ביקורות על Corporal Clegg
אני מעתיקה כאן שתי ביקורות על השיר שנכתבו בסיבוב הקודם, לבקשתם של הכותבים: הראשונה, של Rainbow Demon: השיר ה4 באלבום A SAUCERFULL OF SECRETS ואחד השירים הכי משעשעים שאני מכיר, מלווה בליריקה מטורפת קצת (השפעה של סמים אולי?), אבל מלווה גם במוזיקה גאונית [אי אפשר לפספס את ההרמוניה המדהימה של.. משרוקיות יום הולדת (הדברים האלה שנראים כמו חלזון, ונמתחים כשנושפים לתוכם תוך כדי השמעת רעשים מצחיקים)]. למרות שבפני עצמו השיר הוא מעולה, הוא נראה ממש לא קשור לאלבום עצמו שמכיל בעיקר שירים אמנותיים (אין לי מילה יותר טובה להגדיר את זה), ושקטים (לדוגמא - CELESTIAL VOICES בשיר A SAUCERFULL OF SECRETS או SET THE CONTROLS FOR THE HEART) איכשהו תמיד קורפורל קלג מרים לי את המצב רוח. מומלץ ביותר! הביקורת השניה היא של meandmeandme הלוא הוא יאיר (ולאן הוא נעלם?): השיר הרביעי באלבום Sacerfull of Secrets, ולדעתי היחידי שנשמע כאילו הוא חלק מהחלילן. שיר מעולה. קוצפני, מתוכחם, עם מידה נכונה של ציניות ובהירות מוסיקאלית. צליל צווחני משהו, בארט ממלא את אחד מתפקידי השירה הכי טובים שלו בכל הזמנים לדעתי. עם הטון המדיוק שנותן לשיר הזה מין דמות משלו. המילים, שאותם כתב ואטרס, יכלו בקלות להכתב על ידי בארט. כנראה שלסיד באמת הייתה השפעה על ואטרס. מסופר על חייל דימיוני (רב"ת קלג נדמה לי) לא יוצלח ממש, מין צעצוע כזה, עצוב למדי שנפטר. השיר נכתב כיביכול אחרי מותו ולדעתי זה אמור להיות מה אמרו עליו בהלוויה. הרצועה שאני הכי אוהב באלבום הזה, שאליו לצערי לא כל כך התחברתי, אבל דווקא לשיר הזה כן.