באיזה קצב אתם אוהבים את הבלוגים שלכם?

suki da yo

New member
בלוגינג איטי?

הרשומה של הר הקסמים על בלוגינג איטי, והמאמר של קפטן אינטרנט, שניהם גרמו לי לחשוב. את הפרוייקט של אוכל איטי אני מכירה כבר כמה שנים, ואני מבינה אותו ואפילו מעריכה אותו, אבל גם מבינה שהוא לא בשבילי. לעומת זאת בלוגינג איטי נשמע לי הרבה יותר קרוב לסגנון הקריאה שלי (בנוגע לכתיבה אני עוד לא בטוחה..). אני אוהבת לקרוא רשומות שהרגשתי שהשקיעו בהן. בעצם, הסיבות שאני לא מוצאת את עצמי בטוויטר (ובסנוז. האם הוא בכלל עוד קיים?) הן שאני מרגישה שההודעות הקצרצרות האלה הן חסרות ערך לכותב ולקורא. לפעמים יש לי דחף לשחרר משפט בודד לאויר העולם, ואז אני משתמשת בפייסבוק, אבל אני לא מתייחסת לזה כאלה כתיבה באמת. גם אני סובלת מסימפטומי הקשב הקצר, וגם לי קשה לפעמים להתתרכז ברשומות ארוכות, ובכלל לקרוא הרבה מדיי על המחשב, אבל מנגד, גם אני מכורת מדיה, וקוראת לא מעט חומרים ברשת שבראיה אובייקטיבית ברור לי שאין להם ערך מוסף בכלל (וזה גם מוביל לשאלה, האם כל קריאה חייבת להיות העלה ערך מוסף?) כמו שאמרתי להרה- אני נוטה למחזוריות קבועה בחשקי הקריאה, הכתיבה והתגובה שלי. ואני חייבת להודות שבלוג שיתעדכן 50 פעם ביום (כפי שמסופר בקפטן אינטרנט) ימחק מרשימת העדכונים שלי אחרי בערך שעתיים- אני מחפשת סוג של איכות בקריאה שלי, והתחושה היא ש 50 פוסטים ביום משמעותם 0 פוסטים שהושקעה בהם מחשבה. וגם- אני בהחלט מרגישה שאני מחוייבת לקוראים שלי, ולכן משתדלת לכתוב בתדירות הגיונית (בשבילי- פעמיים-3 בשבוע) אבל כשלא יוצא (למשל בשבועיים האחרונים שבהם נעלמתי לגמרי)- אז לא יוצא, ואני מאוד משתדלת לא לפרסם רשמה רק כדי לסמן וי. מה איתכם? האם אתם אוהבים עדכונים בסגנון טוויטר? האם אתם מעדכנים את הבלוג בתכיפות גבוהה? האם אתם מרגישים מחוייבים לקוראים? האם אתם רוצים שהבלוגרים שאתם קוראים ירגישו מחוייבים אליכם? ומה דעתם, אם לא תגיעו לבלוג במשך חצי שנה, האם עוד ישארו לכם קוראים? והאם תמחקו מהעדכונים בלוג שלא עודכן במשך חצי שנה? ואם לא- האם כשיחזור הבלוגר תרגישו איזה רגש שלילי על תקופת השתיקה? אני נוטה לא למחוק בלוגים מרשימת העדכונים אם הם פשוט הודממו. מי יודע מתי ישוב הבלוגר לפעילות, ואני אשמח לקבל שוב הודעה. מוחקת רק את מי שאני לא רוצה עוד לקרוא...

משעשע, כי הפוסט שלי התחיל

מתוך רצון לפתוח כאן שירשור בנושא, בהתייחסות לבלוגינג האיטי, ואז, כרגיל, זה הפך לרשומה... אני מקבלת את הג'ננה ממפרסמים סדרתיים, אין מצב שמי שמפרסם בקביעות שלושה פוסטים ביום ישאר אצלי במועדפים. אף פעם לא סבלתי טוויטר, סנוז, וכל הגועלנפש המקוצר הזה, שמייצג בשבילי את כל השלילי במדיה הזאת. אישית מסתפקת בפרסום שני פוסטים בשבוע בממוצע. יש לי קשר אישי לקוראים שלי ואם אני יוצאת לחופש אני מעדכנת. בודאי שלא אמחק בלוג שיפסיק לעדכן. ובודאי שלא ארגיש רגש שלילי כלשהו על תקופת השתיקה. יש חיים מחוץ לאינטרנט...

