בלוגרים ועיתונאות

Bezalel P

New member
../images/Emo17.gif בלוגרים ועיתונאות

בימים אלה מתקיים כנס הרצליה השנתי העשירי, העוסק במאזן החוסן והביטחון הלאומי. לכנס מגיעים אורחים ודוברים רמי מעלה, והוא זוכה לכיסוי נרחב בתקשורת הישראלית - בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונים ובאתרי החדשות. השנה החליטו מארגני הכנס במרכז הבינתחומי בהרצליה להזמין אליו גם בלוגרים שנושאי הכנס נוגעים לתחומי העניין והכתיבה שלהם, אשר מקבלים מעמד של עיתונאים ויכולים להיכנס למושבים השונים ולדווח עליהם בבלוג. ההחלטה הזאת עוררה אצלי מספר מחשבות בנוגע למשמעות התואר "עיתונאי" כיום, ולהבדלים בין עיתונאי לפרשן למגיש חדשות. האם מה שעושה אדם לעיתונאי היא הכשרה מסוימת? השכלה? תעודת חבר בלשכת העיתונות הממשלתית? או אולי משהו אחר? וזה קצת מזכיר לי את השאלה מה עושה אדם למנהל? האם זוהי העובדה שהוא למד תואר בניהול? שמישהו מינה אותו לתפקידו? או שאולי הוא פשוט כזה מלידה? (לא חסרים הורים שיגידו שהילדים מנהלים להם את החיים). ובהקשר הספציפי, האם הבלוגרים שמגיעים לכנס הרצליה ומדווחים ממנו בבלוג עושים עבודה דומה לזו של העיתונאים שמגיעים לשם? האם יש להם נקודת מבט שונה? מחויבות שונה? סולם עדיפויות שונה? או משהו נוסף? אשמח לשמוע את דעתכם, וכמובן שהבלוגרים התפוזיים שהגיעו לכנס יותר ממוזמנים להוסיף את הזוית האישית שלהם

abbale2

New member
יש פגם בעניין לדעתי

אני חושב שנכון שכל עיתונאי יש מאחורין אינטרס מסויים לכתיבה בעד ונגד בעוד בלוגר הוא נקי מכאלה. אבל.... עיתונאי מכיר גם את הנפשות הפועלות מאחורי הנאום, הוא מכיר דברים שלא כל בלוגר שמגיע לאירוע כזה יכול לדעת. הכתיבה היא יותר מקצועית ואין מה לעשות בנידון (אני מדבר כללי לא פרטני). גם אני יודע לסדר מחשבים אבל איש מקצוע יעשה את זה אולי יותר מהיר ויותר טוב ממני כי הוא למד על העניין. ולגבי הנושא של מנהל לצערי בחברה של היום מחפשים תארים ולא את האנשים. יכול להיות אדם בן 40+ שלא למד ניהול ולא סיים תואר ראשון אבל יש לו ידע עצום וניסיון רב אבל יעדיפו לקבל בחור שסיים עכשיו תואר ראשון במנהל עסקים ללא ניסיון רק בגלל שיש לו תואר. פעם היה תעודת בגרות הדבר החשוב ביותר היום (וסליחה על הביטוי) היא לא שווה יותר מנייר טואלט. היום ללא תואר ראשון הדבר קשה מאוד ולא משנה מה הניסיון שצברת

gils33

New member
נושא מעניין לטעמי

וחשבתי עליו רבות לפני ההודעה הזו,מה בעצם מפריד אותי מעיתנואי? נכון שהוא מקצוען,למד איך לכתוב ומכיר את הנפשות הפועלות וכותב מתוך אינטרס. מכיר את הפולטיקה מאחרי הדברים הנאמרים והצורה שבה יציג אותם בלוגר לעומת זאת יכוון את הרשומה לפי ראות עיניו בלי לנסות למצוא חן או לעורר פרובקציה מסויימת. הוא ירשום את חוות דעתו הכנה,לפחות אני עושה כך. האם אני יכול להיות עיתונאי?מניח שכן, לז'אנרים מסויימים,אין לי ספק שאצליח מאוד.

Bezalel P

New member
מה מגדיר עיתונאי?

