא במיוחד? כן, זה שאני לא אוכל כלום. שלו היו שואלים אותכם הייתם משנים? כן, הייתי מאפשר לאשכנזים-דתיים לאכול קטניות!!!

שואלת וגם עונה

איפה אתם בסדר? - כוווווולם אצלי האם פסח הוא 'תיק' או חג ממש כיף? ממש כיף האם יש לכם במשפחה איזו מסורת מיוחדת? בטח. למשל לשיר את חד גדיא ואת אחד מי יודע בלאדינו למרות שכל היתר מתנהל בעברית. בדיחות שחוקות? - גם אצלנו ביצים-מלח-ים סוף... וגם שפוך חמותך על הגויים הרגלים? - כל מי שמגיע לסדר גם מביא משהו שהוא בישל... כל שנה אותם אנשים מביאים את אותם תבשילים מה אוכלים אצלכם בחג? - תרנגול הודו ממולא (שרידים מאמריקה), יש כמה תוספות שאמא שלי מכינה שהיו "מסורתיים לפסח" בבית אמהּ. האם אתם קוראים את ההגדה? - כן, יש לנו גירסה משפחתית מקוצרת וממצה (תרתי משמע). אם כן: מי קורא את "רשע, מה הוא אומר?" - איכשהוא, תמיד אני. מי שר את "מה נשתנה"? - כולנו מי קורא את הקטע עם "בן זומא?" - אבא'שלי לא מוותר אתם קוראים עד הסוף? - כן, אבל כל ההגדה מקוצרת אתם שרים שירים? - בטח, בקולי קולות ובליווי גיטרה ומה עם האפיקומן? מנסים לחפף לכם ולהוריד במחיר? - קודם שימצאו אותו, נראה אותם! יש משהו בחג הזה שאהוב עליכם במיוחד? - ליל הסדר עצמו ששנוא במיוחד? - שצריך שבוע שלם לאכול מצות. שלו היו שואלים אותכם הייתם משנים? - הייתי משנה את המתכון של המצות וחוזרת לגירסת המדבר המקורית שכנראה הייתה יותר דומה ללאפה.

noosh

New member
יאי

איפה אתם בסדר? אצל דודים שלי מצד אמא.... כל שלושת הימים הקרובים
האם פסח הוא 'תיק' או חג ממש כיף? תיק. אני שונאת את פסח, תמיד יש אוירה לחוצה וכולם מתעצבנים על כולם, וזה ממש ממש מרגיז האם יש לכם במשפחה איזו מסורת מיוחדת? חוץ מלנקות? לא ממש. הדברים הרגילים... בדיחות שחוקות? אין הרגלים? שומרים כשרות והכל, ואוכלים מצה עם חלב וכאלה, אבל אין יותר מדי מה אוכלים אצלכם בחג? תפו"א, עוף וכאלה, וכל דבר שהוא לא חמץ ולא קטניות וכאלה האם אתם קוראים את ההגדה? בטח, וכשעושים עם הצד של אמא, שהם דתיים, גם דורשים ודשים ודנים בכל פסיק שם. אם כן: מי קורא את "רשע, מה הוא אומר?" מי שזה התור שלו בשולחן, זה אקראי מי שר את "מה נשתנה"? אף פעם לא אני, אף פעם מי קורא את הקטע עם "בן זומא?" לא יודעת, זה הכל בסבב אתם קוראים עד הסוף? ברור, את כל השירים אנחנו שרים, עד התו האחרון אתם שרים שירים? חחחח ומה עם האפיקומן? מנסים לחפף לכם ולהוריד במחיר? אני חושבת שכבר אין אפיקומן אצלנו יש משהו בחג הזה שאהוב עליכם במיוחד? פעם הייתי אוהבת את החופש, היום גם את זה אין. צבא
ששנוא במיוחד? העובדה שאין אוכל נורמלי, וכל הסידור לסדר של הכלים... אני שונאת את כל הלחץ והבלאגן של המעבר לכלי פסח וחזרה לכלים רגילים שלו היו שואלים אותכם הייתם משנים? אוירה זהו
שונאת את פסח, שונאת

