אני מכריזה בזאת על פינה חדשה

סליחה על ההעלמות הבאמת ארוכה...

מישהו זוכר אותי בכלל?..חח הרבה אנשים חדשים הצטרפו.. וזה מאוד מקסים נחמד לראות... אנשים שבאמת באמת אוהבים ומעריצים.. ומבינים את האומנות של דיוויד.. וכמובן שיש כאן עדיין את האנשים הוותיקים.. נעלמתי..הרבה זמן על המחשב אין לי לאחרונה.. עכשיו יהיה יותר... ואני אהיה שמח להיות יותר פעיל כאן.. מאז יולי...הוא רק יותר ויותר תוסס... רציתי לכתוב בנוגע לסיגליות... שיר שאני מאוד מאוד אוהב.. שיר שלא נמאס לשמוע.. שיר שמבחינתי...נועד להיכתב... השיר הזה מאוד מורכב.. גם אם בשמיעה הוא נשמע מאוד פשוט... הרי כתוב שהיא מקבלת זרי סיגליות..בלי ברכה, בלי שם או רמז.. מצד שני כתוב שהיא מקבלת מכתבי שירה...שמאירים את עלומיה... (או אפילו מעירים את עלומיה..!) :) ויש עוד ועוד הרבה דברים כאלה שאפשר למצוא בשיר... דברים שמעוררים שאלות.. כמו שכתוב שהיא לא נרדמת לילות שלמים...וחולמת עליו בהקיץ... זה יכול להתפרש כתקופת זמן ארוכה...זאת אומרת שהוא לא שולח לה מכתבים וסיגליות פעם אחת בשנה...ביום הולדת שלה לדוגמה.. אלא לכל אורך תקופת האביב...בה בעיקר צומחות הסיגליות.. מכתבים- אין רק באביב...3 (!) שנים הוא ממשיך ושולח לה מכתבים..! הוא סובל בשקט כי היא לא יודעת שזה הוא... בכל אופן השיר מקסים...אחד היפים שקיימים...על זה אין ויכוח..! ומה אתם אומרים....?..שנתחיל באמת להבין כל שיר כזה של דיוויד..זה ממש מעניין וכיף...לא?.. השיר איזדורה..למשל..?.. מה המשמעות?..הוא באמת מקסים.. שתיהיה לכולנו המשך שבת קסומה...והמון אהבה..! מתחיל לנשום

sarita4

New member
כן בטח שזוכרים

אפילו שלחתי מסר מזמן ולא החזרת תגובה

handlessman

New member
למה אני לא זוכר אותך???

אני פה פחות או יותר מתחילת השנה...

כי אולי..

אני פה מיולי...בערך... מזה תחילת השנה בשבילך?... אני גם לא זוכר אותך... אתה כתבת הודעה פעם... שאני חושב שזה אתה ואני לא ממש בטוח... שאתה הוא הכי קטן כאן... בן 15.. לא?.. טוב..אולי זה לא אתה... אבל.. בכל זאת נעים מאוד להכיר... נכנסתי לבלוג שלך... מאוד מרשימה האהבה שלך לברוזה.. ויחסית לגיל זה גם מפתיעה מאוד... גם אני התחלתי לאהוב אותו בגיל בערך...16.. ושיריו לא מפסיקים להתנגן אצלי... שבוע טוב לך....ולכולם.. המון אהבה.. ארז..

la orejita

New member
אני לא מזהה..

למרות שאני זוכרת אחד שהיה מדבר הרבה על אהבה והרמוניה בהודעות שלו, אני רק לא זוכרת אם זה אתה או דודי. בכל מקרה, אהלן:)

handlessman

New member
כן, זה אני...

נעים להכיר. תחילת השנה בשבילי, כמו אצל ענבל, זה תחילת שנת הלימודים... חח

YulaShpil

New member
../images/Emo17.gifאני מכריזה בזאת על פינה חדשה

מעתה, בכל שבוע-שבועיים תעלה כאן הודעת פתיחה של שרשור ניתוח שיריו של דויד ברוזה, עם הסימן הזה:
בשרשור זה נערוך דיון לגבי המשמעויות שמאחורי השיר (בכל פעם שיר אחר של ברוזה). השבוע, כפי ש"מתחיל לנשום" כבר פתח דיון, נעסוק בשיר (הטעון, יש שיאמרו): סיגליות. ניתן להמשיך ולשרשר הודעות בנושא לשרשור הזה הרלוונטי. אם יש לכם רצון עז לעסוק דוקא בשיר מסויים לפני שירים אחרים, אנא שילחו לי מסר עם הבקשה ושם השיר הנ"ל, כדי שאדע לפתוח את השרשור המתאים בזמן. תודה, והמשך יום טוב

glitter8

New member
המחזה של לורקה

אם מדברים על סיגליות, אז ללורקה יש מחזה בשם "אהבת דון פרלימפלין לבליסה בגן" (בגיל 17 שיחקתי את אמא של בליסה ואת שדון א') המחזה מספר על אישה שמקבלת מכתבי מחזר אלמוני וההמשך...? והסוף הטראגי...? תקראו ותהנו!

ערב טוב...

