עולם ללא סוסים

../images/Emo17.gifעולם ללא סוסים

איך לדעתכם היה נראה העולם ללא הסוסים? האם הוא היה שונה? אולי החיים היו אותו הדבר רק ללא הסוסים וכל מה שמתקשר אליהם? אולי היו פחות מחלוקות בעולם בנושא ההתעללות שברכיבה? תנסו להפעיל דמיון- איך העולם היה נראה מבחינת אורח חיים? אתם מוזמנים לקחת לכיוונים נוספים

אני בטוחה שהעולם היה שונה.

קודם כל, הסוס תרם רבות במהלך ההיסטוריה- במלחמות, כיבושים, וסתם בחיים הרגילים. אולי, אם לא היו סוסים, היו היום אימפריות או עמים אחרים, שאולי נכבשו או אפילו הוכחדו במהלך מלחמות בהיסטוריה.
לדוגמא- אמריקה. אחד הדברים העיקריים והחשובים ביותר שהיו לאירופאים שגיעו לאמריקה היו הסוסים. הסוסים הפחידו את האינדיאנים וגרמו במלחמות נגד האינדיאנים לבילבול אצל אותם שבטים ומהומה, דבר שלפעמים גרם להפסד של השבטים. הסוסים גם עזרו לאירופאים להתקדם ביבשת ע"י נשיאת משאות, לפני שהשבטים האינדיאניים הסכימו לעזור להם. בלי הסוסים, יש מצב שהיו עוד שבטים אינדיאניים שחיים באמריקה.
הנוף היה שונה. לא היינו רואים היום חוות ומרעים שבהם יש סוסים. בענף בוטרינריה לא היה מתפתח כל העניין של טיפול בסוסים. לא היו תחרויות. לא היו בכלל רוכבים. החקלאות הייתה שונה וגם כמות האנשים בעולם (לפחות בהיסטוריה) כי היה פחות מזון- הרי השתמשו בסוסים לחקלאות.
גם הניידות הייתה שונה, בני האדם לא היו יכולים להגיע למקומות שוניםב עולם, ולכן בעולם של ימינו אולי בכלל לא היינו יודעים על אנשים שחיים במקומות אחרים על היבשה ולא הייתה לשם תחבורה.
העולם היה כאילו מנותק.
ככה בערך היה עולםכיום ללא הסוסים, לדעתי.

כן ולא.

היו שבטים שהיו להם סוסים, זה נכון. אבל לרוב השבטים לא היו, והם לא ידעו מזה סוס, ולכן הסוסים של האירופאים הפחידו אותם.

ToryMaster

New member
לא חושבת שלא ידעו

כמו שהרעיון של אדם שרוכב על בעל חיים [גם אם מוכר, כי אחרי הכל, סוסים היו בכל מקום] כל כך גדול וחזק, פשוט הפחיד אותם למוות. רוחות רעות וכל זה.

היו שבטים שלא ידעו.

וכשהם ראו את הסוסים הם מאוד פחדו מבעלי החיים הגדולים והמוזרים שצוהלים ושעושים קולות מפחידים (בשבילם זה היה מפחיד). אבל היו שבטים שידעו, הוסוסים פחות הפחידו אותם, אבל כל העניין של הסוסים שעמדו בצורה מסודרת, ציוד מוזר, מישהו שרוכב על הסוס ויור תקיף ממנו- זה מה שהפחיד אותם.

The Bitter End

New member
כן, ברור.

אם מלכתחילה לא היו סוסים, זה לא היה מפריע לך בשום אופן שהוא. ככה שעולם בלי סוסים זה פשוטו כמשמעו, עולם בלי סוסים.

Blue Eyessss

New member
מממ../images/Emo47.gif

אני מניחה שאם עכשיו היו לוקחים לי את הסוסים מהחיים...אחרי שאני יודעת מה הם בשבילי נראה לי שזה היה מאוד קשה... אבל אם מלכתחילה לא היו סוסים לא היה מרפיע לאף אחד...הכל בעולם הזה בר החלפה-אפילו סוסים

ווינגז

New member
../images/Emo45.gif

אם הם פשוט לא היו קיימים, זה לא היה מפריע לאף אחד (כי אף אחד לא היה מכיר בכלל את הרעיון של החיה הזו). זה באמת מאוד שונה, אם מנתקים אותך ממשהו קיים שאתה אוהב.

shirli0811

New member
:'[ אם לא הייתי מתחיל בכלל בצח,אולי

לא היה לי כ"כ קשה לעזוב עכשיו.... כמה שזה כואב להתנתק מהמקום הזה :((

למעלה