דנטל

New member
לא אוהבת לקרוא הרבה ולא אוהבת הרבה עדכונים

עונה על פי סדר השאלות, אחרת יצא לי בלגן. בלוג שמתעדכן בסגנון טוויטר יביא לי ת'סעיף ולא אעשה לו מנוי, או אמחק את המנוי כשאבין שזה הסגנון. אני לא מעדכנת בתדירות גבוהה. מרגישה מאוד מחויבת לקוראים, ברמה אפילו קצת לא בריאה, כי ברצינות אני עשויה לחשוב עליהם בזמן סקס
. ממש לא רוצה שבלוגרים שאני קוראת ירגישו מחויבות אלי. אם לא אכתוב חצי שנה אני מאמינה שישארו לי כל הקוראים שמנויים במייל/מסר. לא יודעת לגבי רידרים למיניהם. בטח חלקם ינטשו. מכיוון שעד שאני בכלל עושה מנוי למישהו זה באמצעות עדכון במסר, אין שום סיבה שיפריע לי להשאיר את המנוי למרות שהבלוג לא עודכן. לא יהיה לי שום רגש שלילי על תקופת שתיקה. להפך - אשמח שחזר לכתוב.

תשובות

טוויטר/סנוז לא קשורים לבלוגים. לא נכון לקרוא לזה "מיקרו בלוגים" כי אלה סתם עדכונים. ובקשר לבלוג שלא מעדכן - מי שרשום לעדכון במסר/מייל - הוא לא יודע לאיזה בלוגים בדיוק הוא רשום (אם נניח שהוא רשום להרבה). ביטול ה"מנוי" יתבצע לא במהלך תקופת השתיקה אלא סביר שיקרה כאשר אותו בלוג יעדכן פתאום, ואז ה"מנוי" יבטל אותו. מי שרשום לעדכונים ב-RSS יודע בדיוק למי הוא רשום - בניגוד למסר, ואז הוא יכול למחוק בלוג שלא מעדכן. אבל מצד שני זה לא מפריע להשאיר בלוגים שותקים. מי שגם ככה יש לו עשרות או מאות בלוגים ב-RSS, לא משנה לו אם חלק מהם מעדכנים בתדירות נמוכה.

suki da yo

New member
אגב, אם כבר אמרת

אז אני הייתי נורא שמחה אם תפוז היו מספקים לי רשימה של הבלוגים אליהם אני מנויה..

יקירתי - שאלה ירוקה לי אלייך

מה הכוונה "רשימה של הבלוגים אליהם אני מנויה" - האם כוונתך לאלו שאת ביקשת עידכון במסר לגבי כל רשימה חדשה שלהם? הם זה לא מופיע באיזה מקום? אנסה מחר לחפש בנבכי תפוז. בכלל - לצערי נראה לי שהכל פה נורא מסובך אבל זה אולי בגלל שאני כה ירוקה

Bezalel P

New member
אני נוטה להסכים איתך

בבלוגים האישיים שלי (יש לי כמה, ולא נחשוף אותם כאן), אני מחויב בעיקר לבלוג ולעצמי. זה מבחינתי אומר שאני כותב כשאני מרגיש שיש לי מה לומר, כשיש לי צורך להתבטא. יש תקופות שזה בא יום אחרי יום ואז אני מרביץ פוסטים בקצב, ויש תקופות רגועות יותר, או תקופות שאין לי מספיק זמן לארגן את המחשבות שלי לכדי פוסט שאהייה מרוצה ממנו. ברור שהמנויים והקוראים הם חלק חשוב, אבל קודם כל אני כותב לעצמי. אני מאמין שכשאני מרוצה ומרגיש בנוח עם הכתיבה שלי, גם הקוראים שלי ירגישו אותו דבר (וזה נכון אגב להרבה תחומים בחיים בעיני). בלוג שיתעדכן בתדירות גבוהה מדי - אני לא אעשה אליו מנוי. יכול להיות שאני אשמור קישור ואציץ מדי פעם, אבל לא מתאים לי להיות מוצף בעדכונים שאין לי מתי להתיחס אליהם. יחד עם זאת, אני מוצא שלפעמים יש לי משהו לומר שאינו מצדיק רשומה ממש, ואז אני משתמש בטוויטר או בפייסבוק בשביל להביע אותו.

