שירי השבוע

The Gnome

אני רוצה לספר לכם סיפור, על גנום קטן בשם גרימבל גראמבל. השם גנום נשמע לי די מוכר - בעיקר בגלל סדרת ספרי רומח הדרקון (Dragon Lance) שקראתי פעם, בהם מתוארים הגנומים - אנשים קטנים שנהנים להמציא המצאות שונות ומשונות. יכול להיות שמרגרט וייס וטרייסי היקמן, הסופרים של הסדרה, שאבו את רעיונותיהם בנוגע לגזע הזה משיר זה של הפלויד הורוד: גם פה, הגנומים מנסים כולם להמציא דרכים חדשות לומר: "הורייייי"! המוזיקה עצמה מאוד ילדותית ומזכירה לי תמיד שעת ריכוז בגן, יחד עם זאתי שמנגנת על אורגן ותמיד ניסתה להכריח אותי לשיר איתה (אני לא ווקלי במיוחד
) אבל המילים, אוי המילים, תמיד מתחילות לעורר סקרנות, שנגמרת כאשר מבינים למה בארט כתב את השיר. הורייי!

הגנומים

הגנומים הם סוג של גמדים, בפולקלור האירופי. ראו למטה לינק לעמוד עליהם. כמדומני שהגנום הספציפי עליו דיבר בארט - גרימבל גרומבל - לקוח מספריו של טולקין. ספרי Dragon Lance אינם מוכרים לי, אבל נראה שהסופרות בהחלט הושפעו מהפלויד, אם הגנומים שלהם ממציאים דרכים חדשות לומר "הוריי...!" ...

edlessme

New member
הם גם גמדים של גינה...

garden gnome.... אתם יודעים.. הקישוטים האלה לגינה...

../images/Emo187.gif ../images/Emo41.gif

Interstellar Overdrive בדומה ל-Pow R Toc H גם קטע זה התחיל כקטע אימפרוביזציה בהופעות. על בסיס הריף, שהוא עיוות של נגינת בלוז מסורתית - היתה הלהקה מאלתרת במשך חצי שעה ויותר, על רקע תאורה פסיכדלית של אור וצל, צבעים וצורות משתנים, כאשר אף הופעה לא היתה דומה למשנהה. לצערינו, לא ידועות כיום הקלטות של הקטע בהופעה. מלבד הגרסה המופיעה באלבום - שהיא גרסה מקוצרת ומרוככת, לדרישתו של נורמן סמית המפיק - קיימות עוד שתיים או שלוש גרסאות למיטב זכרוני. אחת, ארוכה יותר (כרבע שעה) מופיעה בפסקול הסרט "Tonight Let's All Make Love In London" שהפיק פיטר ווייטהד באותה תקופה. בסרט גם נראית הלהקה בחזרות על השיר. קיימת גם עוד גרסה, יותר נדירה, שהופיעה כמדומני באחד הסינגלים שיצאו באירופה, ויש לי גם גרסת דמו ממקור בלתי ידוע. The Gnome השפעתה של ספרות הילדים הקלאסית על כתיבתו של בארט ניכרת גם בשיר הזה, השואב מכתבי טולקין (למיטב זכרוני). כמו בשיריו האחרים, בארט עושה שימוש בדימויים מעולם הילדות כדי להעביר תחושות של משחק, הרפתקנות, שמחה ופחד, בו זמנית: Look at the sky, look at the river Isn't it good? הוא לוחש, ולא ברור אם זו הזמנה למשחק, התפעלות מהנוף, או איום מוסווה.

יתכן מאוד

אבל השרשור הזה נועד לפרוייקט השירים. FMH אינו אחד משירי השבוע, ולכן זה לא המקום לדון בו. בפעם הבאה, אתה יכול לשלוח הודעה כזו לשרשור חדש. בסדר?

למעלה