Dizen

New member
יאיי, שאלון ../images/Emo9.gif

איפה אתם בסדר? השנה אצלינו
האם פסח הוא 'תיק' או חג ממש כיף? אני משתדלת שהוא יהיה כיף, לא תמיד הולך
האם יש לכם במשפחה איזו מסורת מיוחדת? כן- לחגוג עם חברים כי אין משפחה
בדיחות שחוקות? סיפורי חלוציות טחונים של אבא
הרגלים?לא משהו מיוחד
מה אוכלים אצלכם בחג? חמץ?
האם אתם קוראים את ההגדה? כן אם כן:
מי קורא את "רשע, מה הוא אומר?" אחד החברים של ההורים [
]
מי שר את "מה נשתנה"? משתנה.
מי קורא את הקטע עם "בן זומא?" כנ"ל
אתם קוראים עד הסוף? פלוס מינוס
אתם שרים שירים? כמובן!
ומה עם האפיקומן? מנסים לחפף לכם ולהוריד במחיר? אין ילדים קטנים, אז די מדלגים על הקטע הזה
יש משהו בחג הזה שאהוב עליכם במיוחד? לבשל עם אמא
ששנוא במיוחד? מזכיר לי שוב שאין לי משפחה?
שלו היו שואלים אותכם הייתם משנים? אם הייתי יכולה להיות פעם בסדר גדול, זה היה יכול להיות נחמד

מממ....

איפה אתם בסדר? השנה אצל ההורים... האם פסח הוא 'תיק' או חג ממש כיף? תיק, כמו כל ארוע משפחתי... האם יש לכם במשפחה איזו מסורת מיוחדת? לצעוק לפני? בדיחות שחוקות? דווקא המשפחה שלי שרוטה וממש ממש מצחיקה... הרגלים? הרבה הרגלים מעצבנים... מה אוכלים אצלכם בחג? פסח אשכנזי סטנדרטי... האם אתם קוראים את ההגדה? בקושי... אם כן: מי קורא את "רשע, מה הוא אומר?" לא יודע... מי שר את "מה נשתנה"? לא יודע... מי קורא את הקטע עם "בן זומא?" מה זה? אתם קוראים עד הסוף? רחוק מזה... אתם שרים שירים? סבתא שלי שרה בקול מאוד גבוה... ומה עם האפיקומן? מנסים לחפף לכם ולהוריד במחיר? שמים אותו במקום קל כדי שייגמר מהר וייקנו לאחי הקטנטן מתנה... יש משהו בחג הזה שאהוב עליכם במיוחד? האביב... ששנוא במיוחד? אני אחסוך מכם... שלו היו שואלים אותכם הייתם משנים?

AndreaCorr ©

New member
תשובות

אז... איפה אתם בסדר? בבית האם פסח הוא 'תיק' או חג ממש כיף? כיף האם יש לכם במשפחה איזו מסורת מיוחדת? אבא מכין את החרוסת, זה נחשב מסורת? בדיחות שחוקות? לא שזכור לי הרגלים? הדברים המסורתיים הרגילים מה אוכלים אצלכם בחג? אוכל פרסי משובח האם אתם קוראים את ההגדה? כן אם כן: מי קורא את "רשע, מה הוא אומר?" תלוי תורו של מי מגיע בשולחן מי שר את "מה נשתנה"? אחיין שלי מי קורא את הקטע עם "בן זומא?" ראו שתי תשובות אחורה אתם קוראים עד הסוף? כן אתם שרים שירים? כן ומה עם האפיקומן? מנסים לחפף לכם ולהוריד במחיר? כבר שנים שלא מצאתי את האפיקומן יש משהו בחג הזה שאהוב עליכם במיוחד? החופש ששנוא במיוחד? המצות, חבל על הקלוריות שלו היו שואלים אותכם הייתם משנים? את כל האובר-היסטריה סביב הנקיון

Drorrrrrr

New member
שיאללי

אז... איפה אתם בסדר
אצל דודה שלי. האם פסח הוא 'תיק' או חג ממש כיף
תיק כבד עם מטען חבלה בפנים. האם יש לכם במשפחה איזו מסורת מיוחדת
לא נראה לי. בדיחות שחוקות
לא שזכורה לי אחת. הרגלים
כן.. מה אוכלים אצלכם בחג
גפילטע פיש, עוף, מרק, טלה [נראה לי]. האם אתם קוראים את ההגדה
כן. אם כן: מי קורא את "רשע, מה הוא אומר?"
לא יודע. מי שר את "מה נשתנה"
הילד הכי קטן במשפחה. מי קורא את הקטע עם "בן זומא?
הבן זומא
. אתם קוראים עד הסוף
לרוב אחרי הארוחה לא ממשיכים. אתם שרים שירים
כן. ומה עם האפיקומן? מנסים לחפף לכם ולהוריד במחיר
חח לא, בדרך כלל אני לא הולך לחפש אותו. יש משהו בחג הזה שאהוב עליכם במיוחד
לא. ששנוא במיוחד
כן, ה"לשבת ביחד" הזה, כל כך מלאכותי. שלו היו שואלים אותכם הייתם משנים
את החג הזה, סתם חג מעצבן.