כתיבה אוביקטיבית? אין כזה דבר. בסיס ידע רחב על נושא הכתיבה? יש בלוגרים שבקלות עוקפים עיתונאים בשטח שלהם. היכרות אישית עם אישי ציבור? זה באמת דבר חיובי?

gils33

New member
העובדה היא שקוראים אותם יותר

מאשר אותנו,הרי אנשי העסקים והמדיה התקשורתית שואבת מהעיתונאי ולאו דווקא מהבלוגר. מסכים איתך לחלוטין שיש בלוגרים שמאירים אבק לעיתונאים. ולגבי הפוליטיקאים,אתה מכיר את הפרצוף של הילדים שמוציא לשון ועושה צפוחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
בדיוק ככה

abbale2

New member
בלוגר לדעתי ידגיש את הנושאים שחשובים לו

באופן פרטי. אם אין לו רכב מהעבודה וכל יום מעלים את מחירי הדלק אז הוא יתמקד בדבר הזה ולא בכך שמקצצים את קיצבת הזיקנה כי הוא לא זכאי לה כרגע אז זה פחות מעניין אותו (לדעתי). כתב אמור לתת סקירה מקיפה של כל הנושאים ולהציג את כל נקודות המבט ובלוגר יכול לראות רק נקודות מסויימות ולא את המפה כולה.

gils33

New member
ברור שהאיי לייט

יהי הכין שכואב לבלוגר אבל הוא עדיין יהיה אובייקטיבי הרבה יותר מהעיתונאי. אין ספק.

abbale2

New member
לא חושב שיש מישהו שהוא מספיק אובייקטיבי

לא משנה אם הוא בלוגר, עיתונאי, או אדם מהרחוב. האנשים האמיתיים באמת הם עד גיל 10-12 אחר כך גם הם נהרסים. אולי הם צריכים להיות העיתונאים של היום?

לטעמי, ההבדל העיקרי בין עיתונאי לבלוגר

הוא שעיתונאי הוא בסך הכל מי שכללי האתיקה העיתונאית חלים עליו. אותם כללי אתיקה, הם שמבדילים בין העיתונאים לבין שאינם עיתונאים, וכללים אלו מחילים חובת יושר והגינות (כלל 3 לתקנון האתיקה המקצועית של העיתונות), נאמנות לאמת (כלל 4), בדיקת העובדות (כלל 5) אובייקטיביות (כלל 6), וכו'. במדינת ישראל, עיתונאי לא חייב ללמוד את המקצוע כדי להפוך לעיתונאי, דהיינו, כתב או פובליציסט - אך בעצם פרסום הדברים בעיתונות הכתובה או האינטרנטית - הכללים חלים עליו. ובהקשר הספציפי - זימון הבלוגרים לכנס הוא צעד חיובי שמביא אליו אנשים שמסקרים את האירוע לא מתוך סיקור עובדתי יבש (אם כן, זה בזבוז של מושב, לפי דעתי) - אלא מתוך אמירה ביקורתית אמיתית. בלוגר יכול לחוות את החדשות כפי שהן באמת, שלא דרך פריזמה של תיאור העניינים (שיכולה להמעיט בערכו של דבר אחד, ולהעלות את ערכו של דבר אחר) ולחוות את דעתו בהתאם. כתב רגיל, לעומת זאת, נאלץ להכפיף את עצמו להנחיות עורך, לכתוב את הדברים ברוח מסוימת, ולשאול את השאלות שהעורך אמר לו לשאול.

הוא בהחלט מוזמן

בלוגר יותר ממוזמן להחיל על עצמו את כללי האתיקה המקצועית. הדבר רק יוסיף ויעלה את רמת השיח הציבורי בישראל (עליה קצת זעמתי ממש ברשומה האחרונה שלי, בכל הנוגע לסיקור משפטים פליליים). במצב זה אותו אתה מתאר - בו בלוגר משווה את הסטנדרטים הבסיסיים לכתיבה עם העיתונאי, לבלוגר עדיין יש חופש גדול בהרבה בדברים אותם הוא כותב. מלבד החופש הבסיסי באי הגבלת מקום, הבלוגר לא מחויב לרוח פוליטית מסוימת, או למדיניות כזו או אחרת שקשורה באופן בו העיתון מציג את עצמו ושקשורה בקהל אליו הוא מעוניין לפנות. במצב זה, הדמיון הגדול ביותר שיש לבלוגר ביחס לגוף מסוים בעיתונות הכתובה הוא הדמיון לפובליציסט, לו שמור מדור ה"דעות" בעיתון/באתר.

Ronit FL

New member
אם תשאל את עמרי חיון, למשל,

הוא עיתונאי וכך הוא מתייחס לעצמו כשהוא מציג את רשומותיו. מצד שני יש את חוטובלי הקשיש ופיו מפיק המרגליות שגם הוא לבטח קורא לעצמו עיתונאי. בטוח ששניהם, בעיני עצמם, סוג של עיתונאים וזה יגיע ביום מין הימים. אני מניחה שמר חיון הצעיר אכן פועל להיות אחד כזה עם תעודה אמיתית והכרה. מצד שלישי יש בלוגרים שכותבים את דעתם, אלו מין הסתם יחשבו לכותבי טור אישי. בשביל להגיע למעמד כזה בעיתון, צריך לקרוע את התחת בעיתונים היומיים כמה שנים טובות וארוכות. מצד שלישי, הימים האלו רחוקים שנות אור מימי העיתונות הישנה והטובה. מצד רביעי, בדור כוכב נולד, מה הפלא? מצד חמישי (הצד שלי) כמו שאמר ש.י עגנון, הולך ופוחת הדור... מצד ששי (המסקנה שלי) בואו נשאיר את כבוד העיתונות לעיתונאים ואת הבלוגיה לבלוגרים.