אם כבר סיגליות... אני ממש מחפש את המילים של השיר... אבל לא סתם של השיר.. אלא מילות השיר סיגליות בספרדית.. Un ramito de violetas....המקורי... אחחחחח איזה שיר זה...אלוהים...! אהיה אסיר תודה... מתחיל לנשום..

romens

New member
וואלה טוב אני אנסה למצוא אותם

לא מבטיח כלום חח

romens

New member
קבל

Ramito de Violetas Era feliz en su matrimonio Aunque su marido era el mismo demonio Tenia el hombre un poco de mal genio Ella se quejaba de que nunca fue tierno Desde hace ya mas de tres aסos Recibe cartas de un extraסo Cartas llenas de poesia Que le han devuelto la alegria Quien te escribia a ti versos Dime niסa quien era Quien te mandaba flores por primavera Quien cada nueve de noviembre Como siempre sin tarjeta Te mandaba un ramito de violetas A veces sueסa ella y se imagina Como sera aquel que a ella tanto la estima Sera mas bien hombre de pelo cano Sonrisa abierta y ternura en sus manos Quien sera quien sufre en silencio Quien puede ser su amor secreto Ella que no sabe nada Mira a su marido y luego se calla Quien te escribia a ti versos Dime niסa quien era Quien te mandaba flores por primavera Quien cada nueve de noviembre Como siempre sin tarjeta Te mandaba un ramito de violetas Y cada tarde al volver su esposo Cansado del trabajo va y la mira de reojo No dice nada porque lo sabe todo Ella es asi feliz de cualquier modo Porque el es quien le escribe versos El es su amante, su amor secreto Ella que no sabe nada Mira a su marido y luego se calla Quien te escribia a ti versos Dime niסa quien era Quien te mandaba flores por primavera Quien cada nueve de noviembre Como siempre sin tarjeta Te mandaba un ramito de violetas Natalia Oreiro Otras Canciones con Letras de Natalia Oreiro Ramito de violetas Como Te Olvido, Huracan Caliente, Aburrida Sabrosito y Dulzon, Uruguay

romens

New member
ניראה ליש זה זה

Era feliz en su matrimonio aunque su marido era el mismo demonio tenía el hombre un poco de mal genio ella se quejaba de que nunca fue tierno desde hace ya mas de tres años recibe cartas de un extraño cartas llenas de alegria que le han devuelto la alegria Quién le escribia versos dime niña quién era quién le mandaba flores por primavera quién cada 9 de noviembre como siempre y sin tarjeta le mandaba un ramito de violetas A veces sueña y se imagina quién sera aquel que a ella tanto la estima sera mas bien hombre de pelo cano sonrisa abierta y ternura en sus mas Quién le escribia versos dime niña quién era quién le mandaba flores por primavera quién cada 9 de noviembre como siempre y sin tarjeta le mandaba un ramito de violetas Y cada tarde al volver su esposo cansado del trabajo la mira de reojo no dice nada por que lo sabe todo ella es feliz asi de cualquier modo porque él es quien la escribe versos él es su amante su amor secreto y ella que no sabe nada mira a su marido y luego se calla Quién le escribia versos dime niña quién era quién le mandaba flores por primavera quién cada 9 de noviembre como siempre y sin tarjeta le mandaba un ramito de violetas La la laa la la la la la laralarala.

YulaShpil

New member
חבר'ה, אני שוב מזכירה../images/Emo196.gif

לשמור על כללי הפורום! לא נעסוק על גבי הפורום בהעברה של קבצים לא חוקיים. מה שאתם עושים בזמנכם הפנוי, בפרטי, שיישאר שם, וכל הודעה נוספת, דומה לזו שהופיעה כאן היום, תימחק. כמו כן, עוד לא מצאתי את הכללים לגבי זכויות יוצרים על מלים לועזיות, אבל אני מניחה שהוא דומה למלים בעברית. נא לא להעלות מלים כך סתם, בלי קרדיט לכותבים. כמו שמעלים מלים רק משירונט, או עם קרדיטים מלאים, כך ייעשה גם לגבי מלים לועזיות. תודה על שיתוף הפעולה.

YulaShpil

New member
סיגליות - הדעה שלי על השיר

מסכימה איתך, שזה שיר שלא נמאס לשמוע. אבל אני לא רואה איפה אתה עושה כאילו 2 צדדים, בזה שהיא מקבלת "מצד אחד זרי סיגליות, ומצד שני מכתבים". אני לא חושבת ששני הדברים האלה מנוגדים. אני גם לא רואה, כמו שכבר דיברו כאן בעבר, כמה מועדים שונים בהם היא מקבלת את הפרחים... לדעתי היא מקבלת מבעלה בסתר מכתבים לאורך כל השנה, ובאביב הדרום-אמריקאי, בנובמבר, היא מקבלת זר סיגליות, שלא ברור מה הוא המאורע לכבודו היא מקבלת את הפרחים (יום הולדתה, אולי?) הקליימקס של השיר, כמובן, הוא בסוף, שמגלים שבאמת בעלה הוא זה שכותב לה הכל, כשביום-יום הוא לא מצטייר כבעל המושלם... מישהו רוצה להוסיף?

handlessman

New member
לדעתי...

בעצם כוונתו של הבעל היא לראות אם אשתו נאמנה לו, ואם היא תספר לו שהיא מקבל מכתבים ופרחים מגבר זר - אבל מתברר שלו, היא שומרת את הכל בסוד ולא מגלה ו"מסתירה את מכתביה". בבית השלישי מסופר שבעלה הוא זה ששולח לה את הסיגליות, לא מסופר אם הוא בסוף גילה לה - אבל בשני הבתים הראשונים מוזכרת השורה "היא מסתירה את מכתביה" - וכנראה הייתה לה סיבה טובה לכך - התאהבות באותו גבר זר ששולח לה את המכתבים והפרחים, וזה רמז לכך שיש פה איזה "קאץ'" - הבית האחרון. זה מה שהיה לי להוסיף, בעיקר בפן העלילתי של השיר.

למעלה