אין בינינו ויכוח. ../images/Emo13.gif
מה שניסיתי לכתוב זה שלא מוכרחים ללכת עם הילד לחוג כדי להיות הורים "טובים". מה שמטריד אותי הוא איזוהוא לחץ שנוצר על הורים בתקופה שלנו, שכולל רשימה של דברים שאנחנו כביכול חייבים לעשות כדי להיות בסדר. חוגים היא דוגמא אחת. דוגמא אחרת היא הרשימות ליולדת. כשאני ילדתי את בתי הגדולה, לפני עשר שנים, חילקו בחנויות רשימה של חפצים שחייבים לרכוש לפני שהילד נולד. המסר היה שבכדי להיות הורה טוב אתה חייב לרכוש את כל מרכיבי הרשימה, וכולם חייבים להיות יד ראשונה. אני עדיין זוכרת מישהו שלמד איתי ושביטא בעיני את התוצאה הברורה ביותר של הלחץ הזה. כשנפגשנו אחרי הלידה (לשנינו נולד ילד ראשון בערך באותו חודש), הוא שאל אותי כמה כסף הוצאנו. האמת היתה שלא הרבה, מכיוון שלא ממש טרחנו לרכוש את כל הרשימה (התייעצנו עם בעלי נסיון שעזרו לנו למיין את הנחוץ והמיותר, ושמחנו לקבל דברים יד שניה). התגובה שלו היתה: "אנחנו הוצאנו 5,000 שקל (זה היה הון)... בשביל להיות הורה טוב אתה חייב להוציא לפחות ארבעת אלפים שקל". מי שמייצר את הלחץ הזה של הורים שרוצים לעשות את הטוב ביותר לילדיהם הוא חברות ויזמים שעולים כל פעם על רעיון חדש ומשווקים אותו כמרכיב הכרחי בהורות טובה. ומה שניסיתי להגיד זה שצריך להיות זהירים, לא להרגיש שחייבים לעשות כל דבר שנמצא כרגע באופנה. דרך אגב, אני גם הלכתי עם בנותי לחוג התעמלות. זה התחיל מזה שבתי הגדולה לא היתה פעילה פיזית ומצאנו מורה מומחית שסייעה לה בדיוק בתחום הזה שהיה חלש יחסית אצלה, והמשיך גם עם השניה מכיוון שנורא נהנינו. אז זה לא שאני נגד חוגים, כמו שאולי הצטייר מההודעה שלי. אני נגד לחץ גורף בעניין. זה הכל.