קינוחים לפקניק יום העצמאות

maec

New member
פונדו שוקולד

על המנגל להמיס שוקולד (בבן מארי מאולתר) ולטבול פירות שונים - בננות, תפוחים, אגסים וכו'
 

pirge

New member
להכין במקום סלט פירות מקופ.

של: ליצ' אננס מנגו קיווי בננות פפאיה להוסיף סוכר ומיץ לימון אפשר מעט זנגוויל טחון.אפשר קופ. שימורים נוספים לפי הטעם.
 

pirge

New member
עוגת פרי הפוכה מפירות שיש בבית

לרפד תבנית אינגליש קייק בפירות חתוכים. כמות של כוס. לצקת על הפירות בצק: 350 גרם קמח אוסם 175 גרם סוכר 150 גרם שמן אבקת אפיה אחד 4 ביצים טרופות לערבב הכל ביחד. לצקת על הפירות. לאפות 175 מעלות בערך 35 דקות לקחת את התבנית לפיקניק. ולהפוך אותה על צלחת לקינוח.
 

יניבניב

New member
שיפוד אגסים בניחוח רוזטה על מקל קינ

שיפוד אגסים בניחוח רוזטה על מקל קינמון 3 אגסים, קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לרבעים 4 מקלות קינמון 3 כפות סוכר 8 כפות רוזטה (חלב שקדים) מרתיחים את מקלות הקינמון עם הסוכר וכוס מים, כשהסירופ רותח מכניסים פנימה אגסים, מבשלים 5 דקות, מכבים להבה, מכסים סיר ומחכים שיתקרר. מייבשים את מקלות הקינמון ומשפדים על כל מקל 3 רבעי אגסים. צולים על המנגל שלוש דקות מכל צד, תוך כדי הברשה תכופה ברוזטה.
 

o603

New member
תה מרווה

ברצינות, אל תצחקו. סוף המנגל, הפחמים כבר פירורים לבנבנים והחום הבוקע מהם רך ומלטף. אנחנו כבר אחרי הבליסה הגדולה. שוכבים\יושבים נושמים לאט. נשימות קטנטנות כאלו, לא מורגשות, שחס וחלילה לא ננשום מעט יותר מדי והבטן תתפקע. על השולחן ליד מונחות להן בלא עניין השאריות. וכשאני אומר שאריות אני מתכוון לפתרון לבעיות הרעב במדינות העולם השלישי
הרי כולנו אמהות פולניות בנשמה ושחס וחלילה לא יהיה מספיק ו"הילד" ירעב. בדיוק זה הזמן להוריד את האוכל עם תה מרווה. הוא מתוק, ריחני, עם צביטה בגרון ככה בדיוק בסוף הלגימה וזה די פשוט להכין. אם אני מצליח (ברוב המקרים...) לרקוח אותו אז בוודאי שכל אחד יכול ! המצרכים: מים בכמות של 3/4 קנקן סוכר לפי הטעם ז"א כמה שיותר ולא פחות משתי כפיות לכוס. נו טוב שתי כפיות זה יספיק. צריך לשים ככה
עלי מרווה ושקיק תה(אבל לא חובה) אופן ההכנה: לערבב את כל המצרכים ביחד ולהניח על הגחלים הרוחשות. להמתין ..... להמתין..... ואז לערבב, לאט בזהירות לא לשפוך ולא לשבור את המרקם העדין של הנוזל. ואז שוב להמתין .... להמתין.... והנה זה מוכן, המים רותחים. למזוג לכוסות, להתרווח על איזה סלע. להריח, לא לוותר על השלב הזה, לעשות קצת פו (ב"פ" רפויה) ולשתות בשקיקה. חג עצמאות שמח !
 

