המעוף לאן ? 23/11/03
סקירת המעוף 23/11/03 אתחיל קודם כל בציטוט שלי מ-14/11/03 שיהיה הפלא ופלא מאד רלונטי גם למחר (אומנם לא אותם מספרים אבל אותה האזהרה) 14/11/03 תזכרו !!! שבירת 458 הינה שבירה קריטית. עד היום מעולם לא נשבר קו תמיכה זה (ליתר דיוק קו זה נוצר החל מ- 15/09/03). לכל אותם אלו שיאמרו אבל היינו גם ב-453 אז נכון אבל קו התמיכה שהיה אז יותר נמוך לא נשבר. למעשה נק' 452 הייתה אז הנקודה הקריטית והיא לא נשברה. סוף ציטוט מדד המעוף ממשיך להפגין עוצמה ואכן עברנו שבוע רב תהפוכות ועדיין קו התמיכה נשאר מוצק ואיתן השאלה הנשאלת כעת מה יקרה השבוע שהינו שבוע הפקיעה וכידוע לפקיעה חוקים משלה. על פניו תחושתיי אומרות לי כי הפקיעה הנוכחית תהיה נמוכה מהפקיעה של חודש שעבר דהיינו, סבירות לפקיעה סביב 450 או מטה מזה. (בניגוד לדעתי הנחרצת עד לפני 4 ימים שבהם הייתי סבור כי הפקיעה תהיה מעל 480). מה בכל זאת ערער את בטחוני לגבי הפקיעה? הסתכלות על מתנד ה-RSI אינו משרה אוירה אופטימית בלשון המעטה. הסטיה של המתנד הינה סטיה שלילית דהיינו הפוכה למצב השוק (השוק עולה והמתנד יורד). בנוסף, מדד המעוף מתנהג בקרולציה עם מדד הנאסדק ושם אין הרבה נחת והמדד לא מצליח לחזור ולשהות מעל רמת 1900 שהייתה עד לא מזמן רמת תמיכה מוצקה. אצלנו מדד המעוף אומנם שוהה מעל רמת התמיכה אך מחר יהיה זה ציון דרך לגבי כיוונו של המדד ואם חלילה ירד מתחת ל-465 ויסגר מתחת לרמה זו או אז אנו צפויים לתיקון אלים של כל מהלך העליות מ-15/9/03 דהיינו רמת 445. אומנם בתחושתיי נראה לי כי שחקני המעוף מכינים עצמם לפקיעה באיזור 450 ולפי מחר נוכל לדעת האם באמת ממחר יתחיל התיקון. שני דברים אני צריך שתזכרו: 1. השוק שלנו חזק ובעל עוצמה ולראיה מחזורים קטנים בירידות ומחזורים גדולים בעליות כפי שמתבקש משוק בעל מגמה עולה. 2. ירידה מתחת לרמת 465 הינה ירידה קריטית ועד היום לא נשברה רמה זו (תזכרו שקו התמיכה הינו קו עולה ולכן ביום ראשון שעבר הנקודה הקריטית עמדה על 458 ואילו היום היא עומדת על 465-464). במידה ומדד המעוף ימשיך לטפס היום למעלה או אז ישנה אפשרות להגיע לרמת 482 בהצלחה לכולם.