netaK

New member
המממ

איפה אתם בסדר? הממ בבית של חברים של המשפחה האם פסח הוא 'תיק' או חג ממש כיף? תיק כמו כל החגים האם יש לכם במשפחה איזו מסורת מיוחדת? לריב ולאחר בטירוף בדיחות שחוקות? לא שזכור לי הרגלים? לקלל את היום הזה
מה אוכלים אצלכם בחג? חמץ
האם אתם קוראים את ההגדה? לא חושבת שיש אחת בבית בכלל אם כן: מי קורא את "רשע, מה הוא אומר?" זה משחק תפקידים בד"כ? לא זוכרת מתי פעם אחרונה ראיתי הגשה מי שר את "מה נשתנה"?... מי קורא את הקטע עם "בן זומא?" בחיים לא שמעתי על זה אתם קוראים עד הסוף? אפילו לא את ההתחלה אתם שרים שירים? חס ושלום ומה עם האפיקומן? מנסים לחפף לכם ולהוריד במחיר? לא זוכרת גם אפיקומנים
יש משהו בחג הזה שאהוב עליכם במיוחד? הממ...לא ממש ששנוא במיוחד? שאני לא אתחיל :\ שלו היו שואלים אותכם הייתם משנים? את הקטע עם החמץ, למי אכפת מבני ישראל אז במדבר, אנחנו בני ישראל כאן ועכשיו וזה כבר נדוש הקטע הזה

ל א ק י

New member
יאה

איפה אתם בסדר? בבית האם פסח הוא 'תיק' או חג ממש כיף? חג מעצבן, לפחות יש חופש.. האם יש לכם במשפחה איזו מסורת מיוחדת? לא בדיחות שחוקות? לא הרגלים?כן מה אוכלים אצלכם בחג? מה שאמא תכין.. האם אתם קוראים את ההגדה? לא אם כן: מי קורא את "רשע, מה הוא אומר?" מי שר את "מה נשתנה"? מי קורא את הקטע עם "בן זומא?" אתם קוראים עד הסוף? אתם שרים שירים? ומה עם האפיקומן? מנסים לחפף לכם ולהוריד במחיר? אני תמיד מוצאת מה
[באמאשלי. מגיל 6 <או שזה 7?> תמיד אני הייתי זאת שמצאה ת'אפיקומן :[] יש משהו בחג הזה שאהוב עליכם במיוחד? החופש.. ששנוא במיוחד? החג שלו היו שואלים אותכם הייתם משנים? אמ.. את הצורך להיות ליד השולחן |: ואז זה שישלי אנטיביוטיקה אז אסור לי לגעת באלכוהול השנה כוסעמק :[

I Love Paige

New member
../images/Emo188.gif

אז... אז מה? איפה אתם בסדר? אצל סבתא מצד אבא, הצד שאני פחות אוהב במשפחה-כי יש לו תשעה אחים ואחיות. משפחה ענקית. האם פסח הוא 'תיק' או חג ממש כיף? מת עליו כשהסדר אצלנו, כשלא סתם איכ. האם יש לכם במשפחה איזו מסורת מיוחדת? לא שאני יודע. בדיחות שחוקות? לא שזכור לי. הרגלים? לא נראה לי.. מה אוכלים אצלכם בחג? אוכל? :X האם אתם קוראים את ההגדה? אכן.
אם כן:
מי קורא את "רשע, מה הוא אומר?" מי שיוצא. מי שר את "מה נשתנה"? כולם ביחד, נראה לי. אבל זה מתחיל בילדים.
מי קורא את הקטע עם "בן זומא?" אממ... מה? יש גבול לכמה שאפשר לזכור אחרי שנה. אתם קוראים עד הסוף? אני מאמין שכן, אבל יש גבול לזיכרון. אתם שרים שירים? אכן. החלק היותר כיפי. ומה עם האפיקומן? מנסים לחפף לכם ולהוריד במחיר? מפיתום. אבל אוסרים עליי לחפש כי אני גדול מדי. משאירים את זה לקטנים. יש משהו בחג הזה שאהוב עליכם במיוחד? חסה עם חרוסת! זה ה-דבר! וכשהסדר אצלנו- לסדר הכל, לבשל, לקנח [להכין קינוחים, נו]. ששנוא במיוחד? לנקות את הבלאגן שאחרי.
שלו היו שואלים אותכם הייתם משנים? שהסדר יהיה אצלנו כל שנה! היה נחמד.