ליהלה

New member
פעילות ילדים

להביא נייר כסף קמח מים וממרח שוקולד להכין בצק למלא בשוקולד לעטוף בנייר כסף ולאש זה נחמד וגם מעסיק את הילדים ואפשר להכין זאת גם בל"ג בעומר
 

m43

New member
הראו בערוץ 2:

שמים על נייר כסף 3 שורות של ביסקויטים פטי-בר, עליהם שוקוד ומרשמלו. סוגרים את נייר הכסף כל שנוצרת מעין רולדה משולשת, סוגרים טוב, ושמים על המנגל. נראה מתוק ומגרה. נדמה לי שהקרדיט מגיע לתמי סירקיס, ואם אני טועה- אני מתנצלת מראש.
 

לישר

New member
או על אותו עקרון של תה מרווה לשים

לואיזה או למון גרס ממש טעים ומרווה
 

pirge

New member
ת"ע ממולאים כל טוב במיקרו (קר)

4 ת"ע ירוקים 4 כפיות סוכר חום 4 כפיות דבש 6 חצאי אגוזים קצוצים 2 כפות גדושות צימוקים מעט קינמון מרוקנים ליבת התפוחים ושמים בכלי של מיקרוגל. בקערית מערבבים: סוכר+דבש+אגוזים+צימוקים+קינמון. ממלאים את התפוחים. את השארית יוצקים מעל. אופים במיקרו כ-6 דקות. לבדוק אם רך. ואם לא, להוסיף דקה או שתיים. אפשר לאפות כמובן גם בתנור רגיל. טעים קר.
 

ווין תו

New member
../images/Emo165.gifקינוחים לפקניק יום העצמאות../images/Emo41.gif

זיכרו, אנחנו בפיקניק - המקרר בבית...
 

clcl

New member
בננה על האש בקליפתה

חורצים עם סכין חריץ לאורך הקליפה. מרווחים מעט את הקליפה ושמים בכל בננה 1 כף סוכר, (מעט קינמון עם רוצים או קוביית שוקולד). מניחים על הגריל החם וצולים במשך 10-15 דקות.
 

clcl

New member
פירות משופדים

פירות משופדים (בננה, תפוחים, קוביות אננס, תותים... וגם מרשמלו) לזרות מלמעלה מעט סוכר ולהניח על הגריל. לצלות עד שהפירות משתזפים.
 

ווין תו

New member
נקטרינות על האש

נקטרינות חצויות משרה: דבש חומץ בלסמי ווניל להגשה שמנת מתוקה מוקצפת להכין את המשרה למרוח את הנקטרינות בתערובת להניח על הגריל להפוך כשמתחיל להשחים בצד אחד כשמורידים מהגריל, למרוח שוב במשרה להגיש שבמרכז כל אפרסק שמנת מתוקה ומעל מתערובת המשרה מקור המתכון: ענת סקילי
 

אלמה1

New member
../images/Emo26.gif שי מחרוק - תה שרוף - טעיםםםם

אצלנו בסוף כל יום העצמאות מכינים תה מיוחד וטעים טעים. בערבית הוא נקרא שי מחרוק - תה שרוף. אפשר להכין על הגחלים או בבית. מתכון: שי מחרוק - תה שרוף חומרים: (החומרים לכוס אחת - יש להכפיל כמויות בהתאם) 2-3 כפיות סוכר חצי כוס מים תיון נענע 4-5 שקדים או בוטנים קלויים אופן ההכנה: בסיר, שורפים את הסוכר. לא מדובר בקרמל ולכן פשוט שופכים את הסוכר לסיר, אפשר לערבב (אם נוצרים קריסטלים הם נמסים אחר כך במים) ומחכים שיהיה ממש שרוף - חום כהה. מוסיפים את המים, התיונים והנענע ומביאים לרתיחה קצרה. שמים בכל כוס 4-5 שקדים או בוטנים קלויים ומוזגים את התה מעל - נפלא! מקור המתכון: מתנה
 

Cinderela 2

New member
שי מחרוק לוקח בגדול|כן טעם גן עדן

והרבה זכרונות טובים מבית סבתא נינה ז"ל
 
למעלה