שירי השבוע

../images/Emo168.gif Pow R. Toc H. והסטטוסקופ

שני השירים הבאים ב-Piper הם הקטע האינסטרומנטלי Pow R Toc H והשיר הראשון שווטרס כתב לפלויד, Take Up Thy Stethoscope and Leave. לשיפוטכם.

edlessme

New member
____

ציף ציף, למרות כמה שאני אוהב את האלבום (אומנם לא עד כדי כך.. אבל עדיין...) אני רואה שאין פה ממש התלהבות להגיב לשירים שלו.... אני הייתי כותב משהוא בעצמי... אבל... פשוט.. לא יודע... אין לי מה להגיד במיוחד... אז... אולי יהיה יותר טוב אם תתחילי לתת קפיצות יותר גדולות משל שני שירים בפעם?.. גם ככה... לא יודע.. אף אחד לא כותב שום דבר...ככה נוכל להגיע לשירים שיהיה ליותר אנשים דעות עליהם...

OzzzzzY

New member
לדעתי...

לדעתי צריך לעשות שרשור מרוכז אחד על כל אלבום , וזהו... ככה זה הכי טוב , הכי מרוכז , וזה יגרום גם ליותר דיונים על האלבום מלבד ניתוח השירים עצמם...

חבר'ס

אנא קראו שוב את מה שכתבתי בתחילת הפרוייקט (נמצא בטאגליינס). המטרה של הפרוייקט הוא לא שתנפקו הגיגים פלצניים כפי שאני עושה, אלא שתכירו שירים חדשים של הלהקה, שלא הכרתם קודם, ותחוו את דעתכם ותביעו את תחושותיכם - גם אם זו הפעם הראשונה שאתם שומעים את השירים, או הפעם המאה. כ"כ, "לחוות דעה" אין פרושו לומר רק דברים טובים על שיר או אלבום. לכל אמן יש שירים טובים יותר ופחות. לכן מטרה נוספת של הפרוייקט היא גם לעמוד על הצדדים החזקים יותר והחלשים יותר של האמנים עליהם אנו דנים. אני לא מצפה לשרשורים נוסח "אחלה שיר" או "אחלה אלבום" - זה פשוט משעמם. היינו, גם אם השתעממתם משיר/אלבום או שנאתם אותו, או שאתם חושבים שהוא חלש מסיבות שונות - אנא כתבו זאת. לשם כך נועד הפרוייקט. מבנה הפרוייקט ומהלכו, לא ישתנו. Piper הוא אלבום חשוב, ולכן אנו מקדישים לו את הזמן הראוי לו. האלבומים הבאים יזכו לזמן המתאים להם, גם כן.

Pow R Toc H והסטטוסקופ

Pow R Toc H קטע אינסטרומנטלי פסיכדלי, שהיה חלק מרכזי בהופעות הלהקה עוד משנת 1966. הקטע עבר גלגולים רבים, והגרסה המופיעה באלבום היא, על פי העדויות, רק הד חיוור למה שהלהקה היתה מסוגלת לעשות איתו בהופעות: אילתורים חופשיים, פרועים, שנמשכו עד 30 דקות ויותר, על רקע אפקטים ויזואליים מיוחדים, שאיש התאורה שלהם היה יוצר. גרסה אחרת, מאוחרת, של הקטע, הופיעה ב-The Man and The Journey בתור "Pink Jungle". Take Up Thy Stethoscope and Leave זהו הקטע המוקלט הראשון שנכתב ע"י רוג'ר ווטרס. בארט עודד את ווטרס לכתוב, והתוצאה - איך לומר - לא מעידה עדיין על הכישרון החבוי בבסיסט גדול האף. זהו לטעמי הקטע החלש ביותר באלבום, הן מבחינת המוסיקה והן מבחינת המילים: Gold is red Cheese and bread לא ממש שירה גדולה. יחד עם זאת, הביצוע האנרגטי של הלהקה מוסיף לקטע, לפחות, תחושה של חשיבות, ולכן הוא לא נשמע "יוצא דופן", יחסית לשיריו של בארט באלבום.

Chocoholic

New member
רגע...

והפעם אני מצטט מהמילים בחוברת שבאלבום, ולא מידע אישי. זה אמור להיות: Gold is lead choke on bread אני אוהב את החלק האחרון בשיר. אפילו השתמשתי בו כחתימה לתקופה מסוימת...

../images/Emo9.gif מקבלת את הערתך..

ואם אתה יודע גם מהי כוונת המשורר - אם יש כזו - נשמח לשמוע...