עופר D

New member
דיון יפה על נושא ראוי

הבלוג התחיל אצלי מתוך עניין של תיעוד וכתיבה. הפומביות מוסיפה ערך בפידבק שמתקבל, מזינה ומחממת לב במחמאות ובונה קשרים של קריאה הדדית ועניין. אני גם לא מתכחש שהפומביות מעודדת את הכתיבה עצמה. אני חושב על מה אכתוב ברשומה הבאה ואוסף נושאים. וזה תורם לי במובן האישי של ההתבוננות המציאות בפריזמה אחרת, של ניתוח ודיון ותיאור. לכן נראה לי מטופש לעדכן סתם, לשם העדכון. הרי מה הועלתי לעצמי בעניין? מה הואלתי לקוראי? ומה שוות תגובות אם הן מחמיאות על כלום? אבל כנראה שישד מי שזה עושה לו משהו, ללא קשר לתוכן. סביר שלא אעשה מנוי על כאלו, או שאסיר את המנוי אם אגלה שזה מה שזה. ומי שיעלם - אני מניח שאם הוא חשוב לי אשלח מסר דרישת שלום. אולי קרה משהו? מי שחשוב לי, אני מתעניין בשלומו - הן בבלוג והן מחוצה לו, ויש פה לא מעט שכבר קיבלו ממני מסרים, עוד לפני עידן הבלוג בחיי. יום נעים ומוצלח לכולכם וכן ירבו הדיונים האיכותיים האלה כתיבה סיטונית

Master Stav

New member
אני מנוי על לא מעט בלוגים

מעידף את אלו המתעדכנים בין פעמים ל5 פעמים בשבוע ... אישית מעדכן את הבלוג שלי בתדירות של אחת ליום אם כי היו ימים שיצאה לי רשומה נוספת אני בדרך כלל מפרסם סיפורי מתכון כך שאם יש משהו אקטואלי זה יתווסף אבל זה די נדיר

אני חושבת שיש פה בלבול

פרסום של רשומות רבות לא אומר בהכרח שהן נכתבו במהירות או שהן שטחיות. פרסום של רשומות מעטות או ארוכות לא אומר בהכרח שהן נכתבו באיטיות או שהוקדשה להן מחשבה רבה. בקפטן משווים בין בלוג של פנסיונרית לבלוג מקצועי שיש בו מספר רב של כותבים ומפרסם 50 רשומות ביום. זה אתר מקצועי שקורא לעצמו בלוג. אגב לא בטוח כלל אם בכתיבת הרשומותבו הושקעה פחות מחשבה או זמן. ויש אופי שונה של בלוגים. בלוגים שמעלים רשומות שבבסיסן מחקר מעמיק ואיסוף מידע - יכילו בדרך כלל רשומותש לקח זמן רב לכותבן. לי נראה שכל רשומה שהתכוונתי לכתוב שאמורה להיות בסגנון שכזה - בסוף לא הסתיימה, לא פורסמה, ולא היתה לי מספיק תשוקה לכתוב ולפרסם אותה. הבלוג שלי הוא אישי. ויכיל בדרך כלל רשומות לא ארוכות שלא לקח זמן רב לכתוב. זה לא אומר שלא הוקדשה מחשבה למה שכתוב בהן. ולי נראה שלא מעטים מקדישים מעט מאוד מחשבה כשאר הם מגיבים בבלוגיה - איזה בלוגיניג זה??

seymore butts

New member
התשובות שלי

גם אני כמוך לא אוהב בלוגים שמתעדכנים לעתים תכופות מדי, ואכן יש תחושה במקרה כזה שהבלוגר הוא "נודניק" שמטריח את מנוייו על כל מחשבה בוסרית שחולפת לו בראש, ומהר מאוד אמחק את עצמי מרשימת המנויים שלו. מכיוון שאני מוחק את עצמי מהמנויים בעקבות רשומה ש"הגדישה את הסאה", וזה לא חייב להיות רק בגלל תדירות פרסום גבוהה, אלא סיבות אחרות כמו בלוג שלא מדבר אליי עוד, בלוג משעמם וכולי, לא אמחק את עצמי מבלוג רדום, במיוחד שבבלוג האישי שלי תדירות הפרסום לא גבוהה במיוחד. ולגבי תדירות הפרסום - אני בהחלט מרגיש מחויב לקוראים שלי, וזה אומר קודם כל רשומות מעמיקות ויסודיות שדורשות הרבה הכנה ואיסוף חומר, וזה לא הולך ביחד עם תדירות פרסום גבוהה, למרות שהייתי שמח לו זה היה אפשרי. אני משתדל לאסוף פידבקים מהמנויים שלי לגבי העניין, ומסתבר שזה גם תואם את ההעדפה שלהם. יש כאן סתירה מסויימת כי באופן אישי אני כמוך כקורא - לא מת על רשומות ארוכות, אבל ככותב קשה לי לשלוט על זה. אם בלוגר שאהבתי לקרוא יחזור אחרי תקופת שתיקה ממושכת לא תהיה לי שום טינה, אלא אצפה לקרוא את פרסומיו החדשים. אפשר להבין את זה, לכולנו יש חיים מחוץ לעולם הבלוגים, ונסיבות שמקשות ואפילו מנטרלות את הבלוגר מלהשקיע בבלוג שלו בתקופות מסויימות.