seymore butts

New member
הדוגמה של עומרי חיון היא מצוינת

הוא מביא בבלוג שלו מדי פעם סקופים וכל הכבוד לו על כך. מצד שני היו לו לא מעט נפילות וידיעות שהתגלו כלא נכונות לחלוטין, וזה אחד הדברים הבסיסיים שעיתונאי אמיתי אמור לדעת - חייבים להצליב ולאמת מידע ולהתגבר על היצר לרוץ ולפרסם. חוץ מזה גם העברית שלו צריכה להשתפר כדי לעמוד בסטנדרטים עיתונאיים.

פנומן 72

New member
אדי חוטובלי קשיש ...

יום יבוא ואתם תגלו מי הוא אותו "קשיש" אלמוני שכל מאמר שלו זוכה לקידום. תפתחו את העיניים.

liza26

New member
על בלוגרים ועוד שאלות

קודם כל עצם העניין שהזמינו בלוגרים- כבר הבינו שהמדיה הזו משפיעה. עיתנאי הוא לרוב- לא אובייקטיבי. לכל עיתונאי , כמו לבלוגר יש את סגנון הכתיבה שלו ויש את הדברים שבהם יתמקד יותר. אני חושבת שבלוגר יכול להקיף יותר נושאים מאשר עיתונאי בלוגר יכול להתמקד בדברים כמו תגובות הקהל, האנשים סביב ואפילו על הכיבוד
ואולי יתמקד פחות בנושא. הרי את החומר היבש שידובר בכנס- כל עיתונאי יכול להעביר , אבל לבלוגר תהיה ראיה שונה על הנושא. עיתונאי לא תמיד מוסיף דעה אישית, אלא את העובדות היבשות. בלוגר כן יוסיף דעה אישית ובכך יוצר גל של תהודה לנושא. עיתונאי מחוייב לעיתון ממנו הגיע, מחויב "לספק" את הסחורה, אולי למצוא איזו סנסציה בלוגר לא מחויב למסגרת. הוא מחויב לכתוב על הכנס- מה לכתוב על הכנס- נושא חופשי בלוגר אחד יכתוב על הכיבוד, השני על החליפות והביגוד , אחר על המסקנות השליליות ואחר על החיוביות שבכנס. בשורה התחתונה- אני מעדיפה שבלוגר יספר
נכון שהרבה אנשים לומדים עיתונות ואני מודה שאין לי שמץ של מושג מה לומדים במקצוע הזה אבל דבר אחד אני יודעת שיש בלוגרים שאני מרותקת לפוסטים שלהם מהמילה הראשונה עד המילה האחרונה ואילו יש כתבות בעיתון שמשעממות אותי אחרי פסקה אחת. ולגבי ניהול- יש כאלו שיכולים לנופף בתארים אבל בתור מנהלים הם שוים ל.... מנהל הוא אדם שיש לו ראיה מערכתית, שיודע להתמקד גם בקטן וגם לראות בגדול מנהל הוא אדם שמבין שאם העובדים שלו מרוצים- תהיה תפוקה גדולה יותר של עבודה העבודה שלי מורכבת מסניפים שונים שלכל סניף מנהל שמונה מבין העובדים הותיקים בסניף יש מנהלים שמריצים את הסניפים שלהם לגבהים ויש כאלו שפשוט גורמים לסניפים לדעוך לא מדובר כאן בתואר אלא באופי נטו. מנהל שמשקיע תמיד מוכן ללמוד וללמד , תמיד מוכן לשנות ולהתפתח ותמיד רגיש וער לכל הסביבה שלו. (יורדת מבמת הנאומים.....
)

gils33

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo127.gifמחיאות כפיים סוערות../images/Emo6.gif

liza26

New member
התלהבתי , אה? ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif (נאום חוצב להבות) ../images/Emo6.gif

Bezalel P

New member
אז בעצם

יכול להיות מישהו שהוא מנהל/עיתונאי (מחקי את המיותר) מלידה, אבל לא יתיחסו אליו ככזה כל עוד אין לו תעודה רשמית שאומרת שמותר לו להשתמש בתואר, ומצד שני יכול להיות מישהו שמחזיק בתואר אבל בפועל לא מצדיק אותו?

למעלה