מיאו../images/Emo60.gif

איפה אתם בסדר? בבית:] פעם ראשונה בבית הזה האם פסח הוא 'תיק' או חג ממש כיף? הממ, הוא בסיידר. האם יש לכם במשפחה איזו מסורת מיוחדת? הממ לא יודעת:p בדיחות שחוקות? לא הרגלים? הממ אבא שמתעקש תמיד לקרוא את ההגדה, ויוצא לו מצחיק עם מבטא לפעמים והוא חמוד ומשתפר משנה לשנה מה אוכלים אצלכם בחג? הוו יש מצד אחד את הכבד הקצוץ והמרק עוף, ששניהם מחרידים [המרק פחות] ומצד שני את הגפילטע שזה טעים כ"כ! חוץ מהדבר הזה שהוא שוחה בו, שזה לפעמים משתק תיאבון. ויש גם את האוכל הרגיל אבל הוא סתם האם אתם קוראים את ההגדה? לפעמים אבל זה אף פעם לא עד הסוף אם כן: מי קורא את "רשע, מה הוא אומר?" מישהו אקראי מי שר את "מה נשתנה"? לא רבים מאיתנו מי קורא את הקטע עם "בן זומא?" בטח אבא שלי כפרעליו אתם קוראים עד הסוף? לא מה פתאום אתם שרים שירים? קצת. אנחנו בכלל קצת בהגדה ומה עם האפיקומן? מנסים לחפף לכם ולהוריד במחיר? הא סבא פשוט מביא כסף לכולנו וזהו:p למרות שאפיקומן זה כיף אז חבל:( יש משהו בחג הזה שאהוב עליכם במיוחד? חופש:] ששנוא במיוחד? מצות שלו היו שואלים אותכם הייתם משנים? ובכן לא חג שמח! וכויישר

אני לא ממש כותב פה

איפה אתם בסדר? בבית עם משפחה די מצומצמת האם פסח הוא 'תיק' או חג ממש כיף? חג כייפי. האם יש לכם במשפחה איזו מסורת מיוחדת? לא. בדיחות שחוקות? לא שאני זוכר הרגלים? גם לא מה אוכלים אצלכם בחג? לא משהו מיוחד והאמת שהשנה ממש אין לי מושג האם אתם קוראים את ההגדה? כן אם כן: מי קורא את "רשע, מה הוא אומר?" בטח אחי הקטן מי שר את "מה נשתנה"? בטח כולם כי אחותי מתביישת מי קורא את הקטע עם "בן זומא?" אני אתם קוראים עד הסוף? כן אתם שרים שירים? את חלקם ומה עם האפיקומן? מנסים לחפף לכם ולהוריד במחיר? תמיד. אנחנו עם של קמצנים. יש משהו בחג הזה שאהוב עליכם במיוחד? החוטפש. ששנוא במיוחד? אין פסאה
שלו היו שואלים אותכם הייתם משנים? לא.

MsUnderstood

New member
שאלון!!מגניב!!

איפה אתם בסדר?
ביגור כמובן האם פסח הוא 'תיק' או חג ממש כיף?
למרות שאני עושה פול דברים זה אחלה האם יש לכם במשפחה איזו מסורת מיוחדת?
בגלל שאני עושה בקיבוץ אז יש לקיבוץ מסורות... בדיחות שחוקות?
ברור שישי הרגלים?
ברור שיש,ריצה של כל האנשים לאוכל שירה בציבור וכל מיני דברים חמודים מה אוכלים אצלכם בחג?
כל שנה משהו אחר.. האם אתם קוראים את ההגדה?
אני מהאנשים הקבועים שקוראים ת'הגדה ביגור... אם כן: מי קורא את "רשע, מה הוא אומר?"
השנה משפחת שחר..חחח
מי שר את "מה נשתנה"?
כמו כל שנה חלק מילדי כיתה א' מי קורא את הקטע עם "בן זומא?"
באמת יעזור אם אני אגיד את השם? אתם קוראים עד הסוף?
ברור
אתם שרים שירים?
השנה פאילו יש לי סולו..חחח ומה עם האפיקומן? מנסים לחפף לכם ולהוריד במחיר?
אין אפיקומן..קיבוץ וזה יש משהו בחג הזה שאהוב עליכם במיוחד?
העובדה שאני מכירה את ההגדה בעל פה..כולל השירים ששנוא במיוחד?
ההתלוננויות של האנשים על המקומות שנתנו להם שלו היו שואלים אותכם הייתם משנים?
לא הייתי משנה כלום

למעלה