באיזה קצב אתם אוהבים את הבלוגים שלכם?

GILADOS

New member
גם אני בעיקרון מעדיף בלוגים שמתעדכנים בתדירות לא גבוהה מדי. אבל מצד שני, אני לא חושב שתהיה לי סיבה למחוק מהרשימה שלי בלוגים שמתעדכנים יותר מדי משום שאני משתמש רק בעדכונים של שער הבלוגים על רשומות חדשות בבלוגים הנמצאים אצלי בתפוז-אישי (ושם זה לא באמת אמור להפריע). לכן אם יהיה מדובר בבלוג שיש לי עניין בו או במי שכותב אותו או בחלק מהתכנים העולים בו, כנראה אמשיך להתעדכן למרות אי הנוחות שלי מהתדירות הגבוהה. לגבי עצמי, אני מעדכן את הבלוג שלי בתדירות לא גבוהה בכלל. לרוב התדירות נעה בין פעם בחודש לפעם בשלושה חודשים. אני לא מרגיש את עצמי מחוייב לאף קורא, ואין לי שום רצון שקוראים יהיו מחוייבים אלי. אני מחוייב קודם לעצמי, לכתוב כאשר יש דברים שאני רוצה לכתוב. ואם כותבים לי תגובות, אני לא רוצה שיכתבו אותן מתוך "מחוייבות", אלא פשוט שאנשים יכתבו מה שיש להם להגיד לגבי מה שכתבתי. אין לי הרבה קוראים קבועים, ונראה לי שכחצי מהתגובות בבלוג שלי הן של אנשים שנכנסו דרך הפרסומים שלי כאן בפורום. לגבי המעט הקבועים, אין אני יכול לדעת כיצד ינהגו אם לא אעדכן חצי שנה. לגבי עצמי, אני לא אמחק בלוג שלא התעדכן במשך הרבה זמן, וגם אין לי דרישה מאף אחד לעדכן לעיתים קרובות. גם אני לא ממש אוהב את העדכונים הקצרים בסגנון סנוז, וכמעט שלא השתמשתי בזה. מאותה סיבה אני גם כמעט אף פעם לא שם תוכן בהודעה אישית בתוכנות מסרים מיידיים כמו מסנג'ר. לא רואה בזה שום תועלת (לפחות בשבילי).

wild orchid

New member
בלוג שמפרסם כמה רשומות ביום,

בהחלט ימחק. איןלי זמן וסבלנות לקורא על הציפורן שנשברה ועל השרוך שנפתח, אני מחפשת איכות ועומק. עוד לא פגשתי בלוג שמפרסם 20 רשומות ביום וכולן איכותיות ועמוקות...את הבלוג שלי לצערי אין לי זמן לעדכן יותר מפעמיים-שלוש בחודש. לפני הקוראים, אני מחוייבת לעצמי, לכתיבתי ולנושאים שמעניינים אותי, אבל כמובן גם לקוראים. לא מצפה שמישהו יהיה מחויב אליי. אין לי שמץ אם ישארו לי קוראים אם לא אעדכן חצי שנה, כל אחד ומה שמתאים לו. אני באופן אישי לא מוחקת בלוגים בגלל שלא מעדכנים בטח ובטח לא בגלל שלא ביקרו אצלי זמן מה. גם אני מוחק בלוג שלא מעניין אותי יותר או בגלל משהו קיצוני שפרסם.

dify

New member
מזדהה עם כל מילה

וגם שייכת לסוג שכותב ארוך, רק כשיש לו ממש משהו חדש להגיד. - מפסיקה מנוי על בלוגים שמעדכנים כל 3 דקות. - מרגישה מחוייבת לקוראים מספיק כדי שאני אשים את הדגש על האיכות ולא אפרסם כשאין לי מה באמת לכתוב. - אם לא אגיע חצי שנה- כמות הקוראים שלי תרד באופן דרמתי (בעצם זה כבר קרה..) כי כשלא פעילים אז אנשים מניחים שהפסקת לכתוב. חבל, אבל כמו שמצאו אותי פעם ראשונה, ימצאו אותי שוב :) - לא מפסיקה מנויים גם למי ששותק שנתיים, לכן מבחינתי אם הוא חוזר, זה רק מעלה חיוך וזכרונות נעימים. בטח לא כעס :)

Purple Mushroom

New member
תגובה מאוחרת- בלוגינג איטי

קודם כל אני חושב על עצמי (וגם על אחרים) אני משתדל לכתוב פעם בשבוע, בסוף שבוע. ו\או פעם בחודש. יכול להיות שהתייחסתי לזה ברשומות האחרונות, בחודשים האחרונים. בקושי יש לי זמן למחשב. אהבתי עדכונים בסגנון טווטר, ויש לי סנוז (מיקרו-בלוג) בתוך הבלוג בתפוז, גם עם רשימה של קוראים שלא מזמן(יחסי) עידכנתי (שהיה שנה לסנוז בדצמבר), כעוד כלי קטן לשיווק עצמי של רשומות. רוצה שהבלוגרים שאני קורא יחויבו גם אלי, אבל במרוצת השנים זה לא ממש קורה. לי יש בעיה מחריפה של פחות מידי זמן מחשב, ויותר מידי רשומות של בלוגים מנויים שהתחייבתי לקרוא, ובגלל זה צימצמתי ובעתיד אהיה חייב לצמצם מנויים ו\או למחוק ולא לקרוא רשומות מהחודש+ האחרון ובכלל, וחבל לי מאוד על כך. קרו מצבים של בלוגרים שעזבו וחזרו. אני מקווה לא לנטוש את הבלוג שלי ליותר מחודש. תקופות שתיקה דווקא מתקבלות אצלי בהבנה, אבל זה אינדיבדואלי. את מאוד צודקת בפיסקה האחרונה
=]

למעלה