../images/Emo168.gif Interstellar ו-The Gnome

שני השירים המועלים היום לדיון הם Interstellar Overdrive ו-The Gnome. שלושת השירים האחרונים באלבום יועלו לדיון ביום א': Chapter 24 The Scarecrow (למי שטרם כתבו עליו) Bike וביום רביעי הבא, נדון בשני הסינגלים הבאים שיצאו: Apples and Oranges / Paintbox It Would Be So Nice / Julia Dream אלו ארבעה שירים נהדרים, ולכן מומלץ ביותר להאזין להם, ולהגיב!! עם סיום הדיון ב-Piper, יועלו כל הביקורות על שירי האלבום כמאמר, וינתן קרדיט לכל מי שהשתתף (רמז דק בעובי פיל). את הביקורות על הסינגלים אאגד למאמר לאחר שנגמור לדון גם בסינגלים של שנת 1968.

edlessme

New member
Intrestelaar OOOOOverdrive

פאם פאם פאאאאאםםםם... הרצועה השביעית באלבום הראשון פותחת ומיד מידעת אותנו מי הבוס... איזה כל מיני גלישות מגניבות ו..דבריםפ כאלה... שגורמים לראש של הבנאדם לזוז לכל מיני כיוונים די אקראיים... נישמע בהתחלה כמו מישהוא שמתח איזה גיד .. כמו קפיץ כזה.. והופ... אנחנו ברקיע השביעי... כל הכלים ביחד במעיין... לא יודע.. משיכה כזאת פלהלהלהלה להלהלהלהלהההה להלהללווווו.... רגע... הכלים פה... מה קורה איתם? הייתה טעות בעריכה? למה הגיטרה הולכת לאיבוד? לאן היא נעלמת? היא מנגנת משהוא לגמריי לבדה.. והקלידים.. מאיפה הם? והבס! גאד דמיט!! איפה כולם... וווווווווואוווווו.. מה זה ההיתארגנות מחדש הזאת.. הקלידים האלה... הם כולם מתארגנים.. ומתפרקים.. כמו איזה... לא יודע... דברים שהיתארגנו והיתפקו מחדש... הגיטרה נישארה לבד.. פקה, פקה, פקה, פקה,... משגע את השכל... ראסמי אינטרסטלר.... מרגיש משהוא מד"בי שכזה... הכלים נישמעים כאילו שהם משחקים אחד עם השני... ו... אררר.. הם תוקפים שובבבבבב..... וואלה... כולם מכל הכיוונים... גם הגיטרות... גם התופים האלה שדופקים במעיין מצעד צבאי כזה... הקלידים שמק]צצים לכל כיוון.. והבס.. שנישמע כמו אדם זקן שמתרפס לפנינו... זה מיתחזק, לאט לאט, זה מתחזק... הקלידים משחקים אגרסיבי... התופים... צבאיים עוד יותר... הגיטרות בדיסטורשן קצת יותר כבד... צבאיות גם הן... ושוב כולם מתפרקים... (מתחיל להימאס קצת...) אבל רגע, לא לגמריי... הגיטרות מחזיקות... והקלידים שומרים על איזה רוח קרירה בעורף... משהוא מפחיד שכזה... ניראה כאילו שנפלנו למיים... הכל.. מתנדנד כזה... התופים על המצילתיים... צהלה של הקלידים והופארררררררר!!! שוב הגיטרות חוזרותומנגנות בצורה.. מפחידה כזאת...והקלידים רק מוסיפים לאייימה (איי סי דד פיפיל.. וגם אינסטרומנטים...) פהפהפה פהפהפהפה פהפהפהפה פהפהפהפהפהפוווווו.. טום טוםפ טום טום טוםםםםםםם... מכסחת דשא ממש.... פאף!!! המוזיקה בשינ הצדדים של הראש... פקה קפהק פקהפקהקפקהפקה... וזה שוב מת.. לנצח... כישמו כן הוא... עומס יתר חללי... אחד מהשירים שעזרו לי להכיר את פלויד הישנים והטובים...

Chocoholic

New member
אחד הריפים האהובים עלי

ולא ריף של אלמוגים... הוא של Interstellar Overdrive. הגירסה הזו גם עדיפה על פני הגירסה המעט יותר מוקדמת שהופיעה בפס קול של הסירטון Tonight,let's all make love in London,למרות שיש שם פחות עריכות והיא פי שתיים יותר ארוכה.

emmily plays

New member
interstellar overdrive

אחלה שיר באמת.. וכשכתבתי בעבר שהסולו מזכיר לי את נירוונה זה היה מבלבול.. התכוונתי לריף של השיר הזה. כל מה שנאמר על ידי קודמיי נכון בהחלט..שיר שבשמיעה ראשונה צורם לאוזן ואז מבינם את הגאוניות שבדיסוננס..(לא הקוגניטיבי.. סליחה סלנג של עובדים סוציאלים) את השילוב הזה בין הכלים.. את השינוי במקצבים.. לטעמי פסיכדליה במיטבה ואחד המקורות הראשונים להשפעות לפרוגרסיב.. כל הכבוד לסיד!!!!! ודרך אגב שמעתם על הרצח בקיימברידג'? אולי רוג'ר חזר לביקור מולדת והתעצבן על הילדות שהן לא סוגדות לו?
סתם.. סתם.. סתם... הומור שחור מידי.. אל תתייחסו אלי ככה אני מתמודדת..

