אירוח בפורום אלימות במשפחה

BellA עלמה

New member
הפסיכולוגית שלי בזמנו

טענה שלכעס יש ערך תראפויתי (מרפא) ושזה חלק מהתהליך הטיפולי אני לא מדברת על כעס נקמני אלה כעס של "אוף זה לא הוגן ולא בסדר ולא אמור להיות ככה " ומהכעס הזה לצמוח ולהגיע לשינוי טוב לדעת שיש החושבים שכעס לא בהכרך חשוב לתהליך ולא תמיד תראפויתי

ל bella עלמה

רק להבהיר, אני לא טוענת שאין לזה ערך תראפויטי. אני חושבת שבהחלט יש לזה ערך. אבל אני לא מאמינה שאדם יכול להכריח את עצמו לכעוס,או להאיץ את שלב הכעס.

BellA עלמה

New member
אבל אם בתהליך של טיפול

זה אמור להגיע ? ז"א בתוך תהליך הטיפול אדם לומד לכעוס על מי שעשה לו אבל? מה בעצם מטרת הטיפול? להגיע להשלמה וסליחה או להגיע לתובנה שלעיתים מעוררת כעס שנעשה אבל האם הצמיחה נעשית מתוך השלמה או כעס (זו בעצם השאלה)

ל bella עלמה

נדמה לי שאני קוראת בדברייך שאת מתלבטת האם התהליך הטיפולי שעברת היה נכון, מספק, האם "עבדת נכון". אלה דברים שרק את יכולה להשיב לעצמך. כפי שרשמתי מעלה, אין דרך אחת נכונה. הטיפול נועד לעזור לך להתמודד עם מה שקרה לך, לא לתת לפגיעה "לתקוע" אותך, להרוס לך את החיים הנוכחיים, לעזור לך להתגבר על זה, לא להעביר את זה הלאה חלילה, לטפל בפצעים שהפגיעה הותירה (תחושת חוסר ערך, בושה או כל השפעה אחרת). זה ממש על רגל אחת ובשטחיות. לפעמים מגיעים לטיפול עם המון כעס, לפעמים הכעס צף ועולה במהלך הטיפול, כשפותחים את הדברים. לפעמים מפחיד מדי לכעוס ובולעים ובולמים את הכעס. לעיתים, בשלב אחר בחיים, יעלה לו הכעס מחדש או לראשונה. אני שוב אומרת-נראה לי שאת מתלבטת אם טוב לכעוס, אם צריך לכעוס. אז אין טוב ורע ונכון ולא נכון בעניין רגשות. אם כרגע אינך כועסת, ואם היית בטיפול והכעס לא עלה, אז אולי כרגע לא נכון לך בחיים שלך להציף את הכעס. תכבדי את זה, אל תילחמי בעצמך. אלא אם את מרגישה שאת חונקת שם משהו פנימה, ואז שווה לעזור לו לצאת... מקוה שעכשיו זה ברור יותר סיגל

אני זזה כרגע. אמשיך אח"כ

תודה לכל השואלים והשואלות. עלי לסיים כרגע אבל אם יהיו שאלות נוספות במהלך היום, אשתדל להשיב בערב. מעניין היה לי להיות כאן אתכם. בהצלחה לכולכם ושתהיה שנה טובה וללא אלימות! סיגל אוסטר קנב

../images/Emo51.gif רבה

תודה רבה לסיגל אוסטר קנב על התשובות, תודה לכל הגולשות והגולשים ששאלו והשתתפו. נשמח לקבל מכם בקשות לאירוח אנשי מקצוע בתחומים שמעניינים אתכם/ן ונשתדל להיענות בהתאם. ובינתיים,
שנה טובה לכולנו, שנה של רוגע וחופש מכל רע, שנה של אושר ושמחות קטנות וגדולות
וגמר חתימה טובה (צום קל למי שצמים...)

למעלה