Digi Lista
New member
איש באמונתו יחיה../images/Emo13.gif
זה דווקא לא כזה עצוב כמו שזה נשמע העניין של פסח לבד... אני מנסה להבין את נקודת המבט שלך בעניין בית המקדש וחודש ניסן וכול עניין הגאולה,אני לא דתייה ולכן השקפת העולם שלי לא מבוססת על הדברים האלה ולמרות הכול נשמע לי מעניין כול התחושות שלך,את הקטע עם התחרות אני יכולה להבין,אני חושבת שתחרויות קיימות בין כול היצורים החיים כולל קרובי משפחה וחברים הכי טובים,אני לא חושבת שתמיד צריך להתחרות באחרים ובטח לא בקרובים אלינו אבל אני יודעת שבסופו של דבר אלה חוקי החיים וכדי לשרוד צריך לדעת לשחק(לצערי אני לא תמיד יודעת איך). בנוגע לקורבן פסח שאת רוצה להקריב-כמו שאמרתי אני לא מבינה בזה אבל זה נראה כאילו יש לך אמונה חזקה במה שאת אומרת ואני מכבדת אותך
בדיוק קודם ראיתי בטלוויזיה בערוץ 10 ראיון עם מישהי שחזרה בשאלה ואמרה שעכשיו היא אפילו לא מכשירה את הבית לקראת פסח ואז דיברו על פניות דתיים לארגון שמטרתו לעזור לחוזרים בשאלה,תמיד מעניין לבחון את ההבדלים ושינויים בקווי מחשבה,גם כשאני עובדת ומתארחת אצל דתיים אני מנסה להבין את הכול ובסופו של דבר המסקנה היא תמיד שאפשר להתחבר עם בני אדם גם כשהם חונכו על ערכים יחסית אחרים(הינה הסיבה שלא השתתפתי בארגון פורים של הבנות שירות-לא ידעתי בכלל מתי נכנס חודש אדר,לא התחברתי לרעיון של אוהל מרוקאי זה סתם נראה לי וולגרי והמוני ואני לא עושה מה שאני לא מתחברת אליו)אבל השאלה היא מה יש להציע והאם יש לפחות כמה ערכים משותפים?(אני מאמינה שכן,כבוד האדם למשל זה נושא חשוב לכולם). דיי לקיפוח זה בדיוק מה שאני אומרת,פשוט מציק לי שהעשירים מתעשרים יותר.
זה דווקא לא כזה עצוב כמו שזה נשמע העניין של פסח לבד... אני מנסה להבין את נקודת המבט שלך בעניין בית המקדש וחודש ניסן וכול עניין הגאולה,אני לא דתייה ולכן השקפת העולם שלי לא מבוססת על הדברים האלה ולמרות הכול נשמע לי מעניין כול התחושות שלך,את הקטע עם התחרות אני יכולה להבין,אני חושבת שתחרויות קיימות בין כול היצורים החיים כולל קרובי משפחה וחברים הכי טובים,אני לא חושבת שתמיד צריך להתחרות באחרים ובטח לא בקרובים אלינו אבל אני יודעת שבסופו של דבר אלה חוקי החיים וכדי לשרוד צריך לדעת לשחק(לצערי אני לא תמיד יודעת איך). בנוגע לקורבן פסח שאת רוצה להקריב-כמו שאמרתי אני לא מבינה בזה אבל זה נראה כאילו יש לך אמונה חזקה במה שאת אומרת ואני מכבדת אותך