OzzzzzY

New member
דיסוננס קוגנטיבי../images/Emo5.gif

בעע...זה היה אחד מהנושאים שנבחנתי עליהם היום במבחן שהיה לי ביזמות עסקית

edlessme

New member
אמממ.. אני מבין כל מילה לחוד..

אבל ביחד? ארר... כלכלה... פיכסה...

OzzzzzY

New member
עדיף שלא תדע מה זה אומר ביחד...

זה יעשה לך סיוטים
ד"א...זה לא קשור בכלל לכלכלה...זה קשור ליזמות עסקית ולשיווק...

edlessme

New member
שזה כלכלה לא?

כאילו.. שיווק... יוזמות עיסקית..זה..כסף.. זה.. כלכלה לא?

זה בכלל מונח מתחום הפסיכולוגיה

לא כלכלה. וזה לא מסובך במיוחד: המונח מתייחס לדרך בה עמדות נוצרות ומשתנות. נניח שאתם מאמינים במשהו, ופתאום מראים לכם עובדות שסותרות את מה שאתם מאמינים. כאן נוצר אצלכם אותו "דיסוננס קוגניטיבי" שכן לא יתכן שגם האמונה שלכם נכונה, וגם העובדות שמציגים בפניכם, נכונות. לא ניתן להחזיק בשתי עמדות סותרות. לכן אנשים משנים את עמדותיהם (או שדוחים את העמדה השניה). פשוט מאוד. ראו בעמוד הזה.

emmily plays

New member
סליחה..

זה ממש אבל ממש לא קשור לשיווק. זה מונח מתחום הפסיכולוגיהש הושאל לתחום השיווק. דיסוננס קוגניטיבי פירושו חוסר איזון או הרמוניה בין חלקים שונים במחשבה למשל עמדות שונות. לדוגמא אם אדם מאמין שפינק פלויד היא להקה גרועה ופתאום שומע שיר שהוא נורא אוהב ומתגלה לו שזה הם אז נוצר אצלו דיסוננס קוגניטיבי. ואז 1 משתי אפשרויות כדי לאזן את הדיסוננס: או שהוא משנה את דעתו על פינק פלויד, ואז אין דיסוננס, או שהוא אומר לעצמו שלמעשה הוא לא ממש אוהב את השיר ואז שוב אין דיסוננס. בכל מקרה הוא שואף להשיג איזון מחודש.

OzzzzzY

New member
זה כן קשור לשיווק!!!

נכון שהוא הושאל מפסיכולוגיה , אבל משתמשים בו הרבה בשיווק...הרבה נושאים מהתחום "תעשייה וניהול" הושאלו מפסיכולוגיה , או שיש קשר מסויים בינהם...כמו כן יש גם מקצוע שנקרא "פסיכולוגיה תעשייתית". אני אנצל את העובדה שהחומר עוד יחסית טרי בראש מהמבחן: כשמדברים על דיסוננס קוגניטיבי בשיווק , הכוונה למצב שכאשר קיים פעם בין הציפיות שלנו לפני רכישת מוצר מסויים לבין ביצועי המוצר בפועל. זהו בעצם פעם הכרתי שלילי. אם למשל קניתי מכונית חדשה (הלוואי
) , וציפיתי שהביצועים שלה יהיו יותר מכפי שהם בפועל , אז הפער פה הוא הדיסוננס. נניח ושיש לאדם דיסוננס שלילי חזק בקשר למוצר מסויים , הוא כנראה ינקוט באחת מהפעולות הבאות: הכפשת המוצר , אי המלצה , החזרת המוצרה , פנייה לכלי התקשורת , ואף תביעות משפטיות. אתם רואים?!...זה בעצם כמעט אותו הדבר , רק שפה מדובר על מוצרים...

emmily plays

New member
אבל אתה טענת

שזה מתחום השיווק. אמרתי שזה הושאל לתחום ושמשתמשים גם בשיווק. אבל המונח מגיע מתחום הפסיכולוגיה ולא כפי שאמרת

למעלה