אנשים הגיע פסח!

Digi Lista

New member
איש באמונתו יחיה../images/Emo13.gif

זה דווקא לא כזה עצוב כמו שזה נשמע העניין של פסח לבד... אני מנסה להבין את נקודת המבט שלך בעניין בית המקדש וחודש ניסן וכול עניין הגאולה,אני לא דתייה ולכן השקפת העולם שלי לא מבוססת על הדברים האלה ולמרות הכול נשמע לי מעניין כול התחושות שלך,את הקטע עם התחרות אני יכולה להבין,אני חושבת שתחרויות קיימות בין כול היצורים החיים כולל קרובי משפחה וחברים הכי טובים,אני לא חושבת שתמיד צריך להתחרות באחרים ובטח לא בקרובים אלינו אבל אני יודעת שבסופו של דבר אלה חוקי החיים וכדי לשרוד צריך לדעת לשחק(לצערי אני לא תמיד יודעת איך). בנוגע לקורבן פסח שאת רוצה להקריב-כמו שאמרתי אני לא מבינה בזה אבל זה נראה כאילו יש לך אמונה חזקה במה שאת אומרת ואני מכבדת אותך
בדיוק קודם ראיתי בטלוויזיה בערוץ 10 ראיון עם מישהי שחזרה בשאלה ואמרה שעכשיו היא אפילו לא מכשירה את הבית לקראת פסח ואז דיברו על פניות דתיים לארגון שמטרתו לעזור לחוזרים בשאלה,תמיד מעניין לבחון את ההבדלים ושינויים בקווי מחשבה,גם כשאני עובדת ומתארחת אצל דתיים אני מנסה להבין את הכול ובסופו של דבר המסקנה היא תמיד שאפשר להתחבר עם בני אדם גם כשהם חונכו על ערכים יחסית אחרים(הינה הסיבה שלא השתתפתי בארגון פורים של הבנות שירות-לא ידעתי בכלל מתי נכנס חודש אדר,לא התחברתי לרעיון של אוהל מרוקאי זה סתם נראה לי וולגרי והמוני ואני לא עושה מה שאני לא מתחברת אליו)אבל השאלה היא מה יש להציע והאם יש לפחות כמה ערכים משותפים?(אני מאמינה שכן,כבוד האדם למשל זה נושא חשוב לכולם). דיי לקיפוח זה בדיוק מה שאני אומרת,פשוט מציק לי שהעשירים מתעשרים יותר.

chi12

New member
כן..

אני חושבת שזה רק אצלי שחודש יסן מזכיר לי מאד את בית המקדש, אני זוכרת ששנה אחת שיגעתי את החברות שלי: "חודש ניסן חודש הגאולה!" אני חושבת שאם הייתי חוזרת בשאלה (אל דאגה, לא בתיכנון) גם לא הייתי מכשירה את המטבח, כי אם הייתי חוזרת בשאלה הייתי מחליטה שהדת היא לא נכונה, לכן אין שום טעם לצאת בנקיונות דווקא לפני פסח.

remundo

New member
לאו דווקא

גם לי היתה שנה כזאת שלפני כל אחד משלושת הרגלים הכרדתי שהמקדש הולך להבנות כדי שנוכל ללכת להקריב ברגל הזה. טוב, זה לא קרה, כפי שאת יודעת, באף אחד מהם.

chi12

New member
באופן טכני אנחנו יכולים להקריב

קורבנות, אם רוב העם טמא מותר להקריב גם בטומאה, אז בעצם השלה היא למה אנחנו לא עושים את זה?

remundo

New member
זה לא אותו דבר

כמו הקרבנות חובה במקדש. חוץ מזה, למה ממנגלים ביום העצמאות? עמ.י בכלל לא יודע, אבל הוא מקריב הרבה הרבה בכל הזדמנות כמעט! (נכון שעל האש זה לא שחזור מדוייק של הקרבנות וזה רחוק מלהיות דומה למה שהקרבנות היו באמת בזמנו, אבל גם ככה אנחנו לא חייבים בזה עכשיו וזה יותר למי שרוצה, אז למה שלא יהיה גם איך שרוצה? על האש זה גם משהו שהישראלים השמנים עושים בכל פעם שהם חוגגים, זה גם סוג של קרבן-רק שהוא נועד לעצמם ולא לה'. אבל גם מהקרבנות ההם היו חלקים שאכלנו בעצמנו, וגם חלקים שהכהן לקח.)

למעלה