strawberry10

New member
בלוגינג איטי ../images/Emo60.gif

אני למשל נוהגת לפרסם פוסט חדש פעם בשבוע....אני תמיד אוהבת לעשות אנלוגיה בין קריאת בלוגים טובים (שמתעדכנים אחת לשבוע) לקריאת המגזינים והמוספים האהובים נניח, שמגיעים לסף הדלת פעם בשבוע. אני אישית לא אוהבת פרסום של פוסטים בצפיפות גדולה למידי זה גם מתחיל לשעמם וזה גם די מעצבן בסופו של דבר. בלוגים עם מלל בלבד משגע אותי חחח לא יזיק אם הבלוגר ידחוף איזו תמונה (בני אדם תמיד אוהבים לצפות בתמונה יפה זה תופס את העין). גם בלוגים נניח שיש להם קונספט מסוים יכולים לשעמם בסופו של דבר (גם אם הם יעדכנו פעם בשבוע) אז הרעיון הוא גם לגוון את הפוסטים ולחדש, להפתיע בכל פעם עם רעיונות מקורים ומעניינים. זה תקף אגב לכל תחום בחיינו וזה כתוצאה לדעתי מתרבות האינסטנט שהשתלטה עלינו - שאנחנו צריכים עוד ועוד, פשוט התרגלנו למגוון אפשרויות אינסופי... כל טוב

תשובות

אני מחלקת את התשובה שלי לשניים: איך אני מעדכנת את הבלוג שלי ולאיזה בלוגים אני עושה מנוי. אני אתחיל בי: כפי שכתוב בכותרת של הבלוג שלי הבלוג שלי הוא מגזין פרטי שלי. וככזה הקוראת הכי חשובה בבלוג שלי היא אני (כמה נרקסיסטי - אבל זו האמת). מדי פעם אני מהגגת משהו שאני חושבת ששווה קריאה על ידי אחרים ואז אני גם טורחת לפרסם לינק בפורום הבלוגיה או בפורום רלבנטי אחר. אבל חלק ניכר מהפוסטים שלי הם בראש ובראשנה עבורי: זכרונות (בעיקר הקשורים לאמהות), ביקורות סרטים, מתכונים שאני רוצה לזכור, יצירות שהכנתי. חלק מהפוסטים הללו הם פוסטים שאני משקיעה בהם זמן רב (למשל פוסטים על טיולים או פוסטים שמתארים תהליך של יצירה) וחלק הם פוסטים שאני משקיעה בהם מספר דקות מועט (למשל ביקורות על סרטים או מתכונים). בחלק ניכר מהמקרים אני "אוגרת" מספר מתכונים ומספר סרטים ו"מפציצה" את הבלוג שלי ביום אחד במספר רב של פוסטים. לא תמיד אני טורחת לבדוק אבל לפעמים אם אני זוכרת אז אני בודקת את מספר המנויים ומגלה שחלק ברחו. זה לא משמח אותי אבל גם לא ימנע ממני "להפציץ" שוב - כי כפי שכתבתי הבלוג שלי הוא בעיקר עבורי. אגב אין לי יותר מדי מנויים (זה נע בין 25 ל- 35) כך שאולי בגלל זה זה לא מזיז לי יותר מדי. לגבי בלוגים של אחרים - אני קצרת רוח בדיוק כמו המנויים-הבורחים שלי. אבל מכיוון שאני נוהגת בסלחנות כלפי מי שבורח מהבלוג שלי אני מקווה שגם אחרים לא נעלבים בגללי. אני עושה מנוי לבלוג (ואגב אין לי הרבה בלוגים שאני מנויה בהם) אם יצא לי לקרוא משהו שהתחברתי אליו ואהבתי. בד"כ אני אגיע לבלוג הזה דרך העמוד הראשי או לינק בפורום. אם הבלוגר "מפציץ" רוב הסיכויים שאני אבטל את המנוי.

למעלה